·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Reiki
Naam : Ans Corbee
Titel : Wat is Reiki?
Tekst : Wat is Reiki?

Reiki is een oorspronkelijk Japanse geneeswijze, een manier om te helen. De volledige naam van deze helingwijze is ""The Usui System of Usui Healing"". De Japanse naam is ""Usui Shiki Ryoho"" In het Nederlands wordt dit meestal aangeduid als: ""Het Usui Reiki Systeem"" of ""Het Usui Systeem van natuurlijk genezen"". De Nederlandse vertaling van het woord Reiki is ""Kracht van de zon"". Of, ""Universele levensenergie"", ook wel ""de Kracht waaruit alles bestaat"".
De Reiki - energie is een kracht die er altijd al geweest is. Het enige dat er aan ontbrak was de mogelijkheid, het daadwerkelijk te kunnen gebruiken voor heling voor onszelf en anderen. Met het ""Usui Systeem van Natuurlijk Genezen"" hebben wij het vermogen (terug) gekregen. Reiki betekent Universele levensenergie.

Door Inwijdingen, wordt een energiekanaal geopend en de manier waarop wij deze levensenergie kunnen doorgeven, is met de handen. Om deze levensenergie te kunnen doorgeven aan anderen, moeten wij eerst zijn ingewijd door een erkende Master.
Deze inwijdingen gebeuren volgens de leer van Dr. Usui. Hij heeft dit overgedragen aan zijn opvolger, de Grand-Master Hayashi en Grand-Master Mvr. Hawayo Takata en haar kleindochter Phyllis Furumoto.
Voor Masters in het Usui - systeem is het belangrijk deze wijze van natuurlijk genezen te behoeden; ongewijzigd, in zijn volle kracht en eenvoud, over te dragen op hun studenten. Een van de kernmerken van dit systeem /deze leer is de overdracht van Reiki via onze handen. Het ontvangen van en het werken met deze energie heeft een werking op het lichaam, de geest, emoties en het zielsniveau van de ontvanger.
Reiki beoefenaars op hun beurt zullen na verloop van tijd steeds sterker ervaren, dat Reiki beter stroomt naarmate zij meer er mee gaan werken.

HET LICHAAM:

Het Usui systeem is een natuurlijke geneeswijze voor het lichaam. Voor sommige mensen, die zich met Reiki hebben laten behandelen, is het helende effect van Reiki op het lichaam de aanleiding om er kennis mee te maken en een Reiki cursus te gaan doen. Met het geleerde kunnen zij vervolgens voor zichzelf en de omgeving aan de slag.
Reiki kan altijd toegepast worden,ook naast andere reguliere of alternatieve therapieën. Er zijn geen aandoeningen waarbij Reiki de ontvanger niet steunt.

DE GEEST:

Reiki heeft niet alleen een heilzame werking op het lichaam, maar ook op de geest. Reiki werkt in op blokkades op mentaal niveau. Op emotioneel niveau helpt Reiki met het opruimen van onverwerkte emoties, onze persoonlijke groei wordt gestimuleerd. Er ontstaat nieuwe ruimte in ons, zodat onze kwaliteiten en talenten zich kunnen ontwikkelen. We worden vrijer, we kijken niet meer door de vertekende bril van vroegere ervaringen.

SPIRITUALITEIT:

Wij ervaren steeds sterker wat werkelijkheid en wat respect is. Door de groeiende ervaring van eenheid is het ook vanzelfsprekend om onze verantwoordelijkheid te nemen. Verdieping en versterking van onze spiritualiteit gaan samen met het loslaten van ons EGO. Daarom wil onze ego tijdens dit proces en onze groei op dit niveau nogal eens in opstand komen. Deze innerlijke strijd levert als het ware een verzet van ons ego op. Het is belangrijk om Reiki te blijven gebruiken, om daar doorheen te komen. Een ""ego"" zit al lang in je, het zal ook wel even tijd nodig hebben om dit ego te kunnen loslaten. Reiki behandelingen helpen je met je bereidheid om niet te blijven steken in verzet, niet weg te lopen voor ontwikkeling, maar er doorheen te gaan.
Het is voor een ieder die Reiki beoefent dan ook van groot belang om ook zichzelf Reiki te blijven geven en van een ander te kunnen ontvangen, zodat het proces van steeds verder gaande heling voortgang kan vinden

PERSOONLIJK ONDERWIJS:

Het onderwijs wordt mondeling gegeven. Het directe samenzijn, de aanwezigheid van Student en Master, maakt het mogelijk om de benodigde energie over te dragen.

INWIJDING:

De handeling die tot inwijding leidt, resulteert in het vermogen van de student om Reiki te ontvangen en om deze door te geven. Om, dit door te mogen geven is al iets moois, maar ook de behandelingen voor jezelf moet men zeker niet vergeten.
Hoe meer je met Reiki bezig bent, des te zuiverder je ""kanaal"" wordt.
Deze inwijdingen, zijn een zeer belangrijk onderdeel van het systeem. Je zou niet kunnen werken met Reiki als je niet deze inwijdingen gekregen hebt.

BEOEFENEN:

Geven en ontvangen van Reiki, is een onderdeel van het Usui leerproces.
Naarmate we meer met Reiki werken, doet Reiki meer met ons.
Voor iemand die is ingewijd in de Eerste Graad. Bestaat Reiki vooral uit de oefeningen leren. Op de juiste manier de handen in de daarvoor aangeleerde posities te leren en er mee te werken. Om zo bij anderen en bij zichzelf te zorgen voor het doorstromen van Reiki.

DE BESCHRIJVING VAN REIKI:

Reiki, is een woord dat je een aantal jaren geleden niet had kunnen gebruiken in een willekeurig gezelschap. Op welke plaats dan ook, zonder dat dit door mensen herkend werd. Een vragende blik of een frons was gewoonlijk de enige reactie.

De laatste jaren ligt dat geheel anders. In een groep mensen moet het vandaag de dag wel raar lopen als niet één persoon op zijn mist weet waar je het over hebt.
De werkelijke essentie van Reiki is niet te verwoorden maar alleen te ervaren.
Na de cursus is het heerlijk om het te ervaren, maar is het voor sommige nog steeds moeilijk het in woorden uit te drukken.

Website : http://www.spiritualwisdom.nl/
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s) Naam : Peter
Bovenstaand artikel is geschreven door Ans Corbee. Meer teksten kun je lezen op de website: www.spiritualwisdom.nl
 

Naam : Peter
Bovenstaand artikel is geschreven door Ans Corbee. Meer teksten kun je lezen op de website: www.spiritualwisdom.nl
 

Naam : Peter
Bovenstaand artikel is geschreven door Ans Corbee. Meer teksten kun je lezen op de website: www.spiritualwisdom.nl
 

Naam : webmaster
Ans Corbee geeft sinds kort weer reiki cursuusen, kijk voor meer info op:

http://www.reiki-usui.nl/


 

 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI