·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Reiki
Naam : Ans Corbee
Titel : Reiki Informatie
Tekst : Reiki Informatie

Reiki is ' Kosmische Levensenergie'' door Dr. Mikao Usui herontdekt en is een alternatieve geneeswijze. Reiki staat los van welke religie ook en is door
iedereen te leren en door vier inwijdingen en energieoverdrachten te ontvangen. Deze energieoverdrachten zorgen ervoor dat die levensenergie weer vrij door ons geneeskanaal stroomt. Dit geneeskanaal is in de loop van ons leven 'dichtgeslibd'. Dit kanaal wordt tijdens een Reiki cursus gezuiverd, zodat er weer gezonde levensenergie doorheen stroomt. Reiki cursisten behouden de rest van hun leven deze krachtige genezende levensenergie bij zich.

Reiki is meer dan een alternatieve geneeswijze, het is een weg naar jezelf. Dat wat de ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, kan door Reiki worden opgelost. Zodat het uit het systeem kan verdwijnen en daardoor geneest de ontvanger van Reiki zichzelf. Een kwaal die door onszelf is ""overwonnen"" komt ook niet meer terug. Omdat wij niet alleen de ziekte maar ook de ""oorzaak""
ervan hebben overwonnen. Wij worden hier beslist veel sterker door en het is ook een 'Reiniging - Proces', van wát er vast heeft gezeten komt dan los, ook op emotioneel niveau kan er heel veel gebeuren. Oude emoties die wij hebben
verdrongen komen dan weer naar boven. Reiki behandelingen kunnen emoties, angsten, verdriet enz. dat wij steeds hebben onderdrukt nu loslaten. Dit heeft veel energie gekost en eenmaal bevrijd hiervan, voelen wij ons een stuk beter.

Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Doordat wij tijdens een Reiki- cursus ""geopend "" worden voor het ontvangen en doorgeven van energie, worden we nooit moe van 't geven van Reiki behandelingen. Deze energie doorstroomt ""eerst door onszelf"", daarna pas naar die ander. Dus hoe meer Reiki wij geven, te meer Reiki energie wijzelf ontvangen. Wij nemen beslist niets over van een ander, wij worden zelf rustig en helder van het geven van een behandeling. Dit is weer goed voor onze geestelijke groei.

Wij genezen die ""ander niet"", wij geven alleen energie dóór en die energie steunt die ander bij zijn genezingsproces. Het kan zijn dat iemand hebben behandeld die bezig is om 'oude rommel' op te ruimen. Het lichaam bevrijdt op verschillende manieren van lang vastgehouden spanningen. Het kan zijn dat wij meerderen
keren naar de wc moeten, of emotionele huilbuien krijgen. Dit is heel goed, zo zien wij dat Reiki zijn werkt doet. Reiki kunnen wij voelen als wij een behandeling geven, op verschillende manieren. De een voelt zijn handpalmen tintelen de ander ervaart een gevoel van warmte. Als het erg koud aanvoelt, dan zit er meestal een diepgewortelde blokkade die langdurige aandacht nodig heeft. Blijf toch met je handen daar zitten totdat je weer de energie voelt stromen.

Zo gauw als wij Reiki ""Inwijdingen"" hebben ontvangen, kunnen wij er gelijk mee gaan werken, voor onszelf als ook voor anderen. Het is ""geen gave"", het is ons ""geboorterecht"" om deze Universele levensenergie te mogen ontvangen en weer door te kunnen geven. Hoe vaker wij deze energie laten stromen, hoe krachtiger die stroom wordt. Doordat wij Reiki steeds meer door ons eigen lichaam laten stromen, wordt ons lichaam ook gereinigd. Met de eerste graad kun je al direct met Reiki aan de slag. Hoe vaker wij ermee werken, hoe sterker de levensenergie door ons heen kan stromen. Er kunnen blokkaden weggenomen worden, het helpt voor verschillende niveaus. Op fysiek - mentaal - spiritueel, geestelijk niveau. Reiki weet precies welk niveau behandeld moet worden. Op alle niveaus kunnen wij innerlijke groei en inzicht krijgen, persoonlijke ontwikkeling wordt hierdoor enorm mee geholpen.

Het komt maar zelden voor dat mensen onveranderd door de inwijdingen heen komen. Het is goed om tussen de graden door, even te laten rijpen. Want graad 1 en graad 2, zijn twee wezenlijk van elkaar verschillende innerlijke leerprocessen. Laat er 2 maanden tussen zitten. Wij krijgen met Reiki 2 nog een veel sterkere verbinding met deze energie, maar nu méér op het geestelijk niveau.

Door inwijding van de tweede graad, neemt onze geestelijke kracht enorm toe. Drie symbolen 'sleutels' krijgen wij aangereikt, een is voor afstand te creëren. Kracht van onze gedachten nemen sterk toe en daarmee de verantwoordelijkheid voor onszelf. Daarnaast oefenen wij met sturen van energie, naar andere mensen ver hier vandaan. Deze Reiki Kracht op afstand is héél sterk omdat wij daar
speciale Heilige Symbolen en Mantras voor gebruiken. Wij kunnen die sterke kracht ook voor onszelf gebruiken door een afstand healing te doen voor onszelf. Of wij kunnen pijnlijke situaties uit ons verleden transformeren. Die gebeurtenis zelf veranderen daardoor niet, maar wel 't negatieve effect dat die gebeurtenis op ons leven van vandaag heeft. Ook leren wij energie te sturen naar toekomstige situaties. Of een moeilijk gesprek, of naar familie of vrienden die extra energie kunnen gebruiken. Ook voor onze eigen veiligheid, door de symbolen op het stuur van de auto te doen. Of je huis te reinigen. Door Reiki te sturen, constateren wij, dat wij hierdoor angsten en emoties beter kunnen loslaten.

""Reiki - methode, is een geestelijke (spirituele) weg. Dit kan ons helpen, om tot ons ware zelf te komen en de zin van het leven te vinden en ook alles te kunnen begrijpen"". De stappen op de ladder worden ingeleid door ""inwijdingen"" hieronder worden energieoverdrachten verstaan. Die in fracties van seconden voltrokken worden via het bewustzijn van de Master. Energie quanten worden vanuit de
correcte gedachten van de Reiki - leraar weggezonden.

Deze vloeien door het lichaam en de armen heen naar de leerling. Door de Master zijn eigen persoonlijke inwijdingen is de leraar in staat om andere mensen te openen. Deze energiestoot werkt op 't fysieke en op het fijn stoffelijke lichaam. Zo wordt hart, thymus, schildklier, hypofyse en pijnappelklier gereinigd. Gelijk worden de chakra's van het hart, keel, voorhoofd en de kruin als verbinding met het geestelijke geopend en zijn op een nieuwe frequentie afgestemd.

Om het begrip ""inwijding"" nog wat te verduidelijken, het is te vergelijken, met een persoonlijke ontwikkeling. Inwijdingen zijn de fundamenten waarop de positieve veranderingen tot spontane genezingen kunnen komen. Verder bevat de tweede graad een psychische symbool, waarmee wij op het mentaal vlak waar onder angsten, emoties, verslavingen en andere aandoeningen kunnen behandelen.

De opbouw in graden is overigens niet door Master Mikao Usui, maar door zijn opvolger, Groot Master Dr. Chujiro Hayshi ingevoerd. De reden daarvoor was om Reiki nog beter te kunnen verspreiden.

Reiki, is een weg die naar onze eigen grenzen en blokkades leidt met het doel deze te doorbreken en op te lossen. Reiki is simpel, hoe meer wij het gebruiken hoe beter het voor ons is. Wij zijn er van overtuigd dat eenieder in hoge mate verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk en zijn eigen gezondheid. Er zit een
wereld van verschil tussen schuld en verantwoordelijkheid. Wanneer iemand zelf de verantwoording ""neemt"" voor zijn eigen situaties, om zelf de juiste beslissing te nemen om iets daadwerkelijk positief te gaan veranderen. Zal alles positief veranderen omdat deze persoon daar zelf voor gekozen heeft. Maar als deze persoon dit niet doet is deze wel zelf verantwoordelijk voor zijn eigen welzijn.

Vele ziektes laten ons iets heel duidelijk voelen, dat wij onze eigen levensstijl heel zeker moeten veranderen. Denk eens na, is je leven té druk. Of hebben wij geen tijd meer voor onszelf. Hebben wij wel de juiste partner of vrienden.
Hebben wij wel de juiste baan. Loopt ons leven volgens plan, zonder ergernis.
Leven wij wel gezond. Zijn er teveel spanningen op werk of thuis. Kies altijd eerst voor jezelf, al is dit ten koste van iemand anders zijn geluk. Dit betekent niet dat je dan egoïstisch bent, dit betekend dat alleen jijzelf jou leven kan
leiden en niemand anders. Soms moeten wij echt iets of iemand loslaten in ons leven, omdat wij vóór onszelf moeten gaan kiezen. Dus beoordeel niemand, iedereen is uniek, maar wij zijn allemaal anders. Zorg alleen beter voor jezelf, door meer tijd aan jezelf te besteden en beter voor jezelf óp te komen. Want wij sluiten ons vaak af voor het ontvangen van liefde.

Sluit jezelf niet af, en leer eerst van jezelf te houden, voordat je van een ander kunt houden. Zelfacceptatie is voor jezelf liefde voelen, dan trek je ook liefde en ervaringen aan. (Het laat dan ook het 'slechte' in jezelf los.) Heb respect voor jezelf. Als je niet kunt ontvangen, ben je ook niet in staat om te geven.

Reiki kan ons helpen door de problemen LOS te laten. Wij kunnen wel ""Mee Leven"", maar niet ""Mee Lijden"". Problemen moeten wij loslaten en niet nog eens opslaan in ons onderbewustzijn. Vergeet niet, dat het gene dat zich bij ons aanmeld, nódig is om er van te leren. Die levenslessen krijgt iedereen wel gepresenteerd, als we niet horen willen moeten wij voelen is het spreekwoord. Als wij het nu niet willen leren, komt dit op een later tijdstip zeker weer terug.

De eenvoudigste manier om vanaf nu je relatie positief te beïnvloeden is om samen regelmatig energie naar de relationele probleemgebieden te sturen met afstand - Reiki. Gebruik de heilige Symbolen en de Mantras erbij, om de bestaande blokkades op te heffen en tot meer harmonie naar elkaar toe te komen. (Kan er maar een van jullie beiden Reiki geven, dan kan hij/zij het voor jullie beiden sturen.) De minder zware spanningen in de relatie worden vaak al opgelost als je deze oefeningen om de twee of drie dagen herhaalt gedurende enkele weken. Je brengt meer tijd samen door, je hebt een gezamenlijk doel en laat daardoor de ReikiKracht nog meer inwerken. Al hebben verwijten dergelijke pogingen tot doel om iets te veranderen, ze bevorderen zélden het begrip voor elkaar.

Bij een ""reiniging"" begin met langzaam contact te maken met je verleden in zijn algemeen, dus, niet met een specifieke situatie. Je kunt dit doen als je Reiki 2 hebt met behulp van al de symbolen en mantras. Daarna gebruik je ReikiKracht om je te helpen je probleem uit het verleden te transformeren. Door het
""negatieve te Transformeren naar positieve energie"". De werking van de Reiki energie kun je nog meer versterken als je het vaker doet.

Het oplossen van oude trauma's en patronen heeft tijd nodig en vraagt geduld. Wat het ook mag wezen, stuur er Reiki heen. Wordt niet ongeduldig als je niet direct succes hebt, gewoontes en (morele) overtuigingen van tientallen jaren laten zich zelden in enkele minuten veranderen. Als je die mogelijkheid hebt werk er dan iedere dag aan.

In ieder mens is in het ego de mannelijke en het vrouwelijke deel aanwezig.
Afhankelijk van de aard en het karakter dat meer van het een of van het ander heeft, maar probeer je ego in balans te brengen.

Veel mensen ónderdrukken echter dat andere wezensdeel. Als we over de
'mannelijke energie' spreken dan bedoelen we het deel in ons dat rationeel en op handelen gericht is. Het is het vermogen om te denken, te analyseren, te spreken en zich doelbewust te bewegen. Het 'vrouwelijke energie' is de bron van onze
hogere wijsheid dat deel in ons dat goed kan luisteren; het is geduld en creativiteit en intuïties. Wij hebben beide nodig om goed te functioneren.

Omdat Reiki, een geestelijke weg is om tot harmonie en herstel van gezondheid te komen. Kunnen wij Reiki beschouwen als een poort die toegang geeft tot een ander niveau van bewustzijn. Niets is meer hetzelfde, dat is precies wat ""ziekte"" ons wilt laten zien. Het dwingt onszelf ingrijpend te veranderen. Bij vele van ons zal deze gedachten zwaar vallen omdat wij zo gewend zijn aan onze eigen manier van leven en denken. Reiki zal in gevallen een geweldige hulp zijn. Het maakt het een stuk gemakkelijker om beliefde patronen en oude gewoontes te overwinnen en te veranderen, of los te laten. Vrij te voelen, voor 'n nieuwe manier van voelen, ervaren en denken. De bedoeling is vooral ons ""dénkpatroon"" te gaan veranderen.

Omdat de thymusklier ( een stukje boven het hart) verantwoordelijk is voor de werking van het immuunsysteem. Kunnen wij de lever en de nieren ook altijd een behandeling geven, om ontgiften van het lichaam te bevorderen. Om de zieke
geleidelijk voor te bereiden op de noodzakelijke mentale veranderingen. Want zonder deze ""innerlijke'' verandering, hebben wij echt niet goed geluisterd wat deze ziekte ons wilde laten weten. De bedoeling is om ons leven onder de loep te nemen en veranderen wat wij denken dat de oorzaak is van de ziekte.

Reiki, helpt ook zonder dat wij erin geloven. Er straalt een enorme kracht uit de Reiki Universele Levensenergie. ""Vertrouwen"" en onze eigen verantwoording
nemen, onder deze voorwaarde kunnen wij met Reiki al heel veel doen.

Website : http://www.spiritualwisdom.nl/
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI