·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Chakras
Naam : Ans Corbee
Titel : Informaties hoe wij de CHAKRA'S"" in balans kunnen brengen
Tekst : Informaties hoe wij de CHAKRA'S"" in balans kunnen brengen

Als er verstoringen zijn in ons lichaam, gevolg vermoeidheid of slecht functionerende organen, dit is vaak te wijten aan energieblokkades of onevenwichtigheden in ons chakra systeem. Chakra healing is systematisch opgebouwd, het behandelt chakra voor chakra. Zowel de beginner als de gevorderde kunnen ermee werken om fysieke, mentale, emotionele en spiritueel in balans te komen.

In ons stuitbeentje zitten 8 mastercellen die al bij ons zijn van ons allereerste
bestaan. Het stuitje wordt het Heiligbeen genoemd omdat de heilige geometrie er inzit. In het stuitje zijn de 8 mastercellen die alles over ons weten en zij hebben ook contact met de chakra's en in de chakra's zit weer al de informaties over ons in. Zoals we heel emotioneel zijn, zijn de chakra's verstopt en uit balans vooral de 3 laagste chakra's. Chakra's weten dus alles van ons, vooral die emoties die blijven er op vastkleven, net als ze op onze aura vast gaan kleven. Weet dus dat als je steeds zo emotioneel bent, jezelf iets aandoet. We ''moeten'' met onze eigen gevoelens gaan voelen dat is natuurlijk, niet al die emoties, die gaan kleven.

Uitleg van een paar woorden

Aura: het fijnstoffelijke energieveld rondom het lichaam, alleen zichtbaar voor sommige begaafde mensen en door aurascans zoals Kirlian fotografie.
Blokkades: stoornis in het chakra systeem dat de stroom van energie belemmert.
Chakra's: een geïntegreerd systeem van metafysische energiecentra die van invloed zijn op het lichamelijke, psychische, emotionele en spirituele welzijn.
Endocrien systeem: de belangrijkste controlesystemen van het lichaam dat de door de endocriene klieren geproduceerde hormonen door het lichaam verspreiden. Het endocriene systeem correspondeert, met de posities van de zeven belangrijkste chakra's.
Hogere Zelf: als wij daar klaar voor zijn kunnen wij op onze H.Z. ""afstemmen"".
Kundalini: onze ruggenwervel.
Meridaan: kanaal waardoor de fijnestoffelijke energie door het lichaam stroomt.
Sushumana: energetische equivalent van de wervelkolom en het ruggenmerg; de verticale kolom waarlangs de zeven belangrijkste chakra's liggen.
Kosmische levenskracht: waar wij Reiki energie ""uit de Bron"" vandaan halen.
Hoewel elke chakra verbonden is met een bepaald orgaan of endocriene klier. Maken deze wervelingen van energie, deel uit van het systeem van fijnstoffelijke energie. Dit is het uitgangspunt van een oude Indische methode om ons lichamelijke, psychische, emotionele en spirituele zelf te helen.

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent 'wiel' of rad. Wij werken hier alleen met de zeven hoofd chakra's en heeft betrekking op een deel van dit grote geheel. Het wijst ons de weg naar gebieden waar wij niet goed in balans zijn. De vroegste vermelding van het woord chakra is te vinden in de VEDA'S. Deze vier heilige boeken die volgens de Hindoeïsme teruggaan tot 2500 v. Chr.

De chemische boodschappers: waaronder adrenaline, insuline, oestrogeen en progesteron. Worden vanuit specifieke organen in de bloedbaan gebracht, om verschillende lichamelijke processen af te remmen. Samen met het autonome zenuw-stelsel zorgt het endocriene systeem voor de instandhouding van de parameters, die nodig zijn voor een optimale gezondheid.

De bijnieren ""Wortel chakra"" ROOD (1) de bijnieren zijn twee driehoekige klieren aan de bovenkant van de nieren. Ze scheiden verschillende hormonen af, die de stofwisseling van vetten, eiwitten en koolhydraten reguleren. Hormonen zijn verantwoordelijk voor het evenwicht van de zouten in de lichaamsvloeistoffen. Verder produceren deze klieren adrenaline, het hormoon dat verantwoordelijk is voor onze primitieve vecht of vluchtreactie. Deze klieren worden geassocieerd met de wortel - chakra, die verband houdt met onze lichamelijke overleving.

De eierstokken/zaadballen ""Heiligbeen chakra"" ORANJE ( 2 ) de mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen, de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken, zoals de hoogte van de stem en de hoeveelheid lichaamsbeharing. De chakra beïnvloedt onze relatie met onze seksualiteit en ons emotionele evenwicht.

De alvleesklier ""Zonnevlecht chakra"" GEEL ( 3) de alvleesklier ligt achter de maag en scheidt verschillende stoffen af die essentieel zijn voor een doeltreffende spijsvertering. Verder produceert deze klier insuline, die de bloedsuikerspiegel in balans houdt. Een van de lichamelijke verstoringen van deze chakra is. Suikerziekte, veroorzaakt door een overmaat aan suiker in het bloed.

De thymus - ""Hart chakra"" GROEN of ROSE (4) de thymusklier die vlak boven het hart ligt, produceert hormonen die de algehele groei bevorderen. Vooral in de eerste fasen van het leven. Verder speelt deze klier een rol in de reiniging van het lichaam door de productie van lymfocyten te stimuleren. ( Witte bloed lichaampjes.)

De schilklier en bijschildklieren ""Keel chakra"" BLAUW ( 5) de schilklier die aan weerszijden van het strottenhoofd in de hals bevindt, produceert thyroxine. Dat de snelheid van de stofwisseling van het lichaam controleert, dat wil zeggen de effectiviteit van de omzetting van voedingsstoffen in energie. Daarachter liggen de bijschild klieren, die de calciumspiegel in het bloed controleren. Deze klieren beïnvloeden behalve de lichamelijke groei ook onze geestelijke ontwikkeling.

Hypofyse ""Derde oog chakra"" kleur IDINGO (6) de hypofyse bevindt zich in 'n holte van de schedelbasis ter hoogte van de wenkbrauwen. De associatie van het derde oog en de hypofyse met baring en moederschap is interessant. Omdat dit een periode is waarin veel vrouwen 't gevoel hebben dat hun intuïtie optimaal is.

Pijnappelklier ""Kruin chakra"" VIOLET, WIT, GOUD ( 7) de kruin chakra wordt geassocieerd met de pijnappel klier. Een orgaan ter grootte van een erwt, dat diep in de hersenen ligt en heel belangrijk is in het hele lichaam.

De sushumna en het opstijgen van de kundalini: het centrale zenuwstelsel van ons fysieke lichaam bestaat uit het verticale ruggenmerg dat aan de bovenkant overgaat in de hersenen. Het ruggenmerg heeft tot taak impulsen tussen de hersenen en de overige delen van het lichaam heen en weer te sturen. De sushumna is het energiekanaal waardoor de universele levenskracht stroomt. Elke chakra heeft een voor en achter aspect in de sushumna. Als lotusbloemen komen de bloemblaadjes aan de voorkant van het lichaam uit de sushumna en de stelen aan de achterkant. De stelen blijven gesloten en de bloemblaadjes wervelen rond in een beweging met de klok mee en ze hebben een positieve polariteit.

Als wij eenmaal weten, welke stoornissen een rol spelen in de chakra's moeten wij het chakra systeem ook altijd in zijn totaliteit bekijken. Dat elke chakra werkt op een unieke, optimale frequentie die bepalend is voor zijn kleur en zijn andere kenmerken. Wanneer een chakra te veel of te weinig universele levenskracht ontvangt, wordt die frequentie echter verstoord. Als onze geest rustig is voelen wij waar lichamelijke pijn vandaan komt en welke chakra's uit balans zijn.

Nu kunnen wijzelf kijken of onze chakra's in balans zijn of niet?

WORTEL - CHAKRA: (stuitje) kleur (ROOD) ""Lichamelijke"". Hier liggen de lichamelijke processen verankert. De onbewuste lichaamsfuncties en klieren worden hier gestimuleerd. De reis langs de chakra's begint met de wortel chakra.
Te open: (chakra wervelt te snel) materialistisch, dus koopziekten en een ego.
Geblokkeerd: (de chakra wervelt traag of helemaal niet) weinig gevoel van eigenwaarde, angstig en teveel emotionele problemen en niets los kunnen laten.
In balans (de chakra wervelt evenwichtig en met de juiste frequentie) zelfbeheersing, veel lichamelijke energie, alles goed kunnen verwerken en gezond.

Heiligbeen chakra: kleur (ORANJE) ""Etherische"". Hier ligt de verbinding met aardse energieën. Het vitaal zijn en de levensenergie zetelt hier.
Te open: ( chakra wervelt te snel) emotioneel, onevenwichtig en manipulerend.
Geblokkeerd: ( de chakra wervelt traag of helemaal niet) overgevoelig, hard voor zichzelf, schuldgevoelens en een te grote IK de ego.
In balans: ( de chakra wervelt evenwichtig en met de juiste frequentie) vol vertrouwen, expressief en afgestemd op eigen gevoelens en creativiteit.

Zonnevlecht chakra: kleur (GEEL) ""Emotionele"" Hier ontstaan onze gevoelens.
Op maatschappelijke niveau heeft de zonnevlecht chakra te maken met onze verbondenheid met anderen.
Te open: ( de chakra wervelt te snel) bazig, kritisch en heel vlug emotioneel.
Geblokkeerd: ( de chakra wervelt traag of helemaal niet) angst om alleen te zijn, heel onzeker, behoefte aan geruststelling.
In balans: (de chakra wervelt evenwichtig en met de juiste frequentie) respect voor jezelf en anderen, persoonlijke macht, spontaan en ongeremd.

HART chakra: kleur (GROEN & ROSE) ""Mentale"". Hier ontstaat onze verhouding t.o.v. het leven. Deze chakra kunnen wij vol liefde, mededogen en zonder voorwaarden te stellen omgaan met anderen.
Te open: (de chakra wervelt te snel) bezitterigheid, liefde die voorwaarden stelt, emotionele afzijdigheid bij wijze van straf, theatraal gedrag.
Geblokkeerd: (de chakra wervelt traag of helemaal niet) angst voor afwijzingen, te intense liefde, gevoel liefde van anderen niet waard te zijn, zelfmedelijden.
In balans: (de chakra wervelt evenwichtig en met de juiste frequentie) eigen liefde, onvoorwaardelijke liefde, koestering.

Keel chakra: kleur (BLAUW) ""Spirituele"". Deze fungeert als geleiden van de hogere Energieën. De keel chakra is het eerste van de hogere centra en houdt verband met communicatie, zelf expressie en creativiteit door geluid. Ontwikkeling van de Keel chakra houdt in dat wij woorden kiezen die onze mededelingen waardevol maken. Als de keel chakra goed functioneert, wordt het denken en de spraak trager en wordt de communicatie bedachtzamer. Als we deze chakra leren beheersen, krijgen wij voldoende vertrouwen om onze emoties uit te spreken.
Te open: (de chakra wervelt te snel) spraak waterval, zelfingenomen, arrogant.
Geblokkeerd: (de chakra wervelt traag) onderdrukking van zelfexpressie.
In balans: (de chakra wervelt evenwichtig en met de juiste frequentie) goede communicatie, tevreden zijn, kunstzinnige inspiratie.

Lapis Lazuli, is een diepblauwe steen met gouden of witte vlekjes, eveneens een steen van zelfexpressie en kunstzinnige activiteiten. Lapis Lazuli helpt ons in gewaarwording en om onze intellectuele vermogens te verruimen.

Derde OOG chakra: ( IDINGO) dat ""gewaarworden"" betekent. ""Monadische"" hier wordt verbinding met de ziel gelegd.Terwijl de zesde chakra, het derde oog, ons in staat stelt dingen die niet concreet aanwijsbaar zijn intuïtief te weten. Wij zeggen dat wij een ingeving hebben als wij merken dat wij iets weten zonder het beredeneert te hebben.

Vaak kiezen wij ervoor de mogelijkheden dat het derde oog ons laat zien, te negeren. Door zijn verbondenheid met de hogere bewustzijnsfuncties is het derde-oog chakra een buitenzintuiglijk instrument. Dat alles dat wij zien, horen, ruiken, aanraken en proeven is begonnen als een innerlijke gewaarwording. De twee hersenhelften die in harmonie met elkaar functioneren.
Te open: ( de chakra wervelt te snel) cerebraal, dogmatisch, autoritair.
Geblokkeerd: (de chakra wervelt traag of helemaal niet) ongedisciplineerd, angst voor succes, neiging tot schizofrenie, te laag streefdoel.
In balans: (deze chakra wervelt evenwichtig en met de juiste frequentie)
charisma, zeer intuïtief en niet gehecht aan materiële dingen.

De kruinchakra: (VIOLET, GOUD, WIT) ""Goddelijke"" hier vindt de verbinding met de Kosmos plaats. Wij hebben de bovenste chakra, de kruin chakra bereikt. Dan hebben we de wetenschap om hiervan gebruik te maken, zodat we een bevredigender, vreugdevoller en gezonder leven kunnen leiden.
Te open: (de chakra wervelt te snel) psychotisch of manisch depressief, verwarde seksualiteit, gefrustreerd, het gevoel dat macht niet verwezenlijkt is.
Geblokkeerd: (de chakra wervelt traag of helemaal niet) niet willen geloven in de Kosmische Waarheden en niet willen geloven dat iedereen een Gids heeft.

In balans: (de chakra wervelt evenwichtig en met juiste frequentie) magnetische persoonlijkheid die in het leven wonderen verwezenlijkt, transcendent, vrede met zichzelf. Vertrouwen in hun Gids hebben en daar ook mee samenwerken.


Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON:
www.spiritualwisdom.nl

Website : http://www.spiritualwisdom.nl/
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI