·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Meditatie
Naam : Ans Corbee
Titel : Meditatie oefening
Tekst : Meditatie oefening

Meditatie is een proces om lichaam en geest te ontspannen zodat je rustig naar binnen kunt keren. In het begin zoek je een rustig plekje, later kun je het overal doen. Vind je eigen houding en de lotushouding is niet nodig in het begin. Een stoel is prima, blijf alert maar toch ontspannen en ga recht opzitten met een steuntje in je rug. Voeten plat op de grond en de handpalmen naar boven gericht. Sluit duim en wijsvinger zodat de energiestroom van het lichaam gesloten is. Lippen en tanden losjes op elkaar waardoor de energie ook daar behouden blijft.

Nadat je goed zit sluit je ogen en begin op een natuurlijk manier adem te halen.
Bij meditatie is concentratie nodig omdat concentratie het bewustzijn van de wereld om je heen vernauwd, zodat je op je innerlijke kunt richten. Ademhaling is belangrijk en nauw verbonden met ons fysiek en geestelijke welzijn. Leer om 10 seconden in en 10 seconden uit te ademen, later kun je dit uitbreiden.

Begin met je gedachten op je lichaam te richten en te ontspannen. Langzaam en met zekere aandacht zeg je tegen ieder deel van je lichaam dat het zijn spanning los moet laten: tenen, knieën, dijen, buik, nek en hoofd, laat daar de spanningen los. Je concentreert je op iedere spier en ontspan deze. Laat de spanning afvloeien en wacht terwijl je bewust geniet van de toenemende ontspanning.

Als tijdens een meditatie een gedachte opkomt, volg deze dan want die gedachte is er niet voor niets. Om deze gedachte weg te drukken of weg te sturen, dit lukt vaak niet, want hoe meer je iets energie geeft hoe sterker dat het wordt. Zo wanneer een gedachte opkomt, volg deze, kijk waar hij je naar toe brengt, geef dit een plekje en dan kun je weer verder terugkeren naar je stilte. Mocht je toch weer nieuwe gedachten krijgen, probeer dan te concentreren op 'n kleine spier in je vinger of teen. Langzaam dringt het dan tot je door dat je lichaam helemaal ontspannen is. Vertrouw op de stilte.

Visualiseer nú een bal van licht, laat het licht toenemen en laat het een steeds grotere bal van licht worden. Hou dit zolang mogelijk vast, het is jouw keuze, het is jouw vermogen een dergelijke werkelijkheid vast te houden. Je kunt ook nog blauw licht visualiseren, de kleur van genezing. Zo maak je gebruik van 'n kracht vanuit de Kosmos.

Een Mantra bij het mediteren is een reciterend, neuriënd, zingend gehoor om de
gewenste rust en concentratie te bevorderen. Meditatie is voor zelf onderzoek, je komt dan in het centrum van jezelf. Steeds aan je ademhaling blijven denken, diep en regelmatig, dit maakt je geest rustig. Muziek luisteren is ook mediteren.

Je Hoger Zelf is precies wat de woorden doen vermoeden, een geruststellende aspect van je eigen innerlijke kracht, je persoonlijke uitdrukking in jezelf. Het verbindt je met al het andere dat al bestaat, het is je verbinding met enorme mogelijkheden. Van wat is ons doel en wat is ons missie. Dit weten wij pas als wij weten wie wijzelf zijn. Het hogere zelf is een onderdeel van je Zijn. Het zit niet verstopt. Als je volledig vrede hebt met je totale wezen, je Zijn, dan kun je contact maken met je hogere zelf. Je hogere zelf is van het groot belang voor een dialoog tijdens het mediteren.

Het kan je het gezichtspunt verschaffen dat je nodig hebt om situaties, relaties en jezelf in een ander licht te zien. Als je contact hebt met je Hogere Zelf, ben je afgestemd op je spirituele hart centrum, dat verbonden is met de centrale bron van kracht. Het is je persoonlijke schakel met je eigen gevoelens. Probeer contact te maken tijdens een meditatie en het volledig te vertrouwen en van uit dat vertrouwen te handelen, zodoende kunnen conflicten worden opgelost.

Kleine sterke meditatie
Deze meditatie is zeker waard om te doen. Als je de rust en vrede met meditatie gevonden hebt, laat dan de energie van Vader Kosmos via je kruin chakra door je heen stromen én de energie van Moeder Aarde via je aarde chakra tot je laten komen. Laat deze twee energiestromen bij elkaar komen bij je hart. Zo ruim je met hulp van deze energiestromen alle rommel van het verleden op, maar ook van het nú. (Dank Hun dat ze jouw rommel willen absorberen.)

Heb geen haast, wees grondig en geduldig. Als het wat langer nodig heeft neem hier de tijd voor en herhaal deze meditatie. Laat het Licht zich vervormen tot…..

Van het Licht naar het Licht.

Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON:
www.spiritualwisdom.nl

Website : http://www.spiritualwisdom.nl/
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI