·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Ziektes spiritueel gezien
Naam : Andrew Weil
Titel : Boek van Andrew Weil M.D. ""Het lichaam wil gezond zijn"" in 't kort beschreven.
Tekst : Boek van Andrew Weil M.D. ""Het lichaam wil gezond zijn"" in 't kort beschreven.

Hoe kan het lichaam zichzelf genezen. Een groot succes in het midden van de 20ste eeuw was dé ontdekking van de Antibiotica. Daarmee werden grote overwinningen behaald vooral op infectie ziekten, die werden veroorzaakt door Bacteriën.

In het oosten, dan voornamelijk in China, richt de geneeskunde zich op iets heel anders. Hier onderzoekt de geneeskunde de manieren waarop de interne weerstand tegen ziekte kan worden vergroot. Zodat je gezond kan blijven, ongeacht de invloeden waaraan je wordt blootgesteld. Hoewel de westerse benadering ons een aantal jaren goede diensten heeft bewezen. Is het effect ervan op de lange termijn waarschijnlijk lang niet zo groot als dat van de oosterse benadering. Hoe meer we spontane genezing in ons leven zullen ervaren. Hoe minder reden we hebben om onnodige medische ingrepen te ondergaan, die soms schadelijk zijn en bovendien een hoop geld kosten. Een op genezing georiënteerde geneeskunde zou ons veel beter van dienst zijn dan het huidige systeem. Omdat ze veiliger en zekerder is en bovendien goedkoper.

Homeopathie: ( Hahnemann Samuel 1755-1843 een Duits wonder kind en een afvallig arts die de homeopathie ontwikkelde.) Homeopathie is een van de belangrijkste stromingen binnen de alternatieve geneeskunde. Homeopathie is gebaseerd op heel kleine doseringen van sterk verdunde middelen om genezingsreacties op te wekken. Het is een mooi systeem, omdat de behandelingen geen kwaad kunnen. Het is beter om een ziekte aan de buitenkant van het lichaam te hebben, omdat die van daaruit weg kan gaan. Onderdrukkende behandelingen kunnen tot gevolg hebben dat een ziekte proces naar binnen sláát, naar de vitale organen. Kwalen die misschien niet kunnen worden genezen met de sterkste onderdrukkende behandelingen. Hahnemann was al lang voordat de Corticoïden werden ontdekt tot dit inzicht gekomen.

Lokale steroïden is zeer effectief bij het onderdrukken van huiduitslag en worden nu in Amerika zelfs zonder recept verkocht. Steeds weer worden mensen van deze medicijnen afhankelijk. Zolang ze die steroïde crèmes en zalfjes gebruiken, wordt de uitslag onderdrukt. Maar zodra de behandeling wordt gestaakt, komen de symptomen in versterkte mate weer terug.

Patiënten die maanden of jarenlang prednison slikken om gewrichtreumatiek, astma en andere auto immuun en allergische kwalen te verlichten. Lijden over het algemeen aan vreselijke bijverschijnselen. Ze worden dikker, kunnen last van depressies krijgen, maag zweren, zwakke botten of acne. Maar kunnen niet stoppen met het innemen van de medicijnen, omdat de symptomen dan in alle hevigheid terugkeren.

Middenoorontsteking: Steeds terugkerende middenoorontsteking "" Otitis media"" op de volgende manier verklaart? Als 't heiligbeen bekneld zit, wordt het hele primaire ademhaling mechanisme daardoor gehinderd. Hiermee gepaard gaat een patroon van beperkte ademhaling. Het is de kracht van de ademhaling de ritmische druk te veranderen in de borstkast die 't lymfvaatstelsel voedt. Als de circulatie in het lymfvaat stelsel niet goed is, vindt er weinig vochtdrainage plaats vanuit het hoofd en de nek. Er blijft vocht staan in het middenoor en dat is weer een voedings-bodem voor bacteriën. Je kunt met antibiotica net zoveel bacteriën doden als je wilt, maar als je het onderliggende probleem niet aanpakt en het vocht in het middenoor blijft zitten. Komen de bacteriën van zelf weer terug.

Het lichaam: wil gezond zijn, gezondheid is de toestand waarin alles in perfecte balans is. Wanneer alle systemen soepel lopen en de energie vrij circuleert, is de natuurlijke toestand, de toestand waarin de minste kracht wordt verspeeld.

Lichaam en Geest: daar is geen scheiding tussen. Dat een psychologisch trauma kan interfereren met de respiratorische bewegingen van het zenuwstelsel. Door fysieke interventies door hun effect op het zenuwstelsel de psychologische functies kunnen verbeteren.

Geest: met geloof en vertrouwen is er een grote kans dat je beter wordt, zonder dat geloof is die kans heel klein. Spontane genezing is soms net een klavertje vier; gelukkig mysterieus en soms ongrijpbaar. Als je niet gelooft dat het kan gebeuren, is de kans klein dat het jouw over komt. Een techniek die wordt aanbevolen door veel therapeuten, is het herhalen van bevestigingen, zoals mijn lichaam kan zichzelf genezen, of ik zit vol genezingsenergie.

Veel kanker patiënten bijvoorbeeld beslissen wel een operatieve therapie, maar willen weten wat ze verder nog kunnen doen om herhaling te voorkomen. Normaal gesproken zegt de oncoloog dat ze niets hoeven te doen als ze eenmaal zijn behandeld, maar de patiënten weten wel beter. Ze willen alles weten over anti kanker voeding en voeding supplementen, manieren om hun geest-kracht te gebruiken om het immuunsysteem op te peppen, enzovoort. Neem verantwoording voor je eigen gezondheid.

Aspecten van genezing: genezen van aangetaste huid met azijn en citroenen. Aloë Vera, van een reform zaak, iedere dag er van drinken. De jeuk gaat daar van weg, of 14 dagen lang 5000 eenheden vitamine E per dag. Dat is zeker een hoge dosis vitamine E, want de aanbevolen hoeveelheid is 30 internationale eenheden en megadosis. Die wordt gepropageerd door voor standers van de anti - oxydanten - therapie, is 800 tot 1000 eenheden per dag. Dat zet wel iets in beweging en het verspreidt de ziekte niet verder. Je moet, je denken veranderen en gewoon geloven in het Aloë sap.

Enzymen: die katalyseren de chemische reacties van 't leven. Ze versnellen de mate waarin deze reacties een evenwicht bereiken, maar ze veranderen zelf niet tijdens dit proces. Enzymen zijn noodzakelijk: wanneer ze niet zouden worden gebruikt, zou de voor het leven noodzakelijke reacties niet snel genoeg plaats vinden. Chemici kunnen trage reacties versnellen door ze aan hoge temperaturen en druk bloot te stellen en door extreem zure of alkalisch omstandigheden te scheppen.

Endocytose: een van de meest dynamische aspecten van de membraanbiologie is een proces dat endocytose heet: het aftoppen of beknoppen van het plasmamembraan in een cel om holle structuren te vormen die blaasjes heten. In de afgelopen jaren hebben onderzoekers enkele details van de endocytose kunnen verklaren en hebben ze, een volgend aspect van het genezingssysteem onthuld.

Het best bestudeerde voorbeeld van endocytose behelst. Het receptoren van LDL ( low denisity lipoprotein) een transportmolecule dat CHOLESTEROL van de bloedbaan naar de cellen transporteert. Als cholesterol zich in de bloedbaan verbindt met LDL heeft het de ""slechte"" vorm, waarin het zich wil vastzetten tegen de aderwanden. Waardoor er hartziekten ontstaan. Een hoog gehalte LDL cholesterol is een risicofactor voor hart aanvallen. Maar veel cellen zijn uitgerust met receptoren die een verbinding aangaan met LDL en het uit de bloedsomloop verwijderen. Als een LDL receptor aan de buitenkant van een celmembraan een verbinding aangaat met een LDL molecule. Verplaats de receptor zich naar een ander speciale structuur op het membraan, een holte die is overtrokken met een kernmerkend proteïnelaagje, een zogeheten 'coated pit'. Zodra het zich binnen een cel bevindt, kan LDL cholesterol geen kwaad meer aanrichten in de anderen.

Bovendien hebben cellen ook een beetje cholesterol nodig voor hun stofwisseling en kunnen ze zich ontdoen van overtollig cholesterol. Tijdens het sorteren wordt de LDL receptor teruggezet op het oppervlak van het membraan. LDL en het overtollige cholesterol worden voor verwijdering naar een structuur gestuurd die lysosoom wordt genoemd.

Lysosomen bevatten krachtige enzymen en die grote moleculen kunnen klein hakken tot kleine stukjes, die vervolgens kunnen worden verwijderd. Aan de binnenkant van het plasmamembraan is de gerecyclede LDL receptor. Klaar om nieuwe verbindingen aan te gaan met LDL. Dan weer een tochtje te maken naar de binnenkant van de cel. Studies tonen aan dat LDL receptoren elke 10 tot 30 minuten worden gerecycled. Omdat hun levensduur 10 tot 30 uur bedraagt, kunnen ze vele tochtjes naar en van de cel maken en vele LDL moleculen transporteren. Op een gegeven moment zijn ze versleten. Als de structuur en functie van een LDL receptor verslechtert, wordt die ook naar een lycosoom gestuurd. Voor vernietiging en vervangen door een nieuw samengestelde receptor.

Stress: is de eerste oorzaak of in ieder geval een verzwarende factor bij veel kwalen waar mensen mee naar de dokter gaan. Patiënten komen met klachten over hoofdpijn en ze vragen of dat te maken heeft met stress/ symptomen. Als die verdwijnen tijdens de vakantie, dit wordt meestal veroorzaakt door stress verhogende factoren in iemands dagelijkse omstandigheden. Het vereist een beetje meer oefening om er achter te komen welke factoren de kwaal veroorzaken: werk, huwelijk, kinderen, gebrek aan sociale contacten of iets anders.

Genezing: vindt soms plaats zonder dat er iets wezenlijks verandert in het hart of in de geest. Op het niveau van het DNA herstel door enzymen kan de invloed van de geest op het genezings-proces genegeerd worden. Toch is er een duidelijke rol van de geest bij genezing, zichtbaar in wissel werkingen tussen genezingsreacties en geestelijke en emotionele veranderen. Zo kan een genezingsreactie bijvoorbeeld direct volgen op een oplossing van een onverdraaglijke situatie. Zoals het beëindigen van een slecht huwelijk, het stoppen met een vervelende baan, of het loslaten van een persoon die jou tegen houdt, of oude denkbeelden los te laten.

Waarom worden we ziek: is dat de capaciteit van het genezingsysteem om de balans te hestellen en kan worden overtroffen door de krachten of omstandigheden van onbalans. Gezondheid en ziekte complementaire grootheden; het een kan niet zonder het ander, net zoals goed en kwaad niet zonder elkaar kunnen. We moeten ziekte als een uitdaging zien, een mogelijkheid om iets te veranderen. Betekent genezing noodzakelijkerwijs het compleet verdwijnen van de ziekte op fysiek niveau? Nee. De letterlijke betekenis van het woord HELEN, een onderwoord voor genezen, aan wat genezen is: heel maken, de integriteit en balans herstellen. De behandeling komt van buitenaf; genezing komt van binnenuit. Dat neemt niet weg dat het heel dom kan zijn om een behandeling te weigeren tijdens het wachten op een genezing. Ook woede en andere emoties moet je kunnen uiten, anders gaat het fout.

Homeopathie: een geneeskunde, een systeem van diagnose en behandeling dat is gebaseerd op het gebruik van sterk verdunde remedies 200 jaar oud. De belangrijkste goede eigenschap van homeopathie is dat ze geen kwaad kan aanrichten. Omdat de medicijnen die worden gebruikt. Zo veel verdund zijn, hoewel de werking van de homeopathie niet in wetenschappelijke termen is uit
te leggen. Maar voor een groot aantal verschillende gezondheidsproblemen heel goed is.


Bron onbekend
Website : http://www.
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI