·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Nieuwetijds-Kinderen
Naam :
Titel : Kinderen met adhd of pdd-nos vallen door hun gedrag
Tekst : Kinderen met adhd of pdd-nos vallen door hun gedrag vaak buiten de groep. Dat geldt soms ook voor kinderen met dyslectie, paranormale gaven en hoogbegaafdheid. Voor hen is er sinds kort de Avonturenclub Friesland met elke twee maanden een Avonturendag.

Een eigen club met een clubblad en om de 2 maanden een dag met sport, spel en knutselen. Het oorspronkelijke idee voor een Avonturenclub en Avonturen dag is van kinderboeken schrijver Hein van Elteren uit Beek ( www.kinderavonturenland.nl ).

Amanda Nijholt uit Drachten kwam met hem in contact, raakte enthousiast en neemt nu, samen met haar echtgenoot Theo, de organisatie voor Friesland voor haar rekening. Haar eerste Avonturendag voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar werd goed bezocht en voor de tweede is de deelnemerslijst al bijna vol.

Kinderen die druk en lastig zijn krijgen vaak het label ADHD of PDD-NOS opgeplakt. Dat gaat Amanda Nijholt vaak veel te gemakkelijk. ""Niet alle moeilijke kinderen hebben adhd of de contactstoornis pdd-nos. Soms gaat het om dyslectie, om een hoge graad van gevoeligheid (hsp), paranormale gaven of hoogbegaafdheid. IK spreek dus liever over eigenwijze gevoelige kinderen. Een ding hebben ze allemaal gemeen, en dat is dat ze op school vaak 'anders' reageren. Dus liggen ze al snel uit de groep en worden ze gepest.

ALS moeder van drie bewerkelijke kinderen weet zij er alles van. "" Alle drie hebben ze een aparte behandeling nodig. Vooral met de oudste, nu 10, hebben we veel problemen gehad. Al jong liep hij bij de GGZ. Daar wisten ze ook niet wat ze met hem aan moesten. Na een lange zoektocht langs therapeuten kwamen we erachter dat hij dingen kan waarnemen die wij niet kunnen zien. Bij een parapsychologe is hij mens geworden. Hij praat nu ook met ons over zijn ervaringen en hij zit beter in zijn vel. Hij kan nu zichzelf zijn.""

Door deze ervaringen wijzer geworden en na het volgen van cursussen om zichzelf te ontwikkelen, richtte Amanda Nijholt een Parapsychologisch Advies- en Verwijscentrum op. Zij wil ouders die met hun kind in het reguliere circuit vastlopen de energieverslindende zoektochten besparen.

Zij heeft contact gezocht met betrouwbare therapeuten in Friesland zodat ze ouders de weg kan wijzen naar een goede therapeut in het alternatieve circuit. Ook bekijkt ze samen met de ouders of er een financiƫle tegemoetkoming bij hun verzekeraar is aan te vragen.

""Door mijn contacten weet ik inmiddels dat er heel wat kinderen zijn die zich niet begrepen voelen. Ze willen graag samen met anderen iets doen of maken, maar worden door hun onhandigheid niet gekozen.""

""Of er wordt gezegd:'Laat ze dat maar niet doen, want het gaat toch verkeerd.' Ze kunnen iets niet of juist te goed waardoor ze gepest worden. Wat kinderen het leukste vinden aan onze Avonturendag is dat ze dan eens kunnen doen wat ze zelf willen. Ze kunnen gewoon zichzelf zijn. Op school is dat niet altijd mogelijk.""

Bron: Leeuwarder Courant van zaterdag 25 Oktober 2003


Website : http://www.
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s) Naam : C. Ritskes
Mijn zoon is 10 jaar en heeft adhd en pdd nos en het lijkt hem leuk om
mee te doen aan zo'n dag. Zijn vraag is mogen de ouders ook mee omdat
hij al te vaak is gepest en zichzelf niet echt meer vertrouwd.
 

 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI