·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Mer-ka-ba
Naam : Ans Corbee
Titel : Mer - ka - Ba Meditatie
Tekst : In de Egyptische Mysterieschool bestudeerde zij al de gevarieerde aspecten van de menselijke ervaring, mťťr dan we hier zouden kunnen bespreken. Maar het ene aspect dat centraal stond in de hele Egyptische training in de mysteriŽn was de Mer-Ka-Ba en het menselijke lichtlichaam, was alles! Zoals zij het zagen zou het zonder deze kennis en ervaring onmogelijk zijn om andere werelden te bereiken. Mer-Ka-Ba heeft in diverse talen dezelfde betekenis. Een voertuig dat het menselijk Lichtlichaam wordt genoemd. Het Egyptisch omvat het woord 'Mer-Ka-Ba' in feite drie woorden: Mer is een speciaal soort Licht, een tegen elkaar indraaiend lichtveld; Ka betekent geest ( althans hier op aarde heeft het de bijbetekenis van menselijk geest) en Ba betekent 'de interpretatie van de Werkelijkheid'. Als je deze woorden samenvoegt, is mijn interpretatie van
Mer-Ka-Ba: een tegen elkaar indraaiend lichtveld dat inwerkt op lichaam en geest, hoewel het in werkelijkheid veel en veel meer is. Het is het scheppingspatroon zelf, waardoor alles wat bestaat is voortgebracht. Dat weet je. Dat is niet echt nieuw voor je. Je bent het alleen een tijdje vergeten. Je hebt de Mer-Ka-Ba miljarden malen gebruikt naarmate je leven zich ontvouwde door de schepping van de ruimte - tijd - dimensie heen. En je zult het je weer gaan herinneren! De Mer-Ka-Ba brengt beide hersenhelften in balans.

We zullen het hebben over de interne mechanisme en de energiestromen van het licht lichaam, terwijl we in het volgende hoofdstuk inzicht zullen geven in de Mer -Ka- Ba meditatie zelf - een manier om hem daadwerkelijk te ervaren en je dit vervolgens te herinneren. Het zal je waarschijnlijk helpen om eerst op de hoogte te zijn van deze interne structuur, alvorens met je lichtlichaam te gaan werken. Je kunt het herscheppen met liefde en geloof alleen, en voor sommige mensen is dat de enige manier. Ik erken deze mogelijkheid, maar het is mijn taak hier op aarde om dit pad bekend te maken met behulp van mannelijke kennis, omdat sommige van jullie dit alleen via de linkerhersenhelft kunnen begrijpen. Het vrouwelijke pad is meer intact binnen de biosfeer van de aarde en het is het mannelijke aspect dat nu zo wanhopig in evenwicht moet komen. We beginnen met de meest binnenste energiepunten - de chakra's - en die langzaam naar buiten bewegen om het hele menselijke energieveld uit te!
leggen. Dat is een boel informatie; ik kan echter niet meer doen om zo'n ingewikkeld onderwerp te vereenvoudigen. Hoe hard je ook probeert via de heilige geometrie de Mer-ka-Ba te kennen en te begrijpen, het zal nooit voldoende zijn. Er is een ontbrekende helft die empirisch is en die kan alleen ervaren worden als je ondergedompeld bent in liefde. Ja, de Mer-Ka-Ba leeft. Hij is niet minder dan jij, en jij leeft. De Mer-Ka-Ba is niet iets dat los staat van jou, hij is jou. Hij bestaat uit de energielijnen die de levensenergie, de prana, de chi, mogelijk maken bij jou naar binnen te stromen en van jou weer terug naar God. Het is veel belangrijker dan eten en drinken. Het is jouw verbinding met God. Het is datgene wat jou en God verbindt tot ťťn. Liefde is de ene helft van het licht dat om je heen wervelt, kennis is de andere helft.

Het kan alleen worden ''ervaren''. Als je op zoek bent naar het mechanisme om de Mer-Ka-Ba ervaring te ondergaan, heb ik hier het volgende voor je.

""De geometrieŽn van het menselijke chakrasysteem""

Als je gekozen hebt voor het mannelijke pad is het verplichte kost om het menselijke chakrasysteem te kennen en te begrijpen als je met dť subtiele energieŽn in en rondom het menselijk lichaam werkt. Deze worden vaak bij elkaar het menselijk lichtlichaam genoemd. Een chakra is een energiepunt binnenin en soms buiten het lichaam, dat een specifieke kwaliteit heeft. Als iemand geconcentreerd is op een bepaalde chakra wordt zijn hele wereld gekleurd door de energie van die chakra. Het werkt als een soort lens, waardoor alles wat bestaat geÔnterpreteerd wordt. Hoewel elke chakra verschillend is, zowel energetisch als qua beleving, hebben ze allemaal bepaalde aspecten die hetzelfde zijn. Ook is er sprake van een onderliggende energie die door het chakrasysteem is gebaseerd op acht chakra's die langs de ruggengraat liggen. Er is een mťťr geÔntegreerd systeem van dertien chakra's, dat we later zullen onderzoeken. Besef wel dat er een heleboel kleinere chakra's zijn waar we het tota!
al niet over zullen hebben, bijvoorbeeld de chakra's in handen en voeten. Een chakra systeem kan alleen in evenwicht met zowel vrouwelijk als mannelijk.

Eerst gaan we ons concentreren op de energiestroom langs de ruggengraat en vervolgens buigen we af naar vele aanverwante onderwerpen. In het volgende hoofdstuk zullen we de heilige geometrische lichtvelden bekijken die je lichaam omgeven en die de basis vormen van de levende Mer-Ka-Ba. We zullen de geometrische bron verkennen van het 8 chakrasysteem, dat gebaseerd is op de structuur van het Levensei; hetzelfde energie patroon als de oorspronkelijke acht cellen van het menselijk lichaam die we in hoofdstuk (7 van deel 1) hebben besproken. Weet ook dat de oorspronkelijke acht cellen, het 8 -chakrasysteem en de acht interne elektrische circuits van het menselijke lichaam die je bij de Chinese geneeskunde tegenkomt, allemaal in verband staan met de kubus of de stervormige tetraŽder, al naar gelang je het bekijkt. De elektrische circuits hebben een heleboel leidingen die verbinding maken met elke cel in het lichaam. In de Chinese geneeskunde worden deze circuits meridianen genoem!
d. Een complete studie van het chakrasysteem moet ook deze kennis omvatten, maar omdat het zo complex is doen we dat hier niet en voor ons doel is dit ook niet echt noodzakelijk. Hier zullen we alleen datgene introduceren wat nodig is om je Mer-Ka-ba te activeren.

Het opengevouwen levensei en de muziekschaal

Stel je het Levensei voor, de vorm met de acht bollen in de vorm van een stervormige tetraŽder ( kijk in het boek). Maak nu al die bollen los en maak er een keten van. Dit moet in een specifieke volgorde gebeuren, waarbij de halve stappen op hun plaats blijven. Wat je nu hebt is het menselijke 8 chakrasysteem: de voornaamste chakra's die door het lichaam omhoog lopen. De menselijke energie, van seksueel tot elektrisch, beweegt in het patroon dat je hier ziet. Je vindt dezelfde richtingverandering halverwege tussen de derde en de vierde chakra en de zevende en de achtste chakra.
En dan is er ook nog die speciale verandering tussen de vierde en de vijfde chakra, de hart en de keelchakra. Om te begrijpen wat er net gezegd is, kijken we naar de muziek. In de toonladder van elke grote sleutel is er een halve stap tussen de derde en de vierde toon en de zevende en de achtste toon.

Deze halve stappen zijn in blaasinstrumenten, zoals de fluit, ingebouwd via de positie van de gaten, deze vorm heen beweegt, net als in de lichaamschakra's. Als we klassieke Westerse systeem van het octaaf gebruiken, zoals dat op de piano te zien is, gaat de toon ( do) de stervormige tetraŽder van het Levensei binnen op het laagste punt van de vrouwelijke tetraŽder. Als energie vanuit het voorgaande octaaf binnen komt is hij mannelijk, maar hij moet vrouwelijk worden, omdat hij zojuist een nieuwe, ''vrouwelijke'' tetraŽder is binnengegaan.( Het lijkt moeilijk, maar je gaat het allemaal begrijpen.)

De regels die de geest heeft gekozen zijn dat alles ofwel als 2D of als 3D gezien kan worden, maar er eerst in 2D moet zijn. De tweedimensionale werkelijkheid is primair. En gaat aan de 3D-wereld vooraf. Als de geest naar de beweging op 'n vak van de tetraŽder kijkt en er vindt een verandering van richting plaats, verschijnt de schaduw vorm uit de 2D wereld ( de afstand die is afgelegd wordt waargenomen als 'n schaduw) op ongeveer de helft van de afstand van de eerste twee bewegingen op het driehoekige vlak.

Geometrisch gesproken is de schaduw iets langer dan de helft en ik denk dat, dat de feitelijke ervaring is. Het wordt een halve stap genoemd. Door dit te doen verandert hij van polariteit: van vrouwelijk wordt hij mannelijk. Mannelijk wordt vrouwelijk en het proces begint opnieuw. Opnieuw? Ja, want er is een complex aan stervormige tetraŽders - of minstens een keten van stervormige tetraŽders - in alle systemen die we hier bespreken. Net als in de muziek zijn er octaven boven en onder dit octaaf, die in theorie eeuwig doorgaan.
Het is in de muziek hetzelfde als in het bewustzijn en zelfs in de dimensionale niveaus waar we het in (hoofdstuk 2 van Deel 1) over hebben gehad. Voor de energie die zich door de chakra's omhoog beweegt geldt eveneens hetzelfde. Er zijn chakrasystemen boven en onder het systeem dat jij ervaart. Dit kan worden gezien als de geometrische basis voor onsterfelijkheid. De geest gaat gewoon door met, naar believen, naar boven of naar beneden bewegen en laat de ene wereld ( het ene lichaam) alleen achter om een ander binnen te gaan.

Auteur: Ans Corbťe

Bij kopiŽren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON www.spiritualwisdom.nl

Aanbevolen literatuur: De geometrie van de schepping van Drunvalo Melchizedek deel 1 en 2 (ISBN 90-76458-02-2)

Website : http://www.spiritualwisdom.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI