·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Boekbesprekingen
Naam : SpiritualWisdom
Titel : Spirituele psychologie
Tekst :

En de 12 primaire levenslessen
Van Steve Rother en ik heb er alleen een paar dingen eruit gehaald.

Hoe komt het toch dat wanneer iemand opgroeit onder de meest gunstige omstandigheden, hij of zij niet in staat is zich zelfs de eenvoudigste dingen in het leven te begrijpen en eigen te maken? Hoe kan het dat iemand, hoewel hoogintelligent, steeds maar weer dezelfde fouten maakt? Sommige mensen lijken voor het geluk geboren te zijn. Andersom geldt ook: ondanks alle pogingen om dingen te veranderen lijkt iemand soms ronduit ongelukkig te zijn!

Zijn wij een product van onze omgeving, of wordt wie we zijn en hoe we ons ontwikkelen, grotendeels bepaald door onze genetische structuur? Pas als we de menselijke ervaring gaan zien als het evolutionaire proces van de ziel, kunnen we alle krachten die in ons leven aan het werk zijn, gaan begrijpen.

Wij zien ons zelf als menselijke wezens die zoeken naar een spiritueel ontwaken, terwijl wij in feite spirituele wezens zijn die proberen om op een goede manier om te gaan met een menselijk ontwaken. Maar wat brengt ons er nu eigenlijk toe om deze menselijke ervaring te zoeken? Wat is het nu precies dat bepaalde levenspatronen in beweging zet? Waarom en op welke manier doen deze patronen zich voor in ons eigen gedrag? In veel gevallen is alleen al het begrijpen van het waarom voldoende om positieve en permanente veranderingen teweeg te brengen.

De antwoorden op deze en anderen vragen worden gepresenteerd in dit boek. Spirituele psychologie en de daarbij behorende twaalf primaire levenslessen bieden ons een wezenlijk ander inzicht in het leven en de menselijke ervaring. Voor elk leven kiezen we een primaire levensles om aan te werken en in onze volgende levens gaan we met die les door, net zolang tot we die les meester hebben gemaakt. Bij de volgende incarnatie gaan we dan verder. Op deze manier wordt ons een kijk geboden op de mensheid vanuit het hogere perspectief van onze eigen ziel.

Deze informatie is niet als de meest gezaghebbende bron, maar meer als een nieuwe kijk op de menselijke ervaring waardoor je je leven ten goede zou kunnen veranderen. Wellicht geeft deze informatie je niet alle antwoorden die je zoekt. Dit geeft ons op zijn minst stof tot logisch nadenken. Haal eruit wat je kunt en gebruik alleen datgene wat voor nou werkt.

Hieronder volgen de twaalf suggesties die mij zijn gegeven toen ik met dit werk begon. De twaalf paradigma’s voor het bevorderen van genezing zijn bedoeld om je te helpen voor jezelf hogere waarheden te bepalen en in balans te blijven wanneer je voor anderen de ruimte creëert waarin ze zichzelf kunnen genezen.

1) concentreren op het in eigen kracht staan
2) genezing op verzoek
3) intentie
4) inzicht
5) waarheid
6) evenwichtige ego
7) onderscheidingsvermogen
8) het creëren van een veilige ruimte
9) kwetsbaarheid
10) beheersing van gedachten
11) motivatie
12)verantwoordelijkheid

Het bevorderen van genezing is werk dat in hoog aanzien staat. Maar laten we één gouden regel nooit vergeten: door anderen te genezen zou je hun leven kunnen veranderen. Door anderen te helpen zichzelf te genezen zul je het universum veranderen. Het leven meester worden door meester maken van levenslessen. Het evolutionaire pad van een spirit/geest in de menselijke ervaring. De sleutel tot ware groei ligt in het doen van al het mogelijke om een gemakkelijke verwijding van onze energiebuis te bevorderen.

Hieronder de twaalf primaire levenslessen
1) Acceptatie
2) Aanpassing
3) Zijn ( heelheid)
4) Menslievendheid
5) communicatie ( vanuit het hart)
6) Creatie/schepping ( in eigen kracht gaan staan)
7) grensafbakening ( concentreren op je eigen energie)
8) Integriteit
9) Liefde
10) Vertrouwen
11) waarheid ( zelf)
12) Genade

Eigenwaarde of zelfacceptatie en de kunst van het gracieus accepteren. Om het grotere beeld van onze ervaring als spirit/geest in menselijke vorm te begrijpen, is het goed om in gedachten te houden dat wij niet noodzakelijkerwijs hier zijn om lessen te leren. Eigenlijk mag zelfs gezegd worden dat de twaalf primaire levenslessen op zich slechts een afleiding zijn om ons bezig te houden terwijl we de grotere eigenschap leren die ons spirituele wezen omvat. Eenvoudig gezegd: wat we hier werkelijk mogen leren is de kunst van het meesterschap zelf. De definitie van meesterschap is het vinden van positieve toepassingen voor alle energie in elke situatie. Als we dat bereiken, zullen we ons eindelijk onze ware kracht als Schepper herinneren.

Nu ons evolutionaire proces zo snel verloopt, is het voor ons de gewoonste zaak van de wereld om deze informatie onmiddellijk naar het volgende evolutionaire niveau te willen brengen. Gezien vanuit het standpunt van de Groep betekent Ascensie niet het verlaten van ons fysieke lichaam hier op Aarde en naar een hoger rijk van bestaan te gaan. Ascentie is stijgen of klimmen naar iets hoger, dit verlangt van ons dat we aan ‘n nieuw levensproces beginnen; terwijl we in ons fysieke lichaam blijven. De richting die we eindelijk op zullen gaan, is dus volgens mij dat we in dit zelfde leven opnieuw verder gaan, met een ander bewustzijn. Vergeet nooit dat het leven een fantastisch spel is en dat het doel van het spelen ervan is, ons een kans te geven onze passie en ons geluk te ervaren.

Anderen boeken van Steve Rother en de groep zijn
Nr 1. HERINNEREN ISBN Hand boek voor menselijke evolutie 90-73798-69-8
Nr 2. WELKOM THUIS Het leven op de Nieuwe Aarde ISBN 90-73798-91-4
Nr 3. SPIRITUELE PSYCHOLOGIE en de 12 levenslessen ISBN 90-7724-32-7

Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON www.spiritualwisdom.nl


Website : http://www.spiritualwisdom.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI