·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Universeelbewustzijn
Titel : Als je het Universeel Bewustzijn hebt, dan ben je bewust één met alle dingen in het Universum.
Tekst : De meeste mensen zullen op dit moment zulke abstracte begrippen wellicht niet begrijpen
(en je kunt het ook niet echt begrijpen totdat je het bereikt hebt).
Gelukkig is er een heel eenvoudige, makkelijke manier om te begrijpen wat Universeel Bewustzijn voor ons en de wereld – indirect - betekent.
Door de effecten ervan te observeren kun je begrijpen, herkennen en waarderen hoe waardevol en belangrijk het is.
Er kunnen heel tastbare en duidelijk herkenbare veranderingen waargenomen worden in het leven van een persoon wiens hoger bewustzijn ontwaakt, of die volledig het Universeel Bewustzijn heeft bereikt.
Het zijn ‘echte veranderingen van je wereld’, die op elk fatsoenlijk mens betrekking kunnen hebben en waarover iedereen het eens is dat ze ‘goed’ zijn.
Wat zijn dit voor veranderingen en hoe gebeuren ze? Een ontwaking van het bewustzijn, zoals net besproken,
resulteert in
waarlijk spiritueler worden.
Als je bewustzijn zich voorbij jezelf begint uit te breiden, ga je beseffen (niet gewoon geloven of ‘vertrouwen hebben’) dat er meer achter het leven en het Universum schuil gaat.
De Schepping is niet zomaar toevallig.
Er is Eén Groot Iets achter dit alles. Het is in alles aanwezig, inclusief in jou en in alle andere mensen, dieren en al het overige leven,
zelfs in de Aarde en in het Universum.
Terwijl je Universeel/Spiritueel bewustzijn groeit, begin je de onderliggende verbanden van alles meer en meer te begrijpen,
totdat je uiteindelijk tot het besef komt dat anderen werkelijk een deel van jou zijn en jij een deel van hen bent en dat
jullie SAMEN één zijn.
Broeders en Zusters – allemaal Kinderen van Eén Universele God.
Als je spiritueel bewustzijn groeit, voel je en ben je ook een expressie van Onzelfzuchtige
Liefde en de goede spirituele eigenschappen van de ‘echte wereld’, die afspiegelingen zijn van Onzelfzuchtig Liefhebben – Zorgzaamheid, Vriendelijkheid, Mededogen, Geven en Geen Kwaad doen.
DIT zijn kwaliteiten die echt belangrijk ZIJN en dit zijn tevens de kenmerken van WARE SPIRITUALITEIT.
Vreemd genoeg werkt het naar twee kanten.
Zoals de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn Onzelfzuchtige Liefde voortbrengt,
brengt Onzelfzuchtige Liefde ook spiritueel bewustzijn voort. In feite is een van de voornaamste dingen die spiritueel bewustzijn bewerkstelligt de ontwikkeling van jouw Onzelfzuchtige Liefde voor anderen, dat je Onzelfzuchtige Liefde voelt en dat je oefent in vriendelijkheid, in zorgzaamheid, geven en geen kwaad doen. Het is dus uitermate belangrijk dat de lessen de potentie hebben om de lezers te stimuleren en te inspireren om te doen wat nodig is om uiteindelijk deze ware spirituele kwaliteiten in hun leven tot uitdrukking te brengen.

De begrippen Universeel Bewustzijn en afgescheiden zelfbewustzijn staan centraal in de lessen van de Kinderen van de Wet van Een. We zullen nu beginnen met de lessen over bewustzijn en van daaruit verder gaan. Het is ontzettend moeilijk de betekenis van ‘Universeel Bewustzijn’ te begrijpen. Je kunthet nooit echt begrijpen totdat je zelf de Eenheid met de Universele Spirit ervaren hebt. In feite kun je niet eerder iets ten volle begrijpen tot het moment dat je het bereikt.

Zij die Niet weten dat zij Een zijn,
Handelen niet als Een.
Zij die niet handelen als Een,
Creëren geen Liefde, maar lijden en disharmonie.
Wat je creëert, ontvang je.
De vruchten van Jouw handelen zullen je dagen volgen.


Afgescheiden Bewustzijn

Het is misschien gemakkelijker voor jou om Universeel Bewustzijn te begrijpen als je eerst begrijpt wat afgescheiden bewustzijn is. Dan zul je tenminste begrijpen wat Universeel Bewustzijn NIET IS. Je zult dan in staat zijn om beter ’het verband te zien’ en het verband tussen jou en het afgescheiden bewustzijn te begrijpen – omdat dat is wat je op dit moment hebt. Laten we beginnen met een van de fundamentele effecten van een Afgescheiden bewustzijn, het individuele afgescheiden ‘gezichtspunt’ van iemand.

Gezichtspunt

We hebben allemaal uitdrukkingen gehoord als: ‘Vanuit mijn standpunt….’, of ‘Ga eens in mijn schoenen staan..’, enzovoorts. Dit zijn allemaal gezamenlijke omschrijvingen van de betekenis van verdeelde en verschillende gezichtspunten.
Iemands ‘gezichtspunt’ kan twee dingen betekenen: 1) Het kan betekenen zoals het letterlijk bedoeld is – het ‘punt’ van waaruit iemand dingen ‘ziet’. 2) Het kan de mening van iemand betekenen. Iemands mening is gebaseerd op een combinatie van punt één en de geprogrammeerde overtuigingen van die persoon.
Laten we eerst punt één, het ‘punt’ aspect, eens nader bekijken.
De meeste mensen hebben een beperkt gezichtspunt dat veroorzaakt wordt door het feit dat zij gescheiden individuen zijn. Zij zien letterlijk ieder voor zich de dingen vanuit een andere plaats, een ander punt. Zij bekijken deze dingen alleen vanuit hun afgescheiden individuele ‘plaats’. Er zijn net zoveel ‘plaatsen’ van waaruit iemand zal kijken als er mensen zijn. Het probleem is dat het zien vanuit één ‘plaats’ het niet mogelijk maakt om het ‘hele plaatje’ of een ‘groter geheel’ te zien.

Bron: www.universeelbewustzijn.com


Website : http://www.universeelbewustzijn.com
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI