·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Therese van der Veer
Titel : Energetische bescherming
Tekst : Energetische bescherming

Thérèse van der Veer

In mijn Sjamanistische healingpraktijk komen regelmatig mensen die willen leren zich energetisch te beschermen. Er wordt veel over geschreven en het is interessant te kijken hoe er van uit het Sjamanisitisch perspectief naar gekeken wordt . Er komen vragen als:
Wat zijn entiteiten en zware energieën, hoe kom je er aan en vooral hoe kom je er weer van af?
Hoe bescherm je je en wie zijn er gevoelig voor.

Inleiding Sjamanisme

Het Sjamanisme is geen religie, heeft geen guru's en wacht niet op een nieuwe Messias die ons komt redden.
Het is een manier van leven en werken met als uitgangspunt dat de Grote Geest, of welke naam je er ook aan geeft, in alles aanwezig is. Het Universum is vriendelijk en overvloedig.
Elke vorm van leven is bezield en heeft een bepaalde trilling. Een steen, een boom, een dier, de zon, de maan, de sterren, de mens, alles staat met alles in verbinding.
De wetenschap heeft bevestigd wat Sjamanen altijd hebben geweten, maar wat nu het Veld, het Nulpunt wordt genoemd.
Alles is dus Eén en er bestaat alleen een natuurlijk wereld, geen boven- of para-natuurlijke wereld. De zichtbare en onzichtbare wereld doordringen elkaar, beïnvloeden elkaar als het ware.
Er wordt niet gesproken over negatief of positief, wat een dualiteit inhoudt, maar er zijn zware en lichte energieën. Energieën die dus langzamer trillen of sneller.
Wat voor de mens zwaar kan zijn, kan voor een boom of voor Moeder Aarde juist voeding zijn.
Wij als mens produceren zelf nogal veel zware energieën door niet alleen onze elektriciteit en dergelijke, maar misschien wel het meeste door onze gedachten en gevoelens die we onbewust de ruimte in slingeren en daar als een mist blijven hangen.

Entiteiten worden gezien en ervaren als zware energieën voor een mens. Ze hechten zich aan een persoon en onttrekken energie aan zijn of haar systeem. Aan een cliënt leg ik het vaak uit als een energie die je niet dient, die je tegen houdt in je leven.

Entiteiten

Entiteiten kan je omschrijven als een persoon die op het moment van overlijden een diep verdriet of trauma ervoer.
Zo'n ziel kan verward raken, boos en gedesoriënteerd voelen. In plaats van naar het Licht te bewegen, blijven deze lijdende wezens op het aardse niveau en hechten ze zichzelf aan een mens of plaats.
Het kan zijn dat ze niet door hebben dat ze dood zijn en daardoor verward en gedesoriënteerd raken.
Het kan ook een vloeibare energie zijn, die niet een blokkade heeft gevormd door jarenlange stagnatie, maar die door het lichaam heen stroomt.
Deze kan niet verwijderd wordt als een blokkade, maar moet behandeld worden als een entiteit. Zo'n vloeibare energie geeft dezelfde symptomen als een entiteit.
Een vloeibare energie kan het gevolg zijn van woede, jaloezie, wraakgevoelens geprojecteerd door iemand anders. Als dat maar lang genoeg gedaan wordt, kan de vloeibare energie de vorm van een entiteit aannemen. In andere woorden, het krijgt dan als het ware een identiteit.
Een entiteit of vloeibare energie kan ook ontstaan door chronische zelfvernietiging, intens negatieve gedachten over jezelf, zelfmisbruik.

Entiteiten kunnen binnenkomen als je een trauma hebt, als je niet de kapitein over je eigen schip bent, niet het roer in eigen handen hebt.
Ze verschijnen meestal in situaties wanneer je energie verzwakt is en je kwetsbaar bent door verlies van een zielendeel of deel van je kracht. Dit kan gebeuren door een ongeluk, trauma of een operatie. Door de shock kan je een deel van je kracht of ziel verliezen.

Wanneer je je wil overgeeft aan een energie vretende emotie, een obsessie hebt voor een andere persoon, wanneer je je focust op illusies en drama's, medelijden hebben in plaats van mededogen, niet gecentreerd bent en in disharmonie leeft, verzwak je jezelf en sta je meer open voor entiteiten.
Angst is nog de grootste lokroep voor entiteiten. Angst maakt je het meest kwetsbaar omdat je de energietrilling van zware entiteiten of zware energieën aanneemt.
Ook de angst om met mensen te werken waarvan je het idee hebt dat ze iets bij zich dragen, is een opening om over te springen. Bang zijn dat mensen energie bij je wegzuigen, maakt je kwetsbaar en open.
Mensen met een heel laag zelfbeeld, zelfvernietigend bezig zijn, staan er meer open voor.
Drugs- en alcoholverslaafden hebben een grote opening voor entiteiten. Het kan zijn dat de entiteit verslaafd was in zijn leven en zo zijn voeding blijft krijgen.
Maar het kan ook nog meegekomen zijn via je DNA, uit vorige levens, via je ouders of voorouders.

Wanneer weet je dat je een entiteit bij je draagt?

Hoe beter je jezelf kent, hoe makkelijker en sneller je veranderingen opmerkt in jezelf. Een van de basisvoorwaarden voor elke therapeut: 'ken jezelf goed zodat je weet wat van jou is en van die ander', gaat hier ook op.
De symptomen kunnen plotselinge gemoeds- of persoonlijkheidsveranderingen zijn.
Het kan zich uiten als plotselinge pijn in de rug op een hele specifieke plek, ziekte, ongecontroleerde verslavingen, misbruik, uitbarstingen, buien, depressie.

Bespeur je een plotselinge verandering in jezelf, dan kan dat betekenen dat je heel recentelijk een entiteit hebt opgelopen. Hoe korter je iets bij je draagt, hoe makkelijker het meestal te verwijderen is.
Dan kan je waarschijnlijk zelf de entiteit verwijderen door je te focussen op het Licht en de entiteit op een vriendelijke maar vastbesloten manier te zeggen naar het Licht te gaan. Laat hem of haar merken dat het veilig is, vaak zijn ze angstig, en dat ze naar hun ware thuis gaan, dat dit voor beiden het beste is.
Bedankt ze voor de les die je geleerd hebt.
Dit laatste is belangrijk even bij stil te staan. Vaak heeft een entiteit een functie gehad. Voor een tijdje althans.
Het kan zijn dat je bescherming kreeg of je leerde voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven. Vak zijn entiteiten met de beste bedoelingen bij je. Het zijn niet allemaal"" nasty bastards"".

Mocht je het idee hebben dat je het niet zelf kunt, dan zal je de hulp van een specialist kunnen inroepen.
Een Sjamaan of Sjamanistisch healer is bekend met deze materie en beschikt over technieken en rituelen die veilig en concreet zijn.
In de kerk werd met exorcisme gewerkt, het verschil is dat daarbij de entiteit de loze ruimte wordt ingegooid.
De intentie van een Sjamaan is om het naar het Licht te brengen. Een groot verschil van benadering!
HIj of zij zorgt voor een ruimte waar hij en de cliënt veilig en beschermd zijn. Met behulp van een kristal wordt de entiteit verwijderd. Bergkristal wordt ook wel gestold licht genoemd en is heel stabiel. Traditionele sjamanen gebruiken stenen, maar voor de westerse sjamaan is het veiliger en makkelijker een stabiele kristal te gebruiken.
Maar het verwijderen en terug naar het Licht zenden is maar de gedeeltelijke heling. Om een bepaalde reden heeft de cliënt of jezelf deze energie aangetrokken. De drager heeft een bepaalde energietrilling die hem ontvankelijk maakt voor deze entiteit.
Je had er een affiniteit mee. Het verwijderen van een tumor op een operatiekamer kan genezing betekenen maar geen heling. De reden waarom is er nog.
Die reden, die affiniteit, zit als een imprint in het energieveld. Om die affiniteit te verbreken moet dus de trilling van het energieveld verlicht worden van dat wat ""zwaar"" is. De imprint, wat een beperkte overtuiging kan zijn of een verhaal wat in je leeft of een sterke band met de overledene, wordt door een energetische reiniging verwijderd en een hogere energietrilling, Licht, wordt er voor terug gegeven.
Dit wordt een Illuminatie genoemd. De lokroep, de aantrekkingsbron voor de entiteit is daarmee verwijderd.

Bescherming

Met welke techniek of traditie je ook werkt als therapeut, je werkt met cliënten en hebt daardoor met verschillende energieën te maken.
Maar het kan ook buiten de praktijkruimte gebeuren, dus hoe kan je je beschermen?

De beste bescherming is je innerlijke heling!
Hoe 'heler' je bent, hoe minder openingen er zijn om in vast te haken. Zorg dat je resonantie gezond is, heel en beschermd.
Weet wat jouw wonden zijn, jouw angsten, jouw schaduwkanten en eigen je dat weer toe, zodat het je kracht wordt. Iets wat nog onverwerkt is of onbewust is als een zwakke plek, als een opening. Dat betekent niet dat je je van alles bewust moet zijn en geheeld moet hebben, maar dat je je bewust bent van de belangrijkste vroegste trauma's. Alles wat er daarna gebeurde is een uitwerking of gevolg daarvan.
Beschermd ben je als je goed geaard bent, een positief zelfbeeld creëert en gezonde constructieve gedachten erop na houdt.
Wanneer je de hele tijd bezig bent met wat een ander jou ""aan doet"", wat die op jou afstuurt, sta je juist open voor deze zware energieën en verzwak je jezelf.
Als je bewust bent van die angst kan je op dat moment zeggen, ""Nee, ik ben totaal beschermd en in mijn kracht. Daar kies ik voor!"" Je brengt jezelf daarmee terug in je kracht.

Wees als een vreedzame krijger! Wees als een jaguar!
Stevig met de voeten op de aarde, met compassie in je hart en weten wanneer je moet aanvallen en wanneer je kunt ontspannen.
Compassie komt van je hart. Er zijn geen gedachten voor nodig, je hoeft je niet te verplaatsen in die persoon, niet te voelen hoe het zou zijn. Je weet. Je bent niet gehecht aan het verhaal van die ander, of aan je eigen verhaal. Alles wat uit je hart komt beschermt je.
Door op Liefde te focussen en niet op angst, kom je meer en meer in je kracht te staan. Waar je je op focust, is je wezen. Je kunt er voor kiezen je energietrilling te verhogen door in je Liefde te gaan.
Vindt je balans tussen liefde voor jezelf en het helpen van anderen. Dan sta je in je kracht en dat geeft een enorme bescherming.
Wanneer je uit balans bent, oververmoeid door de hele tijd anderen te helpen, zoek dan de balans weer door die liefde aan jezelf te geven.
Alleen maar zelfliefde is uit balans zijn, maar er alleen voor anderen zijn net zo goed.

Naast het innerlijk werk, de heling van je wonden, de bewustwording van gedachtenpatronen en gevoelens, zijn er ook nog uiterlijke hulpmiddelen om beschermd in de wereld te lopen.
Het meest bekend is waarschijnlijk het visualiseren van Licht om je heen.
Dat kan wit zijn, maar blauw en oranje cirkels van licht is ook een goede bescherming.
Als je bekend bent met Gidsen, vraag hun bescherming. Zeg dat je altijd door hun beschermd wilt worden waar en met wie je ook bent. Want vaak als je voelt dat je bescherming nodig hebt kan het al te laat zijn. Dus wanneer je elke dag weer vraagt om altijd beschermd te worden, kan je het los laten en vertrouwen.

Bands of Power

Een Sjamanistisch beschermingsritueel is de Bands of Power. Deze bescherming wordt geleerd en doorgegeven door Alberto Villoldo. Elizabeth Jenkins geeft een iets andere versie hoe ze door Juan Nuñez del Prado gebruikt worden. Maar beiden hebben als doel je te beschermen en je energieveld te versterken.
Een Sjamanistisch healer of Sjamaan die ze zelf ontvangen heeft, kan ze weer doorgeven. Het is een ritueel waarbij banden van bescherming worden ingeweven in het energieveld van de ontvanger en lopen horizontaal rond je lichaam. Elke band verbindt je met een element uit de natuur, bijvoorbeeld met Moeder Aarde (element aarde), de Zon (vuur), de Maan, met het Goddelijke, je essentie.
De ontvanger voedt deze banden en maakt ze sterk door er dagelijks aandacht en energie aan te geven. Het herinnert je aan je verbondenheid met alles.

Onze bescherming in deze turbulente tijden van grote veranderingen is onze wortels weer te voelen met Moeder Aarde, met alles om ons heen. Door te ervaren dat alles Eén is, ga je de dualiteit van goed en kwaad los laten. Dan is er geen angst voor het kwaad, want het is alleen maar een zware energie waar je wel of niet voor kan kiezen.


Website : http://www.vederlicht.com
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s) Naam : c wisse nijssen
Hallo Jos,

Jezelf energetisch beschermen kunt u leren in de lemniscaat workshop.

www.atlanta-zld.nl
0113-343075

 

 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI