·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Astrologie
Naam : Lectorium Rosicrucianum
Titel : Conferentiedag: Astronomie, Astrologie, astrosofie
Tekst : ConferentiedagAstronomie, Astrologie, astrosofie

J. van Rijckenborgh-centrum, Haarlem
zaterdag 16 februari 2008

Wanneer we tijdens een heldere nacht omhoog kijken, kunnen we bevangen raken door een gevoel van kleinheid ten opzichte van de miljoenen sterren en sterrenstelsels in de onmetelijke ruimte. Het is om die reden dat al sinds de oudheid de astronomie wordt beoefend: de bestudering van de nachtelijke hemel.

Daarnaast ontdekte de mens de wetmatigheden in de relatie tussen de stand van sterren en planeten enerzijds en de verschijnselen op onze planeet anderzijds. In de astrologie bracht hij deze kennis onder in een allesomvattend systeem, zodat hij zijn plaats in de kosmos des te duidelijker zou kunnen begrijpen.

Toch houdt het hiermee niet op. Waar we door middel van astrologie trachten de slagen van het lot te ontwijken en de vruchten die ons worden toegeworpen handig op te vangen, blijven we niettemin tóch gebonden aan de dialectische natuur. We trachten ons verblijf in het ondermaanse te rekken en aangenamer te maken, maar het is de vraag of we daarmee aan het doel van ons bestaan als mens toekomen: de ontwikkeling van het goddelijke beginsel in ons.

Om dat verheven doel te kunnen verwerkelijken, werd een vorm van kennis aan de mens gegeven, die eveneens in relatie tot de sterren en planeten staat, maar die het natuurgeboren verstand verre te boven gaat, namelijk de Astrosofie.

De stichter van het Lectorium Rosicrucianum, J. vanRijckenborgh schrijft hierover in het boek De roep der Rozenkruisers Broederschap:

"Wie iets heeft begrepen van de Astrosofie, die grijpt één klaar bewijs van iets onuitsprekelijk heerlijks, namelijk dat wij, oneindig kleine micro-organismen in verhouding tot die majesteitelijke titanen (de sterren), gekend worden; dat ook wij voortgejaagd worden in een wordingsproces; dat wij maar niet neergesmeten zijn als toevallige bewustzijnskernen opeen der kleinste hemelbollen, totdat we ten laatste te pletter zullen storten bij een sterrenramp, maar dat wij opgenomen zijn in een Plan, een Goddelijk Plan; dat wij behoren als onmisbaren bij al die groten, die een taak hebben te vervullen in het Plan, waarvan het einddoel boven, ver boven ons tegenwoordige bevattingsvermogen uitstijgt."

De conferentiedag vindt plaats in het J. van Rijckenborghcentrum, Zakstraat 8 te Haarlem, op zaterdag 16 februari 2008 en duurt van 10.00 - 16.30 uur.
Het deelnamebedrag is € 30,-* lunch en tekstbundel inbegrepen. Inschrijven kan door voor 2 februari het deelnamebedrag over te maken naar rekeningnummer 485.446 ten name van het Lectorium Rosicrucianum, onder vermelding van ‘conferentiedag februari’.
Website : http://nederlands.rozenkruis.nl/nederland/activiteiten/conf_dag.htm
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI