·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Astrologie
Naam : Manuela van der Knaap
Titel : Zons- en maansverduistering augustus 2008
Tekst : een totale zonsverduistering, gedeeltelijk zichtbaar in

Dit is een astrologisch artikel geschreven om inzicht te geven in de processen die de groei bevorderen van bewustzijn en in de integratie van de Bron; de eenheid in de mens. Je kunt je gratis abonneren via www.inzichten.com en ontvangt dan een paar keer per jaar een artikel over de lopende processen van deze innerlijke groei van de mens en het collectief.
Dit is een uitgave van ‘Adviesbureau Manuela van der Knaap’ 0252-521882 www.inzichten.com

Inspiratie en illusie
Zons- en maansverduistering augustus 2008

Geschreven door Manuela van der Knaap

Op vrijdag 1 augustus om 12:12 (lokale tijd in West-Europa, max. samenstand) is er weer Nederland en België. De gedeeltelijke maansverduistering van zaterdag op zondag 16/17 augustus 00:16 (lokale tijd, max. samenstand) hoort daarbij. Deze maansverduistering activeert het proces van integratie van het ‘Watermantijdperk’, het tijdperk van bewustzijn, broederschap en licht (Noordelijke Maansknoop met Neptunus, Cheiron en de Maan samenstand in het 11de huis in Waterman). De zonsverduistering van februari 2008 zette dit proces in gang. Lees meer hierover in het artikel ‘Waarde in revisie’ op deze website. Dit proces zal nu echt zichtbaar worden, door ons te bevrijden daar waar onze samenleving ons onbewust vasthoudt in oude waarden, die de integratie van het nieuwe tijdperk in ons leven hindert. De inspiratie kristalliseert uit in heling van de maatschappelijke structuren, autoriteit en hiërarchieën en persoonlijke autonomie (Diamant staat samen met Jupiter in het 10de huis). Dit vindt plaats op zowel het persoonlijke vlak als collectieve vlak. Dit keer speelt vooral de maansverduistering een belangrijke rol in het proces. De zonsverduistering van 1 augustus 2008 werkt openend in het geheel. De optimale kristallisatie van het proces dat bij deze maansverduistering hoort, vindt plaats in ongeveer 3 maanden erna.

Inspiratie of depressie?
Het centrale thema in de zonsverduistering van februari 2008 en de maansverduistering van 16 augustus 2008 is het neerzetten van een nieuwe basis. Dit wordt zichtbaar in de grote veranderingen in de levens van de voorlopers van dit grote plan. Heel veel mensen die al jaren lang toegewijd zijn aan hun persoonlijke groei, zijn een licht en steun voor hun omgeving. Juist nu willen velen het bijltje erbij neergooien en willen niet meer geloven in het grote plan. Juist nu het zo dichtbij en voelbaar is (aangegeven door de Zwarte Maan, de collectieve verbinding met de Bron, die nu in Boogschutter staat). De inspiratie wordt enorm gevoeld en de innerlijke druk is heel hoog. Je kan er niet meer om heen, je moet iets met jouw visie in de wereld, maar je weet niet hoe. En dan kan het inspiratievuur naar binnen slaan en verteert het je innerlijk en kan de inspiratie je depressief maken, omdat het geen uitlaatklep vindt. Dit hoort bij het proces van vorming van dit inspiratievuur van het grote plan.

Deze innerlijke druk kan nog verder oplopen met het hoogtepunt in december, waarin de vormkracht maximaal tot uitdrukking zal komen. Pluto , die de energie transformeert en bekrachtigt , staat dan verbonden met de collectieve energie van de Bron (Zwarte Maan).
Durf erop te vertrouwen dat jij de juiste plek en richting zult vinden voor jouw plaatsje in het geheel, op het juiste tijdstip. Jouw inbreng in het geheel, waarin jij jouw kernkwaliteit en wie je in wezen bent kunt leven en waar je mag groeien in het praktisch maken van de Bron in jezelf en daarmee synchroon in de wereld. Ook al wil je niet meer geloven in het grote spirituele plan (Cheiron conj. Neptunus in Waterman) en lijkt het onmogelijk om dit grote plan voor het collectief tot stand te brengen. De gewonde Neptunus geeft je het gevoel ‘Get real’. Maar laat je niet begoochelen door de angst om begoocheld te worden. Volg je inspiratie en ga er iets mee doen. Verhef je angst voor begoocheling naar het niveau van Meesterschap; zie onder ogen wat de schaduwkanten zijn van het werken met en volgen van spirituele energie, eenheid en het leven met het niet zichtbare. Het is o zo levend voelbaar en de Bron van je dagelijkse innerlijke ervaringen. Zo werkelijk en zeker geen begoocheling. Laat het vuur van inspiratie niet naar binnen slaan en leer, leer en leer nog eens wat de begoocheling is en wat waarheid is. Word je bewust van de realiteit van jouw wereld van eenheid en hoe deze zich aan je kenbaar maakt in onze innerlijke wereld, zodat je steviger zult staan in het weten wat jouw waarheid en realiteit is, waardoor je meer vormkracht kan geven aan je inspiratie en visie. Dat wil de gewonde Neptunus ons laten zien. Zodat de plannen tot realiteit kunnen worden, uitgezuiverd van begoochelingen en misleiding ben je de illusie dan Meester. Wij zullen het zelf moeten neerzetten. Mensen zijn de handen van het grote plan. Dit proces is heel 2008 voelbaar.

Dan wil ik jullie nog graag een fijne zomer toewensen,
een harte-groet van Manuela van der Knaap

Onderstaand artikel ‘De nieuwe opkomende Aarde’ van Celia Fenn wil ik graag met jullie delen, omdat het duidelijk laat zien wat er op dit moment gaande is op de niet zichtbare niveaus, maar wat wel enorm gevoeld wordt door de voorlopers van dit grote plan.

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. telefoon of e-mail. Info op: www.inzichten.com

Website : http://www.inzichten.com
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI