·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Spiritualiteit
Naam : Gabriela Gaastra-Levin
Titel : Over de spirituele processen rond de dood
Tekst : Openbaring van Maria en Jezus aan Gabriela over de spirituele processen rond de dood

Maria en Jezus: “Lieve mensen, wij zijn blij om samen met jullie naar de spirituele betekenis van het onderwerp ‘dood’ te kijken. Net zoals het geval is bij veel andere onderwerpen brengt ook de dood, door het vanuit een spiritueel perspectief te bekijken, jullie verder in het openen van je hart. De dood maakt een onmiskenbaar onderdeel uit van jullie bewustzijnscyclus, waarvan een deel in de spirituele dimensie plaatsvindt en een andere deel zich in de materiële dimensie voltrekt.

Jullie ware aard is bewustzijn. In welke vorm dit bewustzijn zich dan ook manifesteert, jullie Goddelijke essentie zal altijd intact blijven. Vanuit de spirituele wereld nemen jullie zo nu en dan een ‘duik’ in de materiële dimensie om allerlei thema’s te verwerken die jullie verder brengen in het bewust ervaren van jullie Goddelijkheid. Wat jullie op Aarde meemaken integreren jullie later, na jullie fysieke dood, op subtiele niveau’s van bewustzijn. De ervaringen op Aarde maken dat jullie alles wat jullie later in een spirituele vorm beleven op een veel dieper niveau begrijpen. Jullie Aardse ervaringen geven jullie een veel breder begrip van het gematerialiseerde deel van het Universum, van de essentie van God en van jullie eigen Goddelijke aard."

Jezus volgens kunstenares Lissy van Leeuwen

Maria en Jezus: "Toen jullie besloten om voor de eerste keer op Aarde te incarneren, hebben jullie ook de dood omarmd als één van de twee kanten van één en dezelfde Aardse ervaring. Zoals jullie nu jezelf nog in de materiële dimensie aan het zoeken en verkennen zijn, zo zullen jullie deze dimensie op een gegeven moment ook dienen los te laten. Een en ander maakt dat jullie jezelf steeds meer binnen jullie eigen bewustzijn gaan zoeken en als gevolg daarvan steeds vrijer in de wereld zullen functioneren.

Op het huidige collectieve bewustzijnsniveau op Aarde is het verlaten van de fysieke dimensie nog steeds een noodzaak. Zolang je Hogere Zelf nog niet volledig geïncarneerd is, is het voor jullie nodig om je regelmatig op een bewuste manier volledig met je Hogere Zelf af te stemmen. Op die manier nemen jullie periodiek afstand van de fysieke dimensie en kunnen jullie je steeds opnieuw verbinden met subtiele niveau’s van bewustzijn. Deze afstemming speelt een essentiële rol bij de integratie van jullie ervaringen in jullie bewustzijnsprocessen. Het regelmatig heen en weer gaan tussen de spirituele en de materiële dimensie maakt dat jullie de eenheid tussen beide dimensies steeds meer gaan ervaren. En dit nu stelt jullie in staat om je steeds bewuster te worden van je eigen Goddelijkheid op Aarde.

De manier van sterven is vaak een reflectie van de relatie die de betreffende persoon in die specifieke incarnatie met zichzelf heeft. Het kan een uiting zijn van zelfveroordeling, maar ook van liefde voor jezelf, of een combinatie van beide. Het sterven is je laatste creatie van je Aardse bestaan en het vormt een slot of sluitzegel van alle ervaringen die je in je leven gecreëerd hebt. Als je later in de spirituele dimensie je leven aan het evalueren bent, begin je teruggaande vanaf je dood naar je geboorte toe zodat je de eerdere ervaringen in dat leven kunt verwerken vanuit de hoogste ontwikkeling van bewustzijn die je op het einde van dat betreffende leven bereikt hebt.

Het stervensproces brengt ook een afscheidsaspect met zich mee. Als jullie sterven, dienen jullie afscheid te nemen van alle identiteiten die jullie geweest zijn in alle manifestaties van jullie Aardse leven. Ook van dierbaren wordt afscheid genomen. Jullie zijn in het algemeen gehecht aan je eigen Aardse vorm, maar ook aan de vorm van anderen. Het onthechten van je eigen Aardse vorm en van de mensen waar jij je leven mee gedeeld hebt, is een intens proces. Overgave staat in dit proces centraal. Overgave brengt vertrouwen met zich mee en vertrouwen brengt overgave met zich mee. Beide zijn de belangrijkste aspecten die in dit afscheidsproces je hart doen openen."Maria en Jezus: "Sterven is dus een essentiële ervaring voor het openen van je hart. Als jullie hart zich zodanig opent dat jullie in staat zijn om de eenheid tussen het spirituele en het materiële volledig te ervaren, zullen jullie ook in staat zijn om het Goddelijke in jezelf en in alles bewust te beleven. Dan zullen de ervaringen van het incarneren en van de dood niet meer nodig zijn om jullie bewustzijn te verhogen. Dat is het evolutiepunt waar de Meesters en Meesteressen van de Witte Broeder- en Zusterschap zich nu bevinden. Het mogelijk aannemen van een Aardse vorm in relevante situaties of om contact te maken met bepaalde mensen is voor hen een tijdelijke gebeurtenis en is niet meer gekoppeld aan de cyclus van geboorte, leven en dood. Dit tussentijds op Aarde verschijnen in een energetisch lichtlichaam, dat grote gelijkenis vertoont met een gewoon menselijk lichaam, kan ook voor allerlei mensen in de toekomst een mogelijkheid gaan vormen. Mensen kunnen dan van de Aardse ervaring genieten, maar de Aarde tegelijkertijd ook direct los kunnen laten. Sommige Meesters en Meesteressen van de Witte Broeder en Zusterschap maken regelmatig gebruik van deze mogelijkheid om kanalen op Aards niveau te openen die het uitwerken van psycho-emotionele blokkades bevorderen en om contact te maken met bepaalde mensen onder specifieke omstandigheden. De boodschap die deze mensen dan van de Meesters ontvangen kan op onbewust niveau verder in hen doorwerken en hen ondersteunen in het uitwerken van allerlei thema’s, zowel bij individuen als bij groepen.

Wij, Maria en Jezus zijn te allen tijde voor jullie beschikbaar om zowel je leven als je dood te verwerken. Wij zijn voor jullie beschikbaar als jullie op Aarde in leven zijn, maar ook na het sterven in de spirituele dimensie. Jullie kunnen ons oproepen en wij staan voor jullie klaar om jullie op alle mogelijke manieren te ondersteunen in jullie bewustwordingsproces. In liefde en eenheid, Maria en Jezus.”

(Openbaring van Maria en Jezus ontvangen door Gabriela in het kader van de Gevorderden train de trainercursus najaar 2006)
Website : http://www.openbaringen.com
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI