·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Roos van den Wildenberg
Titel : Wijzer worden door paarden
Tekst : Paarden hebben een bijzondere aantrekkingskracht op mensen. Denk maar aan de magische en spectaculaire bevrijdingsactie van de paarden in het Friese Marrum. Deze beelden gingen de hele wereld over. Dat paarden tegenwoording ook als leermeesters worden ingezet, is voor veel mensen een nieuw fenomeen.

Steeds vaker gaan particulieren en bedrijven de uitdaging aan om met een paard te communiceren, zodat ze worden geconfronteerd met zichzelf, hun communicatie en leiderschap. Dit is een trend die pas sinds een aantal jaar gesignaleerd wordt. Een aantal mensen is behoorlijk sceptisch over het inzetten van paarden als leermeesters. Het is vreemd om paarden in te zetten voor communicatie- en leiderschapstrainingen. Paarden zijn immers geen mensen zeggen de sceptici. Maar juist vanwege dát feit zijn paarden uitermate geschikt om in te zetten.

Uit onderzoek blijkt dat paarden spiegels op vier benen zijn. Ze zijn erg sensitief en vertonen geen sociaal wenselijk gedrag en zijn dus heel direct met hun feedback. Een paard spiegelt gedrag haarscherp, objectief en eerlijk, waardoor ze zeer geschikt zijn om gedragspatronen van mensen bloot te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een manager die moeite heeft met contact maken/houden met zijn medewerkers. Mensen zullen nog enigzins sociaal wenselijk reageren door bijvoorbeeld (wel of niet onderling klagend) de opdracht uit te voeren die ze van de manager krijgen. Wanneer de manager slecht of geen contact maakt met het paard zal een paard de manager bijvoorbeeld zijn rug toekeren, weglopen of hem negeren. Het is confronterend, maar erg helder. Paarden zijn dus een zeer geschikt middel om mensen inzichten te geven over zichtzelf.

Zeker voor Hoog Sensitieve Personen zijn paarden heel leerzaam. Als HSP sta je zo open voor alle prikkels uit de wereld dat je er vaak door overweldigd wordt. Door met paarden samen te zijn kunnen HSP’s de moeilijkheden en lasten die met deze karaktereigenschap gepaard gaan, ombuigen naar mogelijkheden, (spirituele) groei en ontwikkeling. Paarden zijn namelijk hoog sensitieve en spirituele dieren. Door samen te zijn met paarden, kun je aan den lijve ervaren of je in je kracht of valkuil zit. Ze voelen bijvoorbeeld haarfijn aan of je teveel met de buitenwereld bezig bent of dat je gevoel houdt met je eigen lichaam, je basis. Ze communiceren dit direct terug door middel van hun lichaamstaal. Dat maakt paarden de ideale partner om mee te oefenen. Het is niet eens nodig om te rijden op het paard. Contact maken en samen zijn met een paard vanaf de grond heeft net zo’n krachtige werking. Linda Kohanov heeft mooie boeken geschreven over deze bijzonder spirituele wezens. Deze boeken zijn echte aanraders voor mensen die meer willen weten over het paard als spirituele leermeester.

Door paarden ontdek je wie je bent.
Website : http://www.samenzijnmetpaarden.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI