·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Astrologie
Naam : Eckhart Tolle
Titel : Astrologie, de visie van Eckhart Tolle en het Nu
Tekst : Eckhart Tolle en Astrologie
Astrologie, de visie van Eckhart Tolle en het Nu

door drs. Roeland de Looff © roeland@dirah.nl

Het nu is het enige moment dat er is. Niet alleen nu is het nu, maar over tien minuten is het nog steeds nu. Over een uur is het nu, over een jaar is het nu over tien jaar is het nu.

Op willekeurige momenten van de dag kan de lezer controleren of het nog steeds nu is en dat zal het geval blijken te zijn.

Toch zijn we in onze gedachten vaak bij de toekomst. Echter de toekomst zal nooit plaatsvinden. Het is een kunstmatige constructie. Kunnen we het nu ooit verlaten en in de toekomst zijn? Het antwoord is ontkennend want ook in de toekomst zullen we ons in het nu bevinden.

Het Ware Zelf is het enige wat echt is aan de mens, het is het diepste van onze ziel, het is datgene wat steeds opnieuw geïncarneerd wordt. Toch vereenzelvigen we ons vaak met het ego. Het ego is het valse zelf, een identiteit die we hebben aangenomen.

Als je met de vraag wordt geconfronteerd Wie ben je? Dan zul je waarschijnlijk zeggen ik ben Piet (de naam die je is gegeven), 35 jaar (de leeftijd van je lichaam), metselaar (het beroep dat je hebt), lid van de tennisvereniging (een organisatie waar je deel van uitmaakt) enz.

Dit zegt echter niets over het Ware Zelf, maar geeft slechts informatie over de schijnidentiteit die je is opgedrongen en die je gedurende je leven hebt aangenomen. Het Wezenlijke Zelf heeft geen kenmerken, maar IS alleen.

Het is het ego waar we ons mee identificeren. Het ego zit vol met angsten en verwachtingen. Het is nooit in het nu. Het nu is voor het ego hoogstens interessant als middel om te gaan naar de toekomst. Echter de toekomst komt nooit, want straks is het ook nu.

Het ego ziet de toekomst als bron van verlossing (ooit zal de prins of prinses op het witte paard komen bijv.), maar is er tegelijk bang voor. Immers in de toekomst kan ook veel mis gaan.

Daarom is het ego benieuwd naar toekomstvoorspellingen. Wanneer zal mijn leven eindelijk een gunstige wending nemen? Dat wil het ego weten. Maar het beseft niet dat het een hersenschim najaagt.

Zelfs als het je lukt om al je doeleinden te verwezenlijken zul je wanneer dat is verwezenlijkt snel iets anders en meer willen. Het ego is nooit in rust. Heeft het ego vier buitenhuizen dan wil het ego er acht hebben. Zie bijvoorbeeld het leven van filmsterren.

Het enige wat verlossing brengt is het nu volledig te accepteren. Helemaal te zijn waar je bent en niet steeds daar te willen zijn waar je niet bent.

Vanuit een acceptatie van wat is kun je komen tot actie. Dat is positieve actie. Het komt niet voort uit negativiteit. Rustig en beslist doe je wat nodig is.

Stel je zit vast in de modder. Als je niet accepteert dat je in de modder zit en je vecht tegen die situatie dan zul je steeds dieper in de modder vast komen te zitten. Alleen wanneer je accepteert dat je in de modder vast zit komt er rust over je en zul je vanuit je diepere zelf inspiratie krijgen om datgene te doen wat nodig is om uit die modder te komen.

Acceptatie van het nu leidt niet tot stagnatie, wat sommigen wellicht zullen denken. Het leidt juist tot positieve en geïnspireerde (inspiratie vanuit het Ware Zelf) actie het enige wat leidt tot echte verbeteringen.

Acties die komen vanuit het ego zullen vaak ineffectief zijn, op allerlei problemen stuiten en uiteindelijk nauwelijks iets oplossen. Geïnspireerde actie doet dat echter wel. Je doet dan datgene wat juist is. Actie die komt vanuit het ego is onrustig en zit vaak vol negativiteit. Geïnspireerde actie daarentegen voelt rustig en vreugdevol.

Vooral in het boek Een Nieuwe Aarde laat Eckhart Tolle zien hoe het ego werkt. Hij beschrijft de mechanismen van het ego en hoe het ego ons afhoudt van in het nu te zijn en daarmee van het enige dat ons werkelijk geluk kan bieden.

Uiteraard beschrijft dat in algemene termen. Hij beschrijft de hoofdlijnen van hoe het ego voor mensen in het algemeen werkt.

De astroloog kan aan de hand van de geboortehoroscoop zien hoe het ego van een bepaalde persoon werkt. Aan de hand van de horoscoop kan hij zien waar voor een bepaalde persoon de valkuilen liggen en wat voor mogelijkheden die persoon heeft om het ego dienstbaar te maken aan het Ware Zelf.

De horoscoop geeft maatwerk. Ieder ego heeft zijn eigenaardigheden. Daarvan op de hoogte zijn is van essentieel belang, zodat je weet wat de valkuilen en mogelijkheden zijn.

Een spirituele astroloog zal niet meegaan in de wensen van het ego om te voorspellen wanneer alles beter wordt. Immers één ding is zeker als het bewustzijn van een persoon niet verandert dan wordt het niet beter. Actuele planeetenergieën hebben enige invloed op de persoon maar die invloed kan gezien worden als variaties op een thema.

Soms gaat het een beetje beter en soms een beetje slechter, maar als je het thema zelf wilt veranderen dan is een ander bewustzijn nodig.

Wanneer de cliënt contact maakt met zijn Ware Zelf zal de cliënt rust ervaren. Hij zal zich niet langer zorgen maken over wat er misschien in de toekomst zou kunnen gebeuren. Als er zich in de toekomst uitdagingen voordoen dan hou je je daarmee bezig in het toekomstige nu moment. Het heeft echter geen enkele zin om erover te piekeren.

Als tijdens een consult ook maar een klein begin gemaakt kan worden met verschuiving van ego-identificatie naar identificatie naar het Ware Zelf dan is een zaadje gelegd en dat zaadje zal groeien. Volgens Eckhart Tolle is er dan sprake van een onomkeerbaar proces. Langzaam zullen de angsten van het ego plaatsmaken voor de rust van het Ware Zelf.

Een persoon die dat proces doormaakt wordt een zegen voor zichzelf, voor anderen en voor de hele planeet. Als veel mensen dat proces doormaken dan leidt dat tot een Nieuwe Aarde.

Roeland de Looff

het copyright op dit artikel behoort bij Roeland de Looff

Website : http://www.
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI