·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Het Bewuste Pad
Titel : Libidoverlies/Viagra voor vrouwen door Mascha Roedelof
Tekst : Lustverhogend geneesmiddel voor vrouwen? Een andere visie op HSDD

Een aantal vrouwen, volgens onderzoekers 1 op de 5, heeft een verminderd seksueel verlangen (libidoverlies) of een seksuele opwindingsstoornis (Hypoactive Sexual Desire Disorder (HSDD) genoemd). Een Duits farmaceutisch bedrijf heeft tijdens onderzoek naar Flibanserin als anti-depressivum en anti-psychoticum, bij toeval ontdekt dat het medicijn bij sommige vrouwen lustverhogend werkt. Flibanserin werkt in op de hersenen en met name de neurotransmitters serotonine 5-HT en dopamine D receptoren. Flibanserin gedraagt zich als een 5-HT agonist en een partiŽle agonist op dopamine. Flibanserin kan wel maximaal verzadigd geraken in het lichaam, maar er zijn nog geen aangetoonde toxicologische hoeveelheden aan het licht gebracht.

Er gaat in Nederland onder ongeveer 80 vrouwen een onderzoek plaatsvinden naar de effectiviteit en veiligheid van Flibanserin als behandeling van HSDD. De verwachting is dat Flibanserin in 2009 op de markt komt.

Er wordt gesproken over geneesmiddel, maar het mag duidelijk zijn dat Flibanserin niet geneest maar hooguit een positief effect heeft op de genoemde symptomen. Hierbij wordt voorbij gegaan aan de oorzaak van de symptomen. Vanuit een holistische mensbenadering worden symptomen gezien als signaal voor een dieperliggende oorzaak. Voor werkelijke genezing is het nodig dat deze oorzaak opgespoord wordt, waardoor na inzicht de symptomen als vanzelf zullen verdwijnen. Een menselijk systeem bestaat uit veel meer dan een fysiek lichaam, waarbij het fysieke lichaam laat zien dat er ergens in het systeem onbalans is. Een geweldig ingenieus systeem dus Šls we bereid zijn om te luisteren naar de signalen die onze diepste essentie, onze Ziel zoals je wilt, naar ons uitzendt. Een verminderd seksueel verlangen kan verschillende psycho-spirituele oorzaken hebben en kan niet opgelost worden met een pilletje (zoals overigens alle ziektes). Daarmee verkracht je je systeem. Jouw essentie vraagt jouw aandacht. De uitdaging is om in de juiste richting te kijken en de boodschappen op de juiste manier te interpreteren. Wat vertelt jouw lichaam je? Waardoor ervaar jij een verminderd seksueel verlangen?

Neem jezelf serieus. Een pilletje kan een gemakkelijke weg lijken, maar als jouw Ware Essentie je een boodschap probeert te geven, komt het signaal op een andere manier bij je terug. Natuurlijk kan het zijn dat je (tijdelijk) reguliere medicijnen nodig hebt, terwijl je tegelijkertijd de dieperliggende oorzaak onderzoekt.

Voor meer informatie over (Seksuele) Bewustwording: kijk op www.hetbewustepad.nl, site van Bewust Leven Begeleider Mascha Roedelof
Website : http://www.hetbewustepad.nl/links.php
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI