·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Sjamanisme
Naam : Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)
Titel : BELANG van kerst- en nieuwjaarsWENSEN
Tekst : HOE BELANGRIJK ZIJN KERST EN NIEUWJAARSWENSEN
en onze wensen voor jou onderaan de mail
Het is niet voor niets dat we elkaar fijne feestdagen en de mooiste wensen toebedelen voor het nieuwe jaar. Een oude traditie die we overal in terug zien. De warme klank van de stem die wensen uitspreekt in welke taal dan ook raakt ons erg vaak. Een onverwachte kaart van iemand die je lang niet gezien of gesproken hebt. Een bericht van iemand waar je misschien niet mee in harmonie was of het contact mee had verbroken. Een teken dat je in de wereld van de ander een plaats hebt, een uitgestrekte hand om het contact te herstellen of te harmoniseren. Een reactie van jezelf van binnenuit, blij, geïrriteerd of misschien zelfs wel boos. Dit zijn de momenten om te laten weten aan een persoon dat ook al heb je lang geen contact gehad, de ander niet uit je hart is verdwenen.

Waarom deze wensen juist tijdens de kerstdagen en het wisselen van het oude naar het nieuwe jaar?Het vlies tussen onze wereld en de wereld naar de toekomst en de Schepper is dun tijdens deze periodes. Dat betekent dat alles wat we denken, voelen, doen en wensen heel erg gemakkelijk in deze werelden komt. Zelfs zonder meditatie, visualisatie, ritueel of welke spirituele actie dan ook, komt het rechtstreeks in deze werelden. Zonder er bij stil te staan of er bewust van te zijn. Iedere gedachte, emotie, daad en wens dringt door de sluiers van de andere werelden door en komt vaak het volgende jaar terug als gebeurtenis in ons leven. Dit is dus de perfecte tijd om elkaar vele wensen toe te bedelen omdat het nu gemakkelijk is en deze wensen zo snel door die fragiele laag heengaan.
Dat de sluiers zo dun zijn als een doorzichtige mist, herkennen de meeste vaak als ze hun hart openen en hun aandacht richten in een gebed. Het is alsof we een persoonlijk gesprek hebben met de Bron (God, Schepper of hoe je dat ook noemt voor jezelf). De meeste bemerken het doordat ze rustig worden, geraakt zijn, weer vertrouwen hebben of hun hart hebben kunnen luchten. Herkening doordat gevoelens veranderen, door rustige gedachten, door een warmte in het lichaam en sommigen doordat alles helderder en lichter lijkt om hem of haar heen. Daarom voelen de meesten de behoefte om naar een kerk of kapel te gaan terwijl ze er anders misschien niet of nauwelijks komen.

Belangrijk is dat we zo positief mogelijk deze dagen zelf doorbrengen. Neem ook de tijd om tijdens deze bijzondere dagen stil te staan bij wat je en hoe graag je dit in het volgende jaar zou willen, wat je jezelf, je dierbare, je "vijand" of je ex toewenst. Enkele dagen voor kerst (nu al dus) beginnen deze sluiers al dun te worden. Het gaat geleidelijk aan en ze verdichten zich ook weer geleidelijk aan. De dagen na de Kerst zijn ze nog steeds makkelijk doordringbaar. Datzelfde geldt voor oud en nieuwjaar, de dagen er voor en enkele dagen er na.
Voor de eenzame onder ons of degene die makkelijk down of neerslachtig is tijdens de periode van deze dagen, ga iets doen, dwing jezelf iets te doen of bij anderen te zijn waar je je prettig bij voelt. Omzeil dingen waardoor je
je niet prettig voelt. Plan desnoods en spreek af, draag zorg voor jezelf en voor je invloed op het komende jaar.

In het sjamanisme werken we vaak met de Spirit van de duif voor deze periodes. De duif vindt altijd weer zijn weg terug naar huis (terug naar zichzelf en terug naar het juiste pad). Wanneer de duif het even niet meer weet of niet in harmonie is, omringt hij zich met zijn familieleden (die hoeft geen familie te zijn vanuit een bloedband maar met degenen waar je je mee verbonden ervaart). Hij vertoeft bij hun totdat hij zich weer in balans voelt.Rest mij om jou en jouw dierbaren onze wens voor het nieuwe jaar toe te wensen:
Dat je omringd mag worden met mensen en dieren waar je jezelf bij kunt zijn
dat vertrouwen je hart mag vullen
dat dit vertrouwen er zal blijven huizen tijdens moeilijke periodes
dat je plezier mag hebben in het leven zelf
dat je voeten je pad op Umai (Moeder Aarde) bewust moge wandelen
dat je hart altijd verbonden mag zijn met Tengri (de Schepper)
dat je heimwee naar "huis" mag verdwijnen en je je overal thuis zult voelen
dat wanneer we elkaar weer ontmoeten, dit zal zijn met een open hart en blijde twinkels in onze ogen.
Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)


Voor wie wil, hebben we een Nieuwjaarsritueel waar we bewust gebruiken van de dunne lagen.
Op Nieuwjaarsdag kunnen we de wensen en verzoeken voor onszelf zeer krachtig en intens in de
bovenwereld en opperwereld brengen.
1 januari 2009 Nieuwjaarsritueel 19.30 - 21.30 uur lees verder op www.siberischsjamanisme.nl

Website : http://www.siberischsjamanisme.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI