·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Astrologie
Naam : Bep Jonker
Titel : De Steenbok in 2009
Tekst : De Steenbok in 2009

De Steenbok is een mens van principes met een gewetensvol innerlijk.
Zij kunnen goed leiding geven en streven onophoudelijk naar perfectie in hun leven, hun werk en in hun relatie met de medemens. Zij zijn ambitieus maar op een weloverwogen manier, Steenbokken zijn niet jachtig en ook niet erg snel enthousiast ze doen alles rustig en goed voorbereid.
Zij vergen, net als alle aardetekens, veel van hun uithoudings- en doorzettingsvermogen.
De Steenbokmens vraagt niet en dwingt niet maar straalt rust en betrouwbaarheid uit.
Hij kent zijn verantwoordelijkheid en is zich bewust van de sociale leefregels en hij streeft bij alles waarmee hij te maken heeft naar perfectie. De Steenbok wordt ziek van oppervlakkigheid en nerveuze en snel wisselende energie. Ook arrogantie en het vragen om aandacht is niets voor de Steenbokmens.
Dit teken is de raadgever die zich verantwoordelijk voelt voor de maatschappelijke groep waar hij bij hoort.
Zij zijn gericht op groei en voortdurend op weg naar volmaking van zichzelf. Omdat zij oog hebben voor de mogelijkheden van de ander zijn zij heel goed in het begeleiden van jongeren.

Lichamelijk gezien horen de knieën, de botten en gewrichten bij het teken van de Steenbok.
Versleten knieën wijzen dan ook vaak op een overbelasting ontstaan door het eeuwige klimmen op de maatschappelijke ladder, te veel van je zelf vragen en een te perfectionistische instelling ten aanzien van jezelf. Het homeopathische middel dat hierbij hoort is Calcium Phosphoricum voor iedereen die te veel van zichzelf gevraagd heeft en last van de botten heeft gekregen.

Dan de planeten die in 2009 de Steenbok beïnvloeden, als eerste is dat natuurlijk de planeet Pluto die staat symbool voor bovenmenselijke kracht, voor onzichtbare machten, voor transformatie, vernietiging en intensiteit. Pluto staat symbool voor de oerkracht van de mens. Pluto geeft dood, niet in letterlijke zin maar iets houdt op te bestaan, en wedergeboorte hij maakt dwangmatig en obsessief.

Vanaf 27 november 2008 loopt Pluto in het teken van de Steenbok en allen die jarig zijn tussen 21 en 25 december krijgen dit jaar, van december 2008 tot december 2009 deze Pluto bovenop hun Zon.
Dat beloofd een tijd te worden van veranderingen een tijd ook waarin je de behoefte voelt om je ambities waar te maken. Onder drang van Pluto moeten oude en versleten stukken opgeruimd worden zodat er ruimte komt voor de geboorte van iets nieuws en beters, hoewel je dat laatste niet altijd direct zo hoeft te ervaren. Pluto geeft jullie een enorme energie die voordat opruimen van oude zaken bedoeld is.
Behoed je echter voor zaken die uit zelfzuchtigheid ontstaan. Het gaat puur om het oude inferieure op te ruimen om het nieuw en goede een kans te geven.
Ga anderen niet overheersen ook niet voor hun bestwil! Maar zorg dat jij zelf een beter mens wordt, dat is het doel van deze Pluto transit.

Bn-ers die nu en het komende jaar Pluto bovenop hun Zon hebben zijn o.a.:
Beau van Erven Doorns, Ellen Vogelaar, Joris Voorhoeve, Martin Gaus, Bill van Dijk.

Dan de planeet Uranus die vertegenwoordigt het principe van doorbraak en bevrijding. Uranus geeft de behoefte aan onafhankelijkheid en eigenheid. Hij doorbreekt grenzen en zet alles waarmee hij in contact komt onder spanning, grilligheid en rusteloosheid.

Alle Steenbokken die jarig zijn tussen 8 en 18 januari krijgen een subtiel aspect van deze Uranus naar hun Zon dit geeft jullie de kans op allerlei nieuwe en stimulerende zaken.
Veranderingen en plotselinge gebeurtenissen die zich over het algemeen op een evenwichtige manier aandienen en die je niet of nauwelijks uit je evenwicht brengen.
De andere kant van deze Uranus is dat je ook de behoefte kunt voelen aan meer vrijheid om je te kunnen uiten.

Als laatste de planeet Saturnus die staat symbool voor de grens van de menselijke mogelijkheden. Saturnus hoort bij je verantwoordelijkheidsgevoel, je geweten en de vormkracht. Controle, structuur, beperking en concentratie horen allemaal bij deze planeet.
Tot eind oktober 2009 krijgen alle Steenbokken die jarig zijn tussen 6 en 20 januari nog de kracht van deze Saturnus mee. Dat beloofd veel energie en gunstige omstandigheden. Het is niet echt een geluksfactor maar meer dat alles prettig verloopt of gunstig uitpakt.
Onder deze Saturnus kun je nog een hoop werk verzetten en flink groeien.

Vanaf 29 oktober 2009 gaat Saturnus in het teken van de Weegschaal lopen en dan krijgen alle Steenbokken die jarig zijn tussen 21 en 26 december, die het toch al zo lastig hebben met Pluto op hun Zon, ook een moeizaam aspect van Saturnus naar hun zon. In deze periode kunnen jullie je tegengewerkt voelen door de buitenwereld, men maakt het jullie nu niet gemakkelijk en je kunt je wat belemmerd voelen in je bewegings of handelings vrijheid. Er is 1 voordeel dat is nl. dat Steenbokken gewend zijn aan de energie van de planeet Saturnus het is de planeet die bij de Steenbok hoort. Blijf rustig en in je eigen tempo werken en leven en ga voorzichtig met je krachten om, wees en blijf geduldig in deze periode.

Ik wens alle Steenbokken een fantastisch Astrologisch jaar toe.

Tot slot een klein stukje uit Cyclus op Cyclus, dierenriemgedichten van Victor Vos.

Ik, Steenbok, verwacht niets voor niets
en kan mij maar moeilijk verplaatsen
in ’t perspectief van diegene die lenen en
dromen en wild speculeren en hopen het lot
naar hun luimen te keren door enige activiteit
los van de eisen der realiteit, als daar zijn:
Samenhang, haalbaarheid,zicht opgekozen beperking
verantwoord keus van de middelen, heldere eindtermen,
0pbouw in fase en strikte beloning naar werken.
Website : http://www.desterrenlijn.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI