Mijn partner wil niets weten van wat ik doe en gelooft zelfs dat ik het verkeerde pad op ben. Hoe kan ik hem vertellen dat het juist goed is dat ik met spiritualiteit bezig ben?
Allereerst is spiritualiteit niet een ding dat je kan doen of waar je mee bezig kan zijn, maar is het de herkenning van de essentie van het leven en dat is niet een methode die je kan doen. Stel jezelf eens de vraag 'Wat is spiritualiteit?' Voorts dien je te begrijpen dat je jouw partner niet kan veranderen en je allebei een unieke perceptie hebt op de dingen van het leven. Beiden ben je gevormd door je verleden, de verhalen die je in je leven hebt gehoord, de aannames die je eens hebt gedaan en de ervaringen die je hebt gehad. Dat hele samenstelsel bepaalt hoe jij de wereld in kijkt en het is een feit dat dit pakketje factoren voor ieder van ons uniek is. Zelfs als je in dezelfde familie bent groot gebracht, heb je net andere dingen gehoord, stond je net op een andere plek toen er iets gebeurde en daarmee heb jij een andere perceptie gekregen dan je andere familieleden. Als je dit tot je door laat dringen, zul je ontdekken dat je elkaar ook nooit werkelijk kunt begrijpen, want altijd wordt het gefilterd door jouw perceptie. Hetgeen je denkt te begrijpen van de ander is niet meer dan een projectie van jouw eigen filter. Het is alsof je een denkbeeldige bril op je hoofd hebt die er niet afkan, maar waardoorheen je wel alle dingen ziet en intepreteert. Proberen een ander door jouw bril te laten kijken wil dan ook niet en is gedoemd te mislukken, want hij of zij heeft een andere unieke bril. Als je weet dat je allemaal je unieke filter hebt, zul je gaan stoppen met de ander te willen veranderen en besef je dat er nooit iemand hetzelfde als jij kan zijn. Misschien is dat wat pijnlijk in het begin, want je droom om dezelfde tegen te komen is daarmee vervlogen, maar er komt iets anders voor terug. Er zal een natuurlijke nieuwsgierigheid gaan komen naar de ander en een verwondering en genieten van de vele verschillen die er in het bestaan zijn en middels mensen tot uitdrukking komen. Je zult begrijpen dat elke perceptie juist is, en daarmee komt er een aanvaarding en liefde voor alles in het leven. De perceptie die je partner heeft is net zo juist als die van jou. Geen van jullie percepties is meer waar dan de ander. Als iets goed voor jou is, is dat jouw zaak en nooit die van de ander. Elke partner die anders denkt, doet of handelt dan jou is een uitnodiging van het leven. Een uitnodiging om de realiteit onder ogen te zien en te ontwaken uit de droom waar je jezelf zo lang in gevangen hebt gehouden. En nog een leuke vraag om door je heen te laten gaan... Wat zou er met je partner gebeuren als stopt met hem te willen veranderen? Emilia Hollander bron: Vragen voor Vrij Zijn"> StartSpiritueel: de startpagina voor spiritualiteit
 
     
 
 
·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Emilia Hollander
Titel : Mijn partner wil niets van spiritualiteit weten...
Tekst :
Mijn partner wil niets weten van wat ik doe en gelooft zelfs dat ik het verkeerde pad op ben. Hoe kan ik hem vertellen dat het juist goed is dat ik met spiritualiteit bezig ben?

Allereerst is spiritualiteit niet een ding dat je kan doen of waar je mee bezig kan zijn, maar is het de herkenning van de essentie van het leven en dat is niet een methode die je kan doen. Stel jezelf eens de vraag 'Wat is spiritualiteit?'

Voorts dien je te begrijpen dat je jouw partner niet kan veranderen en je allebei een unieke perceptie hebt op de dingen van het leven. Beiden ben je gevormd door je verleden, de verhalen die je in je leven hebt gehoord, de aannames die je eens hebt gedaan en de ervaringen die je hebt gehad. Dat hele samenstelsel bepaalt hoe jij de wereld in kijkt en het is een feit dat dit pakketje factoren voor ieder van ons uniek is. Zelfs als je in dezelfde familie bent groot gebracht, heb je net andere dingen gehoord, stond je net op een andere plek toen er iets gebeurde en daarmee heb jij een andere perceptie gekregen dan je andere familieleden.

Als je dit tot je door laat dringen, zul je ontdekken dat je elkaar ook nooit werkelijk kunt begrijpen, want altijd wordt het gefilterd door jouw perceptie. Hetgeen je denkt te begrijpen van de ander is niet meer dan een projectie van jouw eigen filter. Het is alsof je een denkbeeldige bril op je hoofd hebt die er niet afkan, maar waardoorheen je wel alle dingen ziet en intepreteert. Proberen een ander door jouw bril te laten kijken wil dan ook niet en is gedoemd te mislukken, want hij of zij heeft een andere unieke bril.

Als je weet dat je allemaal je unieke filter hebt, zul je gaan stoppen met de ander te willen veranderen en besef je dat er nooit iemand hetzelfde als jij kan zijn. Misschien is dat wat pijnlijk in het begin, want je droom om dezelfde tegen te komen is daarmee vervlogen, maar er komt iets anders voor terug. Er zal een natuurlijke nieuwsgierigheid gaan komen naar de ander en een verwondering en genieten van de vele verschillen die er in het bestaan zijn en middels mensen tot uitdrukking komen. Je zult begrijpen dat elke perceptie juist is, en daarmee komt er een aanvaarding en liefde voor alles in het leven.

De perceptie die je partner heeft is net zo juist als die van jou. Geen van jullie percepties is meer waar dan de ander. Als iets goed voor jou is, is dat jouw zaak en nooit die van de ander. Elke partner die anders denkt, doet of handelt dan jou is een uitnodiging van het leven. Een uitnodiging om de realiteit onder ogen te zien en te ontwaken uit de droom waar je jezelf zo lang in gevangen hebt gehouden.

En nog een leuke vraag om door je heen te laten gaan... Wat zou er met je partner gebeuren als stopt met hem te willen veranderen?

Emilia Hollander
bron: Vragen voor Vrij Zijn
Website : http://www.zininzijn.com/vragen.html
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI