·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Astrologie
Naam : Indra Radjkoemar
Titel : Planeten en hun invloeden volgens Vedische Astrologie
Tekst :

Volgens de Vedische Astrologie zijn er twee plaatsen in de horoscoop, waardoor de invloed van de planeet kan worden gemeten/uitgelegd.
Anukul-Graha en Pratikul-Graha (gunstig en ongunstig gelegen planeten).
De Pratikul Grahas geven een tekort aan bepaalde energieën aan. Aan de hand hiervan worden adviezen gegeven om die energieën te verhogen.
Het advies kan variëren van het dragen van bepaalde edelstenen, offeren van materiële stoffen, het gebruiken van Yantras en het chanten van planeten mantras tot meditatie. Mijn interesse ligt meer op het gebied van mantras, yantras, meditatie en edelstenen. Dit omdat mijn bewustzijn meer reikt naar Manas Puja (innerlijke concentratie).

Ongunstig gelegen planeten kunnen positief beïnvloed worden met mantras en stenen. De effecten van edelstenen hangt af van de heerser van een planeet en de plaats van die planeet in de horoscoop en worden dienovereenkomstig gebruikt. Bijvoorbeeld: De meeresonerende steen van Zon is Robijn. Als zon ongunstig geplaatst is in de horoscoop, zal het dragen van robijn gunstige effecten en een tekort van vuur/zon energie aanvullen. Let op: teveel aan zonne-energie kan inflamaties (ontstekingen) veroorzaken.

Gunstige effecten halen uit Pratikul Grahas
Het dragen van stenen is één manier om een energietekort bij te vullen. Ik heb echter een makkelijker en snellere manier ontdekt om de effecten van de betreffende planeten te versterken. Namelijk door ze in elixer vorm te dragen en/of in te nemen. De voordelen van elixers zijn, dat ze worden opgenomen door het bloed en uitgewerkt in de etherische lichamen.

Aangezien het gaat om homeopathische verdunning van mineralen elixers, beïnvloeden ze het energetisch veld en werkt zich via het mentaal lichaam op het gemoed. Op deze manier zijn ze ook makkelijker aan te schaffen. Dit heb ik zelf gebruikt om mijn ongunstig geplaatste planeten- energie aan te vullen. Elk remedie bevat een mantra infusie in gangajal(water uit de Ganges) en elixer van de edelsteen die resoneert met de betreffende planeet om het gewenste effect te versnellen door het gemoed af te stemmen op "positief".

Planeten essences

Zon/Surya Steen: Manik (Robijn)
Beïnvloedt de richting van Adel, waardigheid, macht, leiderschap, vertrouwen, begrip en onbezorgdheid. Surya representeert het vuur van onze ziel. De essence werkt op de lagere chakras, houdt die schoon zodat de energie opwaarts kan bewegen. Robijn is een steen van meesterschap over jezelf en zelfliefde, verhoogt de vibratie van het fysieke lichaam, geeft zelfvertrouwen en brengt onze hoogste potentieel tot expressie.
Robijn is een “ziel en hart “verbinder/ connecter. Chakra: Wortel

Indicaties: Geen vertrouwen, geen zelfvertrouwen, weinig tot geen energie.


Maan/ Chandra Steen: Moti (Parel)
Goede gevoeligheid, goede gewoonten, stabiliteit, gezondheid, overvloedig, ijverig en gerespecteerd. Maan heeft een sterke invloed op ons gevoel/ gemoed. De essence is gemaakt van 12 prachtige Zuidzee parels. Hij reflecteert en herinnert ons aan onze positieve kwaliteiten en verwijdert irritaties uit het mentale lichaam. Is als een spiegel voor onze innerlijke schoonheid en reflecteert zuiver zielenlicht. Parel reflecteert ook toekomst visioenen vanwege zijn werking op de Ajna chakra ( derde oog) en zorgt voor een schoon kanaal voor de ontvangst van informatie uit niet zintuiglijke dimensies. Verhoogt liefdes gevoelens, kalmeert hyperactiviteit.

Indicaties: trage reactievermogen, depressief, overdreven gevoelig, gespannen, emotioneel afhankelijk bij kinderen.

Jupiter/ Guru Steen: Pukhraj ( gele Topaz)
Zorgzaam, spiritueel, optimisme, geloof, goede beoordelingsvermogen, leiderschap, krachtig maar gevoelig. Guru representeert de leraar/meester eigenschappen in ons. De essence stimuleert het intellect, inspireert, activeert creativiteit en initiatief. Versterkt de solar plexus en verhoogt fysieke kracht. Is een lichtbron voor de hersenen.

Indicaties: Gierigheid, onverschillig, egoïsme, te pragmatisch, negatieve vooruitzichten, persoonlijke ellende, lui en juridische problemen.

Rahu Steen: Gomedh ( Hessoniet)
Originaliteit, inspiratie, inzicht, uniciteit, exotisch, welvarend en gelukkig. Rahu representeert prestatie drang met niet al te veel moeite, vanwege zijn Tamasische aard. De essence verbetert zelfbeschouwing, geeft moed om door te zetten. Versterkt het gevoel van vooruitstreven, houdt conversaties productief en positief.

Indicaties: Geestelijke ziekte, verslaving (gok, drank, rook e.d.), illusie, vluchtige aard, moeite hebben met het leven en tendens hebben om te lijden aan angst voor bovennatuurlijke verschijningen en suïcidale impulsen.

Mercurius/ Budh Steen: Panna (Smaragd)
Rationeel, geestig, vaardig en handigheid, universeel denken ( filosofisch), vrolijk, gelukkig en zeer gerespecteerd. Budh representeert intelligentie. Hier is sprake van “spreken vanuit het hart” i.p.v. “spreken vanuit het hoofd”. De essence werkt op het hartchakra. Leert ons onvoorwaardelijk liefhebben, door ons een expansieve liefdesenergie te laten ervaren. Smaragd leert ons de ritmen, patronen en cyclussen van de natuur te begrijpen. Smaragd bevordert vruchtbaarheid, overvloed en assisteert alle vormen van communicatie vanuit het hart. Heelt met liefde.

Indicaties: Afstandelijk, gebrek aan concentratie, moeite met of trage communicatie, gevoelig voor spraak en gehoor blokkades, misleidend gedrag en een gebrek aan vitaliteit.

Venus/ shukra Steen: Heera (Diamant)
Aantrekkelijk, geraffineerd, gracieus, elegantie, humanitair, een lange levensduur met veel goede eigenschappen. Shukr representeert de genieter van alle geneugten. De essence is gemaakt van 12 uitzonderlijke soort diamanten met in elk een reeks kleuren. Het werd gemaakt tijdens de Lakshmi Festival in Poona, India in het bijzijn van een verlichte. Diamant is ook een van de augustus stenen en het sterrenbeeld leeuw. Deze essence geeft gerichte helderheid voor hogere doelen in het leven.
Helpt het onzichtbare te kennen en te begrijpen, versterkt de fysieke ogen, is een grote aanvulling in helder denken, geeft zelfvertrouwen en vergroot uithoudingsvermogen. Vult alle chakra met licht, symboliseert de grote centrale zon, harmonieert relaties.

Indicaties: Losbandigheid, sensuele corruptie, gebrek aan smaak en verfijning, verlies van libido, impotentie en onvruchtbaarheid, geslachtsziekten en snelle vergrijzing.
Contra indicatie: een overvloed aan diamant energie stimuleert arrogantie en hoogmoedigheid

Ketu Steen: Lahsunia ( Katteoog)
Spiritisme, intuïtieve ontwikkeling, universaliteit, subtiliteit, gevoeligheid, overvloedig bestaan en beschermt tegen het kwaad. Ketu representeert eeuwigheid, het niet vergankelijke. De essence richt onze aandacht naar binnen op zoekt naar de eeuwigheid van het universum in ons. Synchroniseert, maakt bewust, verbetert de ogen en het zicht en stimuleert intuïtie.

Indicaties: excentriciteit, explosiviteit, fanatisme, emotionele problemen, gevoelig voor fatale ziekten met een mysterieuze natuur en gokverslaving. Contra indicaties: een overvloed aan deze energie geeft mentale onbalans.

Saturnus/ Shani Steen: Neelam (Saffier)
Discipline, verantwoordelijkheid, realisatie, duurzaamheid, nederigheid, charisma, luxe, vaardig en een liefdevolle partner. Shani representeert constante verandering en vergankelijkheid.
De essence werkt op de keel chakra, verbetert communicatie kanalen en verhoogt zelfexpressie. Het maakt bewust luisteren en spreken tegelijk mogelijk. Mentale waarneming, verlichte intuïtie en meesterschap in taalbeheersing en spraakvermogen. Wij kiezen de gedachten die we denken. Blauwe saffier richt onze energie op onze doelen en opent ons bewustzijn voor de spirituele natuur.

Indicaties: Depressie, angst, eenzaamheid, teleurstelling, gevoelig voor hoofdpijn, neuralgie en andere aandoeningen van het zenuwstelsel, ook epilepsie, domheid (beperkt van verstand) en flauwvallen, behoort tot de indicaties van Saturnus. Extreme afhankelijkheid (vastklampen aan anderen)
Contra indicaties: Te onafhankelijk, het gevoel niemand nodig te hebben.

Mars/ Mangal Steen: Moong ( Koraal, Carneool)
Geweldig positieve energie, ego, kracht, vertrouwen, moed, passie, actief, geleerd, populair. Mangal representeert energie en actie. De essence is verbonden met de stuitchakra en heeft het vermogen om prana toevoer te stimuleren door de energie banen te verschonen. Het motiveert en vitaliseert. Werkt grondend door de verborgen Shakti energie.

Indicaties: Woede, prikkelbaar, reactief, ongeduld, agressie, vatbaar voor geweld en fysieke klachten, instabiele bloeddruk, bloedarmoede.Opmerking: Bovenstaande planeten zijn gerangschikt volgens hun kosmische nummers en opgesteld door Das Goravani.

Indra Radjkoemar
www.shivani-ayurveda.nl

Website : http://www.shivani-ayurveda.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI