·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Edith, Betrouwbaarmedium.nl
Titel : ANGST versus LICHT
Tekst : ANGST versus LICHT

Angst is een slechte raadgever, dat weten we allemaal. Angst werkt ook besmettelijk, als een ziekte. Je kunt erdoor aangeraakt worden en je vertrouwen en zuiverheid wegnemen. Waar angst is, is geen licht. Het is goed om angst te herkennen. Bij jezelf en anderen.

Zodra je je ervan bewust bent kun je hier iets mee, dan is angst een keuze en niet iets wat je overkomt.
Het heeft dan geen zin te zeggen tegen jezelf: ik ben niet bang, ik ben niet bang, ik ben niet bang! Wat dan wel? Vertrouwen…. Veel van onze angsten zijn irreëel, de kans dat het gebeurt is zeer klein. Het zou kúnnen gebeuren en wordt gevoed door angst, wat het weer groter maakt. Als het jouw waarheid blijft, wordt het uiteindelijk realiteit: een self-fulfilling prophecy.

Angst heeft altijd met negativiteit te maken. De donkere kant van iets zien, geen vertrouwen hebben, losraken van je ziel, je verbinding met het universum. Je raakt jezelf kwijt, je sluit je hart, je wilt jezelf beschermen dus sluit je je af voor de wereld om je heen.

Angst zorgt voor: tweestrijd, verwarring, ontevredenheid, afscheiding, leugenachtigheid, jaloezie, zorgen, twijfel, depressiviteit, agressie, humeurigheid, grofheid, wantrouwen, luisheid, strijd, disharmonie en trekt meer van hetzelfde aan.

Licht zorgt voor: liefde, vertrouwen, hoop, geluk, positiviteit, energie, inspiratie, creativiteit, fijngevoeligheid, verbondenheid. Maar ook: een open hart hebben, is opbouwend en stimulerend, blijdschap, zuiverheid, vitaliteit en harmonie. Licht, waarheid, dankbaarheid, vertrouwen hebben dat er voor je gezorgd wordt, zoals iedere vorige dag. Ook licht trekt meer van hetzelfde aan.

Angst kun je herkennen bij anderen: zij zijn negatief, ontevreden, het is nooit goed, zien weinig de zon schijnen en zien meestal wat er niét is in plaats van wat er wél is: ondankbaarheid naar het leven. Dit kun je natuurlijk ook herkennen in jezelf.
Iedereen heeft een stukje angst in zich. Door om te gaan met mensen met veel angst/negativiteit kan dat stukje angst in jezelf getriggerd worden. Het sluipt binnen als een dief in de nacht, ongemerkt. Als je hier niet bewust van bent, gaat het resoneren met de angst van jezelf en wordt het groter. Waar je mee om gaat, wordt je mee besmet! Dit zie je vaak in groeperingen, zij resoneren met elkaar én versterken elkaar. Zowel in positieve als in negatieve zin.

Zowel angst als licht werkt als een olievlek. Angst en negativiteit besmetten anderen om je heen of anderen besmetten jou ermee.

Positiviteit werkt hetzelfde: je kunt anderen aanraken met jouw licht, je harmonie, liefde en positiviteit. Je wordt aangeraakt door een ander die dit licht in zich draagt. Of je wordt beïnvloed of je beïnvloedt zelf: het ligt er maar aan welke energie sterker is.

Dus wederom is bewustzijn het antwoord: herkennen en érkennen. Dan kun je keuzes maken. Er zit veel kracht in keuze. Het zegt: dát wel en dát niet. Keuzes scheppen rust. Het zorgt ervoor dat iets je niet langer overkomt maar dat je kiest voor wat jij wilt neerzetten in je leven.
Lees alleen al eens de kranten: één en al ellende. Moord en doodslag, dierenmishandeling, kindermishandeling, oorlogen. Daar is geen licht, geen vreugde. En daar moeten wij vanaf met z’n allen! En dat begint bij onszelf: zo binnen, zo buiten.

We moeten allemaal naar een hoger trillingsniveau, zeker in deze tijd. Uit de angst, uit het ego, uit de strijd, dóór naar het hart! Een hart kan niet open blijven met angst en negativieit: het is een lage energie waar geen goeds uit voortkomt. Daarom is het zo belangrijk om goede mensen om je heen te verzamelen. Maar ook om zelf geen angst/negativiteit te verspreiden. Zodat je licht kan laten schijnen naar de wereld om je heen, en anderen naar jou.

De trillingsfrequenties van 2011 hebben veel met duidelijke keuzes te maken: uit het donker in het licht stappen. Door de hogere frequenties momenteel op aarde, worden de donkere stukken in ons losgemaakt. Aan ons de keuze waar wij voor kiezen. Blijven we in de strijd van het ego, met alle gevolgen van dien? Of kiezen we voor ons hart en dus voor het licht.

Website : http://www.betrouwbaarmedium.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI