·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Terry Rose
Titel : Toeval of niet ?
Tekst : Toeval bestaat niet.
Wat wij toeval noemen is in feite een onvermijdelijke samenloop van omstandigheden. Toeval is hetgeen je overkomt zonder dat er een aanwijsbare verklaring voor is. Je denkt aan iemand en die belt je net. Je loopt in een grote stad waar je de weg niet kent en vindt net dat winkeltje waar ze datgene verkopen waar je al maanden naar zoekt. Je zit ergens mee en je weet zo een twee drie geen oplossing en een ander geeft je onverwacht een hint voor die oplossing. Een persoon komt net langs als je ze nodig hebt. Je staat open voor de juiste informatie, herkent het en kunt het daardoor gelijk gebruiken. Is dat toeval ?

Sommigen mensen geloven onder geen beding dat toeval bestaat. Zij geloven dat je zelf je eigen leven kunt sturen en datgene kunt doen wat je wilt. Anderen daarentegen geloven juist heilig in toeval. Toeval stuurt je leven in die richting die voor jou is voort bestemd. Zij leven naar dit principe. Wat is juist ?

Wat is dat toeval ?
Iedereen kent het wel de uitspraak: "Dat is toevallig". Maar misschien is dat wel helemaal niet het geval. Is het wel zo toevallig wat er gebeurd?
De kracht zit in de gedachten. Gedachten zijn energieŽn. Wij zijn energie wezens. Alles in de aardse werkelijkheid is energie. EnergieŽn stralen uit en trekken elkaar aan. Energie wordt opgevangen en geretourneerd. Daardoor ontstaan er dingen, gebeurtenissen en ontmoetingen. De mensen creŽren hun eigen toekomst. Vaak onbewust, maar door sommigen vaak ook bewust.

Filosofie
Zijn wij mensen meer de speelbal van toeval en de omstandigheden? Is de mens niet hoofdzakelijk onderhevig aan zijn lot?

De theorie dat toeval niet bestaat, met andere woorden, dat alle gebeurtenissen van tevoren volledig bepaald en dus volledig voorspelbaar zijn heeft lange tijd een groot aantal volgelingen gekend in zowel de filosofie als de natuurkunde. In de theologie is er voortdurend strijd tussen de stelling dat God alles heeft voorbestemd (predestinatie) en de stelling dat God de mens een vrije wil heeft gegeven om te kunnen kiezen tussen goed en kwaad.

In de meeste spirituele stromingen worden ďtoevallige gebeurtenissenĒ gezien als een les in persoonlijke ontwikkeling. Dingen gebeuren omdat het nodig is dat een bepaalde les geleerd word. Daar groei je van als mens.

Volgens schrijver Robert H. Hopcke is toeval een middel tot zelfinzicht; ďHet is de kunst om toevallige gebeurtenissen - in onze dromen, onze relaties, onze ongelukken - te begrijpen en te benutten.Ē

Conclusie:
Het feit of toeval bestaat of niet is voor de een waarheid en voor de ander onzin. Het heeft te maken met zaken die voorbestemd zouden zijn of niet. Het loslaten van de controle over je leven en het leven op je af laten komen zoals het komt.

Maar neem eens de proef op de som en bekijk hoe het leven zich ontwikkelt op het moment dat je "toeval" toelaat in je leven.
Kijk eens op:http://www.foryou.nl/spiritualiteit-voor-jou/toeval-bestaat-niet
Website : http://www.foryou.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI