·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Vera Helleman
Titel : Hoe wordt er gemanifesteerd?
Tekst : Dit is een vraag die veel mensen bezig houdt. Meestal gekoppeld aan de vraag: ‘Hebben wij een vrije wil?’ Hier is niet zo simpel ja of nee op te antwoorden. Ik zeg meestal: “Vrij wel, maar wil niet.”
Deze vraag komt vanuit de mind die graag controle heeft met als motivatie pijn te vermijden en geluk te verhogen, egoisch van aard, afgescheiden van het AL. Terwijl JIJ als Essentie volledig EEN bent met alles en iedereen. Deze verbinding herstellen is wat mensen willen en wat je werkelijk geluk zal brengen.
Geest is compleet gewillig aan wat jij energetisch uitzendt. Geest is het licht, de energetische drager van alles. Geestkracht. Wil je een gelukkiger leven leiden, is het nodig ten eerste volledig, en dan bedoel ik ook VOLLEDIG, begrip te krijgen van hoe
dingen werken hier.

Alles is perceptie, alles komt voort uit de manier waarop wij DENKEN en het serieus nemen van die gedachten. Daar zit de wortel. Deze perceptie, oftewel het overtuigingensysteem in ons is wat zich vormt in je energiesysteem. En wat je energetisch uitzendt wordt gespiegeld in je buitenwereld, wordt manifest.
Het gaat er in de eerste plaats niet om dat je dit denken verandert, maar dat je het DOORZIET. Het heeft de mensheid volledig in de greep, maar waar zijn ZIJ? Wie heeft de leiding? Het denken dat steeds weer iets nieuws verzint en waar jij als een slachtoffer in mee deint, of JIJ?

Deze aarde is een schijnwerkelijkheid. Het bestaat omdat wij aanwezig zijn als observators en de energie richten en omzetten naar materie. Met wij bedoel ik Essentie. Jij als Essentie, Ik als Essentie.
Essenties manifesteren. Het lijkt vaak dat je daar geen invloed op hebt, dat dingen je overkomen. Of, als je dieper de spiritualiteit in duikt, dat Bewustzijn het voor je regelt, maar JIJ kan hier zeker wel bewust manifesteren! Het is alleen zaak dat we de positie als Essentie innemen en niet onszelf ondergeschikt blijven maken aan de grillen van de mind. Het is het ondergeschikt maken wat het probleem is dat alles in deze realiteit zo aan elkaar hangt van absurditeiten.
Dus VOEL een laag dieper. Maak verbinding met jouw Essentie en blijf leven vanuit deze positie!
Voel dan de stroom en voel hoe deze stroom tot uiting gebracht wil worden. Deze subtiele energie zal je vertellen wat jij als Essentie hier wilde komen doen. Waar jouw roeping ligt en dus waar je geluk ligt. Jij als Essentie hebt een overzicht voorbij tijd en ruimte en weet precies wanneer wat belangrijk is om dat te gaan ervaren of manifesteren waar je hier voor kwam. Vanuit mind gezien is controle hierop willen uitoefenen volstrekt zinloos en zelfs niet wenselijk, omdat je bevattingsvermogen zeer beperkt is. Essentie geeft richting.

Focus is hierin wel belangrijk. Focus is hetzelfde als ‘jezelf-verbinden-met…’ Wanneer je je focus vanuit je Essentie richt, verbindt je je op dat moment met daar waar je je op richt, dat wat geleefd wil worden. Dan heb je mind in lijn gebracht met Essentie! Het is heel verleidelijk daarin te versnipperen. Mind wil zo veel… maar schiet maar wat om zich heen. Het heeft geen idee wat werkelijk van waarde is. Jouw Essentie weet dat wel! Ga dus het verschil voelen tussen de stemmen van de wil en de wensen van je hart, van je Essentie.

Wat is de functie van mind?
Mind is de brug tussen Essentie en de stof! Door de subtiele energieën van de Essentie te brengen naar het ‘bewuste brein’ kan het in de stof vorm krijgen. Dat is de vreugde van het zijn in deze realiteit. Manifesteren!!!
Mind is dus de dienaar! Het is het gereedschap dat je als levend mens hebt om dingen te manifesteren. Het is briljant in zijn schoonheid. Geestkracht doet de rest. Geest is gewillig, geest is de energie die het draagt.

Essentie is de richtinggever, mind is de vormgever, Geest draagt.

Belangrijke is ook de energieuitwisseling tussen het mannelijk en het vrouwelijke. Doordat deze energieën zich verbinden en gaan stromen wekt dit leven op. De versmelting tussen het mannelijke en het vrouwelijke is de bron van alle leven. Dat kan tussen twee mensen zijn, die een kind maken (wat een prachtige metafoor), maar ook in onszelf of in verbinding met een taak.
Het mannelijke en het vrouwelijk moet dus samengevoegd worden om te manifesteren. Sluit dus geen van beide energieën uit in jezelf!
Alleen het vrouwelijke maakt passief (het is overgave zonder richting).
Alleen het mannelijke maakt bezeten van een doel, zonder liefde.
De combinatie maakt manifesteren vanuit de liefdevolle bron!

Ik ga nogmaals benadrukken dat jij als mind hierop geen invloed hebt, mind is geen 'ik', mind is een mechanisme, mind is je overtuigingensysteem. JIJ als Essentie hebt wel invloed. En zolang je jezelf onderschikt blijft maken aan mind zal de energie versnipperd naar buiten gaan en dus versnipperd gereflecteerd worden. Essentie heeft allang bepaald wat het wilde ervaren en richting is al volledig duidelijk. Doch niets ligt vast en Geest zal in iedere situatie, bij iedere energetische verschuiving die situaties creëren die voor alle betrokken Essenties het beste is.
Niets ligt vast omdat tijd een illusie is. Alles vindt plaats in het NU.
Voel daarom de subtiele stem van je Hart, besluit dat mind weer dienaar is in plaats van leider, en sta toe dat de stem van je Hart zich manifesteert in de stof. Wees de ruimte en de focus waarin dat kan plaatsvinden. Het zal je onwijs veel geluk brengen! En verwondering!

En vergeet niet dat je onderdeel bent van het AL en dat jij als Essentie een unieke schakel vormt in de evolutie van dit Al en daarom zal dat wat jou op Essentieniveau het meest voldoening schenkt ook het best zijn voor ons allemaal. Geest wil evolutie. Evolutie is scheppen op een grote schaal. En wij allen vormen daarin schakels. Het onmogelijke wordt mogelijk, doordat de mensheid zijn blik verruimd. Liefde toelaat als grote schepper. En bewust onderdeel daarvan kan zijn.


Wil je meer weten over Vera of een van haar bijeenkomsten bijwonen kijk dan op www.leveninvrijheid.nl
Website : http://www.leveninvrijheid.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI