·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Astrologie
Naam : De MaanGodin
Titel : Volle maan 27 Maart 2013
Tekst : Volle maan 27 maart 2013

Hoe kan het ook anders: vlak na de lente-equinox van 20 maart waarop dag en nacht, licht en donker, in perfecte balans waren, staat deze volle maan in het teken Weegschaal (rond de herfst-equinox staat de nieuwe maan in Weegschaal). Binnen onszelf kan het belangrijk zijn de balans op te maken, bemiddelen, compromis sluiten voor de goede vrede, harmonie nastreven op emotioneel en gevoelsniveau. Het thema bij deze maan is ‘zorg en bescherming’, en met het oog op deze Weegschaal-maan zal dat zeker lukken. Ook buiten onszelf geldt dat thema; het nieuwe plantenleven zit veelal nog beschermd in vliesjes en aarde maar is toch kwetsbaar door het grillige weer.

Toch zijn er veel invloeden die de harmonie kunnen verstoren. De Maan staat geïsoleerd met daar recht tegenover een cluster planeten in het vurige teken Ram. De Zon staat tijdens een volle maan altijd tegenover de Maan en die schijnt nu licht op haar vanuit Ram. Zon en ook Mars staan in Ram en dit betekent: lente, een nieuw begin, actie, vuurkracht, uitdaging, IK WIL… NU! Hier ontstaat het eerste innerlijke conflict: kies je voor harmonie met de ander of voor jezelf? Als je jezelf de afgelopen tijd teveel hebt weggecijferd, kan het zijn dat je nu erg sterk opkomt voor of neerzet wat jij wil! Het kan leiden tot uitbarstingen maar ook tot vernieuwing (en dus een nieuwe balans!).

De Maan staat ook recht tegenover Venus en Uranus. Dat kan uitersten opleveren tussen liefdevol, inlevend en zorgend gedrag en plotse wilde acties omdat je uit het oude (saaie?) bekende wilt breken. Onvoorspelbaar gedrag kan stof doen opwaaien, vooral als het om liefdeszaken gaat! Niks mis mee, maar wel handig om eerst te beseffen of dat het je waard is. De kans is echter groter dat je pas achteraf nadenkt… Het is te vergelijken met een spoor buskruit dat je hebt uitgelegd; terwijl je nog staat te twijfelen of je iets zal laten knallen, is de vonk al overgeslagen!

Probeer in deze tijd bewust uit de chaos nieuwe orde, rechtvaardigheid en balans te creëren. Weeg af wat je hebt of hoe het nu is tegenover wat je nodig hebt of hoe je wil dat het zal zijn. Het kan alle kanten op gaan tijdens deze volle maan. Er is veel aan de hand, vernieuwing én overweldigende vuurenergieën, dus laat je niet gek maken! Richt je op Weegschaal-kwaliteiten als het beter is om harmonie en balans te houden. Maar kijk wel wat er onder een eventuele roze, zoete laag ligt die je afleidt van de realiteit… Draag zorg voor jezelf en/of anderen als dat nodig is. Wat er ook speelt, het zal geen saaie tijd worden in ieder geval!

Tekst ©Petra Stam
http://www.petrastam.nl/petrastam.nl/Nieuws/Nieuws.html

Meer over de Maan, tips en praktische doelen of rituelen, info over natuurfeesten, mythologie- en sprookjesduidingen, symboliek, bomen, tarot en astrologie in ‘In het licht van de Maan’
http://www.demaangodin.com/het-licht-van-de-maan
Website : https://www.facebook.com/WebwinkelDeMaanGodin
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI