·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Mascha Roedelof
Titel : Opvoeden in de Nieuwe Tijd - moeilijk of een zegen?
Tekst : Opvoeden IS. Stellen dat opvoeden moeilijk is, is onjuist. In iemands beleving kan opvoeden moeilijk zijn (geweest). Opvoeden is moeilijk, is geen universele waarheid. Dat ouders opvoeden als moeilijk kúnnen ervaren, klopt. Opvoeden kán echter ook als zegen, een vreugde, beleefd worden! Ook, of eigenlijk meer aansluitend juist, in deze Nieuwe Tijd. Opvoeden, wordt dan niet als opvoeden beleefd. Maar als het begeleiden van een mensenkind naar volwassenbewustZijn. De 'moeite' en verantwoordelijkheid, die het begeleiden van een mensenkind met zich mee brengt, beleef je dan als all inclusive vanuit een moeiteloosheid (wat dus niet inhoud dat het begeleiden geen inspanning 'kost').

Leven IS. Alles wat je daarachter invult, is niets meer dan een projectie. Het leven kan als zegen, een vreugde, beleefd worden of als moeilijk, etc… Wat je op het leven plakt, is een projectie. Geen universele waarheid.

Wat je op opvoeden plakt, is een projectie. Een begrijpelijke en menselijke. Maar het is geen universele waarheid.


Relateren en spiegelen
Relateren met je kinderen spiegelt jezelf: kinderen zijn je spiegels. Ben je bereid in de spiegel van je kinderen te kijken? Dan beleef je opvoeden als een zegen, want (zowel) kinderen (als het leven) geven je een prachtige kans jezelf te ont-moeten. Als ouder ben je een bedding voor je kinderen vanuit onvoorwaardelijke liefde. Het is dus niet zo dat jij jouw kinderen dient te spiegelen, dat jij een spiegel bent voor je kinderen. Dat is niet wat ik hier bedoel te zeggen. Kinderen zijn jouw spiegels. Kinderen spiegelen jouw intenties en gedrag naar jou terug. Als je in struggle met jezelf (en het leven) bent, ben je als vanzelfsprekend in struggle met je kinderen. En dat krijg je terug gespiegeld. Een samenleving (maatschappij) die struggled, krijgt dat terug gespiegeld in de kinderen.

Vanzelfsprekend zijn hiervan kinderen niet de oorzaak. (Evenals dat de huidige systemen niet de oorzaak zijn van de ellende/shit in de wereld.)

Alles begint bij jezelf. Kinderen opvoeden en begeleiden, begint bij en in jezelf. Vrijheid begint bij en in jezelf. Een wezenlijk innerlijk vrij mens heeft geen opgelegde regels nodig. Zo heeft ook een jong mens geen opgelegde regels nodig. Hoe meer je jezelf ten diepste kent des te meer moeiteloos je het leven beleeft, inclusief het opvoeden van kinderen.

Het is geen waarheid dat je losgeslagen op zichzelf gerichte kinderen krijgt als ze zich niet hoeven houden aan opgelegde regels en afspraken. Het is geen waarheid dat je een losgeslagen op zichzelf gerichte samenleving krijgt als deze zich niet hoeft te houden aan opgelegde regels en afspraken. De gevolgtrekking is onjuist. Je kinderen geen regels opleggen, wil niet zeggen dat ze egoïstisch op zichzelf gericht opgroeien. Degenen die niet zichzelf kunnen besturen van binnenuit willen regels opgelegd krijgen en leggen regels op aan anderen die afhankelijk van hen zijn. Opgelegde regels onderwerpen. Altijd. Dat is het effect en ook de bedoeling van opgelegde regels (en wetten). Opgelegde regels (en wetten) ondersteunen hen die willen controleren. Opgelegde regels en wetten dienen gehoorzaamd te worden. Zoals ik kijk, dienen opgelegde regels en wetten vervangen te worden door heldere en duidelijke communicatie (inclusief afstemmen op de ander vanzelfsprekend). En dit geldt voor iedere relatie. Opgelegde regels zetten ook jou als ouder klem. Iedere situatie is weer anders en vraagt een ‘in het moment’ waarnemen en handelen.

Lees meer:
http://hetbewustepad.nl/index.php?nws_id=73
Website : http://www.hetbewustepad.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI