·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Bianca Willemse
Titel : Aarden en thuiskomen, hoe doe je dat?
Tekst : Na een weekendje Bourtange ben ik weer terug in Bergen op Zoom. Het was fijn weer even oude vrienden en bekenden te ontmoeten, te knuffelen en te spreken :-) . En ondanks de intensiteit van alle indrukken en ontmoetingen (en 2x de autoreis van 3,5 uur), bleef mijn energie goed in balans. Ik bleef goed geaard en ondanks dat ik bij anderen verbleef, had ik een thuisgevoel in mezelf.

En daarmee het volgende onderwerp: ik hoor en lees veel over het begrip “aarden”. Met name wanneer je gevoelig bent, heb je dit vast wel een keer van iemand gehoord. Aarden is iets, wat je op verschillende manieren kunt uitleggen. Je kunt het zien als de wortels van een boom die dieper en dieper de aarde in groeien. Of als het verbinden van je lichaam en geest met het midden van de aarde, bijvoorbeeld door een lijntje (al dan niet met anker) de aarde in te laten lopen.

Ikzelf kreeg het een jaar of 8, 9 voor het eerst te horen. De persoon in kwestie verwoordde het als volgt: “energetisch zit je niet goed in je lichaam, je voeten hangen ongeveer ter hoogte van je knieën”. Ik had toen geen idee wat dit nu betekende….. Iets later deed ik mee aan een workshop voor hooggevoeligen. We werden begeleid in een meditatie om te aarden, inderdaad, door vanuit het midden van je lichaam een stevige rode lijn naar het midden van de aarde te visualiseren…. In plaats van de te aarden, bleek ik juist omhoog, uit mijn lichaam te bewegen (!)……. Oeps!

Sindsdien heb ik geleerd, dat aarden niet iets is wat je kunt DOEN. Je kunt het eigenlijk alleen maar ZIJN. Ik noem het “Thuiskomen”, of “thuiskomen in jeZelf”: je werkelijk één en aanwezig voelen in dat wie je bent en in dat wat je ervaart. Helemaal hier, met alles erop en eraan; en in het huidige moment.

Om dit te kunnen ervaren, is het o.a. nodig dat je weer durft te voelen wat er in jezelf en om je heen gebeurt. Met name wanneer je (hoog) gevoelig bent, kan het ervaren van fysieke en emotionele gevoelens soms juist heel onveilig aanvoelen. Voor mijzelf was fysiek en emotioneel voelen heel onveilig geworden. Door mijn hooggevoeligheid ervaar ik fysieke gevoelens en emoties zeer intens. Wat in een omgeving waarin dit niet begrepen werd, voor veel afkeuring en afwijzing van mijn omgeving heeft gezorgd (en ik soms nog steeds ervaar). Vanuit mijn hoofd ervaren en functioneren bleek echter wel oké, gezien de waardering, die ik bijvoorbeeld in de vorm van hoge cijfers voor mijn (denk)prestaties op school, hiervoor kreeg. Functioneren, denken en daarmee leven vanuit de mind waren veilig. Het was dus beter om van hieruit alles te gaan beleven…..

En hier komt nu juist de valkuil wat betreft het leren aarden met behulp van bijvoorbeeld een visualisatie techniek: je gaat je zijn op aarde nu sturen vanuit de mind met ondersteuning van je wilskracht. Je BENT dan niet op aarde, maar je WILT op aarde zijn. En zodra je mind en/of wilskracht van je aardingstechniek is afgewend, is je aarding bij wijze van spreken weer foetsie.

Wil je dus werken aan je aarding en thuisgevoel in jeZelf? Neem dan stappen om jezelf weer veilig te voelen in je lichaam en in je gevoel. Van daar uit kun je je namelijk weer realiseren, dat je aarde BENT. Dat er niet zoiets is als geest EN materie, of geest OVER materie (“mind over matter”) of zelfs geest IN materie. Lichaam is geest en geest is lichaam…. Je komt voort uit vader (geest) en moeder (aarde). Zie jezelf als kind van deze ouders. En net zoals met je biologische ouders, kun je jezelf niet opsplitsen in het ene of het andere deel. Jij bent het kind van beiden – en daarmee compleet en uniek in wie jij bent. En wanneer je dat beseft, ben je werkelijk thuis gekomen……

© 2014 Bianca Willemse , alle rechten voorbehouden.

Regelmatig nieuwe artikelen ontvangen? Schrijf je in op de nieuwsbrief en je ontvangt als BONUS ook nog een gratis healing sessie op MP3 kado! Je kunt je elk moment gewoon weer uitschrijven. Ga naar de website om je in te schrijven: www.biancawillemse.nl

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie/tekst met een werkende link naar deze pagina, opneemt: “Door Bianca Willemse, www.biancawillemse.nl”
Website : http://www.biancawillemse.nl
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI