·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Esmeralda Snoek
Titel : Imbolc, de aankondiging van de nieuwe lente.
Tekst : Heb je hem al gehoord, die merel die heel zachtjes zijn lente lied aan het instuderen is?

Heb je ze al gezien? De eerste sneeuwklokjes die dapper hun kopjes boven de aarde uitsteken?

Heb je het al gevoeld? De bomen waarvan hun sapstroom weer op gang komt en wat te voelen is als een tintelende energie als je de stam aanraakt?

Heb je het al geroken, de frisse geur in lucht die net even van toon veranderd is?

Heb je het al geproefd, bij die diepe adem teug als je naar buiten stapt dat er iets veranderd is?

Het nieuwe leven roert zich en ook al lijkt het nog heel ver weg het is niet te missen dat de doodse stilte van de winter doorbroken is en dat het nieuwe leven onder de oppervlakte druk doende is zich voor te bereiden op de nieuwe lente. Met al je zintuigen is dit waar te nemen!

In deze dagen wordt Imbolc gevierd, ook wel St. Brigids dag of Maria lichtmis en het is een feest ter ere van het nieuwe begin. Imbolc betekent “in de buik” want dat is plaats waar het nieuwe leven nog onzichtbaar groeit. Dit is van oudsher het moment om de akkers te ploegen en in te zaaien en het huis schoon te maken. Zelfs vrouw Holle is in deze tijd actief met haar huisje schoon te maken want als zij de kussens uitschud sneeuwt het. Vaak worden deze feesten begeleid door vuur, van kaarsjes tot grote vreugde vuren die ook het nieuwe vuur symboliseren dat overeenkomt met de levensvonk.

De winterperiode zorgt bij ons voor een naar binnengaan, de stilte om je heen nodigt uit om zelf ook de rust op te zoeken, naar binnen te gaan in je huis en het daar gezellig knus te maken. Die stilte en rust is noodzakelijk om op te schonen, te herstellen, uit te rusten en je energie weer op te bouwen. In die stilte ontstaat ruimte voor iets nieuws, na de afbraak van herfst en de stilte van de winter is Imbolc het moment dat het nieuwe zich gaat roeren, zich onder de oppervlakte een weg naar buiten mag gaan banen. Zoals die dappere sneeuwklokjes dwars door de soms nog harde aarde laag en een laag sneeuw heen zich een weg naar het licht worstelen zo mogen wij ook na deze periode van opladen ons weer klaarmaken om onze weg naar het Licht te vervolgen.

Dit proces vind natuurlijk niet alleen maar met de seizoenen mee plaats maar in elk menselijk proces wat we doorleven komen deze aspecten naar voren. Hoe moeilijk en hoe diep een proces ook is geweest, er komt altijd weer die nieuwe lente na een periode van introspectie en rust. In die nieuwe lente kun je wat je leerde in de praktijk brengen en op een frissen manier tegen zaken aankijken. Dit geeft een compleet nieuw perspectief. En ook al vindt het nieuwe nu nog in de diepte, de stilte en de duisternis plaats het maakt zich op om zo meteen in volle glorie tot zijn recht te mogen komen!

Maak dus contact met jouw processen, met jouw diepte en ontdek wat voor moois zich daar aan het ontvouwen is. Je krijgt alvast een preview van de prachtige jij die nog mooier en grootser uit je diepste processen tevoorschijn mag komen. En vergeet niet om naar buiten te gaan en je zintuigen de kost te geven met al die subtiele heerlijk lente indrukken!

Namasté

Esmeralda Snoek
Website : http://www.http://www.crysthalbewustzijn.nl/wekelijkse-blog
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI