·
Home
 
·
Advertenties
 
·
Spirituele Artikelen
 
·
Spirituele thema's
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
 
 
·
Ans Corbee
 
·
Celia Fenn
 
·
De Hoeders
 
·
De Monade
 
·
Eckhart Tolle
 
·
Gabriela Gaastra-Levin
 
·
Kryon-Lee Carroll
 
·
Manuela van der Knaap
 
·
Niek Johida
 
·
Praktijk Orfilan
 
·
Ronna Herman
 
·
Spiritual Wisdom
 
·
Steve Rother
 
·
Suzan Caroll
 
·
Valerie Donner
 
     
   
   
 

 

 
 
 
Thema: Artikelen-over-Bewustwording
Naam : Esmeralda Snoek
Titel : De Babbelende Aap
Tekst : We kennen hem(of Haar) allemaal wel, de babbelende aap in ons hoofd.
De oneindige stroom van gedachten die zich maar steeds herhalend om de aandacht vraagt.

Boeddha heeft fenomeen omschreven als de babbelende aap of wel The Monkey mind. Hij beschreef het menselijke hoofd als gevuld met dronken apen die rond springen, krijsen, babbelen en eindeloos steeds maar door gaan. Hij zegt dat onze gedachten allemaal babbelende apen zijn die allemaal tegelijk om aandacht roepen.

Die dronken apen zijn natuurlijk zeer onbetrouwbaar en ook moeilijk in bedwang te houden. Het helpt ook niet om er mee te vechten want zodra je weerstand biedt aan een zo’n aap springen er meteen tien nieuwe tevoorschijn. Angst is een van de meest luide apen die steeds het alarm laat afgaan om je te wijzen op alles wat fout kan gaan. Meestal is het daardoor een grote chaos in je hoofd en lukt het moeilijk om te focussen, om een beslissing te nemen of om de innerlijke rust te vinden.
Vechten helpt niet want wat je aandacht geeft dat groeit, daardoor worden deze gedachten nog vasthoudender en komen ze meer op de voorgrond. Wegdrukken lukt ook niet want in een onbewaakt ogenblik springt de aap weer uit een hoekje om je weer lastig te vallen.

We leven in een drukke maatschappij met heel veel prikkels om ons heen, die op zich ook al weer apen zijn die dronken door je hoofd kunnen stuiteren. Reclames, social media, websites email, whatsapp, twitter en ga zo maar door. De apen zitten niet alleen meer in ons hoofd maar ook erbuiten. Eigenlijk leven we in een ware apenplaag. Gedachten komen en gaan, draaien in kringetjes rond, komen op de meest ongelegen moment naar boven en zijn niet te stoppen…. Help wat nu want je wilt toch wel even in die rust komen.

Boeddha geeft als oplossing om te gaan mediteren en dat is een prima methode. Door in alle rust te gaan zitten en je aandacht te focussen op een vast punt lukt het heel goed om die apen te temmen. Je wordt dan snel de baas en de apen worden je vertrouwd en komen uiteindelijk uit je hand eten. Door te mediteren lukt het dus uiteindelijk om de gedachten te temmen. Niet dat ze er dan niet meer zijn maar ze nemen niet meer de overhand. Helaas heeft niet iedereen de tijd en de mogelijkheid om elke dag lang te mediteren om dit resultaat te bereiken.

Mijn oplossing? De een-woords-mantra! Wat? Ja! De een-woords-mantra.
Eén woord kan al een mantra zijn. Eén woord als Liefde of Rust of Stilte of Vrede.
Elke keer als er weer een horde apen door mijn hoofd stuitert spreek ik ze rustig toe met dat ene woord.
Elke gedachte eindigt met dat ene woord.
Het verhaal gaat dat Nelson Mandela het woord Liefde gebruikte en dat Ghandi de verlichting bereikte door het woord Vrede. Dit is heel goed toe te passen in elk leven op elk moment. Geen ingewikkelde lange zinnen maar 1 of 2 woorden.

Mijn eigen favoriet bestaat uit 3 woorden maar is ook zeer effectief:
Amor Vincit Omnia ofwel Liefde Overwint Alles..

Dat helpt me zeker bij negatieve gedachten weer in contact te komen met de Universele Liefde, om me in vertrouwen over te geven aan de weg die ik mag gaan en de kracht te voelen die nodig is. Daardoor komen gedachten tot rust alsof die apen nieuwsgierig worden en met elkaar komen luisteren naar wat daar wordt gezegd. Ze stoppen met babbelen en komen luisteren naar de stem van Universele Liefde.

Vind jouw woord dat resoneert met wat je werkelijk nodig hebt, jouw strijdkreet of jouw lied en gebuikt het elke keer als die apen de overhand lijken te krijgen. Je zult ontdekken hoe heerlijk het is om de rust en de stilte weer te vinden in dat Ene Woord!


Namasté
Esmeralda Snoek
Website : http://www.crysthalbewustzijn.nl/wekelijkse-blog
   
Druk op deze button om een reactie op dit artikel te geven.
Reactie(s)
 
 
     
   
 

BookmarkMaak StartpaginaContactGastenboekAdverterenDisclaimer


 
© 2003 - 2007: Powered by: A-Tzi

     
 
    Inloggen
  · Link aanmelden
  · Link aanmelden uitgebreid
  · Advertentie plaatsen
  · Artikel plaatsen
  · Nieuwsbrief
  · Nieuwsbrief Xtra
 
  · BannerExchange
  · BannerPartners
  · Gastenboek
  · Kaartje sturen
  · Spirituele Promotie & Diensten
  Kijk hier voor de mogelijkheden voor spirituele promotie activiteiten
   
   
 
   
   
 
  · StartKunst
  · A-TZI