Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
Nieuwsbrief 73 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 1 september 2006
 
www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl  
 
   
 
Geplaatst 1304 spirituele links in Regio en onderwerp. Lees hier spirituele artikelen en teksten op diverse gebieden.
 
Geplaatst 411 spirituele artikelen. Lees hier spirituele artikelen en teksten op diverse gebieden.
 
Geplaatst 927 advertenties in Regio. Lees hier alle spirituele advertenties op regio en rubrieken.
  Nieuwe linken Nieuwe artikelen op StartSpiritueel

Energietherapie bij hooggevoeligheid
Kortdurende trajecten voor mensen met klachten tgv (hoog)gevoeligheid, stress, burnout, ME/CVS, fibromyalgie. Wij werken samen aan aarden, grenzen stellen en innerlijke kracht. Ook bij spirituele groei.

Shambhala en afstandsinwijdingen
op deze website staat informatie over: energieen, arua`s, chakra`s, Reiki, Shambhala, het spirituele pad en Shambhala en afstands inwijdingen.

praktijk voor natuur geneeswijze
magnetiseren, bachbloesemtherapie, cursussen ontspannings meditaie, begleiding voor mensen wegwijs te maken op het paranomale vlak, gemagnetiseerd water .

Paragnost natuurgenezer.
Praktijk voor hulp bij geestelijke en lichamelijke problemen, vermissingen, spookhuizen, aura healing en meer. Verder kaarsje branden, en gedenkplaats voor ouders die een kind hebben verloren.

Openbaringen Maria Jezus Maria Magdalena
Maria, Jezus en Maria Magdalena geven openbaringen door aan het Argentijns-Nederlandse medium Gabriela Gaastra-Levin rond het thema 'De Goddelijkheid van de mens'. Zodat de mensheid haar ware Goddelijke essentie op Aarde kan ervaren en scheppen.

Cursussen Spiritualiteit Groningen
de Ruimte biedt u de mogelijkheid om een ervaringsgerichte, innerlijke ontwikkelingsweg te volgen: van bewustwording naar spiritualiteit naar mystiek.

familieopstellingen / TheWork of Byron Katie
Centrum Entheos te Hoensbroek Sadja Vromen en manlief Hans van der Sligte leiden je naar een dieper inzicht in jezelf, m.b.v. familieopstellingen (ook basisopleiding) en The-Work-of-Byron-Katie. Groepsactiviteiten en individuele begeleiding. In Schin-op-Geul en Hoensbroek.

Spirituele Ontwikkeling en Therapie
Wij zijn een centrum waar individueel en in kleine groepjes wordt gewerkt Je kunt bij ons terecht voor Regressie- en Reincarnatietherapie, Inner Child Therapie, Tarotconsulten en cursussen, chakra's wandelweekenden en Ratraite.

Gratis te downloaden e-boek
Souls of Distortion bevat een gratis te downloaden e-boek 'Ontheemde Zielen Ontwaken, een samengaan van wetenschap en spiritualiteit'. Het boek belicht vele thema's die in het teken staan van de 2012 voorspellingen.

Eén worden met jezelf
Leven in nieuwe energie. Artikelen geschreven vanuit inspiratie en eigen ervaring. Workshops, consulten en lezingen in nieuwe energie. Energetische oefeningen en channeling met als basis je eigen kracht en uniekzijn. Daarnaast ook muziek workshops.

Positieve Gedachten.com
Een site die je op andere gedachten kan brengen. Positief Denken is een levenshouding. Een levensstijl, opbouwend en creatief. Heb je het eenmaal onder de knie, dan wordt je hele leven anders.

Edelsteencentrum 't Lichtstraaltje
Edelsteencentrum 't Lichtstraaltje Winkel en groothandel gespecialiseerd in levering aan therapeuten en kristalhealers.

site van het heksencafe in Zwolle
Site met allerlei informatie over het heksencafe in zwolle, en heksenrij en wicca in het algemeen. We hebben ook een gezellig forum.

Aromatherapie en massage Aromavitaal
Aromatherapie en massage Aromavitaal is de website voor informatie en behandelingen over deze en meer alternatieve geneeswijzen.

Healer & Symbolist
Informatie over healing, de chakra's, Cosmic & Flower Energies, (genezende remedies), orakel-spreekuur, aanbod van workshops, visualisaties: de Kinderreis van Brandon Bays en oefeningen van Henri de Vidal de St. Germain.

Spiritueel Genezen
Spiritueel Genezen: Reiki, Aura Healing en Aura Reading in Alphen aan den Rijn bij Anja Hoogenboom in Zuid Holland in het Groene Hart alphen a/d rijn.

Living Light, awaken to your Divinity...
Op deze website kan je vershillende cursussen vinden: Shamballa, Shekinah, Heilig Huwelijk, maar ook sessies zoals; facilitatie/ healing en Eleuthera Synchrotize System. Ben jij klaar voor je volgende stappen ? Awaken to your Divinity....Nieuwsbrief stichting Source

Zo de zomervakantie zit er weer op. We hopen dat iedereen een fijne zomer heeft gehad.
De eerste beurs is alweer geweest. Hier in het kort onze activiteiten van de komende weken.

Zaterdag 2 september workshop "Bewustzijnstekeningen".
Er zijn nog enkele plaatsen vrij. 10 - 13 u.

Zondag 3 september de eerste beurs van stichting DEVA in Valkenswaard.

Donderdag 7 september "Bewust Zijn" - spirituele gespreksavond. 20 - 23 u.

Dinsdag 12 september "Bewust Zijn" - spirituele gespreksavond. 20 - 23 u.

Op de cursus "Intuïtief Beleven" op zaterdagmorgen eens in de 6-8 weken zijn nog plaatsen vrij. D.m.v. vrij tekenen je intuitie vergroten en ontdekken. (staat niet op de site)
10-13 u. €10.= per keer

Op onze site staat bij "In Zicht" weer een nieuwe tekst het is de bedoeling elke week een andere te plaatsen.

Tot ziens bij eén van onze activiteiten
Loes Erdtsieck en Manfred Menke

Meer informatie en het juiste adres van de beurs vind je op onze site: www.source.dse.nl
Mailen of bellen kan ook Loes: 06 52668968

Innerlijke Schoonheid

Deze website gaat over Schoonheid. Schoonheid die binnen en buiten ons te vinden is. Schoonheid die slechts een afspiegeling is van de Goddelijke Schoonheid die altijd op zijn kans wacht omnaar buiten te stralen en zich te manifesteren.

Wanneer wij Schoonheid ontmoeten kunnen we daar hevig door geraakt worden. De in ons aanwezige slapende Schoonheid wordt zich dan met een schok (weer) bewust van zichzelf. Ons Wezen is dan geraakt, we waren deze Innerlijke Schoonheid namelijk weer even vergeten.

Eigenlijk ervaren we de Schoonheid buiten onszelf dus niet. We gebruiken die alleen maar om Innerlijke Schoonheid in onszelf weer te ervaren. De Schoonheid die nooit verloren is geweest en ligt te wachten op het moment dat zij zich weer volledig mag manifesteren en wij de gelukzalige vrede ervan mogen ervaren.

Hoe zuiverder wat we buiten ons ervaren, hoe dieper we binnen onszelf worden aangesproken en hoe intenser we onze Oorsprong daar mogen ontmoeten.

Dit openstellen voor subtiele ervaringen diep in onszelf is erg belangrijk in ons ontwikkelingsproces. Te meer omdat in de steeds drukker wordende wereld we steeds meer de neiging krijgen om ons af te sluiten voor al die binnenkomende informatie. Als gevolg daarvan sluiten we ons ook af voor de subtiele ervaringen in onszelf. En het zijn juist de subtiele ervaringen die de richting aangeven naar de ziel en onze diepste lagen.

Meditatie is een goede weg om deze wegen te verkennen en te begrijpen. De oefeningen die ik hier aanbied zijn een speelse opmaat en introductie naar verdieping. Stel je open voor de foto's en het geluid dat je hier kunt ervaren. Laat de ervaring tot je doordringen en wordt je er bewust van. Jouw ervaring zal uniek zijn en dus helemaal van jou.

In een tijd die zich meer en meer naar de buitenkant (de oppervlakte dus) richt, poog ik hiermee een richtingaanwijzer te zijn.

Kijk rond, geniet en laat je vooral raken.

Kaleo - website Innerlijke Schoonheid

Eindtijd of overgang?

Auteur Jaap Hiddinga
ISBN 90 202 83987
Uitgever Ankh-Hermes bv - Deventer
www.ankh-hermes.nl

Het gaat gebeuren

Visioenen over de veranderingen die de aarde en de mensheid te wachten staan. Veel mensen hebben een voorgevoel, dat er iets gaat veranderen. Er ‘hang’ iets in de lucht, maar wat? Het is een ongrijpbaar voorgevoel. De auteur heeft visioenen over de nabije toekomst en er zal veel veranderen met processen die grootser en anders zijn dan we vermoeden. Het is een toekomst vol hoop voor iedere ziel.

De Keuze: HOOP OF ANGST
Het gebeurt niet vaak dat ik een boek twee keer, direct achter elkaar, lees, maar toen ik dit boek uit had, ben ik onmiddellijk opnieuw begonnen. Fascinerend, dat wat verteld wordt en niet alleen dat wat komen gaat, maar ook antwoorden op vele vragen die mij bezighouden. Het is verbijsterend als je leest wat ons te wachten staat en ik raad een beginnend spiritueel lezer niet aan om met dit boek te beginnen op je pad. Wanneer je niets van het spirituele gedachtegoed af weet, kan dit boek een enorme angst aanjagen en dat is beslist niet de bedoeling; de boodschap is juist vol liefde en hoop.

We zullen in een oogwenk opgenomen worden (Apostel Paulus)
We naderen heel snel het punt waarop de ziel van de aarde over zal gaan. Letterlijk! Wanneer dat punt bereikt is, zal het fysieke leven op aarde onmogelijk worden; de ziel zal de materie niet meer vast kunnen houden en we zullen allemaal overgaan naar een hogere dimensie of naar de sferen. Het proces zal beslist niet zonder slag of stoot verlopen, integendeel, de slagen en stoten worden helder en duidelijk omschreven. Ze zullen hard, heel hard aankomen en onze houding zal onze overgang ofwel vergemakkelijken ofwel bemoeilijken, maar de overgang op zich is onvermijdelijk.

Oude voorspellingen
Opmerkelijk is dat de visioenen in het boek overeenkomen met de voorspellingen van de eindtijd uit de Bijbel. Ook in de Bijbel worden de moeilijke processen beschreven, onder meer in de Openbaring van Johannes, maar daar zijn de beelden versluierd, vaak zelfs onbegrijpelijk. Toch spreekt ook Johannes, net als de auteur nu, over de eindtijd als overgang naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Jezus zegt in het Thomas Evangelie (dat niet in de Bijbel staat, maar eerst vorige eeuw ontdekt is), dat de hemelen opgerold zullen worden. Zo zal het letterlijk zijn. Door dit boek te lezen wordt veel duidelijk en verklaard van de oude voorspellingen.

Bewogen
Het lezen van de boodschappen in dit boek bracht vreemde emoties in mij teweeg. Ik voelde opluchting, verwachting, verademing. Al zo lang voorvoel ik de verandering en vol verlangen wacht ik op wat komen gaat, en ik weet, dat velen met mij deze zelfde gevoelens hebben. Het komt eraan, het zit eraan te komen. Geweldig! Toch weet ik dat ik in het nu moet leven, om alle levenslessen die nog op mijn programma staan versneld te doorlopen, met alle moeite en zware tijden die daarbij horen. Datgene waar ik op hoop gaat echter onherroepelijk gebeuren, daar bestaat geen enkele twijfel over. Het leven op aarde bevindt zich in een eindtijd, geen definitief einde, maar een overgang naar een nieuw begin, naar een leven in – met – voor – door en van goddelijke Liefde. We kunnen ons alleen maar in het NU voorbereiden op wat komen gaat, het zullen zeer zware tijden worden, maar dat wat komen gaat overtreft onze stoutste dromen. Een citaat: “Het doel is het ontwikkelen van de goddelijke Lief!
de en in wezen hoeft men er niet naar te zoeken, want door te zijn ben je reeds een manifestatie van God, door te leven werk je actief mee aan de bouw van de goddelijke manifestatie en door lief te hebben verrijk je God. Dat is alles” Je hoeft niets te doen, je hoeft alleen maar te zijn. Je bent aanwezig bij een heel bijzonder proces en jij bepaalt hoe jij het proces ervaart, vol hoop of vol angst. Leef, beleef en heb onvoorwaardelijk lief.

Dit boek is een must voor de lichtwerkers.

Namasté en Espavo

Pyts

Bron: www.gesprekmetgod.nl

Openbaring van Maria Magdalena over wat de Heilige Graal nu eigenlijk is.

Maria Magdalena: “Lieve mensen, ik wil het met jullie over de Heilige Graal hebben. Dit is een onderwerp dat in de menselijke geschiedenis veel aandacht trok en nog steeds trekt. Soms hebben mensen er niet een bewuste vraag over, maar als ze zich met het onderwerp verbinden komt een soort verlangen naar voren over iets geheimzinnigs, mysterieus, beloftevols, dat iets heel essentieels vertegenwoordigt.

Er is in de laatste tweeduizend jaar veel gezocht naar de ‘Heilige Graal’, vooral door mannen. Vrouwen hebben in het algemeen minder urgentie gevoeld om de Graal te ontdekken. De symboliek achter de Heilige Graal is dat er iets is dat het meest heilige op Aarde heeft opgevangen en wel met name het bloed van Jezus. Het bloed vertegenwoordigt de essentie van iemand en Jezus staat voor het meest heilige in de mens en dat is de Christusenergie, de onvoorwaardelijke liefde in het hart als basis voor het incarneren van het Hogere Zelf en het ervaren van de Goddelijkheid van de mens. De Graal is heilig door haar inhoud, namelijk het Hogere Zelf van de mens en zijn of haar meest essentiële aspect, de Christusenergie. De Graal en haar inhoud worden vaak gezien als iets buiten de mens. Iets dat de mens zelf niet in zich zou hebben, dat men wel hard nodig heeft en waarvoor men afhankelijk zou zijn van Jezus om het zelf te kunnen ontvangen.

De legenden en de zoektocht naar de Heilige Graal komen uit een tijd dat de mens niet bewust in contact was met zijn of haar ware zelf. Dat gaf jullie een diep gevoel van gemis en heimwee naar je eigen essentie. Zij vormen ook een reflectie van de ontkenning van jullie ware identiteit. Want jullie zijn zelf de Heilige Graal! Jullie als Goddelijke wezens in geïncarneerde vorm zijn zelf de Graal en haar inhoud. Het bloed van Jezus symboliseert jullie spirituele essentie, je Hogere Zelf, die een fysieke vorm heeft aangenomen. Jullie vier Aardse lichamen (fysiek, energetisch, emotioneel en psychisch) vormen een beker voor het incarneren van je Hogere Zelf.

De schakel in dit proces is het Christusbewustzijn in jullie hart, dat zelf deel uitmaakt van je Hogere Zelf. Deze onvoorwaardelijke liefde in jullie hart maakt de verbinding tussen je Hogere Zelf, het deel van jezelf dat zich volledig bewust is van zijn of haar Goddelijkheid, en je vier Aardse lichamen. Jullie zijn op zoek naar het Christusbewustzijn in je hart, dat wil zeggen, naar de volledige en onvoorwaardelijke acceptatie van wie je als Goddelijk wezen in al je facetten bent. Naarmate je jezelf meer accepteert, kan je Hogere Zelf dieper incarneren en kun je je Goddelijkheid steeds meer ervaren. Je bent op zoek naar je eigen Goddelijkheid, datgene wat jullie jezelf hebben ontnomen en wat jij alleen jezelf terug kunt geven. Jij bent de enige die je Heilige Graal opnieuw kan ontdekken en je innerlijke schat kan herwaarderen. Wat je zo vurig buiten jezelf hebt gezocht, bevindt zich in je eigen hart. Het is een reflectie van de afstand die men van zijn of haar eigen Goddeli!
jkheid heeft genomen.

In deze tijd is de zoektocht naar de Graal sterker geworden. Met boeken als ‘De Da Vinci Code’ is het onderwerp weer onder de aandacht van miljoenen mensen. Er werd ook gesuggereerd dat mijn baarmoeder de Heilige Graal is geweest die het bloed van Jezus, zijn nageslacht heeft ontvangen. Dat vind ik een eervolle visie op mijn baarmoeder en ik wil het als een mooi compliment aanvaarden voor de Aardse vrouw die ik ooit geweest ben. De baarmoeder van een vrouw is heilig en is haar tweede hart. Daar ontvangt een vrouw de essentie van de man in de vorm van zijn zaad en als de conceptie plaatsvindt, is de baarmoeder de plek waar de prille momenten van het incarnatieproces zich manifesteren. De vrouw en in het bijzonder haar baarmoeder fungeren als een beker waar de ziel en het Hogere Zelf van het kind zijn of haar eigen Graal creëren. De zwangere vrouw leent al haar fysieke en energetische lichamen aan haar vrucht en in dat opzicht kun je zeggen dat ze haar eigen Graal aan het kind!
leent tot deze zijn of haar eigen Graal heeft gemaakt. Dat proces duurt zo’n 21 jaar tot het kind, de mens in wording, zijn of haar eigen geïncarneerde vorm als volwassene heeft aangenomen.

Dit vermogen om als ontvanger van een ander menselijk leven te fungeren heeft gemaakt dat vrouwen zich op een natuurlijke manier verbonden voelen met de Heilige Graal, dat wil zeggen met het incarnatieproces van de mens. Dit appelleert ook aan de vrouwelijke spiritualiteit waarbinnen het materiële leven op Aarde ook als Goddelijk wordt gezien en als heilig gewaardeerd wordt. Deze spirituele weg stelt jullie in staat om jezelf volledig te waarderen en niet alleen je niet-Aardse aspecten als heilig te beschouwen. De vrouwelijke beleving van het Goddelijke als een complete ervaring voegt liefde toe aan de oude mannelijke visie die de waarde van het Aardse leven ontkent en de menselijke geest als enig waardevol aspect van de mens beschouwt. Het gegeven dat er in de loop van de eeuwen voor de Heilige Graal zo veel belangstelling is geweest en nog steeds is, wijst op de diepe menselijke behoefte om de heiligheid van het Aardse leven, de vrouwelijke weg voor spirituele ontwikkeling!
en het leven op Aarde vanuit het hart met onvoorwaardelijke liefde volledig te omarmen en te beleven.

Ik heb zelf als vrouw het incarnatieproces van mijn vier kinderen bewust meegemaakt en ik heb samen met Jezus als kanaal gefungeerd om de Christusenergie in het hart van de mens en op Aarde te mogen activeren. Dat heeft me veel verder gebracht in het openen van mijn eigen hart. Toch wil ik zeggen dat de symboliek van de Graal verder gaat dan Jezus en mij. Wij staan voor symbool voor jullie Goddelijkheid. Jij bent de Heilige Graal en het Heilige Bloed tegelijk. Geniet van jezelf en van de onvoorwaardelijke liefde in je hart. Accepteer jezelf in al je facetten. Houd van jezelf en eer jezelf als het Goddelijke wezen dat je bent!
Ik stel me, samen met Jezus en Maria, altijd beschikbaar om jullie in dat proces te ondersteunen. In liefde en licht, Maria Magdalena.”

(Deze doorgeving van Maria Magdalena werd door Gabriela Gaastra-Levin in juli 2006 ontvangen in het kader van de voorbereiding op de Maria Magdalena en Jezus week 2006 in Zuid-Frankrijk. Gabriela schreef samen met haar echtgenoot Reint Gaastra de drie boeken 'Over de Goddelijkheid van de mens - Openbaringen van Maria, Jezus en Maria Magdalena'. Voor meer doorgevingen van Maria, Jezus en Maria Magdalena kijk op www.openbaringen.com)

Levenslesjes

God heeft, voor hij zijn kinderen naar de aarde zond, voor ieder van hen een zorgvuldig samengesteld pakket met problemen verzamelt . Deze, beloofde hij glimlachend, zijn voor jou! Niemand anders mag de zegeningen hebben die deze problemen je zullen brengen en alleen jij hebt die speciale talenten en vaardigheden die nodig zullen zijn om die problemen tot je dienaren te maken. Nu, daal af naar je geboorte en naar je vergetelheid. Weet, dat ik mateloos van je houd. Deze problemen die IK je geef, zijn het symbool van mijn liefde voor jou. Het werkstuk dat jij van je leven zult maken met behulp van deze problemen zal het symbool zijn van jouw liefde voor mij.
B. Morgason

Hoi weten jullie waarom ik met dit mooie versje begin??? Omdat er in dit versje heel veel grote wijsheid en waarheden in schuilen. De meest zullen het lezen en mooie vinden, en er dan niet verder bij stil staan. Maar ik wil jullie even laten zien wat ik er allemaal in zie. Wij hebben inderdaad in mijn ogen allemaal ons eigen pakketje problemen mee naar de aarde gekregen. En die hebben wij persoonlijk gekregen omdat wij nog van deze problemen iets kunnen en mogen leren. Iedereen zal wel eens van Karma hebben gehoord. Nu is karma voor mij ”Oorzaak en gevolg”. Wat voor mij dus zegt dat er en een leven of zelfs vorig leven dingen zijn fout gegaan. En dat wij die nu of in een volgend leven weer mogen proberen goed te maken. Sommige dingen zijn ook al gelukt. En helaas sommige nog niet. En juist deze zitten deze keer weer in ons pakketje gestopt. Waarom?? Zodat wij ze deze keer misschien wel snappen en ze dan kunnen oplossen. En ja als je er dingen van kunt en mag leren dan zijn h!
et toch uiteindelijk, zegeningen . En géén problemen??
En als er dan weer een zelfde iets in je pakketje zit. Wees er dan maar van overtuigd dat je dit al vaker hebt meegemaakt maar dat het je toen niet gelukt is. En dat dit nu een herkansing voor je is. En dat jij dan ook al het gereedschap/talenten/herinneringen hebt meegekregen om ze op te kunnen lossen. En ja als het je nu lukt ben je weer wat wijzer geworden en weer iets gegroeid.

Maar nu kom ik op en volgend stukje. Dit is JOUW pakketje. Los het dan ook zelf op. Leg het niet bij een ander neer. Door er over te klagen of te zeuren bij een ander. Die hoeft dit niet op te lossen dat mág jij doen, het is van jouw. Maar ook hier zit weer een andere kant aan. LOS ook het pakketje van een andere niet voor hen op. Laat dat pakketje dan ook bij HEN. En aan deze twee dingen zitten nog al eens haken en ogen. Aller eerst zullen wij nog al eens graag klagen bij een ander. Van hoe slecht of hoe moeilijk wij het wel niet hebben. Doe dit niet daar los je niets mee op. Je belast er alleen een ander maar mee. En die kan het toch niet voor jouw oplossen. Het is immers jouw pakketje weet je nog??
Dus zet er je schouders onder en probeer het op te lossen. Want besef dat je pakketje dan eens op/klaar zal zijn. En geloof me je leven is/wordt veel fijner en veel zonniger. Ja je gaat dan erg genieten van je leven. En vergeet niet als je hier mee bezig bent dat je beter hierbij kan proberen om toch steeds positief te blijven denken omdat gedachten krachten zijn. Roep je de positieve hulp in die je daar graag bij wil helpen. Doe je dit niet dan zak je steeds meer de negatieve spiraal in. En dat ontneemt je de moed en de kracht om aan je pakketje te werken.

Als er iets gebeurd is:
Kijk altijd eerst naar jezelf. Wat is mijn aandeel, mijn schuld hierin. Weet je nog van het spiegelen ook op deze site?? Schuif het niet weg naar de ander. En weet dit is iets wat bijna iedereen doet. Het is bijna altijd die ander zijn schuld. Daar leer JIJ niets van. Dus kijk in die spiegel en zoek wat er jouw aandeel in is. Praat na afloop als je alleen bent HARDOP met jezelf. En toets dit in je gevoel met al de eerlijkheid die in je zit. Zo leer jij jezelf tot in de puntjes kennen, praat met je cellen, voel met je hart, en je gevoel en leer je denk mechanisme en je beheersingdrama’s kennen, wees bewust van je uitstraling naar andere toe. Kijk eens even heel boos in een spiegel en zie hoe jij er dan uit ziet, hoe een ander jouw ziet als jij boos op hen doet. En bedenk dat wij allemaal personen zijn met onze eigen beschadigingen (pakketjes) en dat als er iemand erg boos doet. Wij als van zelf om ons te verdedigen terug boos gaan doen. Je zult dan versteld staan hoeveel !
toch ons eigen aandeel er dan is in het geheel. Vergeef het jezelf op dat moment en weet dat je weer iets bij geleerd hebt. En beloof jezelf dat jij dit de volgende keer zo niet meer wilt doen. En zult doen.
En bedenk dan het volgende:
Alles wat jij aan een ander doet komt ook zo weer bij jouw terug. Maar ook dat gene wat jij TERUG verwacht komt naar je toe. Dus als je jezelf als slachtoffer aanschouwt dan zal je alles aantrekken dat dit zal bevestigen......voel je jezelf rijk en vreugdevol , zal je enkel verheffende ervaringen aantrekken. ( Dat heeft te maken met je eigen trillingsgetal) Dit is de wet van het positieve en het negatieve denken. Oorzaak en gevolg. En ook je krijgt wat je uitstraalt, maak er gebruik van om je eigen droom te scheppen. Leer "aha-ervaringen " te hebben, verwonder je als een kind en laat je hart opspringen bij leuke dingen. ( En geloof mij die zijn er ook, je moet ze willen zien. Tel dus allereerst je zegeningen) Verwondering heft op, verlicht je trillingen en geeft inzichten. Beschouw de wereld weer als een wonderbaarlijke, sprookjesachtige droom, zoals je als kind deed. Kijk met nieuwe ogen en luister met nieuwe oren en laat je verwonderen.
Besef dat alles reeds gepland was voor je geboorte, en dat je nu enkel uitwerkt, gaat herinneren wat je hier komt doen. Alles is zoals het moet zijn, je koos wel de juiste ouders, je koos wel de juiste levensweg en dingen. (Je kreeg echt het juiste pakketje) Begrijp dat je een hogere zelf en ook nog een gids hebt, die toegang heeft tot hogere dimensies en dat die hogere zelf en je gids jouw begeleiden. Wees bereid alles te aanvaarden wat je zelf op je weg geplaatst hebt. Er zijn dingen die gebeuren om je uit de "onwetendheid" ( om je dingen te leren) te duwen, en ja soms zijn die minder prettig, maar daarom niet minder waardevol.
En bedenk of je nu een man of vrouw bent. Wij hebben allemaal een mannelijke en een vrouwelijk kant in ons.
De vrouwelijke kracht draagt het negatieve de mannelijke kracht stuwt het positieve vooruit. Houd je niet meer bezig beiden te scheiden, maar verenig ze en overstijg de dualiteit in je leven, in jezelf. Om arm ze alle twee zodat je een geheel wordt. Ga kijken waar bij jouw je zwakke plekjes zitten( je schaduwkant) stuur er liefde en licht naar toe en accepteer ze, neem jezelf zoals je bent.
Zijn er delen waar je niet blij mee bent?? Heb het toch lief en leer deze dingen af in/met liefde voor jezelf. Laat alles los wat niet bij jou hoort en wat je meer belemmert dan goed doet.
Geef jezelf over aan je eigen hogere zelf, je zuiver gevoel, die weet het beste hoe het met je verder moet en daar kun je 100% vertrouwen, want het is je ware onbeschadigde zelf. Als jij je durft overgeven dan "beheers" je niets meer en kan alles in "waarheid" naar je toe komen. Beheersing misvormt alles, en buigt de stroom af/om.
Laat alles los in volle vertrouwen, en je zal meer en meer bewust zijn.
Probeer zo weinig mogelijk nog te plannen
(zover het mogelijk is) “ pluk de dagen “, volg volledig je intuïtie. Laat je mee stromen met het ritme van je leven, laat je dragen door vertrouwen. Vertrouwen in je gids en het hogere (God). Weten dat het pakketje daar hem aan jouw gegeven is. Weten dat jij er van kan en mag leren. MAAK het dan ook jouw pakketje. Volg je eigen droom, verander niet van koers voor een ander. Als je op je eigen stroom blijft dan ben je wie je "echt" bent in ware schoonheid en in "waarheid".
Bedenk niet langer wat jij wilt hebben. Of wat je moet doen, maar
stel je steeds de vraag: Wie is IK. Wie wil ik "zijn”? Vraag niet, wat zal ik doen? Vraag je liever af: wat jij wil bereiken.
Wees direct (minder energieverlies). Bereid zijn het echt “Te doen”. Er zijn is het constante, het willen en het straks doen, zijn middelen die ons doen wegvluchten van onze eigen IK, van Zijn.
Ze geven je de illusie dat je "tekorten" hebt, of dat je iets dient te doen om gelukkig te worden. Als je echt jezelf durft te zijn ben je altijd gelukkig.
Zeg dagelijks:
ik ben gelukkig
ik ben rijk
ik ben alles
ik ben mooi
ik ben eeuwig
ik ben Licht enz
Laat deze woordjes achterwegen " wij willen" en " wij moeten”, ze zijn voorwaardelijk, houden je gedachten bezig en misvormen je waarheid.
Nu gaan we naar de andere kant van het verhaal. Wat doen we als iemand zijn pakketje bij jouw wil neerleggen?? Dus nu komt er iemand bij jouw klagen en zeuren, van hoe moeilijk en hoe slecht hij/zij het wel niet heeft. Doe dan niets om het voor hen op te lossen, het is immers hun pakketje. Daar mogen hun dan de oplossing van zoeken, anders leren zij er ook niets van. JIJ ontneemt hun, dan ook hun groei als jij het voor hen zou oplossen. Dat kan en mag niet daarvoor heeft nu juist ieder zijn pakketje. Wat je wel kan en mag doen is een liefdevol luisterend oor zijn. Dat is eigenlijk hetzelfde als wanneer jij hardop tegen jezelf praat. Nu doen hun het tegen jouw maar ze horen dan tevens hun zelf praten en gaan dan veel beter opletten van wat er nu speelt. Je mag liefdevol een klein adviesje geven, maar ook niet meer. Doe je toch meer lees dan hier nog maar eens even goed onder de button manipuleren. En ja hebben ze verdriet je mag ze je schouder of je armen bieden om ze op t!
e vangen of te troosten. Maar dat is alles wat je kan en mag doen. Laat hun pakketje hun pakketje zijn. Dus ook hun groei zijn. Ik weet er zullen er zijn die zeggen dat dit egoïstische is. Ik zie dit anders is het niet echt je eigen ego proberen te strelen om hen te willen laten geloven dat jij er wel even de oplossing voor hebt?? Je zelf even op je borst kloppen van “zie je ik zou het wel weten”, ik los dit wel even op. Maar hun eigen leven is dan vaak net zo’n puinhoop als die van jouw, alleen dat willen ze niet zien.
Als jij het dan zo goed weet, los dan maar je eigen pakketje op zou ik zeggen.
En ja soms denk je ik heb dit lesje al gehad. Maar bedenk dat ieder lesje anders is. Het heeft altijd een andere achtergrond iedere situatie en zeker ieder persoon is uniek. Dus ja je zou heel voorzichtig een klein voorbeeld aan kunnendragen.(adviesje) Maar ben daar heel voorzichtig mee. En dram daar dan ook niet mee door. Vergeet nooit het is hun pakketje. Dus maak het nooit tot jouw pakketje door je er te veel mee te bemoeien en je er geheel in te storten. Dit doen heel veel personen wel. Weet je waarom?? Als die tijd die ze in een ander stoppen, kunnen ze niet in hun eigen pakketje stoppen. Ze zijn dan toch druk en (ze denken) goed bezig te zijn. Dan hoeven zij zich niet schuldig te voelen over hun zelf en hun eigen pakketje. Maar dat is meestal een hele grote vluchtweg (proces) voor hun eigen problemen ( pakketje). Maar bedenk dat is alleen maar uitstel van executie het komt toch weer terug, is het niet in dit leven dan wel in je volgende. Dus heel veel mensen zeulen ook!
nog met de problemen van een ander in hun rugzakje rond. Ze willen het dan zo graag voor een ander oplossen. Dat noem ik géén medelijden maar mee lijden. Dat is het verkeerdste wat je kunt doen. Je hebt al genoeg aan eigen pakketje.

Vele mensen in onze cultuur hebben last van een vol hoofd (vele ongecontroleerde gedachten), en zijn zich hier zich niet eens bewust van. Word je aller eerst hier van bewust. Dan is er een ding wat jouw al een voorsprong geeft is het feit dat jij je bewust bent van deze gedachten zodat je er iets aan kan gaan doen. Ik ga een vergelijking gebruiken, om te verduidelijken hoe je hier enigszins controle over kan krijgen. Jij kan jezelf zien als de zon (het licht) puur een wezen/zijn. Je gevoel is de hemel en de wind, en je gedachten zijn de wolken die langs de hemel trekken. Je hebt zwaar bewolkte dagen (veel gedachten), halfbewolkte dagen (minder gedachten), en zelfs heldere dagen (geen wolken) en dan schijnt de zon. Je kunt de wolken zelfs een kleur geven om de gevoelens die ze oproepen/dragen, te benoemen. Donker zwarte donderwolken bijvoorbeeld kun je associëren met boze of woedende gedachten, grijze wolken met warrigheden, regenwolken met verdriet, en witte wolken met h!
eldere gedachten enz. enz.
Wat kan je doen om het zonnetje van jezelf te laten schijnen, zodat je een onbewolkte hemel krijgt? Je moet totaal overstappen op voelen/waarneming, daarmee wil ik zeggen kijk naar je gedachten als of ze van een ander zijn. Kijk er naar als de gedachten van een buitenstaander. Anders schrijf je ze maar op. En als jij ze terug leest denk jij dat dit het verhaal van een ander is. En bedenk wat voor een advies jij dan die ander zou willen geven. Dit betekent dat je alle gedachten/wolken er laat zijn, en er niet naar grijpt, want als je er naar grijpt blijven ze, en word het steeds zwaarder bewolkt. Dus je kijkt er alleen maar naar en reageert er niet op. Als je dit een tijdje waarneemt zul je zien, dat je gedachten net als een wolk gewoon voorbij gaan en oplossen. Je leert op deze manier je gedachten kennen voor wat ze zijn, gedachten die puur illusies zijn want ze hebben geen blijvende waarden, jij als voeler/waarnemer blijft bestaan en je gedachten gaan aan je voorbij, daarom!
zijn alle gedachten niet werkelijk. Het enige wat werkelijk is, is het voelen de waarnemer, en dat ben jij. En bedenk dat wij vaak van tevoren al in gaan vullen wat er zal gaan gebeuren, of hoe een ander zal gaan reageren dan maken wij ons zelf al bang voor er ook maar iets gebeurd is. Wij gaan dus al aan het “veronderstellen” wat en hoe iemand over ons denkt. En dat ontneem ons vaak de moet om er iets mee of aan gaan te doen. Doen wij het toch met de angst zweet in onze handen. Dan zie we dat het eigenlijk heel erg meevalt. En van dat alles wat wij al hadden ingevuld helemaal niet klopt. Dat dit echt is ontstaan uit onze angst. Dus leer dit ook af om te doen. Ga meteen in actie over als het kan. Dan hebben wij géén tijd om dingen te gaan invullen met onze angst.
In het begin zal het moeilijk zijn om hier overal greep op te krijgen hoor, maar voor alles geldt doen en volhouden oefening baart kunst. Anders blijf jij steeds in hetzelfde kringetje rond draaien.
Leer je gedachten beheersen en niet andersom'. Laat niet je gedachten jouw leven beheersen.
Helpen??? Jij bent pas klaar om een ander te helpen als jij eerst je zelf hebt leren helpen. Wat wil zeggen dat jij al heel erg evenwichtig in je " Zijn" staat. En dat er eigenlijk niets meer is wat jouw wereldje nog op zijn kop zet, en ook niet de grotere dingen. Dus eigenlijk dat jij volmondig kan en durft te zeggen “Ik hou oprecht en helemaal van mijzelf, ook van mijn schaduwkanten”. Je hebt dan één van de tien geboden, goed gesnapt en onder de knie.
Heb je naaste lief, “zoals jezelf”.
En dan nog het volgende:
Degene die erom vraagt stelt zich ook open, en laat de hulp toe.
Degene die er niet om vraagt, zal zich aangevallen en bedreigd voelen, met inderdaad als gevolg dat diegene zich gaat verdedigen/verzetten, waarop degene die wil helpen weer iets terug krijgt ( buitenenergie verlies). Namelijk als je niet op let ruzie. En dit is zonde, degene die er niet om gevraagd heeft WIL gewoon nog niet geholpen worden, en dat gaat dan ten koste van de energie van de helper. Dus laat diegene met liefde zijn eigen pad vervolgen, zodat de energie die hierdoor niet verbruikt wordt kan worden gegeven aan degene die er om vraagt. Wat vaak gebeurd is dat mensen zich vergeten in een ander.
Omdat ze met een ander bezig zijn hoeven ze niet met zichzelf bezig te zijn.( Vluchtproces)
Het is een beetje de kop in het zand steken.
Als je beseft dat je een ander pas kunt helpen als je jezelf geholpen hebt dan ga je leren dat een ander alleen maar zichzelf kan helpen en dit geldt dan ook voor jezelf.
Het leest een beetje moeilijk maar het komt hierop neer,
Niemand kan een ander helpen je kunt alleen maar de ander een hand reiken zodat hij zichzelf omhoog kan trekken. Je kunt niet lopen voor een baby, je kan hem niet leren hoe het moet, hij zal het alleen maar kunnen leren door het zelf te doen en dit gaat altijd met vallen en opstaan.
Natuurlijk kunnen we hem aan de hand houden zodat het even wat makkelijker gaat maar dan loopt hij niet zelf. Hij loopt dan MEE. Is niet zijn eigen pad!!
Het is pijnlijk om te zien als een baby valt maar wij beseffen dat dit bij het leer proces hoort en doen daar dus niet moeilijk over.
Bij de mens werkt het dus net zo.
Iedereen zal zelf moeten leren hoe het leven in elkaar zit en zal de daarbij behorende fouten maken. Dit willen wij graag een ander besparen maar wij moeten beseffen dat dit bij het leerproces hoort. Anders is/komt er ook géén groei. Je kunt niet voor een ander leven je kunt hoogstens advies geven en een ander de keus laten. Het leven wordt eenvoudiger te begrijpen als je alles plaatst in de wereld om je heen zoals ik net deed met de baby. Alles heeft zijn nut en doel zelfs de ergste pijn maar doordat wij dat niet weten krijgen wij medelijden. En gaan dan ook nog mee lijden.
En vergeet nooit dat als jij aan het veranderen bent er en boel zijn die gaan stijgeren. Ze zijn het in het geheel niet met jouw hervonden visies eens. Waarom?? Omdat zij nu niet meer met jouw omkunnen gaan zoals hun gewent zijn. Ze kunnen niet altijd meer beslag leggen op jouw tijd. Ze kunnen niet meer zo gemakkelijk je energie weg pakken zoals ze gewent zijn. Dus zij zullen zich in allerlei bochten wringen om je weer terug te laten keren naar je oude "Ik ".Dan kunnen ze echt alles uit de kast trekken, zelfs voor te kwetsen of manipulatie chroomen zij dan niet voor terug. Ze zullen je allerlei verwensingen naar je hoofd slingeren. Echt alles om jouw er maar weer van te overtuigen dat JIJ het verkeerd ziet. En dit allemaal om dat zij nu zelf voor hun energie mogen gaan zorgen. En dat ze hun klaagbank kwijt zijn. Ze kunnen niet meer tegen je aanschoppen. Géén misbruik meer van je maken. Je niet meer bezoeken wanneer het alleen HUN uitkomt. En zo kan ik nog wel even doorgaan. !
maar je vult het zelf maar wat verder in. Jij kent ze tenslotten beter dan ik.
Maar laat je niet meer van je pad afhouden. Het is het enige pad waarin jij je pakketje in alle rust kunt gaan oplossen. En daarbij echt van jezelf kunt gaan houden. Van alles wat in, op en aan je eigen lichaam zit. En dat zou wel eens tijd worden niet???
Help een ander door jezelf te helpen.

Geschreven tekst © bij Els www.opzoeknaarjezelf.nl

Bron: www.cirkelsvanlicht.nl

 

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link
 

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartGeluk: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website, Peter

Webmaster StartSpiritueel

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.