Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
Nieuwsbrief 70 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 11 augustus 2006
  www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl  
       
  Geplaatst 1264 spirituele links in Regio en onderwerp. Lees hier spirituele artikelen en teksten op diverse gebieden.
  Geplaatst 312 spirituele artikelen. Lees hier spirituele artikelen en teksten op diverse gebieden.
  Geplaatst 895 advertenties in Regio en onderwerp. Lees hier alle spirituele advertenties op regio en rubrieken.
  Nieuwe linken Nieuwe artikelen op StartSpiritueel

Informatie over Universeel bewustzijn
De verloren lessen van Atlantis en de kinderen van de wet van EEN.Volgens De Kinderen van de Wet van Een is de tijd gekomen om de door hen goed bewaarde lessen van Atlantis voor iedereen toegankelijk te maken.

Forum over tarot, runen, orakels
Forum over tarot, runen, orakels en overige divinatie, offtopic, felicitaties, mythologie,geschiedenis algemeen, Esotorie en paranormale onderwerpen.

Agenda van het Rozenkruis in Leeuwarden
Door het organiseren van openbare activiteiten zoals cursussen en lezingen wil de geestesschool van het Gouden Rozenkruis ofwel het Lectorium Rosicrucianum de Universele Leer toegankelijk maken voor geïnteresseerden.

Heilige Geometrie
Aankondiging in agenda, Geometrisch Festival te Varik sept. 2006. Mer-Ka-Ba activaties.

Stichting LOVE, Leven Op Vertrouwen
Vertrouwen op de Christusvonk van onszelf, je daaraan overgeven, dat is het hogere doel. Dit betekent naast vertrouwen ook overgave.

Shaman's Home
Deze website is voor die mensen bedoeld, die op zoek zijn naar hulp, heling en de grond van hun bestaan. Mensen die de eerste stap gedaan hebben en nu niet zeker zijn welke weg de goede voor hen is.

Reiki 1 tot 7 homeopathie voetreflexologie
spiritueel werk van bachbloesem tot homeopathie, voetreflexologie reikigraden van 1 tot 7 reikiopafstand.

Vrijegeest.nl
Het vinden van balans in je lichaam en geest. Een harmonieuze samenwerking tussen het verstand en gevoel.

Marianne's Mandalas
Wat vind je hier zoal? De titel doet de inhoud vermoeden, vooral mandala's; eigen mandala's maar ook van anderen in de guestgallery.

Helderziende toekomst problemen advies.
Alle voorkomende problemen ook relatieherstel en toekomst. Voor een paar vragen is altijd antwoord.

Vrijer leven en spelen
Van oudsher hebben mensen de drang gehad om meer te weten over hun toekomst. De manier waarop ik met kaarten werk is echter sterk op het heden gericht en concentreert zich op het hier en nu.

healinglight Vlaanderen
lezingen, cursussen, workshops sinds 1993 jaar werkzaam.

Korte advertenties:

madre deus:

de schrijfster en kunstenares melchitraya heeft een nieuw boek uitgegeven

Madre deus, haar zoektocht op het spirituele pad staat hier degelijk beschreven, het boek is in 2 delen deel 1 voor het grote publiek en het 2r deel met symbolen en meditaties is voor het geinteresseerde publiek;
het boek is enkel verkrijgbaar via de de schrijfster zelf, alpdisco@wanadoo.nl

zweethutceremonie

het tweede weekend van september is er weer een zweethutceremonie. Geschikt voor mensen die dit al eerder hebben meegemaakt, maar ook voor degenen die dit voor het eerst willen doen. Zie website

workshops Balansschilderen

Op deze romantische locatie De Witte Hoeve -"kunst oase" wordt vanaf september weekend workshops Balansschilderen gegeven.(olieverf op doek) o.l.v.deskundig spritueel creatief therapeute. Ontdek uw innerlijke beelden die op u liggen te wachten,en verhoog de kwaliteit van UW leven. Vaardigheden om te schilderen zijn niet nodig. tel: 0644582004
De Witte Hoeve - "kunst oase" biedt ook B&B en een knus pittoresk terras om heerlijk te onthaasten en te genieten van deze mooie spirituele plek in zeeland.tel: 0113-655772 Bij inschrijving weekend 20% korting op B&B.

Mail hier

Dutch Angel Day, 10 september 2006

Doreen Virtue heeft van de engelen door gekregen dat er dit jaar op Zondag 10 September een Internationale Engelen dag gehouden kan worden. Dit is de dag net voor 11 september waarop men zal herdenken dat de aanslag op de Twin Towers werd gepleegd 5 jaar geleden. Hier is nog veel leed van en de Engelen vragen ons ons te richten op licht in plaats van donker en op goed in plaats van slecht. Door mee te doen aan de International Angel Day en ons te richten op het communiceren en werken met engelen kan er op zondag 10 september veel positieve energie in de wereld gebracht worden. Dit zal veel van het leed verzachten en mogelijk ook helen.

In Nederland zullen we op 10 september de Dutch Angel Day in Utrecht houden met een workshop waarin je nader kennis maakt met de engelen. Het wordt een dag waarop we met veel plezier met de Engelen zullen werken door middel van meditatie, communicatie en healing. Doreen geeft op 10 september haar eigen workshop in Vancouver, Canada. Annelies Hoornik (een door Doreen Virtue gecertificeerde Angel Therapy Practitioner®) geeft tegelijkertijd de workshop in Nederland.

Omdat deze wereldwijd georganiseerde dag als doel heeft iets goeds te bewerkstelligen zal 10 % van de opbrengst aan een lokaal goed doel geschonken worden. Dit wordt wereldwijd gedaan door alle Angel Therapy Practitioners die een workshop organiseren op Zondag 10 September. De schenking van Angelo zal gaan naar de Doe een Wens stichting. Deze stichting vervult wensen van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Tijdens de Dutch Angel Day wordt het volgende behandeld:

  • Het Engelenrijk
  • Hoe maak je contact met je Engelen
  • Tekenen die je Engelen je geven
  • Bescherming van je Engelen
  • Engelen hulp bij het vinden van zoekgeraakte voorwerpen
  • Engelen hulp bij relaties
  • Engelen hulp bij je carrière en levensdoel
  • Helen met de Engelen
  • Engelen op Aarde

De workshop wordt in het NH hotel in Utrecht gehouden, dat ligt direct naast het station. We beginnen om 10:00 en we zijn rond 17:00 klaar.

De prijs van de workshop is € 77,00 en je kan je nu aanmelden voor deze unieke dag! Wees er snel bij want vol is vol!!!

Engelenkoren, de Engelentrap

In alle overleveringen van de engelenleer is sprake van een opklimmende hiërarchie van verschillende orden (of koren) van engelen. Wat betreft de namen en aantallen van de koren zijn er veel verschillende versies.
De bekendste christelijke versie werd in de 5de eeuw uitgewerkt door Dionysios de Areopagiet, een Syrische monnik die het systeem uitvoerig beschrijft in zijn boek De hemelse hiërarchie:
Deze versie is ontstaan en door gegeven door Paulus. Paulus heeft in Athene een geheime school opgericht, de Areopagasus. Op deze school werd aan de leerlingen de kennis doorgeven die Paulus in de geestelijke wereld had opgedaan. Waarover Paulus in het openbaar niet wilde spreken, omdat de mensen dat gewoon niet wilden of konden begrijpen. Eeuwen lang werd deze kennis mondeling door gegeven, zoals dat normaal was in deze tijd. In de 5e eeuw besloot de toenmalige leider van de school (Dionysios de Areopagiet) de kennis van Paulus op te schrijven.
Dit hiërarchische stelsel werd in de heersende stroming van de westerse cultuur als het klassieke werk over dit onderwerp erkent en werd door Dante en Milton overgenomen in hun epische engelensagen.
Het stelsel bestaat uit negen koren, die in drie triades zijn gegroepeerd.

De eerste triade:

* De Serafijnen
De serafijnen zijn het engelenkoor met de hoogste rang. Ze worden de ‘brandenden’ genoemd, omdat hun licht zo intens helder is dat het voor een sterveling onmiddellijk zou doen verbranden. Deze engelen van liefde, licht en vuur vliegen rond de troon van God en zingen het trisagion, een lofzang op het driemaal heilige.
Ze absorberen en reflecteren het goddelijk licht en geven het door aan het volgende koor.
Hun heersende vorsten zijn onder andere Serafiël en Metatron.

* De Cherubijnen
De mollige babycherubijntjes die we kennen van schilderijen uit de Renaissance hebben niets te maken met de machtige cherubijnen, die in rang het tweede koor der engelen vormen – alleen de serafijnen overtreffen hun ontzagwekkende straling.
Cherubijnen reflecteren de kennis en de wijsheid van God. In het Oude testament treden ze op als bewakers van de hof van Eden na de zondeval.
Op de ark des verbonds, het machtige geheime wapen van de Israëlieten op hun tocht door de woestijn, bevonden zich twee gebeeldhouwde cherubijnen. Hun aanvoerders zijn onder andere Kerubiël en Ofaniël.

* De Tronen
De tronen zijn de ‘veelogige brandende wielen’ van de merkaba, de heilige triomfwagen, die rond de troon van God cirkelt in eendracht met de cherubijnen.
Ze reflecteren het geloof in de kracht en glorie van God, en er wordt wel gezegd dat ze zich in de vierde hemel bevinden.
Hun heersende vorsten zijn Tzafkiël en Oriël.

De Tronen vormen de bouwstof van de wil, de Cherubijnen vormen de bouwstof van de harmonie en wijsheid en de Serafijnen vormen de bouwstof van de liefde.

De tweede triade:

* De overheden
De engelen van dit koor, die ook wel de ‘heerschappijen’ of ‘heren’ worden genoemd, of Hashmallim in de Hebreeuwse leer, streven naar de hoogste genade en weerspiegelen het verlangen om boven de aardse waarden uit te stijgen.
Ze zouden het gebied bewonen waar de geestelijke en fysieke niveaus in elkaar over beginnen te gaan en controleren de taken van de engelenkoren onder hen.
Hun heersers zijn Zadkiël, Zachariël en Teratel.

De krachten
De engelen van het koor van de krachten zijn verantwoordelijk voor de bewegingen en cycli van alle sterren en planeten van het heelal.
Ze beheren alle natuurwetten en zijn daarom verantwoordelijk voor de wonderen die met deze wetten breken.
In de kabbala worden ze de Malachim of Tarshishim genoemd. Ze weerspiegelen alle idealen van de kracht; de moed van helden en de deugdzaamheid van heiligen. Hun regenten zijn onder andere Rafaël, Barbiël, Sabraël en Hamaliël.

* De machten
De engelen van dit koor zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de paden die naar de hemel leiden en voor het geleiden van verdwaalde zielen naar deze paden.
Ze houden de wereld in balans en verdedigen haar voortdurend tegen demonen.
Ze hebben de macht gekregen om zowel te straffen als te vergeven en misschien zijn zij het die ons soms wakker schudden als we van het rechte pad afdwalen.
Ze weerspiegelen het verlangen om zich tegen het kwaad te verzetten en goed te doen.
Kemuël en Verchiël zijn enkele van de aanvoerders van de machten.

De derde triade:

* De vorsten
De engelen van het zevende koor begeleiden de heersers en leiders op aarde, en ook landen en bevolkingen.
Samen met de beschermengelen werken ze aan het stimuleren van de individuele verantwoordelijkheid en ze kunnen zich met het doen en laten van mensen bemoeien op een manier die zelden wordt opgemerkt.
Ze zouden ook godsdiensten begeleiden op de weg naar de waarheid. Cerviël is een van de heersende vorsten van dit koor.

* De aartsengelen
Aartsengelen zijn de herauten van God; ze verschijnen aan de mensen met boodschappen en decreten van het “hogere”, zoals Gabriël dat bijvoorbeeld deed bij de Maagd Maria en bij Mohammed om hem de Koran te dicteren.
Dit zijn de engelen die het vaakst door mensen worden waargenomen, want de beschermengelen blijven meestal onzichtbaar.
Ze kunnen ook voor ons bemiddelen om vergiffenis te krijgen voor onze zonden.
Een goed voorbeeld hiervan is de Maagd Maria, die na haar tenhemelopneming een aartsengel werd.
De bekendste vorsten van dit koor zijn Michaël, Rafaël, Gabriël en Uriël.

* De engelen
De laagste orde der engelen is het meest bij de mensheid betrokken. Ze begeleiden en beschermen ons.
Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat een auto niet van de weg raakt en proberen ongelukken en rampen zo veel mogelijk te voorkomen.
Ze kunnen zich niet met ons lot bemoeien, maar hoe vaker we om hulp vragen, hoe groter de kans op een gelukkig lot.
Bij dit koor horen ook de beschermengelen en Adnachiël is hun heerser.

Eigenlijk bestaan er geen 9 maar 10 koren.
Het laatste koor bestaat uit ons, de mensen.
We beginnen ons steeds bewuster te worden van onze plaats in het kosmische geheel en onze plek onder aan de Engelenladder. We zijn lid van de grote, alle werelden omvattende, kosmische gemeenschap. Dit zijn we altijd al geweest, maar in de loop van de eeuwen zijn we onze plek vergeten. De laatste jaren begint het besef weer te groeien dat er Engelen bestaan. Mensen en Engelen volgen dezelfde evolutie weg, dezelfde weg van groei en ontwikkeling.
De Engelen en Aartsengelen zijn ons steeds 1 of 2 stappen voor. Dieren, planten, mineralen lopen 1,2 of 3 stappen achter ons.
Onze ordening op aarde is een onvolmaakte afspiegeling van de ordening zoals de geestelijke wereld die kent.

Bron: Tera Mai Centrum, Delft - http://teramai.reikicentrum.nl/

ENGELEN-MEDITATIE

Dit is een hele fijne meditatie om je bewust te worden van de aanwezigheid en de hulp van de engelen en van jouw eigen bescherm-engel. Je staat er niet alleen voor in dit leven, ook al denk je dat vaak wel. Er is zoveel liefdevolle hulp om je heen,daar mag je gebruik van maken. Graag zelfs, want er wordt verlangend uitgezien naar het moment waarop je die Goddelijke hulp inroept. Dat is het moment waarop de hulp ook daadwerkelijk in werking treedt.

Zoek een plaats waar je niet gestoord wordt en maak dat tot een voor jou 'heilige' plaats. Je kunt dit doen door een kaars aan te steken, door een prachtige bloem of een mooie afbeelding neer te zetten of bijvoorbeeld wierrook te branden. Hoe je het doet is niet zo belangrijk, wel de intentie waarmee je het doet. Voordat je met deze meditatie begint is het, zoals altijd, belangrijk om je goed te aarden, daar zullen we dan ook mee beginnen.

Ga gemakkelijk zitten, sluit je ogen en ontspan je
haal een aantal malen rustig en diep adem
doe dit totdat jij je helemaal ontspannen voelt
voel hoe je voeten contact maken met de aarde en laat een soepel koord vanuit jouw basis de aarde in gaan
maak contact met Moeder Aarde en begroet haar liefdevol
vraag of je al jouw vervuilde energie, alle belastende emoties, door het aardingskoord naar haar toe mag laten stromen en of ze deze energie voor jou wil reinigen, wil transformeren tot schone, zuivere aarde-energie
vraag of je mag delen in haar wijsheid en kennis en bedank haar hiervoor
voel hoe deze prachtige aardekracht door je voeten je lichaam binnenkomt en zich door je hele lichaam verspreidt
open nu je hart- en je kruinchakra voor de zuivere Christuskracht en voel hoe dit Goddelijke Licht bij je kruin naar binnen stroomt en je hele lichaam verlicht
zie hoe de Aardekracht en de Christuskracht zich met elkaar vermengen en hoe zij een bol van Licht en Liefde, van pure Goddelijke energie vormen in je lichaam
bij elke ademtocht wordt deze bol gevuld met nóg meer Licht en Liefde en groeit uit tot een bol van Licht rondom je lichaam
de bol verandert in een gouden bol en straalt haar Licht en Liefde uit naar alle kanten, naar alles en iedereen
beschermd en gevoed door de Christuskracht vragen we om de aanwezigheid van onze persoonlijke beschermengel
we voelen de warmte en de liefde om ons heen en begroeten onze engel met een hartverwarmend welkom als je wilt kun je vragen of je zijn of haar naam mag weten
we vragen onze engel om ons te begeleiden en te helpen in onze spirituele ontwikkeling en we staan onszelf toe om ook echt geholpen te willen worden
maak contact met je engel zoals je dat met je allerbeste vriend of vriendin zou doen en vertel wat je bezig houdt, waar je mee zit, wat je zo graag zou willen
voel de liefde van jouw engel, de blijdschap over het contact en weet dat jouw engel alles in het werk zal stellen om jou het hoogstmogelijke en het meest liefdevolle aan te reiken, want daarvoor zijn zij door God opgeleid en daarvoor juist heeft God ons zijn engelen gezonden
voel de liefde van jouw engel, de blijdschap over het contact en weet dat jouw engel alles in het werk zal stellen om jou het hoogstmogelijke en het meest liefdevolle aan te reiken, want daarvoor zijn zij door God opgeleid en daarvoor juist heeft God ons zijn engelen gezonden
open je hart en voel wat er gebeurt, wat jouw engel jou te zeggen of te geven heeft en geniet ervan
bedank jouw engel voor dit kostbare moment en laat merken dat je graag in contact wilt blijven
blijf nog even in deze fijne energie en neem deze engelen-energie met je mee je leven van alledag weer in
wees je bewust van de aanwezigheid van liefdevolle engelen om je heen, om alle mensen heen
als je er aan toe bent open je de ogen weer en rek je je eens even lekker uit
Doe deze meditatie zo vaak je wilt, maak er een gewoonte van contact te maken met je beschermengel en geniet van dit Goddelijk Geschenk speciaal voor jou.

Bron: www.de-mystieke-cirkel.nl

Contact met je Engel of Gids

We hebben vaak geen goed beeld van de wereld aan gene zijde. Het is een onzichtbare wereld, die slechts voor weinigen waarneembaar is. Althans, zo lijkt het.

Nog maar een paar honderd jaar geleden stond contact met de geesteswereld gelijkaan hekserij en liep je kans om in de gevangenis te komen of bestraft te worden met de dood. De uitdrukking "hij/zij te licht bevinden"komt hier zelfs nog vandaan. Men testte of iemand een heks was door hem of haar in een kooi te water te laten, want heksen zouden niet zinken, en als de persoon in kwestie inderdaad te licht werd bevonden (bleef drijven, ook al was het maar even) liep het niet goed af voor diegene.

Gelukkig is dat verleden tijd. Wat nog steeds bestaat is een angst voor zwarte magie, entiteiten, spoken of geesten. We weten er ook eigenlijk te weinig van, en niet alle informatie die we kunnen krijgen is juist. We kunnen leren hoe het werkelijk zit, ook omdat we in een tijd leven waarin we heel veel sprongen vooruit maken in onze spirituele ontwikkeling. Gene zijde komt dichterbij zou je kunnen zeggen.

Steeds meer mensen denken hun gids te kunnen zien of voelen. Nemen merkwaardige dingen waar, geluiden, een windvlaag, een kriebel op je hoofd of op je wang. Maar het is vaag, en je twijfelt of het echt wel zo is.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een gids of een engel, wat doen ze voor mij?

Heb je wel eens ervaren dat je een echt hele goeie vriend of vriendin had maar dat je hem of haar een tijdlang niet zag. Dat je ook steeds vergat te bellen of iets van je te laten horen. En als het er dan uiteindelijk van kwam was er geen verwijt maar alleen maar blijdschap dat je elkaar weer ontmoette. En dat je echt weet: hoe weinig we elkaar ook zien, onze vriendschap is stevig genoeg om daar tegen te kunnen, we pakken gewoon de draad op alsof het gisteren was.

Je kunt de aanwezigheid van een beschermengel of gids in het onzichtbare vergelijken met de aanwezigheid van een echte vriend of vriendin in je leven. Ze zijn er maar het is aan jou of je er iets mee doet. En zo niet, dan blijven ze je toch trouw en laten je nooit vallen. En als je op een dag via je geest contact maakt met ze dan is er ook die blijdschap. Onze beschermengelen en gidsen leven met ons mee, willen naar ons luisteren, willen het beste voor ons. Maar net zoals het in een gewone vriendschap zou moeten zijn geven ze alleen hun hulp of advies als je er zelf om vraagt.

Iedereen heeft een beschermengel en een gids. De beschermengel is verbonden met hogere spiritualiteit, een lichtwezen met een tere liefdevolle uitstraling. Onze gids heeft wat menselijker trekjes, kan zich bijvoorbeeld in de gedaante van een mens aan ons tonen. Met een beetje oefening en geduld kun je contact maken met je gids.
Wat niet wil zeggen dat je het met deze 2 moet doen tijdens je leven: afhankelijk van waar je mee bezig bent kunnen er veel meer onzichtbare helpers bij je zijn. Wanneer ik aan het werk ben met anderen is er soms een groepje helpers bij mij ieder met een eigen specialisme om mij te helpen met inspiratie tijdens mijn werk.

Hoe je kunt proberen contact te maken met je Beschermengel lees je hieronder.

GA ZO ZITTEN DAT JE JE GOED KUNT ONTSPANNEN

ADEM IN ALSOF JE DE ADEM UIT DE AARDE HAALT, DOOR JE TENEN OMHOOG DOOR JE LICHAAM

HOUDT JE OGEN DICHT EN STEL JE VOOR DAT JE IN EEN GROTE OVALE ENERGIEBOL ZIT - JE AURA

STEL JE EEN ZON VOOR BOVEN JE AURA DIE IN JE AURA SCHIJNT EN ALLES HELDER EN LICHT MAAKT

STEL DE BUITENKANT VAN DE OVALE ENERGIEBOL VOOR EN DAT ONGEWENSTE ENERGIE AFKETST OP DE BUITENKANT EN IN BLOEMETJES OP DE GROND VALT

CONCENTREER JE WEER OP JE ADEMHALING VANAF JE TEGEN OMHOOG TOT JE MERKT DAT JE HELEMAAL RUSTIG WORDT

OEFEN EERST DOOR JE BEPAALDE DINGEN VOOR TE STELLEN: EEN SINAASAPPEL, EEN ZONNEBLOEM, EEN BOOM, EEN BEELTENIS VAN IEMAND DIE JE KENT

VRAAG DAN "LIEVE BESCHERMENGEL WIL JE JE AAN MIJ KENBAAR MAKEN?"

FOCUS NIET TE HARD OP EEN ANTWOORD WAT KAN KOMEN OP VERSCHILLENDE MANIEREN WANT DE BUITENZINTUIGELIJKE WAARNEMING IS NIET GEBONDEN AAN LICHAMELIJK ZINTUIGELIJKE WAARNEMING

MERK JE DAN IETS - DE SFEER MOET LICHTER ZIJN - EN MISSCHIEN GEBEURT ER NOG IETS ANDERS WAT IN IEDER GEVAL HEEL FIJN OF ONTROEREND ZOU MOETEN VOELEN DAN HEB JE CONTACT.

BEDANK DAN JE BESCHERMENGEL.


Bron: Geesteswerelden - http://www.freewebs.com/geesteswerelden/

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link
 

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website, Peter

Webmaster StartSpiritueel

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.