Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
Nieuwsbrief 77 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 13 oktober 2006
www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl
  StartSpiritueel organiseert samen met partners hooggekwaliceerde trainingen en workshops aan. Cirkels Trainingen en Workshops

 

StartSpiritueel organiseert samen met partners hooggekwaliceerde trainingen en workshops aan.

Vooralsnog in opbouw en op zoek naar gekwalicifeerde trainers, die een nieuwe en vernieuwende kijk hebben op spiritualiteit en de invulling hiervan in het leven.

Meld je hieronder aan.

We bieden ruimte voor het onderzoeken en het ervaren van je essentie, van wie je werkelijk bent. Waar liefde je natuurlijke staat is, zonder verwijzing, leeg, levend en vitaal, constant in beweging en vraagt om vernieuwing in het moment.

Het hele universum is een Manifestatie van puur bewustzijn en scheppende creatieve energie. We kunnen deze energie gebruiken voor meer harmonie in en met onszelf en met anderen te ervaren. Met energie sturen wij ons leven, door onze gedachte, gevoelens, woorden, acties en reacties. Energie is een vorm van creatie. Wij zijn ons niet bewust van wat we dagelijks creëren, daarom is het van belang om hier meer inzicht in te krijgen. We gebruiken energie om onze innerlijke ruimte te verkennen en te vergroten.

Klik hier voor meer info en vragen:

Liesbeth Koot: 023 - 55 10 866 - info@silverinstituut.nl

Peter Terpstra: 055 - 5 416 120 - info@startspiritueel.nl

 

  ENERGIE IN PRAKTIJK
 

Het praktisch werken met energie

Verandering is niets meer dan een natuurlijke beweging. Het is geen eenmalig proces, ons hele leven komen we dit tegen. Elk moment draagt de potentie om dat te creren, wat we willen ervaren. We ervaren beperkingen om te herkennen waar onze energie niet of niet meer synchroon loopt. Als je weet dat wat je ervaart, niet is wie je bent. Maar nodig is om dichter bij je essentie te komen. Ben je in staat om opnieuw te kiezen en nieuwe mogelijkheden te creren, die oplossing gericht is en je uitnodigt om je visie te veranderen. Te kiezen voor een andere werkelijkheid die je inspireert en uitnodigt.

Energie in praktijk


Als je in je eigen kracht staat en vanuit je passie leeft. Ben je in staat om jezelf te laten zien. Je eigen weg te volgen, je dromen te realiseren en ben je open. Energie in praktijk gaat over het veranderingstraject. Het in lijn brengen van alle aspecten die verantwoordelijk zijn voor hoe en wat wij manifesteren. Je krijgt een dieper begrip in het concept energie, dynamische interactie, informatieoverdracht en de samenhang. Het gevolg is dat je meer uit het leven haalt.

Te vaak herkennen we niet dat wat in ons leven een andere benadering vraagt. Het komt in ons bewustzijn, maar we nemen de signalen niet waar, of interpreteren ze verkeert. Herkennen we het wel, dan weten we niet hoe we dit proces soepel kunnen laten verlopen. Energie in praktijk is een nieuwe visie en een persoonlijke reis waarin je je creatieve vermogen leert gebruiken. Aan de hand van praktische voorbeelden, zie je hoe je dit naar je eigen leven kunt vertalen en toepassen. Er worden handvaten aangeboden die je helpen je leven vorm te geven. 

Met energie sturen we ons leven 
Een gedachte is een vorm van energie. Deze is niet fysiek waarneembaar. Toch ervaren wij onze gedachtes. In tegenstelling tot wat je in eerste instantie zou denken is werken met energie geen wollig gebeuren. Het is helderheid aanbrengen. Want alleen helder kunnen we de energie concentreren. Energie werpt nieuw licht op hoe de psyche functioneert en de dynamische interactie. Als je weet hoe energie werkt en hoe je het kunt gebruiken, helpt deze kennis je om dichterbij jezelf te komen. Je intutie te versterken en delen die nog niet synchroon lopen te herkennen.

Is er sprake van een energie lek, dan sta je nog niet in je eigen kracht. Het is dan moeilijker om waar te nemen wat van jou of van een ander is. Misschien moet jij leren om je grenzen aan te geven. Of laat je je teveel afleiden door externe impulsen. Waardoor je de energie niet voor jezelf (eigen groei) gebruikt.

Juist in het veranderingstraject tref je veel waardevolle informatie. Als het ware kun je opnieuw je koers bepalen. Door te kijken, waar je jezelf nog niet laat zien, of nog niet tot uiting komt. Zie je waar de energie niet, of niet meer stoomt? De vraag is dan ook: Hoe herken je de uitdaging die een verandering mogelijk maakt?

omslag in ons denken is noodzakelijk om de cyclus te doorbreken
De reden waarom wij steeds dezelfde omstandigheden en situaties ervaren is oa omdat we verblijven in een wereld van actie en reactie. Hierdoor houden we een situatie in stand. Als er sprake is van een beperkt besef, zijn we niet bewust van dat wat we de hele dag sturen en ontvangen, dus creren.

We bestaan uit een interactief systeem
Door het inzicht hoe je informatie verwerkt, krijg je meer zicht op de processen die voorafgaan aan handelen. We bestaan uit een dynamisch interactief systeem die een interactie met de omgeving aangaat. We kunnen ervan uitgaan dat we de wereld niet altijd rechtstreeks ervaren. Dat de perceptie van het zelf, afhankelijk is van de manier van waarnemen en het verwerken van informatie. 

Volg de ideale lijn

Richt je focus op dat wat je nu aandacht vraagt. Als je probeert een oplossing te zoeken door middel van mentale processen, vind je het antwoord niet. Want een oplossing enkel verkregen door rationeel denken is per definitie geconditioneerd. Als we iets niet willen voelen, neemt de ratio het over. Terwijl het verstand en gevoel prima samen gaan. Als je merkt dat je iets nog moeilijk vindt, is dit wat je kunt leren. En als je ergens warm voor loopt, ligt hier je passie.

Als je mentale, fysieke, emotionele en spiritueel deel samen komen, kom je bij je essentie. Als er een emotionele onbalans is heeft dit invloed op zowel mentale, fysieke als spirituele deel. Er is sprake van een ordelijke samenhang, het is een georganiseerd systeem. Een verstoring in n van deze delen, benvloed alle andere delen. Is er sprake van een onbalans dan ben je op dat moment mentaal niet helder. (Als n deel te actief aanwezig is, zie je gelijk hoe je een oplossing zoekt. Maar ook welk deel (delen) te weinig ruimte krijgt.)

SPRITUEEL DEEL
We kunnen ons pas verbinden met kosmische energie, als we met ons lichaam verbonden zijn, anders gaan we letterlijk zweven. Ben je juist heel spiritueel (gevoelig), maar heb je moeite om dit in je leven toe te passen, dan geef je waarschijnlijk je emoties niet de ruimte of is er spake van een emotioneel onbalans. De basis van spiritualiteit is te evalueren in fysieke vorm. Spiritualiteit staat niet los van onszelf of buiten onszelf. Want we zijn zelf de waarnemer. Je kunt iets niet kunt integreren als je het buiten jezelf plaats. Doe je dit wel dan zoek je nog steeds de oplossing buiten jezelf. Uiteindelijk moeten we het hier en vandaag doen en liggen de antwoorden niet in een ander universum.


Waarom
Als iets niet gaat zoals wij dit graag willen zien we dit als een probleem. In plaats van een uitnodiging. Elke probleem draagt de oplossing en nodigt ons ons uit het (latent) aanwezig potentieel te openen. Het kan zijn dat je nog teveel vanuit je wil (ego) je leven stuurt. Of dat de energie niet meer in lijn is met waar je nu staat, of naartoe gaat. Dit zorgt voor verwarring. 

In deze driedaagse worden alle aspecten die verantwoordelijk zijn van hoe wij de wereld ervaren, waarnemen en beleven meegenomen. Je leert hoe je voor nieuwe ervaringen kunt kiezen, wat het betekend om verantwoordelijkheid te nemen en hoe je uitdagingen herkent. Maar ook hoe je kunt anticiperen en toegang krijgt tot nieuwe (niet eerder overwogen) ideen en mogelijkheden. Als alles al in potentie aanwezig is, is het een kwestie van deze leren kennen. Als je deze kent, kun je ze benutten en inzetten. Je laat je niet langer afleiden, bent meer aanwezig, doelgericht, gefocust en vertouwt jezelf.

Hoe
De opbouw is rustig, stapsgewijs worden de verschillende processen in kaart gebracht. De benadering is vanuit alle niveaus, zoeken we de oplossing op n niveau, of nemen we de andere niveaus niet mee, ontbreekt het overzicht. Je krijgt inzicht hoe in eerste instantie complexe systemen zich bewegen. Wat het belang is van gecentreerd zijn. Hoe je de verschillende aspecten die je tot je beschikking hebt op elkaar kunt afstemmen.

Voor wie:
In principe voor iedereen, ideaal voor: trainers, coaches en therapeuten
Onafhankelijk van je behoefte of waar je nu staat. Het is een directe manier van werken. Het helpt je niet alleen nu, maar ook in toekomst. Want we hebben het hier over beweging. Waarin je passie en dromen opnieuw kunt definiren. En weet wat je moet doen en hoe.

We gaan niet werken dmv systemen of methodieken, omdat de antwoorden in jou aanwezig zijn. Zie het als een coaching traject een actieve vorm van ontdekken. Het is handig als je een beetje uitgerust bent, want we gaan veel doen. Naast de theorie, zie je waar je nu staat en naartoe gaat, dmv een energie diagnose. Komt tot nieuwe ontdekkingen en kiest voor wat je inspireert en uitnodigt. 


Datum: 23, 24, 25 november en 2 december 2006
9:30 - 17:00 uur - Donderdag 23, Vrijdag 24 november
10:00 - 14:00 uur - Zaterdag 25 november

+ 1 week later:
10:00 - 16:00 uur - Zaterdag 2 december (ivm sinterklaas viering, in overleg)
10:00 - 16:00 uur - Reflectie, verdieping, extra toelichting

Duur: 3,5 dag
Locatie: Midden Nederland
Trainer: Liesbeth Koot
Kosten: 850,- (incl. btw)

Schrijf je tijdig in, aantal inschrijvingen zijn beperkt
Inschrijvingen vr 24 oktober ontvangen 10% korting.
Als je een factuur nodig hebt omdat je deze kunt declareren, laat het ons vooraf weten.
(Deze training is ook geschikt voor vragen over werk,
of/ als - bedrijfstraining - (aangepaste versie)- Oa hoe we waarnemen + informatie verwerken
- Welke filters en mechanisme gebruiken we
- Hoe heb je jezelf gedefinieerd, wat zijn je identificaties en overtuigingen
- Concept energie en informatieoverdracht, dynamische informatiesysteem, bewustzijn
- Hoe je energie kunt gebruiken en deze in lijn kunt brengen
- Welke tools hebben we tot onze beschikking
- Hoe de psyche functioneert
- Lichaam, gevoeligheid, fysiek waarnemen
- Balans brengen van emoties en mentale processen, de onderlinge coherentie

- Inzicht in waar de energie niet stroomt, waar je nog niet in je kracht staat
- Waar ligt je passie, wat zijn je dromen en hartenwensen
- Hoe kun je de ideale lijn volgen, uitdagingen herkennen
- Waar sta je nu en ga je naartoe
- Het realiseren van je wensen
- Wie ben je, wat wil je en waarom ben je hier

Klik hier om je in te schrijven

 

 

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link
 

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartGeluk: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website, Peter

Webmaster StartSpiritueel

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.