Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar
www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm

 


Nieuwsbrief 58 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 15 januari 2006

www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl


Beste mensen,

Voor de duidelijkheid het volgende:

De advertenties op StartSpiritueel zijn een onderdeel van StartOpzoek en zijn een aantrekkelijke en gratis manier om je eigen praktijk, winkel, centrum, produkt en/of andere spirituele diensten onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Deze zijn dus voor iedereen toegankelijk, die ook maar iets te melden heeft op spiritueel gebied. Dus ook bijvoorbeeld het aanprijzen van je eigen website.

Om juist de agenda functie ingedeeld per regio te promoten, hebben wij de mogelijkheid gemaakt om Advertentie Partner te worden. Deze dienst is voor alle duidelijkheid gratis en te gebruiken voor iedereen die een agenda heeft van een spirituele winkel, centra of wat dan ook.

Alle laatste drie aanmeldingen krijgen dan ook een banner aan de linkerzijde en een aankondiging in een van de volgende nieuwsbrieven. Klik als voorbeeld op de banner van "De Brug".

Ik hoop dan ook, dat velen zich zullen aanmelden om deze extra dienst van StartSpiritueel te promoten.

Hartelijke groet,

Peter Terpstra


Dualiteit in onszelf

De mystiek van het leven moeten wij niet willen verklaren, maar willen ervaren.
Het leven heeft echt zin, het biedt mogelijkheden tot onderzoeken van dualiteit, het weten en begrijpen en afstemmen, om de eenheid in onszelf te kunnen zien. Het doel van een leven op Aarde heeft zin, door de ervaringen die het leven zelf biedt. De schoonheid zien in alles is een ware kwaliteit, is ons afstemmen op de EENHEID waaruit alles is voortgekomen. De Aarde gaat terug naar haar eigen kracht.

Bij iedere geboorte nemen wij opnieuw ervaringen mee; die wij in andere levens hebben opgedaan. EGO vormt onze persoonlijkheid en karakter en dit ontstaat door de eigenschappen van een bepaalde persoon en de kwaliteit van die levens. Als een vorig leven optimistisch positief is geweest dan is een EGO in balans. EGO is ons ZIJN en dit maakt onze persoonlijkheid en karakter en als onze EGO in balans is zijn wij gelukkig en meester over onszelf en over onze gedachten. Als vorige levens negatief zijn geweest, nemen wij die negatieve eigenschappen ook weer mee naar een nieuw leven. Negatieve karaktertrekken zijn fouten die wij moeten leren en overdoen tot wij die begrepen hebben. Wij kunnen niemand de schuld geven van iets, het zijn onze eigen diepliggende schoonheidsfoutjes.

De eerste stap op de nieuwe levenstrap begint als kind tot onze 20ste levensjaar. Wij krijgen dan te maken met onze eigen negatieve ervaringen uit eerdere levens.
Bij een strengere opvoeding leren wij veel meer, dan begrijpen wij nu ook waarom onze jeugd zo belangrijk is geweest. Onze jeugd was om eigen levenslessen te gaan herkennen, die wij in vorige levens nog niet herkent hadden. Onthecht van alles en iedereen, dit geeft meer ruimte in onszelf. Ga logisch denken, stap voor stap, wees eerlijk en zie waar wijzelf ook schuld aan hebben gehad. Als wij iets begrijpen ONTHECHT ervan en LAAT LOS, anders blijven wij die les herhalen.

Onze ZINTUIGEN zouden wij ''moeten'' zien als levensechte antennes, een hulp die wij IN onszelf en niet buiten onszelf hebben. Stel die antennes op POSITIEF. Wij hebben allemaal dezelfde positieve zintuigen, zoals vertrouwen en geloven en logisch denken, intuïtie, instinct, inzicht, innerlijke kracht en dan al die anderen nog. Zie deze zintuigen als persoonlijk GEREEDSCHAP, en dit gereedschap zit in onszelf, alleen mogen wij daarin gaan geloven en er ook gebruik van gaan maken.

Waarom mannen en vrouwen toch hetzelfde zijn. Alleen de buitenkant is anders gevormd, dit is het enige verschil en dit heeft een reden en die kennen wij. Wij zijn allemaal hetzelfde van binnen. Wij hebben alle innerlijke hulp, onze hoger zelf en gids en dan 20 zintuigen, zittend in de 9dechakra. Er zijn geen innerlijke verschillen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen en sommige mannen herkennen deze innerlijke hulp eerder, omdat het denken tussen vrouwen en mannen anders is. Dit verschil is hun logisch optimistische instelling, zij weten dat zij die hulp in zichzelf aanwezig hebben. Maak er gebruik van, want het is er en vertrouw erin. Zo zien wij weer dat er echt geen verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen.

Negatieve ervaringen uit vorige levens wordt ''KARMA'' genoemd, die alleen voor onszelf en voor niemand anders zijn bedoeld. Het zijn negatieve oude gewoontes, die wij voor onszelf ''moeten'' veranderen en met niemand anders. De mens kan 'karma' opheffen door transformaties zoals negatieve gewoontes, angst, emoties, jaloezie, projecties, dominantie, koppigheid, machtmisbruik, niet opkomen voor jezelf, verslavingen, slachtoffer rol, negatieve denkwijze en haat gaan begrijpen en die veranderen of verbeteren naar positief. Zo krijgen wij een positieve EGO = persoonlijkheid en karakter. Wij mogen onze denkwijze veranderen in logisch denken en datgene veranderen dat wij steeds weer fout doen. EGO is YIN & YANG, die mogen wij in balans brengen. Dit is het dualiteit gevecht, dan zijn wij in balans en ook gelukkig en ook gezond. Wij zijn zelf de schepper van ons LOT, dit gebeurt al door onze gedachten en zo creëren wij onze eigen werkelijkheid.

Het geen dat wij zojuist gelezen hebben had te maken met een dualiteit plan,
dat 50.000 jaar geleden op Atlantis was gestart. Deze dualiteit van het EGO is toen ingezet en wij zijn daar nog steeds mee bezig. Het heeft ons een moeilijke emotionele periode gegeven, omdat wij maar niet begrepen dat het ging om een innerlijke dualiteit. Wij dachten dat het een dualiteit buiten onszelf was, maar nu begrijpen wij eindelijk waar dit hoog ingezet dualiteit plan bedoeld voor was.
Wij moeten DUISTER hebben meegemaakt om het LICHT ook te kunnen zien. Zo zien wij dat er verschillen moeten zijn, wij hebben die verschillen nodig gehad om de andere kant van dualiteit te kunnen begrijpen. EGO heeft twee kanten, positief en negatief en deze dualiteit is niet buiten ons zelf, NEE het is in ons zelf. Als wij onze EGO begrijpen, begrijpen wij ook onszelf beter, dan hebben wij dit dualiteit plan begrepen dat 50.000 jaar geleden was gestart.

Angst kan alleen bestaan als wij er zelf aandacht aan blijven geven, wij houden die angst zelf levend omdat wij die angst zelf voeden door er aan te blijven denken. Bevrijding van angst en emotie of andere negatieve eigenschappen geeft ons een gezonde GEEST. Bevrijding begint bij het HERKENNEN dat wij de baas over onszelf zijn dus ook over onze denkwijze. Als wij onze problemen herkennen en begrepen hebben wat de KERN van pijn en lijden is geweest, zullen wij nooit teruggaan naar die KERN.

Sommige reacties kunnen wij niet altijd verklaren, omdat ieder mens anders is. Als wij nog steeds verbaasd zijn over bepaalde reacties en het blijft bij ons, dan is dit nodig geweest om iets in te zien. Psychologie is zelfonderzoek, het is niet alleen voor dokters of psychologen. Zij laten ons alleen zien datgene dat wij zelf niet kunnen zien, zij geven INZICHT over onszelf. Psychologie is wijsheid, als wij daar open voor kunnen staan leren wij er veel van. 'Psychologie magazine'.

Als wij bewuster zijn van alles en iedereen, zonder storende gedachten aan ons verleden of de toekomst. Zonder enige gedachten komen wij dichter bij onszelf, dat is je eigen IK zien. Dan zijn wij bevrijdt van dogma's, zijn wij terug gekeerd bij ons natuurlijke zelf. Laat die dogma's los; het is wat wij ''denken'' te weten, een opgelegd ''weten''. Begin nu logisch opnieuw te ontdekken. Dogma's over een geloof en het aanbidden en verafgoden van …, daar verliezen wij ons zelf uit het oog. Sommige mensen hebben echt een geloof nodig, dit mag natuurlijk, maar verlies nooit het geloof in jezelf. Dogma over ego's en religie is een dualiteit die ons duizenden jaren geleden opgedrongen is. Wij hebben een eigen vrije mening, zie het mooie in jezelf en niet alleen in andere. Wij moeten ZELF verantwoording nemen voor onszelf, wij kunnen onze verantwoording niet in een geloof of heilige leggen. Ook niet in een Goeroe of masters of wie dan ook, neem je eigen leven in eigen handen. Ga zelf op onderzoek. Internet heeft prachtige informaties.
Innerlijke rust ontstaat al als wij onze gedachten onder controle hebben, dan zal er meer rust en eenheid in onze geest ontstaan, dit is de weg naar innerlijke vrede. Onthecht van alles, dit betekent dat wij nog van alles houden, maar het creëert zoveel innerlijke rust en geeft meer ruimte en berusting en harmonie met jezelf. Weet en voel voor jezelf wat positief of negatief is, dit kunnen wijzelf al doen.
Neem niet alle informaties aan voor waarheid, VOEL en WEET voor jezelf.

Als wij ons zelf kunnen liefhebben dan zijn wij nooit meer alleen.

Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON www.reiki-usui.nl/spiritueel/


Steve Rother op 18 februari 2006 in Nederland

Heart Events is verheugd een mini-workshop met Steve Rother aan te kunnen kondigen! Op zaterdagmiddag 18 februari zal Steve Nederland aandoen en van 13.00 tot 18.00 uur een workshop geven. 'Activating 144 Points of Light' zal ingaan op het evolutieproces dat zich nu op aarde voltrekt en hoe we dat in ons voordeel kunnen aanwenden. Steve zal tijdens deze workshop 2-minute readings doen en een live channel. Steve en zijn vrouw Barbara reizen de wereld rond en trekken overal volle zalen met hun workshops. In Nederland is Steve Rother bekend van zijn boeken 'Her-inneren', ‘Spirituele Pyschologie’ en ‘Welkom Thuis’ waarin hij berichten van The Group channelt.

De workshop vindt plaats in Driebergen. De kosten voor deelname aan deze mini-workshop bedragen 49 euro, inclusief thee en koffie. Via 'Contact' kunt u zich voor deze workshop inschrijven.

Meer info op: www.heartevents.nl


Laatste advertentie geplaatst op: StartSpiritueel
 • Gratis: cursus Kundalini-yoga
  • Sinds januari heb ik de cursus Kundalini-yoga online gezet, voor iedereen op te vragen en te raadplegen.
   De cursus duurt 12 maanden, iedere maand verschijnt een nieuwe les. http://www.andreas333.com/nl/cursus
 • Workshop werken met etherische olien
  • Workshop Aromatherapie
   U krijgt achtergrondinformatie omtrent de werking en toepassing van etherische oliën. Verder vervaardigt U een massage-olie, badzout en een crème. Ook leert U een aantal simpele massage-technieken. De theorie en de door U gemaakte producten neemt U mee naar huis.
   Van 10-17 uur. Kosten 55 euro, inclusief lunch en materialen. http://amethyst-groep.groningennet.nl
 • ik geef spirituele lessen mee voor inzicht in jezelf en bewustzijnverruiming
  • Heb je last van blokkades in je leven? Heb je t gevoel geen zin meer te hebben in je leven en geen doel? Alles heeft zijn glans verloren en de energie is weg. KOm een middag je naar mij toe en laten we samen kijken wat de oorzaken zijn en wat voor oplossing hiervoor zijn. ik werk met orakels en ik luister met mijn helderhorend wat er meer is en dit geef ik door. Ik geef alleen geen toekomst voorspellingen. Ik teken en schrijf ook gedichten voor mensen die t nodig hebben, hun pijn en verdriet of wanhoop of natuurlijk blijdschap en hoop staat erop. http://www.angelnour.nl
 • Medium Louisa, contact met overleden, Healing ,Advies, ontwikkeling
  • Bezoek onze vernieuwde website en beL: 0900-1513 (0.80 p.m.)

   www.mediumlouisa.com

   U kunt hier terecht voor

   Persoonlijk Advies, Healing aanvragen, Begeleiding bij uw spirituele ontwikkeling.
   Telefonische consulten en begeleiding bij uw (spirituele)ontwikkeling
   Schriftelijke (email)consulten,
   LIVE HEALING ONLINE.
   Healing aan vragen en behandeling voor mens en dier.
   Energie laten sturen naar situaties.
   GEBEDS/HEALING en ONTWIKKELINGS MEDITATIES.
   VORIGE LEVENS.
   Div. Cursussen en Workshops,
   Gezondheidsadviezen, Personal coaching,
   GIDSEN CONTACT EN TEKENINGEN.
   AURA TEKENINGEN..EN...ZIELENTEKENINGEN
   Reiki advies, begeleiding per telefoon en REIKI cursus.
   Consult afspraken *zie medewerkers* voor o.a.:
   Magnetiseren ,
   Massage
   (Massage alleen voor Ontspanning en Healing GEEN EROTISCHE MASSAGE)
   Paranormale avonden: Contact met overledenen en Healing
   Binnen kort ook de nieuwe WERELDVOORSPELLINGEN; http://www.mediumlouisa.com

 • Lezing Keuzes maken
  • Geen keuze maken is ook als een keuze! Je ouders moesten toen je klein was de beslissingen voor je nemen. Zij zorgden voor jou, dat was hun taak. Je vader en moeder zeiden wat je moest doen. Misschien vraag je nu wel je oom, je beste vriend, je dokter of barkeeper lastige beslissingen voor je te nemen. Dat komt op hetzelfde neer.
   Je bent nu volwassen en kunt dus zelf de leiding en verantwoording voor je leven nemen. Wat kan jou helpen om zelf keuzes te maken? Tenslotte gaat het om wat je zelf wilt en niet om wat een ander wil. Vanavond kun je hier wat meer duidelijkheid in krijgen. Aan de hand van verschillende technieken kun je hiermee aan de slag. Tenminste, als je ervoor kiest om te komen!
   Woensdag 30 maart van 20.00 tot 22.00 uur in De Brug. Deelname € 7,--; http://www.de-brug.netDe volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd:
 • Studio Welbehagen is specialist in tantra. Voor beginners en voor gevorderden. We gebruiken vooral tantramassage als middel om spirituele verlichting te bevorderen. Zodat u steeds meer vanuit uw "authentieke zelf" leert leven. Dat is waar tantra naar streeft.
 • De intentie van Diamental® Magazine Online is het aanzetten tot overwegen, afwegen en relativeren, om zodoende een hulpmiddel te zijn bij het maken van het hoogst noodzakelijke onderscheid.
 • Kristal-Line Ascension Healing-Reading Praktijk van Annedien van Amerongen, top healer van provincie Groningen. Voor live en foto sessies. Tevens korte consulten.
 • Muhurta Shradha Instituut. Doel: kennis uitdragen van de Veda, Vedische (Indiase) Astrologie, Rituelen, mantra's, de Hindi taal en Sanskriet.Via consultancy, uitvoeren van rituelen oa puja's en yagya's, lezingen, workshops en cursussen.
 • "Dsjambai", praktijk voor klank- en healingtherapie. Op deze site vind u informatie over klank- en andere vormen van healing die door "Dsjambai" worden gebruikt.
 • 2xCopier. Mijn site gaat over numerologie, magnetisren, bijenwasschilderijen en beeldhouwen.
 • Reiki Sudio Lotus
 • Karunika. Vedisch spiritueel centrum in Amsterdam. Voor diverse massage's en behandelingen. Karmavrije vegetarische snacks en drinks. Ook zaalverhuur voor therapeuten, masseurs etc.
 • Solune: Praktijk voor stresshantering. Mijn manier van werken is holistisch en individueel gericht, wat wil zeggen, dat ik alle aspecten – op fysieke, mentale, sociale en spirituele niveaus.
 • Hidmagiërs is een samenwerkingsverband (niet beroepsmatig, wel professioneel) van 4 broers, gespecialiseerd in spirituele thema-evenementen, waarbij kwaliteit & plezier in een ontspannende sfeer voorop staan.
 • Welkom bij Yoga Sonja Smit. Kinderyoga (in kleine groepjes), Zwangerschapyoga, en Yoga (ook geschikt voor na-zwangeren en 50+) in een ruime studio in De Bedrijvige Bij te Koog aan de Zaan.
 • Bunga Mas: Praktijk voor Ayurveda & Yoga therapie, Javaanse dans Amsterdam. Consulten en behandeling voor gezond blijven en weer gezond worden.
 • Het Bewuste Pad, Praktijk voor Bewust Leven en Sterven. Liefdevolle site voor begeleiding en ondersteuning naar een breder Spiritueel Bewustzijn. Gebruikte behandelmethoden zijn: Innerlijk Kind sessies; Verlichte relaties en meer.
 • Geeft info over de vredige methode Falun Dafa uit China. Falun Dafa geeft meer innerlijke rust en een betere gezondheid door het uitvoeren van rustige oefeningen die het lichaam energetiseren en zuiveren.
 • Mandalatekenpunt. Alles op het gebied van mandala. Van geschiedenis tot betekenis en verschillende toepassingensmogelijkheden. Uitgebreide uitleg over bijvoorbeeld het maken van een krachtkaart of kleuruitleg.
 • SpiritueelCounceler voor al u gesprekken een luisterend oor.
 • Het boek "Het wezen van de mens" die een ontwikkelingsweg beschrijft voor de moderne mens. De auteur Sander Videler beschrijft aan de hand van een dialoog tussen het ego en het spirituele zelf talrijke concepten uit de psychologie en spiritualiteit.
 • Blijf bij uzelf. Hulpverlening en voorlichting bij levensvragen en geestelijke/spirituele ontwikkeling. De site is thematisch opgezet.
 • Praktijk Inner Light voor healing & relaxatie dmv Tera Mai Reiki/Seichem, reflexologie en kristaltherapie. Ook diverse cursussen zoals natuurbeleving / wicca, kaartleggen enz.
 • Kristal-Line Ascension Healing-Reading Praktijk van Annedien van Amerongen, top healer van provincie Groningen. Voor live en foto sessies. Tevens korte consulten.

Start Spiritueel is een Banner StartPagina met veel linken op het gebied van new age, reiki, workshops, healing, bewustwording, ontplooi-ing, groei en zelfontwikkeling. Op weg naar een nieuw spiritueel bewustzijn.
Start Kunst is een Banner StartPagina met heel veel linken op het gebied van schilderkunst, beeldende kunst, fotografie, cursussen, kunstnieuws, galeries, kunstwerken, kunstagenda en exposities.
Start Schrijven is een Banner StartPagina met veel linken op het gebied van schrijven, dichten, verhalen, gedichten, proza, poëzie, columns, artikelen en verder alles wat met schrijven en schrijfkunst te maken heeft.
Start-Single is een Banner StartPagina voor singles: een overzicht van linken van en voor singles. Alleenstaanden activiteiten, dagtrips, events, informatie, nieuws, dating, vakantie, weblogs, reizen en coaching. Kortom alles wat alleenstaanden interesseert.
Start Winkels is een Banner StartPagina voor winkels, leveranciers, kleine zelfstandigen, detailhandel, aanverwante diensten en producten (o.a. bloemen en tuinen, kleding, boeken, computers, hobby, voeding, wonen, muziek en hun klanten.

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van Start-Single: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website,

Webmaster StartSpiritueel


 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.