Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm

 

Nieuwsbrief 46 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 17 juni 2005

Welkom op de startpagina voor spiritualiteit: www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl


Beste mensen,

StartopZoek is een nieuwe StartPagina, Portal en heeft als doel een zo breed mogelijk vlak te geven op allerlei activiteiten en mogelijkheden op het gebied van internet. Het concept van de StartPagina's heeft als uitgangspunt het beeld van de mens op alle vlakken en onderwerpen naast zijn of haar werkgebied. Hobby, uitgaan, dating, reizen en vakantie, spiritualiteit en creativiteit in al zijn facetten. De Startpagina's heeft niet als doel om een standpunt in te nemen over een bepaald onderwerp, maar wil een zo breed mogelijke kijk geven op al deze gebieden.

In de zomermaanden gaan we het advertentie gedeelte opzetten en in september volgt dan de testfase. In de nieuwsbrief wordt je daar ook verder over geïnformeerd. De advertenties zijn net als op Marktplaatst, Speurders, e.d. ingedeeld in Groepen en Subrubrieken. StartopZoek is echter niet alleen gericht op Vraag & Aanbod van artikelen, maar juist ook op het aanbieden van diensten op allerlei gebieden. Om die reden worden de advertentie modules ook geplaatst op StartSpiritueel en komt in de plaatst van de huidige Agenda, Spiritueel Nieuws en Oproepjes.

Neem alvast een kijkje op StartopZoek en plaats een link, lees het nieuws en Zoek & Vind.


Als je interesse hebt in het 'meer tussen hemel en aarde', hopen we dat je verder zult lezen over wie we zijn en wat we te bieden hebben.

PARAPARAAT is een groep mensen die enthousiast geworden is over de fascinerende wereld van het bovennatuurlijke.

Wij willen onze ervaringen en inzichten graag delen met anderen op hun spirituele zoektocht.

We erkennen met velen dat er inderdaad meer is tussen hemel en aarde en dat we als mensen een spirituele dimensie bezitten die vervulling behoeft. Als je deze dimensie herkent bij jezelf en daar op in wilt gaan, dan nodigen we je uit om via deze site een stukje met ons op weg te gaan. Hoewel de achtergrond van de medewerkers van PARAPARAAT zeer divers is, is onze bindende factor de levende God die Geest is, Die een mens van vlees en bloed geworden is in Jezus van Nazareth en Die nog steeds spreekt tot mensen en met hen omgaat.

Als je een andere opvatting hebt, laat dat geen verhindering zijn, maar neem kennis van wat wij te bieden hebben. Wij nemen op onze beurt graag kennis van jouw inzichten en ervaringen. Laten we proberen elkaar zo goed mogelijk te verstaan om zodoende een gefundeerd standpunt te kunnen ontwikkelen over zaken die met het bovennatuurlijke te maken hebben.


Kia Ora lieve mensen,

Op dinsdag de 21e juni (de middelste dag :-) ) bied ik een begeleide
zonnewende ceremonie aan
JONG & OUD IS WELKOM

De ceremonie is om de energie welke dan door de geopende poort binnenstroomt
samen welkom te heten, te voelen en te ver~innerlijken.

~ samen DOEN is het meervoudig versterken van de beschikbare energie ~

Deze dag is vanaf 13.00 uur tot zeker 18.00 uur
BUITEN IN DE NATUUR op enkele krachtplekken.

VERZAMELEN BIJ HOF VAN BUSSLOO.
Deze is dichtbij de golfclub op recreatie gebied Bussloo.
De ceremonie zal beginnen op recreatie gebied Bussloo, op de brug over het water (Kreeft en Zon).
Daarna gaan we naar Beekbergen, naar een 'her~stelt' oud medicijnwiel, een krachtplaats in de bossen.
Daarna naar een andere mooie plek

Meenemen:
Doe makkelijke kleding en schoenen aan welke bij het weer passen.
(of voor Nederlands weer handig: laagjes kleding.)
Als je hebt een kristal en/of akoestisch instrument
Neem, zeker bij mooi weer, zwemspulletjes mee.
Iets om op te liggen/zitten. (eventueel stoeltje)
Zorg zelf voor je inwendige mens, eten en (non alc.) drinken.

De mogelijkheid bestaat dat er iets volgt en/of dat we ervaringen samen in ontspannen sfeer delen.
De dag kan dan doorlopen/uitlopen tot zo'n 20.00 uur.

"POTLUCK" :
Voor wie voelt en/of kiest dat het voor hem/haarzelf 20.00 uur wordt, breng iets te eten en drinken mee om in de natuur samen te delen. (Enkele ideetjes om hiervoor mee te nemen: fruit(salade), pastasalade, rauwkostsalade, stokbrood, thermoskan koffie/thee, sapjes. Ieder zelf benodigdheden meenemen (beker, bordje, bestek) voor eten en drinken.
Deze ceremonie is om de energie welke dan via de door de 'WENDE' geopende poort binnen kan komen ... met degene die hier bewust voor kiezen... samen te ontvangen en neer te zetten in de materie.
Waar de boodschap voor en in deze dag voor staat is:

JE VERBINDEN MET JE HOOGSTE ZELF ZONNEKRACHT...
DEZE VERBINDEN MET DE GODDELIJKE CENTRALE ZON...
DEZE VERBINDEN MET JE HART...
DEZE VERBINDEN MET MOEDER AARDE HART...
DEZE VERBINDEN MET DE GROEP WELKE WIJ VORMEN...
DEZE VERBINDEN MET HET NETWERK IN, OP EN OM DE GEHELE PLANEET... MET ALLE GROEPEN EN ZIELEN WELKE ZICH INZETTEN VANUIT LIEFDE & LICHT.

Als je meer informatie wenst en/of aan wilt melden, stuur dan een mailtje: lm.hulman@chello.nl
of bel: 055 3669978 - 06 21235659

Voor velen zal, net zoals bij mij, de info hieronder een her~kenning/bevestiging zijn
van eigen voelen en weten over de gebeurtenissen deze maand.


Juni actief… een schrijven van een gelijke….

Kunnen jullie voelen hoe de vele fragmenten bij elkaar komen, wat vaak lijkt op een goederentrein die hard over het spoor rijdt? Rammelend, hotsend en botsend, totaal niet bewust van het golvende landschap waar hij doorheen gaat.
Dit is de energie die zich in en rond onze planeet heeft opgebouwd en de komende weken van juni steeds verder in omvang zal toenemen.
De boeien zijn verbroken en velen van ons volgen onze eigen waarheid en creëren onze werkelijkheid als nooit tevoren. We ervaren een diepgaand loslaten van elke illusie waarmee we het 'zelf' iets wijsmaakten en zodra deze waarheid eenmaal doordringt, nemen we opeens heel moedig beslissingen en zetten we stappen vanuit een rustig innerlijk vol liefde. We hebben geen wrok, kritiek of oordeel meer over onszelf of over iemand anders, een bepaalde situatie of plaats.

Dit is de achtergrond voor de energie van juni. Het is een effectieve maand om veranderingen en een 'nieuwe richting' te integreren. De vorige maand zeiden we al dat de komende Zonnewende het "draaipunt" of de "spil" zou zijn voor de huidige maanden en in feite het evenwichtspunt van 2005.
Dit zal een heel belangrijke tijd zijn om naar binnen te gaan - niet alleen op een oppervlakkige manier, maar vanuit een diepe en eerlijke manier van zelfbewustzijn.
We zullen innerlijke conflicten in evenwicht brengen die naar boven komen vanuit de polariteit in onze gedachten, gevoelens, ervaringen en een besef van wie we zijn.
We zijn ons er goed van bewust dat we heel sterke lichtwezens zijn en dat is een diepzinnige waarheid in een ieder van ons. We kunnen ons in de "nu" tijd echter klein en een beetje kwetsbaar voelen. De weergaloze energietransformatie die nu aan de gang is, zal op een ieder van ons invloed hebben op onze eigen unieke manier.
Er bestaat niet één specifieke frequentie die gedownload of ontvangen wordt. In plaats daarvan manifesteren we stuk voor stuk een specifiek energiedeel dat niet alleen onze persoonlijke reis ondersteunt maar ons ook met elkaar verbindt.
We "ontgiften" heel sterk levens van ervaring, en hoewel het altijd gemakkelijker is om met de stroom mee te gaan en geen weerstand te bieden, is de les voor sommigen de reis in de overgave. Om te proberen deze ervaring onder controle te houden of te dirigeren zal hoogstwaarschijnlijk een gevoel van urgentie en verwarring met zich meebrengen. Aangezien de tijd zich nu heel snel "voortspoedt" en zichzelf bijna inhaalt, manifesteren onze gedachten, angsten en verlangens zich ook heel snel. Zelfs bij het "ontgiften" moeten we voorzichtig zijn en de dingen zonder projectie of verdediging loslaten.

Ongetwijfeld hebben we een behoorlijk invloedrijke maand voor de boeg - wat geen verrassing is gezien de vorige maanden van dit jaar en de exponentiële wijze waarop deze energie zich ontwikkelt. Het thema of de vraag: "Wat gebeurt er met mijn lichaam?" Bijna iedereen, zonder uitzondering, heeft eet- en/of slaapstoornissen, onze lichaamsklok is uit de pas.

Veel mensen vertelden dat ze zich heel hongerig voelden en hunkerden naar proteïnerijk of zwaarder voedsel. Proteïne is een bouwsteen voor het lichaam en gedurende zulke tijden van krachtige energie zal ons lichaam meer steun vragen om een brug te slaan voor die energie. Een groeiend 'hongergevoel' kan ook een teken zijn van ons diepe verlangen om vooruit te gaan en kan ons helpen begrijpen wat dit verlangen zou kunnen "voeden". Wat is het dat we werkelijk aan voeding wensen?

Een ander gebied dat in deze tijd geïntensiveerd wordt, zijn onze dromen. Ervaar jij een toename in je droomactiviteit? Veel mensen constateren dat hun dromen een soort films aan het worden zijn, lang, met veel details en veel gevoelens. Terwijl de energie van juni zich steeds verder opbouwt, zullen we gebruik gaan maken van de energie die we "binnen in" ons hebben gegenereerd en onze nieuwe "spieren van begrip en creatie" gaan oefenen. Het zal belangrijk zijn om ons verbonden of gesteund te "voelen", niet alleen met en door onze vrienden en familieleden maar ook met en door onze gidsen en engelen. Deze energie zal ons vermogen om intuïtief informatie te ontvangen van ons hoger zelf en onze IK BEN Aanwezigheid versterken. Het dagelijks in de praktijk brengen van dit proces zal nu en in de komende maanden een ongelooflijk grote steun zijn.
We weven echt onze eigen matrix of ons eigen patroon van wie we zijn - het evenwicht van deze maand en in feite van de rest van dit jaar zal de energie zijn die ons diepste bewustzijn van onszelf steunt. Het voelt dikwijls aan alsof er "iets groots" staat te gebeuren en we kijken gewoonlijk naar energieportalen, sterrengroeperingen enz… om dit gevoel te verklaren. Al deze dingen steunen de energie om ons te helpen - maar in werkelijkheid komt dat "iets groots" van binnenuit - niet van buitenaf. Het is het diepste innerlijk weten en de diepste innerlijke waarheid van ons verleden, heden en onze toekomst allemaal tegelijkertijd of "in eenheid".

Juni biedt ons een fantastische steun van de sterren en planeten. Maandag, 6 juni. De nieuwe Maan (17 Tweelingen) activeert vandaag precies om 2:55 p.m. PDT het Sabian Symbool dat beschreven wordt als… "HET HOOFD VAN EEN STOERE TIENER VERANDERT IN DAT VAN EEN VOLWASSEN DENKER". Grondgedachte hierbij: De transformatie van fysieke vitaliteit naar de kracht om ideeën en intellectuele formuleringen te ontwikkelen waarmee kennis kan worden overgedragen…. Wat we hier verbeeld zien is de transformatie van emoties naar verstand, of instincten naar gedachten - een proces van Mentale Metamorfose". (overgenomen uit Dane Rudyar's An Astrological Mandala).

Het is waard om erop te letten hoe dit thema zich de komende twee weken ontwikkelt terwijl we ons voorbereiden op de passage van de Zon over het zomerzonnewende-punt dat samenvalt met de komende volle Maan. Deze Nieuwe Maan is slechts één graad verwijderd van de Venus conjunctie van 8 juni vorig jaar en de zeldzame Venus passage voor de Zon langs. (Zie juni 2004 Celestial Timings Archives). Misschien dat deze nieuwe Maan ons zal helpen om de transmissies die door deze krachtige activering worden gegenereerd te gronden. Naarmate ons begrip groeit, groeit ons vermogen om het beste te zijn wat we ons kunnen voorstellen, beheersen we onze emoties en onze instinctieve natuur en worden we in dat proces geholpen door Universele Liefde en Goddelijke Wil. Deze nieuwe Maan activeert verder de Zon/Neptunus driehoek en stimuleert daarbij de moeiteloze stroom van inspiratie.

Maandag 20 juni. Het driedaagse venster van de Zonnewende begint vandaag voor de Pacific tijdzone om 11:45 pm PDT. Het venster van de Zonnewende duurt precies drie volle dagen waarin de Zon stil staat en het meest ver naar het noorden (Zomer Zonnewende) of het meest ver naar het zuiden (Winter Zonnewende) opkomt en ondergaat. De plaats van zonsopgang en -ondergang verschuift echter minstens twee weken voor en na de Zonnewende maar langzaam aan de horizon waardoor heel weinig verschil zichtbaar is en je de essentie van de ervaring kunt oppakken voor en na de juiste dag.

De zonnewendes en equinoxen markeren de vier hoofdpoorten van de jaarlijkse seizoenen. Dit komt doordat onze Zon het centrum is van onze Hemelse/Zonnetijdklok die constant de seizoenen aftikt in een precies en ritmisch patroon gezien vanuit het perspectief van de Aarde. Deze zonnewende- en equinox-punten schuiven elke 72 jaar een graad achteruit door de constellaties en het duurt ongeveer 26.000 jaar om een volledige baan te beschrijven door de ecliptica. In onze huidige tijd bevinden deze seizoensmarkeringen zich strategisch in lijn met de Galactische Polen (equinoxen) en het Galactische Vlak (zonnewende) die een gigantisch hemelkruis vormen. Eén keer in de 6.500 jaar komen de zonnewendes en equinoxen in lijn met deze punten en synchroniseren het aardekruis met het hemelkruis. De zonnewende van december is nu in lijn met het Galactische Centrum of de plaats die de Maya's Hunab Ku noemen, de gever van alle beweging en maten. De juni-zonnewende is in lijn met het tegenoverliggende punt of het Galactische anticentrum dat uitkijkt over de diepe ruimte. De maart-equinox is in lijn met de Galactische Zuidpool en de september-equinox is in lijn met de Galactische Noordpool. Dit in lijn staan is een van de vele grote indicatoren die ons informeren dat we een heel nieuwe werkelijkheid van ruimte en tijd binnengaan.

Woensdag 22 juni. De Steenbok Maan opereert met het besef van hoe onze daden invloed hebben op de volgende zeven generaties en hoe we kunnen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van onze persoonlijke en collectieve omgeving. Vandaag hebben we een opmerkelijke samenstand van de Zon die juist Kreeft binnenging, en Venus (23 Kreeft), Mercurius (21 Kreeft) en Saturnus (27 Kreeft) in vergadering bijeen in dit Zonnewende-venster waar onze dagelijkse werkelijkheid een opmerkelijke transformatie ondergaat. Onder leiding van de verzorgende Kreeftinvloed en de Sleutels van Enoch… worden we opgeroepen om de "Piramiden van de oude bewustzijnsorde te verlaten… afstand te nemen van de Farao's van de wereld… die de wereld in economische slavernij houden zonder de deksteen van licht… zodat de levende substantie van bewustzijn in het bloed wordt opgeheven naar de volgende ordening van evolutie… de bloedkristallen hebben leven in zich en creëren het weer in lijn komen of het zich weer verbinden met het goddelijke in een ieder van ons. (blz. 135-6)

De gewijdheid van de Zonnewende is een energie die ons proces zal versterken en die ons tegelijkertijd de tijd geeft om het innerlijke bewustzijn te "kalmeren". Neem de tijd om eer te bewijzen aan deze heilige dag en onze geliefde Moeder Aarde op een manier die voor jou goed voelt.

Blijf "afgestemd" op je lichaam en besef dat veranderingen kunnen optreden in je voedselbehoeften, de hoeveelheid slaap die je nodig hebt of zelfs het tijdstip waarop je slaap nodig hebt. Ons lichaam is het voertuig dat we hebben gekozen om ons door deze energie heen te brengen en het is dan ook van essentieel belang dat we gehoor geven aan de veranderingen die nodig zouden kunnen zijn. Strak blijven vasthouden aan bepaalde voedingsroutines zal een gevoel van onzekerheid of vast zitten veroorzaken. Nooit eerder was de term "ga mee met de stroom" meer van toepassing dan nu.

19 juni is vaderdag en een dag om eer te bewijzen aan onze natuurlijke vaders, adoptieve vaders en allen die ons gesteund hebben. Heel veel zegeningen voor allen die de sterke en belangrijke rol van vader op zich hebben genomen.

De energie van juni is vol kracht en ongelooflijke mogelijkheden. Laten we onszelf eens en voor altijd toestaan al die dingen die ons binden of vasthouden op plaatsen die ons niet langer steunen, los te laten - laten we de vrijheid die ons geboorterecht en ons diepste zielsverlangen is, voelen.

Liefde en zegeninge

S


"Into Me See" is a film about the transformative power of relationships and what happens when we realize that even the most difficult experiences are essential parts of our growth and evolution. We believe this movie can bring about profound change, so we have joined forces with relationships experts Gay and Kathlyn Hendricks to bring you a special cinema workshop.
De volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd:
  • Praktijk voor Natuurlijke Geneeswijzen. Hier vindt u informatie over de gebruikte therapieën. Paranormaal therapie, Verzamelpuntcorrectie, Bioresonantietherapie, INCA-healing, Natuurgeneeskunde, Orthomoleculaire Geneeskunde en andere.
  • De 'I am University' is een training voor ascensie die op bewust als onbewust niveau gevolgd kan worden. De 'I Am University' is opgezet door de opgestegen meesters en geleid door Dr Joshua David Stone. Sinds 1 juni is er een vestiging in Nederland.
  • Oumay-massage. Beweging... aanraken... je laten raken. Deze thema's worden in verschillende vormen aangeboden.
  • Praktijk voor alternatieve geneeswijzen. In de holistische geneeskunde staat de mens, als gehele persoon, centraal. Vanuit deze holistische bena-dering is er aandacht voor lichamelijke, emotionele, psychische alsook voor sociale aspecten.
  • Energiestreken. Liefdevolle (ook voor dieren) reading en healing door gedipl. spir. therapeute, zielportretten voor persoonlijke- en zielegroei, B&B en retraiteverblijf.
  • Max Alkadrie is trance-medium, healer en boodschapper van Al Wat Is. Het is hem aangereikt zich te mogen verbinden met alle energieën en werelden in de gehele Schepping, zowel aan deze als aan gene zijde. Ook met alle Meesters en Lichtwezens.
  • Paragnoste/magnetiseur Annemarie Smit geeft consulten bij haar thuis maar ook online en werkt tevens met foto's op afstand.
  • Rozekruisers Online (Rose+Cross Online) stelt zich als doel de rozekruisersleringen op een praktische en moderne manier wereldwijd via het internet te verspreiden.
  • Website Nico Vlaar (Balram) "complementaire zorg". Op deze site vind je informatie hoe wij jou hulp kunnen bieden bij klachten van zowel lichamelijke, psychische, als emotionele aard. Wij bieden hulp aan volwassenen, kinderen en baby's.

Start Spiritueel is een Banner StartPagina met veel linken op het gebied van new age, reiki, workshops, healing, bewustwording, ontplooi-ing, groei en zelfontwikkeling. Op weg naar een nieuw spiritueel bewustzijn.
Start Kunst is een Banner StartPagina met heel veel linken op het gebied van schilderkunst, beeldende kunst, fotografie, cursussen, kunstnieuws, galeries, kunstwerken, kunstagenda en exposities.
Start Schrijven is een Banner StartPagina met veel linken op het gebied van schrijven, dichten, verhalen, gedichten, proza, poëzie, columns, artikelen en verder alles wat met schrijven en schrijfkunst te maken heeft.
Start-Single is een Banner StartPagina voor singles: een overzicht van linken van en voor singles. Alleenstaanden activiteiten, dagtrips, events, informatie, nieuws, dating, vakantie, weblogs, reizen en coaching. Kortom alles wat alleenstaanden interesseert.
Start Winkels is een Banner StartPagina voor winkels, leveranciers, kleine zelfstandigen, detailhandel, aanverwante diensten en producten (o.a. bloemen en tuinen, kleding, boeken, computers, hobby, voeding, wonen, muziek en hun klanten.

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van Start-Single: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website,

Webmaster StartSpiritueel


 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.