Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
 
 
Nieuwsbrief 107 - StartSpiritueel - 18 januari 2009
 
 
 
 
Nieuwsbrief beginnend met deze mooie spreuk Rudolf Steiner
 
 

 

In het hart weeft het voelen.
In het hoofd straalt het denken
In de leden werkt het willen.
Wevend in ’t stralen,
werkend in ’t weven,
stralend in ’t werken,
dat is de mens.

Rudolf Steiner

"Dancing in the Light"; westerwonderworld
copyright: "Dancing in the Light"; westerwonderworld

Bron: www.stichting-wijzer.nl

 

 
  Vertroetel je lever eens!  
 

De werking van de lever is bij veel mensen eigenlijk niet zo bekend. De meesten weten dat de lever deel uitmaakt van het spijsverteringsstelsel en dat je deze nodig hebt om b.v. alcohol te ontgiften. Verder is de lever bekend door gezegdes als "wat heb je op je lever".
Misschien leuk om te weten dat de lever heel veel functies heeft zoals reguleren van de bloedsuikerspiegel, stofwisseling, galvorming, vorming van vitamines, vorming van antilichamen, reguleren van wateruitscheiding, bloedreservoir, ontgifting en warmtehuishouding. De lever is de chemische fabriek van je lichaam. Je bloed stroomt 300 tot 400 maal per dag door de lever.

De symbolische betekenis van de lever is nauw met het leven (lever) verbonden. Denk ook aan de mythe van Prometheus waarbij de onsterfelijke lever overdag door de adelaar wordt opgegeten en s'nachts weer aangroeit.
Als galproducent speelt de lever ook een rol in de expressie van agressie en ergernis: "zich groen en geel ergeren".Emotioneel gezien is de lever de zetel van angst en emoties.

Een overbelastte lever uit zich vaak niet direct in de lever zelf. Klachten en ziektebeelden als jeuk, tranende ogen, boeren, darmproblemen, vermoeidheid, irritatie, boosheid of allergie bijvoorbeeld hebben allemaal een relatie met de werking van de lever.

De natuurgeneeskunde kijkt op holistische wijze naar klachten. Dat betekent dat er op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau naar je klacht gekeken wordt.
Door b.v. woede te behandelen nemen lichamelijke klachten af. Of door een reinigingsmassage worden emoties beter hanteerbaar of wordt inzicht verkregen.
Om je lever te ondersteunen en te reinigen is een leverpakking heerlijk. Het lijkt een heel gedoe maar dat valt echt mee. Het is heerlijk ontspannend en je lichaam zal dankbaar reageren. Klik op deze link voor de gebruiksaanwijzing van de leverpakking.

Wilt u meer weten over reiniging van de lichaamsvochten of het zuur/base dieet of titels van boeken over dit onderwerp stuur dan uw vraag naar angelanatuurlijk@gmail.com

Angela Dol heeft een Praktijk voor Natuurlijke Geneeswijzen en Astrologie in Apeldoorn.
Website: www.angelanatuurlijk.nl

Volgende keer: Inzicht in je levensdoel

 

 
  1e Godinnenspektakel Event in Amsterdam  
 

Op 9 februari vindt het eerste Godinnenspektakel plaats in Het Zonnehuis in Amsterdam Noord. Het wordt een dag die in het teken staat van de gelijke waardering van vrouwelijkheid, vrouwelijke visie en vrouwelijke waarden aan haar mannelijke tegenhanger.


Sprekers op de dag zijn o.a. Iteke Weeda, Roos Wouters, Taskforce Papa+, Wilna Wind FNV, Christine Pannebakker, Ceylan Pektas-Weber, Annemiek de Jong van Stichting Studerende Moeders, Lauk Woltring en vele anderen. De dialogen worden afgewisseld met dans, een modeshow en muziek. Ook wordt een uitgebreid hapjesbuffet en een drankje van het huis geserveerd. Het programma is zo opgebouwd dat er genoeg tijd is om even een kijkje te nemen op de Godinnenbeurs of een verfrissende massage te krijgen in de kamers achter het balkon. U wordt om 14.30 uur ontvangen met een welkomstdrankje.

Het Godinnenspektakel, de nieuwe emancipatiebeweging voor vrouw en man en het Godinnenspektakel Event is een initiatief van de Stichting Expertisecentrum Gelijke Waardering M/V. Het Expertisecentrum vraagt hiermee voor een gelijke waardering voor de zogenaamde vrouwelijke visie en waarden, opdat zij dezelfde status en de waardering mogen krijgen als de nu geldende mannelijke norm.

www.godinnenspektakel.nl

 

 
  20 maart 2e ABB congres Samen genezen, een gezonde zaak...  
 

Steeds meer mensen met onbegrepen klachten, pijnen en noden wenden zich tot artsen met een praktijk voor biofysische geneeskunde en bio-informatie therapie. Hier vinden zij antwoorden die de reguliere geneeskunde niet kan bieden. Niet-reguliere geneeskundige praktijken zijn als zodanig een belangrijke aanvulling op de reguliere geneeskundige sector.

Met het 2e congres op 20 maart 2009 wil de ABB de brug tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde verbreden, een open dialoog stimuleren en de biofysische geneeskunde bevorderen. Voor Ode-lezers geldt een speciale aanbieding.

Sprekers op het congres zijn onder meer: Masaru Emoto, Ervin Laszlo, Pim van Lommel, Joke Tjalsma, Fritz Albert Popp, Cees Buisman...

Het congres is bedoeld voor artsen en therapeuten, maar ook voor bestuurders en vertegenwoordigers van overheid, beleidsmakers uit de politiek, zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen en geïnteresseerden in de laatste ontwikkelingen m.b.t. biofysische geneeskunde.

Speciaal voor alle ODE lezers heeft de congrescommissie van Samen Genezen een aanbieding samengesteld. Tegen inlevering van een printje van deze pagina en op vertoon van uw congresbadge ontvangt u een gratis DVD (verkoopprijs € 35,00) van de congresdag én bent u gratis Vriend van de ABB tot en met december 2009 (jaarlijks lidmaatschap € 25,-). Uw voordeel bedraagt dus €60,00 .U kunt de bon inleveren bij de ABB stand tijdens de informatiemarkt van het 2e ABB congres Samen Genezen, een gezonde zaak op 20 maart 2009 in het Beatrix Theater, Jaarbeurs Utrecht.

Schrijf u nu in voor het congres via www.samen-genezen.nl (Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief nog niet online)

 

 
  Kennis komt uit ons Etherisch verstand  
 

Het grote geheim is, dat alles begint bij jezelf, dus accepteer en respecteer je zelf en dit is niet egoïstisch, dit is OPKOMEN voor je zelf. Vertrouw in je eigen bestaansrecht en dit activeert ook je immuniteitrecht. Vertrouwen activeert alles in je Etherisch lichtlichaam, dus ook je eigen logische gezond verstand. De Mensheid heeft zichzelf niet gecreëerd, daarom begrijpen wij het mysterie van ons innerlijke Lichtlichaam niet. Ieder Mens heeft een Energetische = Geestelijke Etherisch Licht lichaam in zijn Aards lichaam zitten. Dit Licht lichaam kun je niet zien, dit is het lichaam dat iedereen heeft gekregen bij zijn eigen allereerste begin, dit Lichtlichaam geeft ons ook een bestaansrecht. Dit gaan wij weer begrijpen, want voor 2012 wordt de Mensheid ''Energetisch'' gezuiverd en dit is voor een Wereldwijde bewustwording en activeert weer de werkelijke oerwaarheid in onszelf. De Mensheid is niet nieuw, wij hebben al vele levens gehad, want toen de Aarde in een te laag 3D ''negatief'' bewustzijn kwam, was dit 3D bewustzijn te laag voor ons innerlijk Lichtlichaam. "De Aarde hoort in de 5e Dimensie bewustzijn te zijn'', daarom kreeg de Mens toen een zwaarder Aards lichaam over zijn eigen Lichtlichaam heen om toch op Aarde te kunnen verblijven. Alleen krijgen wij bij iedere nieuw leven op Aarde een nieuw Aards lichaam, het Etherisch Lichtlichaam is je eigen innerlijke ZELF en dit blijft altijd bij je. Het Aardse lichaam begrijpen de wetenschappers en doktors wel, wat in de Mens zijn Etherisch ''geestelijk'' Lichtlichaam zit is voor vele nog moeilijk te begrijpen.

<< Lees verder >>

 

 
  Hoe krachtplaatsen ontstaan en sommige mensen wandelende vortexen zijn  
  Krachtplaatsen ontstaan op plekken waar veel electromagnetische activiteit in de aarde is. Vaak bij bepaalde bergen, waar ondergrondse wateraders en leylijnen spiralende kundalini-energie uit de gesteentelagen omhoog brengen en kosmische krachten aantrekken. Krachtplaatsen kunnen ook ontstaan op plekken waar jarenlang diepgaande ceremonies werden gehouden zoals dat gebeurde met de Elohim krachtplaats in Veelerveen.

Na meer dan zevenhonderd weekendworkshops en meer dan drieduizend persoonlijke healingen en readingen te hebben gegeven waar engelen, de geest van moeder aarde zowel als de bovenwereld met 13-voudig bewustzijn door mij heen spreken en healen, komt er uit de aarde van de Veelerveensche krachtplaats magnetische vrouwelijke kundalini-energie dat door de voeten en wervelkolom van bezoekers als lichtkracht omhoog stijgt. Uit het universum trekt de krachtplaats de kosmische mannelijke electricerende energie sterrenlijnen aan waardoor verlichtingsprocessen in het gebied en het het lichaam van bezoekers, versneld worden.

Op plaatsen waar veel ijzer in de grond zit, zoals bij Veelerveen en Chalice Well in Glastonebury, kunnen de electricerende verlichte krachten diep doordringen. (Het ijzerhoudende omgevingswater van Veelerveen en Chalice Well hebben een roodbruine kleur en worden gezien als het bloed van de aardegodin Gaia). De pijnappelklier en het derde oog van bezoekers worden op de krachtplaats geactiveerd en tot diep in de basischakra en het kundalinikanaal geankerd.

<< lees verder >>

 
     
 

Stuur deze nieuwsbrief door . . . .

 
  Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link  
     
 

Heb je een spirituele website: meld hier je link aan.
(Heb je nog geen spirituele website: neem dan contact op met mij)

Voor op- en aanmerkingen: StartSpiritueel

Warme groet, Peter / Orfilan (www.orfilan.nl)
Webmaster StartSpiritueel

 
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.