Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
 
 
Nieuwsbrief 91 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 21 september 2007
 
 
 
 

Persoonlijke ervaringen

 
 

De laatste weken schreef ik een aantal nieuwsbrieven over: loslaten, vertrouwen en transformeren. Over allerlei spirituele ongemakken in zoals velen het noemen ascentie proces. Ik heb daarbij kort over mijn eigen ervaringen verteld en daarbij een aantal openhartige mails van anderen ontvangen. Deze wil ik hierbij plaatsen zonder verder commentaar. Dit laat ik over aan twee mooie en duidelijke artikelen: Waar liefde is, is geen ziekte door Yvonne Hagenaar-Ratelband en: De kracht van creëren door Ans Corbée.

wat ben ik ontzettend blij met deze nieuwsbrief.
Ik heb al zeker 1 jaar in meerdere mate last van al de verschijnselen die in de nieuwsbrief genoemd worden. Ik ben mijn hele leven al erg gevoelig, en ben daardoor nooit echt in deze, tussen aanhalingstekens, maatschappij geslaagd.
Het laatste jaar is het echt extreem, spierpijnen krampen, duizelig, misselijk, grieperig,warmteaanvallen, noem het maar op.Toch weet ik dit innerlijk wel, maar soms is het wel lastig.Ik zit n.m al 1 jaar in de ziektewet, en de klachten laten zich niet regulier verklaren, zodat het echt lastig is om niet weer aan het werk gestuurd te worden, terwijl ik dat heel lang wel heb gekund, door wilskracht, maar nu voel ik dat ik echt aandacht eraan moet geven, en een rustig regelmatig en solitair leven moet leiden.
Door deze brief voel ik me weer gesterkt, en weet ik dat het niet iets is om negatief te benaderen, in tegendeel, het is een teken dat er goed aan mij gewerkt wordt.
Ik ben wel ondre behandeling bij een homeopate,en soms een paragnost die ik raadpleeg.
Bedankt voor deze brief, en ik weet dat ik niet alleen sta.
hart=elijke groet

Ik herken alle symptomen die gesteld zijn in de nieuwsbrief..
Ik ben bijna nooit ziek en sinds 2007 vanaf maart om de 3 weken wel wat...
Het lijken virussen te zijn, mijn kind heeft ze ook nml..
Mijn kind is (spiritueel) heel gevoelig, ikzelf ook.
De symptomen zijn vervelend te noemen, omdat er geen eind aan lijkt te komen.
Wanneer stopt dit proces eens?
En wat kun je ertegen doen?
En waarom is het in 2007 zo extreem?
Ook als ik de huisarts bel hoor ik dat er plenty mensen ziek zijn oftewel in de lappenmand..
Wat dat betreft zou een trefpunt online om de ziekteproblemen te
Bespreken niet verkeerd zijn en dan eens
Polsen hoeveel mensen dit alles ervaren?
Ik blijf wel twijfelen aan het ascensie proces..omdat ik nuchter wil zijn en blijven maar toch
Frappant dat de symptomen overeen komen..met al wat wij dit jaar hebben meegemaakt.

Toch is het prettig weer eens te (over)zien wat voor symptomen de frequentieverhogingen met zich mee kunnen brengen.
Je vraagt naar ervaringen met symptomen.
Ik wil er drie noemen die mij bij mijzelf zijn opgevallen.
* wisselende helderheid/wazigheid in zien. Ik heb een leesbril die ik meestal overdag nog niet hoef te gebruiken. Ik ervaar per dag wisseling in de scherpte van mijn kijken. Vandaag is het bijvoorbeeld waziger dan gisteren.
* Vorig jaar heb ik een aanval van extreme duizeligheid gehad. Paar dagen wat licht in het hoofd, niet verontrustend, en vervolgens zo duizelig dat ik niet meer kon staan, moest overgeven en dacht dat ik misschien wel bewusteloos zou raken. Dit gebeurde niet. Het normaliseerde weer en ik heb me een paar dagen rustig gehouden terwijl het weg ebde. Bij arts niets verontrustends gevonden, hij hield het op een griepvirus (zonder verdere griepverschijnselen). Dat kan natuurlijk, maar ook dan kan het nog met de energieën en aanpassingen te maken hebben.
* Ik had kort geleden een sterk emotioneel gevoel in mijn buik (chacra), net boven de navel. Alsof ik me heel erg zorgen over iets maakte. Alleen was ik me niet bewust van iets waar ik me zulke zorgen over zou moeten m
aken. Heeft een week of twee geduurd. Ik dacht ook: er zal wel iets ouds verwerkt worden.

ik wou jullie laten weten dat ik in een vereniging ben , van cvs-en fibro lijders....in Vlaanderen alleen al; meer dan 200 leden.....
cvs is bij jullie beter gekend onder de naam ME.(chronisch vermoeidheidssyndroom)
zeven jaar geleden ben ik plots extreem moe geworden, uitputting nabij; ik moest 17 uren slapen, bijna onafgebroken. gewrichts-en spierpijnen, extreem in de nek en de schouders
Last van concentratiemoeilijkheden, woordvindingsproblemen; kan geen complexe situaties meer aan....
hoofdpijn, duizeligheid , kortademigheid... ik heb het allemaal en er is via de klassieke geneeskunde geen verklaring, noch remedie.......

Met aandacht heb ik je stuk gelezen en je oproep.

Het zal zo'n 12 jaar geleden zijn, dat er vele veranderingen bij mij zijn gaan plaats vinden. Het resulteerde dat ik 10 jaar geleden bij mijn (ex)man ben weggegaan en kort daarna in een zware depressie ben terechtgekomen. 2 jaar lang ben ik bijna niet buiten geweest.....ik heb mij terug getrokken uit onze gezamelijke (horeca) zaak en ben daarna in de zorg gaan werken.

Een totale verandering......van veel geld verdienen naar het minimumloon en wat was/ben ik gelukkig!

In mei 2005 voelde ik mij extreem moe, maar kon mij moeilijk ziek melden omdat ik zo intens moe was........op weg naar mijn werk kreeg ik een hartinfarct......ik stond voor een stoplicht en het sprong op groen en ik reed en zag mijzelf zitten achter het stuur en kwam behouden aan op mijn werk.....ik vertelde dat ik waarschijnlijk een hartinfarct had gehad en ben direkt naar het ziekenhuis gebracht.......ik ben direkt opgenomen en nu 2 jaar verder vele keren in het ziekenhuis gelegen en tot zelfs een hartoperatie toe.

De klachten zijn gebleven....intens moe zijn....hartkloppingen, te snelle hartslag....110 in rust.....diep verdriet voelen, terwijl ik een goed en prachtig leven heb, ondanks mijn kleine inkomen....regelmatig depressieve buien hebben.....niet naar buiten gaan, andere dag bruis ik van energie....kan alles, om daarna weer helemaal terug te vallen.

Bij mijn laatste bezoek aan de cardioloog in juni zei hij dat ze bij alle onderzoeken maar niet de oorzaak kunnen vinden van mijn te snelle hartslag en heb ik gezegd: Ik stop er ook mee, want ik ben al die onderzoeken beu.....waarop hij zei: Ja maar....u moet de hart zien als de motor van een auto...als die steeds in de verkeerde versnelling rijdt, gaat de motor stuk....in dit geval is die motor uw hart....als het continu te hard gaat, begeeft het op een gegeven moment, waarop ik zei: So be it!

Dan lees ik de symptonen op allerlei websites en valt het mij op dat ik er zovele heb. Waarvan de grootste toch is: Een diep verlangen om naar Huis te gaan, zonder suïcidale neigingen.

Voor mijn kinderen maak ik nu alles klaar, zelfs mijn eigen herdenkingsdienst, want ik heb mijn lichaam ter beschikking gesteld aan het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam.

IK merk dat ik de laatste 2 weken erg veel droom over reinigen: met mijn hand door superwitte poederachtige sneeuw vegen, mijn zusje met wierook reinigen in een strandhuis, iemand in de natuur de verschillende kruiden laten zien, zoals brandnetels, thijm en rozemarijn.
Ook heb ik in de afgelopen 2 weken vreselijke buikpijn, krampen in de darmen gehad en heb ik ook een zeer heftige ontregelde menstruatie met afschuwelijke buikpijn (nou ben ik wel al 3 jaar bezig met overgangsklachten, maar de laatste maanden ging het juist abnormaal goed).
Sinds gisteren heb ik heel erg het gevoel dat ik hier niet thuishoor, dat ik ergens anders moet zijn.

Ook ik heb al jaren last van uitzuiveringen nadat ik door een magnetiseur en paragnost ben behandeld. Iedere week migraine of andere lichamelijke klachten. Het houdt maar niet op. En iedere keer als ik tegen iets aanloop en ga zitten om te "voelen"heb ik daarna ook weer een uitwerking.
Ik hoop echt dat dat nog eens stopt!!!
Bovendien heb ik een veranderd slaappatroon. Meestal rond 3 uur in de nacht wakker en dan enige uren wakker liggen en de slaap maar niet kunnen vatten. Na een kopje thee sukkel ik dan weer in slaap en ga dan dromen.
Aan jezelf werken is achteraf pas leuk als je bemerkt dat je iets voortaan op een andere manier kunt bekijken of mee omgaan. Maar hebben jullie ook niet af en toe moeite dat het maar niet ophoudt en dat je eindelijk wel eens resultaat zou willen zien van die jarenlange inspanningen?

Bedankt voor de uitleg van de symptomen die heersen onder de veranderde energieen. Het was alsof er een rust over me daalde en een vertrouwen er niet alleen voor te staan. Ik kan bepaalde gevoelens van eenzaamheid en depressie moeilijk met vrienden delen. Vooral het stukje in de laatste nieuwsbrief over het naar huis verlangen raakte me diep, want dat gevoel heb ik al een aantal jaar en de laatste paar maanden heel sterk. Met meditatie kan ik gedeeltelijk mijn gevoelens relativeren, maar soms verval ik in apathie. Kun je een advies geven hoe ik het beter een plaats kan geven en komt er een tijd, dat alles lichter wordt?

 

 
  Waar liefde is, is geen ziekte - Yvonne Hagenaar-Ratelband  
 

Praktisch alle ziekten ontstaan door gebrek aan harmonie, door gebrek aan Liefde, Liefde met een hoofdletter. Met andere woorden, daar waar Liefde is, is geen ziekte.

We kunnen nadenken over disharmonie, ziekte, pijn en dood.

Want dit is wat de beschrijving is van wat wij mensen hier op Aarde het normale leven noemen: het sombere duistere denken en de wanhoop om ons ‘lot’ te ondergaan om een ziekte te ‘krijgen’.

We kunnen er over nadenken of dit wel de bedoeling van de Schepper was. Terwijl we weten dat God Liefde betekent, zitten we toch behoorlijk in de knoop met ons denken. Het lijden is een dwaling die in het denken heeft vormgevat.

We zijn zelf onze Schepper, maar dat wil de mens over het algemeen niet weten. De mens denkt zich afgesneden te voelen van Liefde met een hoofdletter. Door sombere gedachten als schuldgevoel, door in gedachten zichzelf achter te stellen, door zichzelf te verachten, zich waardeloos te vinden en ga zo maar door.

Wij scheppen dus onze ellendige gevoelens met ons eigen denken. Wel wensen wij daar anderen de schuld van te geven: ‘kan ik er wat aan doen’. Zo worden we inderdaad die verdrietige mens die we dan wensen te zijn.

We kunnen het ook omdraaien. We díenen het ook om te draaien. Want dat is de bedoeling van de schepping.

We kunnen en zijn wel degelijk in staat om ons leven in Liefde te leven. We Zijn zélf Liefde – we hoeven het slechts te Zijn. Het is de bedoeling van de Schepper dat wij Liefdevol ons leven ontvangen.

De weg daarheen dienen we wél zelf af te leggen. Het goddelijke IS, wacht slechts op ons om ons alles te geven.

Het is de bedoeling van de Schepper dat wij Zelf bepalen hoe we met de omstandigheden omgaan – dus verantwoording nemen voor onze eigen daden en een ander daarmee niet opzadelen.

Zo komen we steeds dichter bij ons Zelf en zijn we in staat om nu in positieve zin onze eigen schepper te zijn. Ons eigen leven in positieve vorm te scheppen. Alles ligt voor ons klaar – we hoeven het slechts te Zijn. We mogen het Zijn.

Hoe hier te komen als de mens nog steeds in zijn of haar lijden zit, zou men kunnen nadenken over de volgende dwalingen in het denken.

• Het onvermogen om het ware nut van de pijn in te zien.
• Afkeer van het lijden.
• De misvatting om het lijden te ondergaan en als passieve gehoorzaamheid of weerloosheid te ervaren.
• De al te grote nadruk op de vorm van het lijden, de vorm van de ziekte.
• Onze houding tegenover de dood; het denken dat het een totale ramp zou zijn om de dood tegemoet te zien, om dood te gaan, om te bedenken dat er na de dood niets meer is.


Toch kan de mens leren om ziekte als iets natuurlijks te aanvaarden. Door zich niet meer te verzetten tegen de ziekte, maar het te accepteren. Bij hevig verzetten van ziekte zal de ziekte moeilijker te aanvaarden worden.

Als men het denken richt op de ziel en afstand neemt van het stoffelijke leven, zal dat de ziekte in een geheel ander daglicht brengen.

We kunnen er over nadenken dat we een ziel Zijn èn een Lichaam hebben; dan bestaat dood niet meer, want het Leven IS.

We zouden ons daarbij kunnen visualiseren dat we onze eigen ziel voor ons zien – de ziel die signalen naar ons denken uitzendt. Soms luisteren we wèl naar de signalen en leven wij ons liefdevolle leven. Maar soms willen we de signalen niet horen en niet begrijpen en geven we maar al te graag een ander de schuld, en gaan aan de signalen voorbij.

Steeds voorbij gaan aan het gevoel in ons zelf, gaat ‘trekken’ – we wéten het wel allemaal, maar wensen daar niet meer naar te luisteren.

Wel willen we onze ziel en zaligheid in de handen van anderen leggen en daarmee de verantwoording over ons éigen leven toch zomaar uit handen geven. Er is niets op tegen, als een mens dat wil doen dan doet die mens dat gewoon. Dat is de wet van de vrije wil die de Schepper ons gegeven heeft. Wij mogen alles zélf bepalen, met eigen verantwoording.

Die signalen dus, de ‘ziekte’ die naar ons toekwam geeft ons iets aan, reikt ons iets aan. We kunnen er over nadenken om de ziekte lief te hebben; om de ziekte in het Licht te zetten. We zijn in staat om de Weg terug naar ons Zelf te vinden, juist door middel van de ‘ziekte’. De ziekte die ons de wet van oorzaak en gevolg laat zien.

We kunnen er over nadenken dankbaar te zijn dat we de kans krijgen de Weg terug te vinden. Dankbaar te zijn dat we door die ervaringen binnenin ons Zelf sterker geworden zijn. Dankbaar te zijn dat we door die beslissing te nemen het goddelijke in ons zelf weer terug gevonden hebben. Dankbaar te zijn dat het goddelijke het op onze weg heeft neergelegd. Dankbaar te zijn dat niets ons dwingt om op deze manier te denken – dat we de vrije wil gekregen hebben om na te denken over ons zelf. Dankbaar te zijn de Weg naar de Liefde teruggevonden te hebben: naar het werkelijke Leven en het Leven te omarmen als ons erfrecht, zoals het Leven bedoeld is. In harmonie!

Bron: 'Running Fox' / Hans Brockhuis

 

 
  De kracht van creëren  
 

De scheppende kracht zit al IN ons, het IS een innerlijke kracht van vertrouwen. Vertrouwen IS de sterkste eigenschap die een mens kan hebben, want het IS ook een kracht waar wij mee kunnen creëren. Zonder vertouwen is een mens niet IN staat een normaal te leven te hebben, dan is het leven moeilijk. Vertrouwen is ook de sleutel die wij nodig hebben om te creëren, want vertrouwen geeft ons levenskracht en innerlijke kracht en moed en daardoor kunnen wij dit leven ook beter beleven en wij kunnen LEVEN in gezondheid zoals het ook is bedoeld.

Geloof IN deze woorden, wij gaan allemaal een gelukkigere tijd tegemoet, want het wordt een tijd van bezinning en het streven naar geestelijke kennis. Als wij de geestelijke wetten begrijpen, dan weten wij dat onze GEEST een deeltje van de Creator/Schepper IN zich heeft. Een ontwikkelde GEEST leert steeds nieuwe feiten kennen, dan weten wij Nu dat wij kunnen creëren want het is ons geboorterecht. Zodat de mens eindelijk wordt verlost uit zijn lijden en dit gebeurt als wij controle nemen over ons denkpatroon. Uit pure onwetendheid ontstaat er al angst, dit is omdat die mens geen vertrouwen heeft IN het leven zelf. Door vertrouwen en zuiver denken, wordt de mens van binnenuit geholpen. Wees ook voorzichtig met wat je denkt, wij kunnen creëren met onze gedachten, dus houdt je gedachten zuiver. De leer van de OER kracht laat de mens weten: wij hebben allemaal het recht om gelukkig te zijn en dan zul je gelukkig worden.

Wij leven NU met een SCHEPPENDE ENERGIE rondom ons, dit betekent dat de mensheid ook ZELF kan creëren, dus kan scheppen. De mens is NU zelfstandig en kan NU uit eigen kracht en overtuiging iets wat niet meer werkt LOSLATEN of TRANSFORMEREN. Vertrouw hierop want het gebeurt NU echt. Wij worden nu met allerlei negatief karma opgezadeld van onze 'spirituele' familie, dit kunnen ze zelf niet doen, maar wij wel, LAAT LOS wat op je pad komt. Negatieve Karma is NU dode energie en die bestaat niet meer, alleen nog IN onze gedachten. Karma hoeft niet meer uitgevochten te worden of niet meer geleden worden, creëer vrijheid voor je zelf en voor je familie door LOS TE LATEN van al het negatieve wat op je pad komt. Dit is CREEREN eerste klas, voel je pijn en zeg dan ook LAAT dit LOS, deze pijn is niet van mij. Deze krachten hebben wij IN ons zitten. Het is NU ook een tijd van geestelijk bewustzijn en begrijpen waar alles NU om draait, dat is loslaten wat niet meer werkt. Nieuwe energie hebben we rondom ons om te creëren. Accepteer dit leven met een lach, wees gelukkig met jezelf, dan komen de antwoorden ook vanzelf.

Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON:
www.spiritualwisdom.nl

 

 
   
 

Stuur deze nieuwsbrief door . . . .

 
  De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider  
 

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

 
  Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link  
     
 

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Warme groet, Peter / Orfilan

Webmaster StartSpiritueel

 
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.