Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm

 

Nieuwsbrief 42 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 22 april 2005

Welkom op de startpagina voor spiritualiteit: www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl

Beste mensen,

Hierbij weer een nieuwsbrief voor deze mooie dag van het jaar. Er zijn weer een aantal artikelen geplaatst op CirkelsvanLicht. Hieronder een greep uit het spirituele nieuws van de laatste twee weken. Ik realiseer mij dat één nieuwsbrief niet voldoende is om al het nieuws te plaatsen.

Ik wens iedereen veel leesplezier.

Op StartSpiritueel is een nieuw prikbord / oproepen geplaatst. Het vorige systeem gaf veel problemen met inloggen. Wij zijn momenteel druk bezig met een eigen advertentie Portal op te zetten. Naar verwachting is deze aan het einde van het jaar klaar.

ik hoop iedereen hiermee weer van dienst te zijn.

Hartelijke groet,

Peter Terpstra / Webmaster StartSpiritueel


WESAK 2005

Wesak is een oud feest, nieuw feest, op deze aarde tijdens de vijf dagen rond de Volle Maan in Stier. Dit jaar begint Stier dus eigenlijk met het Wesakfeest, wat een heel biezondere noot daaraan verleent. Wesak valt dit jaar dus van 22-26 april, met als hoogtepunt de Volle Maan van zondagochtend de 24e.
Het verhaal erachter gaat dat exact op het uur van Volle Maan de hemel zich opent boven een vallei in het Tibetaanse Himalayagebergte. Veel ‘wetenden’, veel ‘levenden’ in lijfelijke, maar vooral ziele-gedaanten wachten daar dat uur af.
Degenen die we Meesters noemen wachten ook daar, en zelfs de Christus.
Bij het naderen van dat uur valt er stilte over de menigte van bewuste(re) zielen. De Meesters en de Christus gaan staan in de vorm van een vijfpuntige ster (de ster van het vrouwelijke, de ster van het in bestaan brengen), en de menigte begint te neuriën. Sterke trillingen verenigen de aanwezigen, zij ervaren allen het Ene Veld van Liefde en Wijsheid.
Dan, precies op het tijdstip van Volle Maan, opent zich de hemel in het Noord-Oosten, en de Boeddha verschijnt, in stille zegening. Hij die de wortel van de drang naar bestaan onthulde, herinnert iedere aanwezig woordeloos aan zijn eigen Goddelijke wortel van bestaan.
De Christus opent Zijn handen en laat die Wijsheid binnenstromen. De Christus en de Boeddha omarmen in die handeling elkaar als broeders: Hij die het goddelijk inzicht bracht: de motivatie achter elk van onze bewegingen in dit bestaan en Hij die de goddelijke eigenwaarde en liefde bracht voor elke beweging van dit bestaan. Als Zij elkaar aangekeken hebben, trekt de Boeddha zich terug. Immers: zijn werk op aarde is gedaan, maar dat van de Christus nog lang niet.

De twee dagen ervoor staan bekend als de dagen van ontvankelijkheid. Tijdens deze dagen reizen de levenden en bewusten van deze aarde in de geest naar die vallei in de Himalaya en openen ze zich voor het gebeuren.
De dag zelf is de dag van instroom.
De twee dagen daarna zijn de dagen van uitdeling. Hierbij reizen de levenden en bewusten van deze aarde terug naar ieder hùn plek op deze aarde om die weer te bezielen met hun aanwezigheid.

Dit feest is voor iedere levende, voor iedere ontwakende, voor iedere zoekende en bewustwordende op deze aarde. Het overstijgt oost en west, noord en zuid.

Wil je hier meer over lezen, ga dan op internet naar
http://www.souledout.org/wesak/wesaklegend2.html


Anne Ward, een bekende schotse healer/reader, komt in september naar Nederland om op 17 en 18 september Tools for Transformation 1 en op 24 en 25 september Tools for Transformation 2 te geven. Dit zal zijn in de natuurrijke omgeving van Steenwijk (Ov). Tevens zal ze op 28 en 29 september bij Donny en Mark Heuvelmans, bekend van de Cosmic&Flower Energies, te Swolgen (N-Limb) een Hathor-workshop geven.

Voor meer info over de inhoud van de workshops, locatie en accommodatie kunt u contact opnemen met Praktijk Artemis te Steenwijk, telnr. 0521-51 67 60 of mailen via j.ree@wanadoo.nl


Op 5 mei is er in Hilversum een workshop vuurlopen gepland, die toegankelijk is voor iedereen vanaf 7 jaar. De vuurloop heeft als thema 'Innerlijke Vrijheid' en is natuurlijk heel toepasselijk op een dag als deze. De vuurloop tijdens deze avond is op zich niet het doel. Het doel is heling om vervolgens in het leven van alle dag keuzevrijheid te kunnen creëren, zodat we het leven kunnen leiden, zoals het bedoeld is. De gehele avond is interactief en gevuld met o.a. interessante weetjes, verhalen en meerdere rituelen. De deelnemers en hun persoonlijke doelen staan centraal. Vuurlopen brengt mensen bij hun unieke en creatieve potentieel, het is altijd helend, het stelt deelnemers in staat om zelf hun magische ervaring op te doen en het geeft een gevoel van avontuur met elkaar. Meer over de workshop is te lezen op de website (zie contactgegevens hieronder) Mocht je zelf vragen hebben over het programma of vuurlopen algemeen, voel je vrij om contact op te nemen met mij. Ik sta je graag te woord.

Met warme groet, Ursula Aerts
Cirkels van Licht en Liefde
In dit boek beschrijft Andreas van der Wal:
  • de Cirkel van Licht en Liefde
  • hoe we Cirkels van Licht en Liefde kunnen maken
  • en hoe we daarmee de wereld kunnen TRANCE-FORMEREN.

Wat is de Cirkel van Licht en Liefde?

Stel je eens voor: 20% van de mensheid vormt groepen van 7 tot 18 personen. In deze groepen stimuleren de deelnemers elkaar om bewustzijn te vergroten en het gedrag te verbeteren. Als we daar vandaag mee beginnen, hebben we over zes maanden een totaal andere wereld.
Het is niet waarschijnlijk dat vandaag 20% van de mensheid zoiets radicaals doet. Het is wel mogelijk, dat jij vandaag met zo'n radicale verandering begint. Dan verbeter je vanaf vandaag systematisch je eigen leven. Dit heeft een positief effect op je omgeving. De toekomst van de wereld wordt bepaald door al die kleine invloeden van miljarden mensen. Jij alleen kunt niet veel invloed uitoefenen. Maar als veel mensen zichzelf en elkaar ontwikkelen, ontwikkelen we gezamenlijk de gehele wereld.
Verbeter de wereld, begin bij jezelf! Is dat een loze kreet? Of is dat jouw motto voor de rest van je leven? Wil jij behoren tot de mensen die klagen over de wereld? Of wil jij behoren tot de mensen die zichzelf ontwikkelen en zo de wereld daadwerkelijk verbeteren? De mensen die klagen, zien GEEN verbetering in hun omgeving. Daarom voelen ze zich rot. De mensen die zichzelf verbeteren, zien WEL verbetering in hun omgeving. Daarom voelen ze zich beter. Wil jij je rot voelen, of wil jij je beter voelen?
In de Cirkel van Licht en Liefde richten we ons op de samenwerking met elkaar. We doen ons best om met elkaar beter samen te werken en beter samen te leven. Daartoe stellen we de volgende vragen:

Wat heb jij nodig om beter te functioneren? Alle leden van de Cirkel van Licht en Liefde willen jou heel graag helpen. Alle leden ondersteunen je. Alle leden vinden jou fantastisch en willen graag, dat het steeds beter gaat met jou. Wat kunnen wij doen voor jou? Waar kunnen wij je mee helpen?
Wat hebben de andere leden van de Cirkel van Licht en Liefde nodig? Hoe kun jij ze helpen? Wat kun jij voor de andere leden doen? Hoe kun jij de samenwerking verbeteren? Hoe kun jij je medeleden ondersteunen?
En wat kunnen we doen om de Cirkel van Licht en Liefde te verbeteren? Hoe kunnen we de energie van de Cirkel van Licht en Liefde vergroten? Hoe kunnen we de Cirkel van Licht en Liefde vrijer, harmonieuzer en vriendelijker maken? Hoe kunnen wij zelf vrijer, harmonieuzer en vriendelijker worden?
Dit zijn GEEN algemene en vrijblijvende vragen. Het concreet beantwoorden van deze vragen helpt je JOUW Cirkel van Licht en Liefde te verbeteren. Als jij en een paar andere mensen een Cirkel van Licht en Liefde beginnen, dan beloven jullie elkaar te helpen en te ondersteunen naar jullie beste vermogen. Als je vraag 1 helder en duidelijk beantwoordt, kun je hulp ontvangen. Als vraag 2 helder en duidelijk is beantwoord, kun je hulp geven. En als vraag 3 helder en duidelijk is beantwoord, kunnen jullie samen de sfeer in de Cirkel van Licht en Liefde verbeteren.

DE Cirkel van Licht en Liefde is een abstract concept. JOUW Cirkel van Licht en Liefde is de concrete groep mensen, waarmee jij EEN Cirkel van Licht en Liefde begonnen bent. DE Cirkel van Licht en Liefde is de blauwdruk van alle Cirkels van Licht en Liefde. EEN Cirkel van Licht en Liefde is een groep mensen, die samen een Cirkel van Licht en Liefde zijn begonnen én die zich houden aan de basisprincipes van DE (abstracte) Cirkel van Licht en Liefde. JOUW Cirkel van Licht en Liefde is EEN Cirkel van Licht en Liefde waarvan jij lid bent.

IEDERE Cirkel van Licht en Liefde voldoet aan de basisprincipes van DE (abstracte) Cirkel van Licht en Liefde. Daarnaast heeft iedere Cirkel van Licht en Liefde eigen unieke eigenschappen. Je gaat samenwerken met mensen die op jouw lijn zitten. Jullie moeten je goed voelen in JULLIE Cirkel van Licht en Liefde. Jullie bepalen de regels van JULLIE Cirkel van Licht en Liefde.

André van der Wal

Website: www.andreas333.com


Innerlijke kracht

Doordat we geestelijke & spirituele kennis gaan begrijpen herinneren we deze kennis weer. Dan gaat er in ons geheugen innerlijke 'deurtjes' open die voorheen gesloten waren. Door 'geestelijke bewustwording' openen we een vakje 'weten' open. Geestelijke & spirituele kennis geeft ons wijsheid en inzicht die we nodig hebben om in balans te komen en zo draaien we de klok terug in ons bewustzijn naar die tijd toen we ons nog van alles bewust waren. Begrijpen van geestelijke kennis maakt ook weten en het geeft ons tegelijkertijd Innerlijke kracht. Oude waarheden hebben we allemaal geweten, maar zijn die vergeten. We waren met ons allen in een toestand van stagnatie en onwetendheid terecht gekomen. We worden massaal wakker; dit gebeurt doormiddel van geestelijk bewustwording.

De meeste mensen werken nog steeds met de 7 hoofd chakras vanuit de vorige eeuw de Vissentijdperk era. Zij hebben nog geen kennis van de Aquarius chakra systeem. Extra belangrijke chakra's zijn de 4de en 5de en 6de en 10de chakra.

In de 4de chakra zit Innerlijke kracht. Ook onze Ego en Zelfvertrouwen en Instinct is er gevestigd. Deze chakra bevindt zich 10cm onder ons hartchakra.

In de 5de chakra zit ons HART en daar bevindt zich ons Innerlijk kind en onze Ziel en met eigenliefde en respect voor onszelf voeden we al ons innerlijk kind.

In de 6de chakra is de Thymus en daar bevindt zich het Christusbewustzijn. Dit bewustzijn is een deel van GOD zelf, bevindt zich 10cm boven het hart chakra.

In de 10de chakra zit ons Derde OOG en daar bevindt zich onze Intuïtie en ook onze Herinneringen en onze creativiteit zit daar. Derde OOG chakra zit boven op ons hoofd vlak naast de kruin chakra. De impulsen van het Derde OOG nemen we waar via in het midden ons voorhoofd, iets boven onze ogen en daarom wordt het ook het derde oog genoemd dus extra hulp met een derde oog.

Innerlijke kracht is bij iedereen aanwezig activeer deze kracht door er aandacht aan te geven. Als onze 4de chakra in balans is, is ook onze positieve EGO in balans en dan hebben we ook genoeg zelfvertrouwen. Om onze EGO te begrijpen, mogen we dit doen door de waardefilosofie en de eigenschappen van man en vrouw te gaan begrijpen en dit in onszelf gaan verwezenlijken. Het maakt niet uit of we een man of een vrouw zijn, de bedoeling is om dit in 1 en hetzelfde lichaam van 1 persoon toe te passen. Zo begrijpen we onze positieve EGO en YIN en YANG.

Op de eerste plaats geloof en vertrouw dat deze innerlijke kracht ''hulp'' bij ons is. Onze Innerlijke kracht kunnen we zelf activeren door deze wakker te maken, omdat zij in slaap waren gevallen doordat wij met ons allen in een laag bewustzijn trillingen terecht waren gekomen. Nu mogen we ze wakker maken en zo activeren we onze innerlijke kracht nog meer en onze innerlijke hulp is daar heel blij mee.

Onze Hogere Zelf en onze Engel en Gids zitten in ons hoofd in de pijnappelklier, maak hen wakker daardoor worden zij al geactiveerd. Zeg tegen het derde oog wakker worden, hetzelfde doen met het Christusbewustzijn wakker maken. Door alles in ons wakker te maken activeren we zo onze innerlijke kracht nog meer. De innerlijke kracht is altijd al bij ons geweest, door contact te maken kunnen Zij ons bewuster helpen. Dit is geloven in de hogere waarheden die we nodig hebben om in balans te komen. Iedereen heeft deze innerlijke hulp, vertrouw er op en accepteer dit het hoort bij ieder van ons, want het is een deel van ons ZIJN.

De 3de Dimensionale Aardse mentaliteit waar we nu in leven is een realiteit van materiele bezittingen. We weten nu dat alle materiële bezittingen niet de reden zijn geweest waarom we naar de Aarde zijn gekomen. We zijn hier op Aarde om onze Innerlijke Krachten te versterken en ook om andere hiermee te helpen. Het was geen eenvoudig pad maar wel een pad van verrijkingen die we alleen op deze Aardse realistische Dimensie konden leren. We hebben ook waardevolle filosofie van ervaringen ervaren, zoals op het ego en emotionele en op hart niveau zijn we diepgaande ervaringen tegengekomen. Door een macht positie om te zetten in een kracht positie activeren we zo al onze innerlijke kracht. Macht is een teken van zwakte omdat er nog geen innerlijke kracht aanwezig is om dit te ervaren.

Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON www.reiki-usui.nl/spiritueel/13. Tweelingen en de planetaire verlichting van Aarde

De mensheid staat momenteel op het punt een kwantumsprong in bewustzijn te maken. Velen gaan mee, bereiden zich voor en worden verlicht. Voelen dat het tijd is de eigen herkomst, het Zelf te ontdekken en dienstbaar en verantwoordelijk te worden aan de Moeder Aarde en wat er hier gaande is.

Tweelingvlammen, tweelingstralen en Monadische groepen worden daarom in grote getalen nu herenigd. Er ontstaat een wervelwind van speciale ontmoetingen met Liefde en Bewustzijn in het collectief onbewuste van de samenleving. Een zeer sterke kracht die elkaar wil voltooien. Deze zuivere energie, die deel heeft aan de energie van tweelingzielen en tweelingstralen, is anders dan die van individuen of mensen die samenwerken. Het is een sterke energie die de mensheid dienstbaar wil zijn. Tweelingvlammen en -stralen, voor het gemak tweelingen genoemd, lijken een speciaal offer te brengen door de wens naar hereniging en samenwerking, voorbij het ego te tillen. Hun hereniging, vaak na duizenden levens, werkt als een katalysator voor bewustzijnsdoorbraak. Hun magnetische aantrekkingskracht lijkt door het universum te worden geregeerd en doorboort met grote kracht alle restanten van dualistische liefde, en ongelijkwaardigheid.

Overal op Aarde worden deze tweelingen elkaars leraar en er ontstaat momenteel daardoor een zo krachtige drang naar Eénheid op Aarde, dat het naties bij elkaar gaat brengen! Overal wordt de weg naar Huis gevonden en wereldwijd ontstaat een enorm groots Liefdesnetwerk. Wereldwijd vinden mensen elkaar nu al vanuit een diepe universele verbinding en netwerk na netwerk ontstaat....... Het groeit van binnen uit en kan bergen verzetten.......

Het liefst zitten deze tweelingen en monadische zielenpartners innig verstrengeld, met elkaar op de bank; zonder woorden, in volledige harmonie en Eén zijn. Hun zielen worden dan opgeheven tot in God en in hun lichamen danst Liefde. Momenten van volkomen gelukzaligheid en in Eénheid met het universum...... Maar ook woede, pijn en onvermogen dienen zich meer dan ooit bij sommige van deze tweelingen aan, om daarmee uiteindelijk alle tegenstellingen en onvoltooidheden versneld op te heffen! Om zo uiteindelijk de wereld te helpen tot voorbij dualiteit in relaties.

Draken hebben we moeten verslaan om elkaar eindelijk weer te vinden en nu is het zwaarder dan we ooit gedacht hadden..... Maar we houden elkaar op de been, door iets dat groter is dan onszelf, door een diep en innig weten, een verlangen naar éénheid voorbij ons kleine zelf en diens pijn, gedrag en zorgen......

En uiteindelijk zullen er overweldigende gevoelens van dankbaarheid en goedheid gewekt worden naar elkaar. Gevoelens die het hele wezen van de tweelingmens zullen doordrenken en een Liefde voor elkaar doen ontstaan die voortdurend dienstbaar wil zijn aan de ander. Tweelingen zullen elkaars wezen willen doordringen met een Liefde en Compassie zo groot, een Liefde die zichzelf vermenigvuldigt en uiteindelijk een verlichte staat bereikt, waarbij eigenbelang, eigen angsten, innerlijk kind stukjes, principes, hechtingen en karma zich wel op moeten lossen. Ze bereiken of verdiepen de eigen verlichting via de ander!

Een soefitekst zegt dat tweelingschap een gift is, die enorme verantwoordelijkheid met zich meebrengt om de grootste uitdaging aan te gaan waaraan twee menselijke wezens zich kunnen ontwerpen.

Tweelingen gaan voorbij het conflict tussen zichzelf en de ander. Aan nabijheid van een ander is behoefte, maar ook aan nabijheid van zelf.... Beiden lijken strijdig met elkaar. Deze enorme uitdaging wordt door tweelingen aangegaan.

Uiteindelijk brengen ze het Licht van hun tweelingtaak in het bewustzijn van de mensheid zodat tenslotte elke relatie hiermee zijn voordeel kan doen......

In hun persoonlijk zelf en in hun aardse leven zijn tweelingzielen twee afzonderlijke wezens. Toch kunnen ze niet zonder elkaar in het Grote Geheel. Hun uitdaging is die geestelijke hoogten samen te bereiken, waarin hun zielen Eén zijn en dit vast te houden in hun aardse functioneren met elkaar. Vast te houden door alle lagen heen. In het dagelijkse leven kunnen beiden zich dus alleen in harmonie ontwikkelen als ze reeds vanuit hun hoger zelf leven. Hun persoonlijke zelven zijn verschillend, kennen niet de Eénheid van ziel en komen dezelfde moeilijkheden tegen als in elke andere relatie. Maar als ze daardoor meer uit elkaar gaan voelen ze elkaars pijn zo sterk, dat ze zelf alleen weer heel kunnen worden door Liefde, begrip en vergeving, weer te laten stromen. Tweelingen zullen dus altijd de behoefte hebben hun problemen heel snel op te willen lossen! Ze kunnen niets anders dan volkomen eerlijk naar elkaar zijn! Ze groeien door conflicten. Door terugtrekken en bij elkaar komen verdiept hun liefde zich.

Ze helpen elkaar met elkaars persoonlijk karma, maar ze hebben ook gezamenlijk karma waarbij ze een grote verantwoordelijkheid naar elkaar hebben.

In het begin zal ook dit gezamenlijk karma haaks en vol onbegrip tegen over elkaar kunnen staan. Uiteindelijk gaan tweelingzielen beseffen dat ze niet gescheiden kunnen zijn en zal hun verbintenis door alle stadia van loutering heen gaan en mooier en mooier worden.

Wat tweelingen het meeste helpt is VERTROUWEN. In zichzelf, elkaar en het universum. Ze maken vaak diepe scheuringen mee maar als ze Vertrouwen dan merken ze hoe begenadigd ze eigenlijk zijn en hoe het hele universum door hen heen werkt en hen helpt! Hoe Liefde alles heelt en samenbrengt!

Ze zorgen uiteindelijk zo goed voor elkaar, dat er geen lege plekjes meer in elkaars ziel, persoonlijk zelf, innerlijk kind en fysieke, zijn, geen plekjes die niet door liefde nog zijn aangeraakt...... Totdat alle wederzijdse pantseringen en onbewustzijn, plaats hebben gemaakt voor openheid, onschuld en kernkracht. En daarin is altijd warmte, plezier, overgave aan het gezamenlijke Goddelijke Pad en Liefde aanwezig!

Alle verschillen op persoonlijk zelf niveau werden opgelost in het Hart, het Goddelijk Gezamenlijk Hart, een geheime deur voorbij het “zelf”, voorbij al het mens zijn. Door de poort van het Goddelijk Gezamenlijk Hart, wordt de hemel op aarde gebracht en voert het mannelijke en vrouwelijke tot Eénheid. Er blijft dan niet anders over dan Verlichting!

Dit is de gift die in het bereik ligt van al die tweelingen die nu na elkaar toe worden getrokken, die gekozen hadden in éénheid samen te leven, voor de Planetaire Verlichting van de Aarde!

Door :Joke Nootebos/Elziam

Het Geschenksteentje: contact@geschenksteentje.nl www.geschenksteentje.nl


Oproep:
05-05-2005 Grote AardeHealing in Zonnetempel bij Lelystad


Opening Sterrepoort, Bevrijdingsdag én Hemelvaartdag op 5 mei 2005


Als je een roep in je Hart voelt, hopen we dat je erbij kunt zijn!

Locatie: Het Robert Morris Observatorium, een Zonnetempel vlak bij Lelystad
van 10.30 - 15.00 uur
Je kunt je aanmelden via lelystad050505@hotmail.com
Ten behoeve van een gezonde uitwisseling van energie vragen we een vrijwillige donatie van € 10,- als richtbedrag

Hier volgt meer informatie over deze speciale dag:

05/05/05 Opening Sterrenpoort & Krachtige AardeHealing
Onze Gift aan Moeder Aarde

Op deze zeer speciale dag zullen we een immens Kracht-Lichtveld creëren met z'n allen en ons aansluiten op de velen die deze dag ook in afstemming zullen zijn om de Aarde weer verder te helpen.
Het centrum van de Melkweg speelt een essentiële rol bij de huidige veranderingen van de Aarde en andere planeten binnen ons zonnestelsel. Vanaf 12 december 2004 bevatten de stralen die ons bereiken vanuit het centrum van de Melkweg een nieuwe frequentie. Deze frequentie heeft de kwaliteit van Aquamarijn (blauw-groen), en wordt door Celia Fenn de Paradijsfrequentie genoemd. De Aquamarijnstralen zijn bedoeld om de Aarde de blauwdruk te geven van de Nieuwe Aarde.
Op bepaalde dagen is de instroom van Kosmische Energie vanuit het Melkwegcentrum sterker, je zou kunnen zeggen dat er dan een Sterrenpoort geopend is. De eerste opening na 12:12 vond plaats op 5 maart en op 5 mei (05-05-05) staat de Sterrenpoort voor het ontvangen van deze Aquamarijnstralen opnieuw open.


COLLECTIEVE MEDITATIE VOOR DE WERELDVREDE
OP 1 MEI 2005

DUIZENDEN MENSEN IN DE OPENLUCHT DIE MEDITEREN

OP HET SPIRITUELE ERFGOED VAN KRISNAMURTI

HOE MEER ZIELEN……HOE MEER VREDE !

In onze hectische wereld is stilte een schaars goed geworden. De innerlijke stem komt bijna nergens meer boven het lawaai van alledag uit. De collectieve meditatie is een evenement gebouwd op stilte. Via de geoefende stilte van de meditatie bereikt elk individu een moment van innerlijke vrede. Aangezien onze buitenwereld niet meer dan een reflectie van onze binnenwereld is, zal een innerlijk ervaren vrede, een boodschap van vrede uitzenden in onze buitenwereld. De vredige energie die op deze dag gezamenlijk opgebouwd en gebundeld wordt zal hierdoor een positief effect hebben op het dichterbij brengen van de wereldvrede.

Voor wie is deze dag toegankelijk?

Iedereen is welkom. Ook mensen die nog nooit gemediteerd hebben zijn van harte uitgenodigd. Het enige dat van bezoekers gevraagd wordt is een positieve bijdrage te leveren aan dit evenement.

Hoe zal deze dag vorm gegeven worden?

Zeventig jaar geleden werden er extra treinen ingezet om de bezoekers van de Sterkampen, georganiseerd rond de inspirerende aanwezigheid en het gedachtegoed van Krishnamurti, naar Ommen te vervoeren. Te voet legden de bezoekers de laatste kilometers af naar de plek, waar nu het amfitheater ligt.

In de geest van deze bijeenkomsten, komt u op zondag 1 mei 2005 bij voorkeur met het openbaar vervoer.

Om 11.15 uur zal vanuit het station in Ommen, in aanwezigheid van de vredesvlam, ook nu de tocht te voet ondernomen worden naar het amfitheater.

Ook dit jaar mag u een interesant programma verwachten, geheel in de traditie van vorig jaar, zullen er verschillende gasten uit uiteenlopende stromingen deelnemen die op geheel eigen wijze een bijdrage gaan leveren om deze dag weer tot een succes te maken. Zo zullen wij deze dag ingewijd worden in de dagenergie volgens de tzolkin (heilige maya kalender), kunnen wij kennismaken met de zogeheten diksha-energie, zal ons poëzie ten gehore worden gebracht en zal er ook dit jaar weer een ruime muzikale omlijsting zijn van het geheel. Dat deze dag echter 2 onderdelen STILTE zal bevatten, moge zeker voor de bezoekers die er vorig jaar waren duidelijk zijn.
Kortom, slechts een kleine greep uit het programma voor dit jaar.

Het volledige definitieve programma zal binnenkort op de website verschijnen.


8 MEI: voor de 50+ Ontmoetingsdag in conferentiecentrum Samaya (nabij Houten, ten ZO van Utrecht) ga je naar INTIEM DATEN.

Je vindt daar ook de mogelijkheid om je in te schrijven.

Kijk je even goed naar de inschrijfpolicy?

Snelheid is geboden, bij het verzenden van deze Nieuwsbrief is de inschrijving al in volle gang.

9 MEI: (bijna) gratis introductie van 'Terug naar Aanraken' in Haarlem

Samen met twee andere ervaren en bevlogen trainers bied ik deze nieuwe cursus aan, geïnitieerd vanwege het schrikbarende gemis aan aardig contact in onze maatschappij. De cursus van 5 avonden is bestemd voor mannen en vrouwen, die vinden veel te weinig veilig, vredig aangeraakt en omhelsd te worden.

Ga voor meer info naar deze pagina van Aquarion.


De volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd:

In een labyrint loopt een weg langs rondcirkelende paden naar het centrum, het pad is vrij van kruisingen en leidt naar het midden toe.

Je kan het labyrint zien als een weerspiegeling van de levensweg van de mens.

De weg in het labyrint maakt regelmatig slagen van 180 graden, alsof je de weg kwijt bent en steeds verder van het centrum af beweegt.

Deze momenten zijn ook herkenbaar in het menselijk leven, waar je jezelf soms ook plotseling door bochten heen moet wringen, als er iets ingrijpends gebeurt.
Er zijn ook periodes van blijheid en geluk, die je weer moed geven op het verdere verloop van je weg. Maar hoe je leven ook verloopt je kan erop vertrouwen dat je uiteindelijk bij je doel bent.

Het middelpunt van het labyrint, kun je zien als het doel wat je wilt bereiken.
Soms is de weg daar naar toe niet zo gemakkelijk.

Als je in het centrum aankomt kan je innerlijke kracht tot leven komen en wordt je uiteindelijk de mens die je werkelijk bent.

Vanuit dit centrum ontdek je dat de weg die je naar binnen bent gegaan, nu zal omkeren naar buiten toe. Je draagt je innerlijke licht uit in de wereld om je heen.

Je kan erop vertrouwen dat je geleid, gedragen en beschermt wordt.
De weg in het labyrint geeft inzicht in het feit dat het oké is om je leven te gaan zoals het voor jou bestemd is.

Mandala is Sanskriet voor magische cirkel. Mandala’s worden al duizenden jaren gebruikt en zijn van alle culturen. Dit zien we dan ook terug komen in allerlei vormen. De mandala kenmerkt zich vaak door de herhaling in zijn indeling en opbouw. We gebruiken mandala’s als (therapeutische) kunstuiting, het is een verdieping in jezelf. Je kunt je laten meenemen en inspireren tijdens het tekenen en er ontstaat dan een wisselwerking tussen jou en de mandala.


Je laat zien hoe je bent, door het creatieve te laten stromen en met kleur en vorm te spelen. Op deze wijze teken je met liefde aan je eigen ontwikkeling. Voorbeelden van mandalavormen zijn: bloemen, kristallen, dansen, spiralen en nog veel meer. Intuïtief tekenen of schilderen doen we uit ons hart en uit ons onderbewuste. We denken niet na en laten het tekenproces vanzelf op gang komen naar aanleiding van bijvoorbeeld een verhaal of opdracht. We creëren hierdoor de mooiste kunstwerken en worden aangesproken op geestelijk, emotioneel en fysiek niveau.Start Spiritueel is een Banner StartPagina met veel linken op het gebied van new age, reiki, workshops, healing, bewustwording, ontplooi-ing, groei en zelfontwikkeling. Op weg naar een nieuw spiritueel bewustzijn.
Start Kunst is een Banner StartPagina met heel veel linken op het gebied van schilderkunst, beeldende kunst, fotografie, cursussen, kunstnieuws, galeries, kunstwerken, kunstagenda en exposities.
Start Schrijven is een Banner StartPagina met veel linken op het gebied van schrijven, dichten, verhalen, gedichten, proza, poëzie, columns, artikelen en verder alles wat met schrijven en schrijfkunst te maken heeft.
Start-Single is een Banner StartPagina voor singles: een overzicht van linken van en voor singles. Alleenstaanden activiteiten, dagtrips, events, informatie, nieuws, dating, vakantie, weblogs, reizen en coaching. Kortom alles wat alleenstaanden interesseert.
Start Winkels is een Banner StartPagina voor winkels, leveranciers, kleine zelfstandigen, detailhandel, aanverwante diensten en producten (o.a. bloemen en tuinen, kleding, boeken, computers, hobby, voeding, wonen, muziek en hun klanten.

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van Start-Single: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website,

Webmaster StartSpiritueel


 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.