Indien dit emailbericht niet goed overkomt, klik dan hier.

Nieuwsbrief 20 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 23 januari 2004

Welkom op de startpagina voor spiritualiteit: www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl

Beste mensen,

Column voor StartSpiritueel door Peter

Ik kijk op het einde van een werkdag regelmatig naar het nieuws op RTLZ om weer neer te dalen op deze aardse wereld na een levendige dag in en rond de mailbox en andere bezigheden voor de startpagina's. Tussen het nieuws en het speelhoekje van de aandelenkoersen stond een tekst in het berichtenbalkje onderin: 'Russisch meisje beschikt over röntgenvisie'. Ik verbaasde mij over het feit, hoe zo'n berichtje terecht komt op de redactie en over de beslissing het te plaatsen. Misschien als nieuwstrekker om de website van RTLZ te bezoeken? Voor mij is dat in ieder geval gelukt, want dit was mijn eerste bezoek aan deze website. Ik las het volgende korte bericht:

Russische wetenschappers zijn stomverbaasd over een meisje dat ogenschijnlijk in mensenlichamen kan kijken.
Getest
Het 16 jaar oude meisje, Natalia Demkina, zou zonder hulpmiddelen organen van mensen kunnen zien. Ze is getest door Russische dokters en die zouden haar bijzondere gave niet kunnen verklaren. Dat meldt de Russische krant Pravda op zijn website.
Bevestigd
Natalia denkt zelf dat ze door een aantal operaties de 'röntgenvisie' heeft gekregen. Natalia kan zelfs door simpelweg naar iemand te kijken bepalen of die een ziekte heeft, en welke ziekte dat precies is, aldus Russische media.
Studie
Natalia wil haar 'gave' gebruiken in haar toekomstige professionele leven. Ze studeert nu medicijnen in Moskou. Ze helpt ook bij veel diagnoses en ze ondergaat ook zelf nog veel tests. Die moeten een wetenschappelijke verklaring opleveren voor haar 'röntgenvisie'.
Prima
Natalia vind het allemaal prima: "Als ze een verklaring kunnen vinden voor mijn gave dan heb ik een goede kans om naar de meest prestigieuze school voor medicijnen te gaan.
Bron: RTLZ website

Ik weet niet of deze nieuwsbrief ook onder de aandacht van RTLZ komt, wie weet een keer. Maar dan zou de redactie misschien te weten komen wat er zoal wordt gepubliceerd op internet aan dit soort verhalen. Ik wil niet direct oordelen over de juistheid van al dit soort berichten en verschijnselen: er zal ongetwijfeld een hoop onzin verhalen de ronde doen. In de meer "alternatieve" wetenschappelijke publicaties wordt je overstelpt met deze schijnbaar onzin stories. Met een beetje surfen op internet kom je heel interessante dingen tegen. In de jaren zestig nog voor de wereldwijde new age beweging op gang kwam publiceerden L. Pauwels en J. Bergier (ook oprichters van het maandblad BRES) het boek de "dageraad der Magiers". Het boek staat vol met allerlei opzienbarende gebeurtenissen en verschijnselen in de wereld. Lees bijvoorbeeld maar eens na op de volgende link of ga eens zoeken met Google.

Om terug te komen op het Russische meisje: het zelfde bericht vond ik ook terug op de website van Frontier Sciences Foundation (FSF) Frontier Sciences Foundation is een organisatie in de vorm van een stichting welke zich tot doel heeft gesteld om informatie op het gebied van de grenswetenschappen te verzamelen en te verspreiden. FSF is opgericht in 1995 en heeft als werkgebied Europa en Afrika. Hier kwam ik een tekst tegen van: De Onkwetsbare Profeet; Het Nederlandse Fenomeen Mirin Dajo.

Arnold Henskes, geboren in 1912 te Rotterdam, komt op 33-jarige leeftijd tot het besef dat hij onkwetsbaar is en dat hij een opdracht heeft te vervullen. Hij is geroepen om de mensen een vredesboodschap te brengen. Onder de naam Mirin Dajo begint hij aan zijn opdracht. Om bekendheid te krijgen geeft hij demonstraties waarbij hij zich met verschillende wapens laat doorboren. Assistent van Mirin Dajo in die jaren is Jan Dirk de Groot. Hij maakt aantekeningen van de reizen en demonstraties met Mirin Dajo, verzamelt krantenknipsels en foto –en filmmateriaal. Daarnaast maakt hij notities van de lessen die Mirin Dajo hem geeft. Deze gegevens vormen de basis van dit boek.

Ik heb deze filmbeelden gezien op de laatste Nexus Conference in Amsterdam en ik moet zeggen dat de beelden best schokkend waren en mijn maag zich redelijk omdraaide. Assistent Jan Dirk de Groot was erbij en beantwoordde vragen uit het publiek. Dit is een van de vele voorbeelden van op het eerste oog onverklaarbare dingen. Maar moeten we deze gebeurtenissen doodzwijgen, omdat ze rationeel niet te verklaren zijn? Ik denk het niet, omdat deze zgn. speldenprikken vanuit het Onvoorziene ons leren beseffen dat er meer is tussen Hemel en Aarde.

Mijn oproep aan de actualiteiten en andere tv programma's is dan ook eens wat meer aandacht te besteden aan dit soort zaken i.p.v. het onnodig uitzenden van geweld en agressie. Naast deze opzienbarende berichten zijn er ook tal van prijzenswaardige acties, die het vermelden waard zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is het volgende project:

Voettocht Nairobi - Entebbe 2005

Doel:
Geld inzamelen voor de verweesde chimpansees op Ngamba Island van het Jane Goodall Instituut (Victoriameer) in Uganda.

Juist vanwege mijn handicap aan mijn knie wil ik deze tocht gaan maken om geld in te zamelen voor dit nobele doel. Jane Goodall is mijn grote inspiratiebron en daarom wil ik aan het einde van mijn tocht haar zelf het ingezamelde geld overhandigen. Dit plan is nog maar pas geboren dus hoe dit zich verder zal ontwikkelen laat ik via deze site met enige regelmaat weten. Voor deze tocht, waarbij ik overigens medewerking krijg van diverse mensen en waar al heel enthousiast op gereageerd is zijn we op zoek naar sponsors, een fysiotherapeut(e), mensen die ons bij diverse aspecten van de tocht bij zouden willen staan. We zien jullie reacties graag via mijn e-mail adres tegemoet. doortje888@quicknet.nl van Doortjes Afrikaanse Website


Nieuws van StartSpiritueel:

Naast de webmasters Susanne van Flevoland, Erica van Friesland en Anita van Zuid-Holland wil ik graag de nieuwe webmaster van Groningen Adriana begroeten. Zij beheert al twee andere startpagina's over spiritualiteit en is te vinden onder haar eigen website.

Ik ben begonnen met het toevoegen van nieuwe boeken, die je via StartSpiritueel kan bestellen bij bol.com. Zo ondersteun je StartSpiritueel in de onderhoudskosten van de website. Neem eens een kijkje en laat je verrassen. Dit gedeelte wordt de komende behoorlijk uitgebreid.

Het volgende is nog steeds geldig:


Even aandacht voor de volgende twee oproepen:

LichtCirkels:

Ik wil in het voorjaar (een mooie tijd hiervoor) beginnen met het plaatsen van diverse LichtCirkels. Ik denk niet dat ik hier een juiste definitie van kan geven, maar globaal zijn het mensen, groepen, websites die door midddel van een spirituele boodschap, bijeenkomsten, groepsmeditatie en nog meer een liefdevolle energie uitstralen en deze doorgeven. Denk aan een steen die in het water wordt gegooid: de Cirkels breiden zich tot in het oneindige uit. Als je hiervoor geplaatst wilt worden, neem dan contact op met mij via StartSpiritueel.

In oprichting: Happy Single Website:

Dag lieve mensen!

Mijn naam is Doortje, (jawel … van de site: www.startschrijven.nl/doortjesafrika/) een enthousiaste veertiger met een ongekend verlangen om SINGLE te zijn. Van 't ene op 't andere moment werd me ingefluisterd (door een engeltje misschien?) dat ik naast mijn Afrikaanse site speciaal voor spiritueel ingestelde singles een eigen site geboren moet laten worden! Door drie ervaringen met moeizame relaties, (driemaal is dus écht scheepsrecht!) maar ook de periode van op mezelf wonen (dat was mijn allergelukkigste tijd) heb ik een zeer belangrijke les geleerd: ik heb ruimte nodig om me te kunnen ontplooien in wat ik graag doe en zou willen. Ik voel me nogal geremd op dat vlak binnen een relatie. Hierdoor ben ik me heel goed gaan beseffen waar ik me niet happy bij voel en dat ik vooral geen tiep ben om samen te wonen. Ik denk dat velen met mij hetzelfde ervaren.

Deze site wil ik in samenwerking met Peter van StartSpiritueel opzetten voor alle (spiritueel ingestelde) singles die van hun leven iets moois en verrijkends weten te maken. Het zal een soort ontmoetingsplek worden waar we onze ervaringen met elkaar kunnen delen. Op het moment dat dit idee mij wordt ingefluisterd bevind ik mezelf nog in een situatie waarin ik wacht tot mijn eigen plekje, mijn woninkje, beschikbaar komt. Maar misschien kan dit juist daarom een steun zijn voor hen die zich ook willen losmaken van hun beklemmende gevoel. Want … hoe ga je nu met een dergelijke situatie om als samenwonen in een huis met een partner waarmee je gebroken hebt? Op de website komt o.a. 'mijn dagboek' met mijn ervaringen, een forum, ervaringen en verhalen van anderen, een leestafel met artikelen, tips en nog veel meer. Zodra ik mijn eigen plekje heb ben ik vastbesloten er een geweldige tijd van te maken! Hier zal ik zonder 'negatieve' en 'afkrakende' woorden mezelf weer kunnen worden! Deze site luidt daarmee een nieuwe periode van mijn leven in en wat is er nu heerlijker dan alle positieve bevindingen te delen met andere singles?

Heb je zelf een ervaring of wil je iets kwijt, heb je tips of wil je zomaar iets vertellen: kun je dat nu al mailen aan mij: doortje888@quicknet.nl

Daarom zou ik willen zeggen; WELKOM, doe alsof je thuis bent, trek je jas uit, schop je schoenen uit, pak wat lekkers te drinken voor jezelf en maak het je gemakkelijk …

Alle liefs van Doortje


Spirituele Hoekje:

Ik wil afsluiten met een "Glimlach" die ik toegestuurd kreeg van Ellen. Ik stuur deze mailings nooit door, maar als je wilt glimlachen moet je hier klikken.

En een mooi gedicht, die ik kreeg van Ans en geschreven door: Anneke. Ik denk dat ze het wel goed vind als ik het hier plaats.

LOSLATEN IS LIEFHEBBEN

Loslaten betekent niet je niet meer betrokken voelen
Maar ik kan het niet voor een ander doen.
Loslaten is niet mijzelf losmaken,
Maar het besef dat ik een ander niet kan besturen.
Loslaten is niet een ander wat toestaan,
Maar hem laten leren door ervaren.
Loslaten is machteloos toegeven,
Want het resultaat is niet van mij afhankelijk.
Loslaten is niet een ander willen veranderen of hem
De schuld geven,maar het beste van mijzelf maken.
Loslaten is niet meer zorgen voor,
Maar zorg hebben om.
Loslaten betekent niet meer vasthouden,
Maar steunen
Loslaten is niet oordelen,
Maar anderen de kans geven zichzelf te zijn
Loslaten betekent niet meer alles willen regelen,
Maar anderen de kans geven de werkelijkheid onder ogen te zien.
Loslaten betekent niet ontkennen,
Maar aanvaarden.
Loslaten betekent niet langer willen scheiden of twisten,
Maar eigen tekortkomingen zoeken en verbeteren.
Loslaten is niet alles naar mijn hand zetten,
Maar elke dag nemen zoals die komt en daar plezier in hebben.
Loslaten is niet iedereen bekritiseren en bedisselen,
Maar proberen te worden waarvan ik droom.
Loslaten is niet het verleden betreuren,
Maar groeien en leven naar de toekomst

Loslaten is minder angst en meer liefhebben

Anneke


De volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd en hieronder speciaal geselecteerd:
De mailinglist van de drie Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link, mail deze dan naar info@a-tzi.nl of bezoek de site en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel!!

Tot ziens op de website,

Redactie van StartSpiritueel

www.startkunst.nl - www.startschrijven.nl

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.