Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm

 

Nieuwsbrief 37 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 24 december 2004

Welkom op de startpagina voor spiritualiteit: www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl

Beste mensen,

Ik wens dat iedereen een Licht kan ontsteken de komende dagen en deze in Vrede en Liefde doorgeeft aan zijn Naaste en zo voor een nieuw spektakel zorgt in het komende nieuwe jaar.

Licht- en kerstGroet

Peter, webmaster van StartSpiritueel

Met deze nieuwsbrief wil ik met name ook een nieuwe website aankondigen, dat o.a. gaat over de geschiedenis van Orfilan en het Epos van Eichilos. Kort samengevat gaat het over de grenzen tussen verschillende werelden en zoals je wilt tussen verschillende levens. In deze boeiende tijd worden grenzen minder vaag en zullen poorten en bruggen naar een andere wereld steeds meer open gaan staan. Voor mij is het verschil tussen fantasy en de realiteit van alle dag niet meer zo relevant en beschouw mijn eigen huidige levensherinneringen en datgene wat reeds is opgeschreven van het verhaal even reëel als bijv. de zondagseditie van de Telegraaf. Misschien dat ik de laatste dan iets tekort doe en wie weet zullen zij ooit ook overgaan tot berichtgeving van bruggen en poorten van Licht en Liefde.

Dit Licht en deze Liefde is voor mij het meest zinvolle van de viering van het KerstFeest.

www.orfilan.nl

De index geeft vluchtige delen van het Grote Verhaal weer, daar op dit moment niet alles meer bekend is. Naarmate de queeste van Kivar voortduurt, wordt hij zich ook steeds meer bewust van onbekende en ontbrekende flarden van het verhaal.

De website is met Flash gemaakt en het inladen van de Movie duurt daarom even. Heb je een trage internetverbinding en/of computer klik dan op "Skip Movie". Bij het kijken op een 15" monitor kun je de pagina beter bekijken als je klikt op F11.

Een brug met drie ronde bogen

Versuft werd ik wakker; er was iets gebeurd, iets wonderbaarlijks. Alleen besefte ik nog niet wat. Vaag zag ik grazende herten aan een wateroever. Ik probeerde het water stroomopwaarts te volgen alsof dat de code, het heilige patroon kon doorbreken. Tegelijkertijd zag ik een brug met drie ronde bogen onderlangs, een stenen brug ooit in lang vervlogen tijden neergezet met de bedoeling dat deze ooit dienst zou doen om het land aan gene zijde te verbinden en te bereizen. Eigenlijk waren beide oevers landen van gene zijde, ieder met een eigen identiteit en intentie. Mijn ogen, mijn geest die dit waarnam vormde de realiteit van dit tafereel. Ik wist dat ik dit moeilijke probleem toch niet kon oplossen: de paradox, de tegenstelling tussen realiteit en fantasie. Toch was ik hier al eerder aan gewend en iedere keer verwonderde ik mij over deze beelden, die bij mij opkwamen en mijn fantasie de vrije loop liet. Mijn geestelijke middelpunt vloog dan ook steeds heen en weer.

Ik zag de zon opkomen, die tegelijkertijd alles verhelderde en glans gaf. Plotseling zag ik ook een immens kasteel opdoemen, hier en daar een Licht opstekend om de nachtelijke duisternis en een bepaalde nachtelijke droomfantasie buiten te sluiten. Toen wist ik ook, dat ik hier eerder gelopen had over deze brug, op weg naar een avontuur, iets zoekend in de duistere landen erachter. Had ik hier ooit gewoond of was het een geestelijke rustplaats geweest, ergens in het leven tussen leven en dood of slapen en waken in? Ik voelde een onvoorstelbare heimwee in mij opkomen, maar een die mijn zenuwen deden opgloeien alsof ieder vezel in mijn lichaam bewustzijn had. Een kort ogenblijk had ik dit overweldigende gevoel. Het maakte mij diep gelukkig, maar ook een beetje droevig.

Langzaam ontwaakte ik of was dat wel zo? Bevond ik mij niet nog steeds tussen slapen en waken in? Ik hoorde een klok luiden. Werd ik misschien niet in het kasteel wakker, vermoeid als ik was na een lange reis door heuvels en dalen, steile kraters beklommen, diepe grotten doorzocht en eindeloos op zoek naar het wonderlijke, iets wat niet bestaat, maar er eigenlijk wel is. Het Zijn. De herten graasden rustig verder alsof het hun niets kon schelen. Toch was hun aanwezigheid ogenschijnlijk wel belangrijk, want zonder hun aanwezigheid zou het beeld niet compleet zijn.

Ik stond maar op, want slapen kon ik niet meer, of sliep ik toch nog? Kleren had ik al aan, wonderlijk, want ik had ze niet gevoeld in mijn bed. Ik opende de deur, die eigenlijk al open stond en aanschouwde het binnenste van het kasteel. Een intens grote zaal verlicht met ontelbare kaarsen, die ieder hun eigen kleur uitstraalde en daarmee deze ruimte met alle onmogelijke vreemde, ronde en ovale vormen iets hemelijks gaf. Ondanks de grote ruimte had ieder plekje zijn eigen intimiteit, zijn eigen persoonlijke beleven. Ik stapte zo van het ene moment in het andere; mij verheugend op iedere komende beleving. Ik liep verder en werd een beetje overweldigd door alle beelden die op mij af kwamen. Toch waren het bekende beelden. Met een schok besefte ik mij dat iedere kaars, iedere kleurintensiteit een deel was van mijn eigen wezen en een gevoel van herkenning deden mijn eerste gevoel van onzekerheid omslaan in blijdschap. Ik wist opeens niet meer waar ik kijken moest en rende van het ene portaaltjes naar het andere.

Wonderschone muziek deden me met een liefdevol gebaar stilstaan en een man in een lichtgevend gewaad kwam op deze muziekgolven op mij toelopen. Een vriendelijke glimlach begroette mij en een zacht gebaar liet mij weten mee te komen. We kwamen bij een grote poort met een gesloten deur, waar echter door de kieren een geweldige lichtintensiteit straalde. De man zei iets zachts in een mij vreemde taal en de deur opende zich langzaam. De plotseling opdoemende lichtenergie deden mij optillen en nadat de man zijn hand op mijn hoofd had gelegd, voelde ik mij opstijgen en voor ik er erg in had wat er gebeurde stond ik boven op de stenen brug en wist wat mij te doen stond. Ik strekte mijn rug en liep langzaam de brug over richting het onbekende bekende. Ik voelde dat ik deze keer de kracht had het verhaal eindelijk af te maken.

Ik keek nog een keer achterom en liep verder.

In de droom die zich daarna ontsproot aan het onbekende, wordt het verhaal verteld over Kivar en het land Eichilos.

Een stille groet van Peter / Orfilan

Toen ik in november met deze site begon, kreeg ik een gedicht van Ellen Sombroek doorgestuurd. Ik vond deze zo goed passen bij mijn gevoel voor deze website, dat ik deze hieronder plaats. Voor het respect en de tragiek, die het leven soms ook geeft.

Lieve schat, stop toch met dat stille verdriet,
Ik ben niet dood, dat ben ik niet
Je zult me overal kunnen vinden
Wanneer je je weer met je hart kunt verbinden
Het leven op aarde is wel voorbij
Maar nu ben ik gelukkig, ik voel me vrij
Ik kan je zien en horen, iedere dag
Ik zie al jouw tranen en ik zie je lach
Ik zie de vreugde, maar ook het verdriet
Omdat je het gevoel hebt dat ik je zomaar achterliet
Maar verbind je met mij, dan weet je dat ik er altijd zal zijn
Ik ben er om jouw tranen te drogen van eenzaamheid en van pijn
Ik zal je met mijn liefde de weg naar binnen wijzen
Zal altijd aan je zijde staan, bij al jouw aardse reizen
Ik zal er zijn, wanneer je ook naar huis terug zult keren
Maar eerst mag je op aarde nog je lessen leren
Maar laat mij los lieverd, laat me gaan
Want de liefde die er tussen ons is zal altijd blijven bestaan
Schep weer de vreugde die het leven zelf je zal geven
Dan ben ik niet meer dood, maar blijf ik deel van jouw leven
Dan ben ik deel van jou bestaan
Ik laat je weten dat ik niet ben doodgegaan
Lieve schat, voel nu mijn liefde en laat gaan je verdriet
Ik ben niet dood, dat ben ik niet!!


1 november 2004, Ellen Sombroek
www.lichtcirkel.org

De website Happy Single Website is overgegaan in: Happy People Website.

Welkom op deze Happy Peoplesite!

‘Als je denkt dat vrede en geluk ergens anders zijn en je rent erachteraan, zul je nooit aankomen. Alleen wanneer je beseft dat vrede en geluk hier in dit moment beschikbaar zijn, zul je in staat zijn je te ontspannen. In het dagelijks leven is er zoveel te doen en zo weinig tijd. Je voelt je misschien gedwongen de hele tijd te rennen.

Stop er gewoon mee!

Raak de diepste grond aan van het huidige ogenblik en je zult ware vrede en vreugde aanraken.’

Tich Nhat Hanh

Welkom, doe alsof je thuis bent, trek je jas uit, schop je schoenen uit, pak wat lekkers en maak het je zelf gemakkelijk! Ik nodig je uit deze site op je gemakje te bekijken en je te laten inspireren …

Alle liefs van Doortje!

Nieuwe website voor De winkel 'Bloom'

'Bloom', gelegen te Prinsengracht nr. 272 in het centrum van Amsterdam, is op 21 oktober geopend door Gon Uppal en haar dochter Usha. Het pand ligt precies tussen de Elands- en Rozengracht en grenst aan de Negen Straatjes. De winkel valt op door de gezelligheid en schoonheid.

Prachtige lappen, originele kleding, sieraden met grote edelstenen, kashmir shawls…een walhalla voor wie van mooie spullen houdt.

Hun liefde voor India en zin voor creativiteit deed het idee ontstaan om samen een winkel te beginnen. Ze hadden al samengewerkt in de tijd dat Gon de 'Evenaar' had en dat beviel goed. Nu neemt Gon de inkoop in India en het ontwerpen voor haar rekening en Usha heeft de verantwoordelijkheid voor de winkel. 'We willen steeds met iets nieuws komen. Dat kost tijd maar het houdt ons alert en het is leuk voor onze vaste klanten. We willen hen blijven verrassen. 'Bloom Prints' gaat over schoonheid en creativiteit.

Dat willen we uitstralen, samen met sociaal bewustzijn en gezelligheid. We willen goede kwaliteit en we willen ons onderscheiden. We hebben bijvoorbeeld puur zijde shawls en shawls van hoogste kwaliteit kashmir. Daar betaal je veel voor maar het blijft jaren goed en mooi.'

Gon en Usha Uppal

Publiceren met Boekenplan!

Betekent samenwerken met professionals op het gebied van ontwerp, grafische dienstverlening, uitgeven en distributie. De auteur en de uitgave staan voorop, dit is ons vertrekpunt.

Uitgeven is topsport. Een verhalenbundel, roman of familiegeschiedenis uitgeven vergt meer energie, uithoudingsvermogen en geduld dan het schrijven ervan. Dat wil zeggen, voor meer dan 90% van de auteurs die de strijd met het reguliere uitgeefcircuit aangaan. Kies daarom voor Boekenplan en werk samen met een uitgever die weet waar hij over praat.

Op eigen kosten een boek op de markt brengen vergt een hoge investering. Boekenplan heeft meer te bieden. Bij Boekenplan staan de auteurs en de uitgave voorop. Daarom doen wij er alles aan om onze uitgaven bij velen onder de aandacht te brengen. Dit is ons vak. Auteurs die via Boekenplan publiceren ontvangen royalty's. De verkoop van onze uitgaven kan zowel via internet als via de boekhandel plaats vinden.


De volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd en hieronder speciaal geselecteerd:
  • Sasvatah. Praktijk voor Healing en EZI/emotioneel integratieve therapie.
  • Een site met gedichten, laat ik ze spiritueel alledaagse gedichten noemen. Ze vertellen een verhaal wat iemand misschien net even dat inzicht en steun geeft wat het nodig heeft.
  • Tera Mai™ Reiki en Seichemmaster; Thea Swienink. Op deze site vindt u een korte uitleg over tera mai tm reiki en seichem.
  • Pralín, praktijk voor levensinrichting. Begeleiding door middel van aurareading, aurahealing, intuïtieve ontwikkeling en existentiële begeleiding.
  • Mondiale Verbindings-Stichting Zonneglossis. Liefde is niet te koop....maar wil jij je verbinden met Liefde, Geest en mensen...kijk dan hier.
  • Adier Cosmic Healing, Spirituele Geneeswijze. De reguliere geneeskunst ziet alleen het fysieke menselijk lichaam van vlees en bloed. Een holistische benadering ziet de mens vanuit zijn totaliteit.
  • "Isis Spreekt". Geliefden , Ik ben Isis, hier aanwezig met jullie. Al vele honderdduizenden jaren, in aardse tijd, ben ik de Wachter van het menselijk bestaan.
  • Lichaamsgerichte interpretatie van een Cursus in Wonderen. Met 123 ideeën een lichaamsgerichte toepassing van Een Cursus in Wonderen op het dagelijks leven.
  • Spiritualiteit en Verlichting en problemen met het Verlichtingsproces, zowel daar naar toe als daarna. Andere onderwerpen: Jung, Kundalini, Het Mystieke, Charlatans, Dromen & Visioenen, Verlichting, De verwarring met Spiritualiteit etc.

Oproep aan iedereen, die deze nieuwsbrief leest. Heb je in je familie, bij je vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit: mail dan de link van StartSpiritueel door. Dit kun je heel eenvoudig doen met de volgende link. Dank voor de moeite en daarmee help je StartSpiritueel te groeien.
De mailinglist van de drie Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link, mail deze dan naar info@a-tzi.nl of bezoek de site en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel!!

Tot ziens op de website,

Redactie van StartSpiritueel

www.startkunst.nl - www.startschrijven.nl

 

 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.