Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
 
 
Nieuwsbrief 87 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 24 augustus 2007
 
 
 
  Laatste linken Loslaten, vertrouwen en transformeren  
 

De zin en onzin van de horoscoop
heldere site met heel veel informatie over de astrologie, de actuele planeetstanden en een kijk op de sterren invloed in 2007

Basiscursus Ayurvedische Massage
Akasha Ayurvedische Massage opleidingen geeft 4-daagse ayurvedische massage cursussen in Lelystad. Zowel voor particulieren als therapeuten (accreditatie door VBAG en VNT).

Praktijk voor spirituele healing.
Spirituele Praktijk Helena richt zich op healing van lichaam en geest. Hierbij bied ik diverse therapieën aan, bv. ReiKi, Tarot, Voetreflex, StoelShiatsu, Numerologie en Meditatie. Kijk, lees en kom langs.

Sacred Geometry: Forming Wisdom
De meest complete nederlandse portal over heilige geometrie: informatie over sacred geometry, filosofische achtergronden, 2- en 3 dimensionale constructies, links naar boeken en sites, data van workshops.

Familieopstellingen, LightBody, Coaching
Meer stroming, vreugde en Licht in je Leven. Door de zachte kracht van Familie- Opstellingen, Light Body en Klankhealing. Informatie over trainingen, workshops en persoonlijke consulten voor persoonlijke, professionele en spirituele groei. Nijmegen.

Reiki in Groningen
ReikiMasters in Groningen en omgeving

Openbare avonden voor bewustwording
(Holistisch Centrum Coryane) Wij zijn een Stichting (Non-Profit organisatie) en organiseren openbare Paranormale avonden in Weert en Eersel.

esoterie, spiritualiteit en het kosmisch
ASMI zet zich in en geeft ondersteuning voor projecten op basis van esoterie, spiritualiteit en het kosmische. Asmi heeft praktijken voor holistische natuurgeneeswijzen, educatie en evenementen

Praktijk voor Coaching in Bewust-Zijn
Met Hart en Ziel: Praktijk voor Coaching in Bewust-Zijn ! Blueprinthealing voor als je ECHT je verlangen wilt volgen en doen in volle overgave naar jezelf.

Centrum ABL
Centrum ABL richt zich op het toegankelijk maken van bewustwording, verandering en ontwikkeling voor iedereen door vragen te beantwoorden, ervaringen te delen, thema's te schrijven en boeken te publiceren.

Klankmassage, didgeridoo
Kleinschalige praktijk in klankmassage en Reiki te Den Dolder.

energetisch in balans
healing met als doel je balans terug te vinden en van daaruit je zelfgenezendvermogen te versterken. Bloesem en omgevingremedies ontstaan in Zeeuws Vlaanderen helpen dit proces versterken.

Praktijk voor Healing Massage en Reiki
Healing massage voor emotioneel en fysiek herstel. reiki cursussen op individueele basis gericht op jouw bewustwordigs proces. Healingen en workshops o.a QT

Een school die zelfrealisatie beoogt
Light Body Roeselare is een school die de zelfrealisatie van elke student beoogt. De methode die gebruikt wordt is meditatie en zelfonderzoek. Dit gebeurt door middel van de diverse meditatietechnieken die ons door Orin en Daben werden aangeleerd.

Tha Angel Listener
Angel readings, Angel healing & Angelic life coaching via email, telefoon & chat. We also offer Violet Flame Reiki Attunements.

Terug naar de natuur tradities en (maan)
De Rituelen van "Het jaarwiel" De Volle en nieuwe maanvieringen Spiritual healing Reiki en energetische therapie

School voor hekserij
Een opleiding voor degene die heks willen worden. Ww nodigen je uit een kijkje te nemen op een school met de meest vreemde bijwerkingen. Ook een leuke persoonlijkheids-test: Heb jij Heksenpotentie?

Na een lange zomer met z'n ups en downs en dan praat ik ook over het weer, is het weer tijd voor het schrijven van nieuwsbrieven voor StartSpiritueel. Hier aan de linker kant zoals gebruikelijk de laatst aangemelde linken.

Voor mij gaat het werken aan StartSpiritueel uiteraard ook gepaard met mijn eigen spirituele ontwikkeling. Deze weg is niet altijd de makkelijkste zoals op veel forums en andere websites is te lezen. Er is momenteel veel onrust, angst, onzekerheid door alle nieuwe spirituele informatie die lijkt het als een soort Galactische golf op ons afkomt. Het veranderen van ons DNA, nieuwe dimensionale bewustzijnsverschuivingen. Er is inderdaad een nieuwe en snelle evolutie gaande waardoor met name onze laatste angsten en weerstanden extra worden aangesproken.

Deze laatste zomer ben ik veel bezig geweest met Theta-Heling en Reiki wat mij goede dingen heeft opgeleverd, echter ook het aangaan van mijn grootste weerstand: Ik geloof niet in de Schepper of God en dat is niet handig op spiritueel gebied. Ik was mij hier de laatste jaren wel bewust van, maar niet dat dit nog een heftig emotioneel probleem zou worden en mij energetisch in onbalans zou brengen. Voer voor de vele spirituele en energetische healers en voor mij om hiermee aan de slag te gaan.

In deze zin schrijf ik nu ook verder aan mijn eigen verhalen of commentaren op mijn persoonlijke website: Orfilan Kronieken waar ik de komende tijd hierover verder wil schrijven.

Het antwoord ligt echter niet alleen bij al die spirituele hulpverleners, wel uiteindelijk bij jou zelf. Een goede hulpverlener is als een coach en wijst je een eventuele weg. Loslaten, vertrouwen en transformeren waar ook zeer vele manieren voor zijn en zoek daarom hiervoor datgene wat bij jou past. Het is de weg naar het 5e Bewustzijn.

Hieronder een mooi artikel over vertrouwen van mijn goede vriendin en reiki-master Ans. Helemaal onderaan een simpele en effectieve visualisatie oefening en daartussen een transformatie artikel over chakra's wat ik zelf duidelijk vind.

 

 
Vertrouwen is Geloven - Ans Corbée

Wij kunnen pas liefde ontvangen als wij onze eigen deur van ons hart ervoor open zetten en dit kunnen wij alleen zelf doen. Waar een bewustzijn van liefde en mededogen is, zal altijd vrede zijn. Liefde IS positieve energie en een natuurlijke basis die wij nodig hebben voor het leven zelf. Als wij ons hart openen voor ons zelf, dan weten wij dat alles wat met liefde wordt gedaan al positieve energie is. Wij moeten met het leven zelf verbonden zijn. Onze GEEST wil vrij en ongebonden zijn, dus angst om iets of iemand te verliezen mogen wij loslaten. Vertrouwen = geloven dit geeft ons zoveel en het brengt ons ook weer terug naar de Universele BRON, waar wij ook allemaal vandaan komen. Als wij vertrouwen hebben dat wij door de Schepper gecreëerd zijn, dan geloven wij ook dat wij een deeltje van de Schepper ZELF zijn en in ons zelf hebben zitten, anders zouden wij niet kunnen bestaan. Vertrouw IN de ALMACHT waar wij allemaal een deel van ZIJN, daar gaat het over, vertrouwen + geloven IN de Schepper ZELF, dan vertrouwen en geloven wij ook IN ons zelf. Dan vertrouwen en geloven wij ook dat die KRACHT ook bestaat en dat wij die innerlijke kracht ook zelf hebben.

Met vertrouwen kunnen wij al onze bewustzijns en onze zintuigen mee activeren zo sterk is vertrouwen. Als wij bewuster zouden zijn, weten wij ook dat vertrouwen een heel sterk zintuig is. Vertrouwen in onze innerlijke zelf, dat wij niet kunnen zien, maar wel een werkelijk deel van ons zijn. Vertrouwen hebben wij nodig voor deze evolutie groei, dat nu bezig is. Vertrouwen hebben wij nodig voor onze intuïties te geloven. Vertrouwen hebben wij nodig om onze hoge zelf bewustzijn te activeren en kunnen wij niet zien, daar mogen wij IN geloven. Vertrouwen hebben wij nodig om al onze andere bewustzijns die wij al IN ons hebben te activeren. Als wij vertrouwen hebben dat al de hulp in onszelf zit, zijn wij heel gelukkige mensen. Want vertrouwen is het allermooiste GESCHENK, dat wij aan ons zelf kunnen geven. Iemand die zijn vertrouwen heeft geactiveerd is een sterke persoonlijkheid die vertrouwt en weet dat dit sterke gevoel binnenin hun zit. Dus dan kunnen we het verschil zien, van mensen met en mensen zonder vertrouwen. Mensen die vertrouwen IN zichzelf hebben geactiveerd zijn al gelukkige mensen. Mensen zonder vertrouwen hebben een moeilijk leven, maar zij kunnen dit zelf veranderen door ook te vertrouwen, want het is een zwak punt als wij NIET kunnen vertrouwen IN ons zelf. Met onze brein en hersenen kunnen wij geen vertrouwen mee activeren, dit mogen wij doen door hierin te geloven.

Zonder vertrouwen, voelen wij ons angstig, dan staan wij niet open voor innerlijke kracht, want dan zijn wij naar buiten gekeerd. Het is ook angst hebben voor onbekende dingen en onzeker zijn en dit is ook een gebrek aan vertrouwen. Zonder vertrouwen zijn wij gehandicapt dan geloven wij niet, dan IS dit leven voor niets geweest. Onzeker zijn betekent dat wij geen veranderingen kunnen toepassen, dan stagneren wij en dit gaat tegen onze eigen evolutie in. Het betekent geen contact met je inner ZELF, daarom heb je ook geestelijke armoede.

Vertrouwen IS een van onze belangrijkste ZINTUIGEN en wij kunnen dit zien als een mooi gereedschap, want zonder dit gereedschap hebben wij een heel moeilijk leven. Dit kunnen wij zelf veranderen door te gaan GELOVEN in onze eigen zintuigen, want zintuigen heeft iedereen al in zich. Wij kunnen die zintuigen niet zien, maar ze zijn er wel, vertrouwen geeft ons rust in onszelf.

We hoeven niet meer naar informaties te zoeken buiten onszelf, informaties die wij weten komen al uit onszelf. VERTROUWEN is ook een bewustzijn en dan schakelen wij gelijk IN op het bewustzijn WETEN en het waarheids bewustzijn. We noemen dit innerlijke weten en horen, het lijkt bijna of dat wij zelf die woorden zeggen die we horen. Dat is vertrouwen hebben in onze innerlijke bewustzijns en die hebben we allemaal. Als wij vertrouwen hebben IN onze innerlijke zelf, zal dit vertrouwen ons nooit bedriegen. Dan voelen wij ook geen angst meer, dan zijn wij niet onzeker meer, dan krijgen wij ook een fijn en gelukkig leven, wij kunnen alles zelf veranderen. Start met veranderen van je negatieve en onzekere gedachten en laat die LOS, wij zijn baas over onze eigen gedachten + daden, niemand kan dit voor ons loslaten, dit moeten wij zelf doen.

Als wij eenmaal ons vertrouwen hebben geactiveerd, dan hebben wij een groot deel van onze negatieve EGO begrepen. Het IS jammer dat wij niet iedereen kunnen vertrouwen, maar blijf dicht bij jezelf en vertrouw wat wij zelf hebben en daar gaat het om. Vertrouw IN de liefde voor jezelf, want deze evolutie is op ons zelf gericht en heeft te maken MET onszelf en niet met die ander. Wij mogen meer gericht zijn OP ons zelf, dit IS niet egoïstisch, nee dit is eindelijk weten dat wij eerst zelf alles mogen activeren en daarna kunnen wij openstaan voor anderen. Want als wij geen vertrouwen, geloven, liefde, respect en eerlijkheid IN ons hebben geactiveerd kunnen wij dan iets aan anderen geven? Want zonder vertrouwen en zonder geloven en zonder liefde en zonder respect en zonder eerlijkheid, kunnen wij ook niemand anders dit geven, want dan hebben wij dit nog niet IN ons zelf geactiveerd. Wij mogen eerst aan onszelf werken. ZEG dan 25 X ik wil mijn vertrouwen activeren en zo kunnen wij alles activeren.

Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON:
www.spiritualwisdom.nl

Transformatieproces

De Chakra's

Chakra's zijn belangrijke bronnen die energie vanuit ons energetisch continuüm en de kosmische energieën uit meerdere dimensies doorgeven. Het zijn vitale krachtcentra, poorten die deze kosmische energie doorgeven aan het fysieke lichaam o.a. via het meridiaan systeem. Ze zijn doorslaggevend van belang bij de ontplooiing van de persoonlijkheid. Bij elke chakra wordt “bewustzijn” omgezet in fysieke en energetische systemen. Als de energie stagneert, of als er teveel energie aanwezig is dan raakt ons bewustzijn en uiteindelijk ons fysiek lichaam ontregelt.

Tien chakra's ontspringen bij de kanalen van de wervelkolom, net als het zenuwstelsel vinden zij een verbinding tussen het lichaam en de geest. Drie chakra's hebben hun oorsprong in de hersenen en fungeren tevens als ontvangst antennes voor hogere energieën. Deze drie chakra's hebben een verbinding met chakra's die zich hoger, dus buiten ons fysieke lichaam bevinden. Zij activeren en stimuleren het ontvankelijk kunnen zijn voor hogere kosmische energieën en contacten met hogere intelligenties uit andere dimensies. Deze activering maakt de overgang naar hogere dimensies, het Ascension proces, voor de huidige mens mogelijk.

Ook onder ons bevinden zich chakra's met dezelfde doelstelling, die ons voeden met de oerkracht van moeder aarde via de stuitchakra en chakra's die zich onder onze voeten bevinden. In principe zijn er honderden chakra's die ieder een schakel vormen tussen de ziel en het lichaam. Vele waarvan wij momenteel nog niet de belangrijkheid van inzien. Samen laten zij de Koendalini, een enorme psychische energie die altijd in ons sluimert, wakker worden. In dit Aquariustijdperk mag ons bewustzijn groeien naar het Christusbewustzijn, hetgeen natuurlijk ook onze kennis inhoudt. Ik ben er van overtuigd dat wij een mooie, uitdagende maar ook moeilijke en lange weg te gaan hebben met ons allen.

Het lijkt een sprookje maar wetenschappelijk is het al bewezen dat de mens een bovennatuurlijke kracht in zich kan laten ontwaken. Yogi's zijn hier het bewijs van, zij bezitten een unieke lichaamsbeheersing, zij kunnen op glas of vuur lopen, zonder bloed of pijn. De meest indrukwekkende ervaring die ik gelezen heb is een beschrijving uit het jaar 1838 van de Yogi Harides. Hij slikte een lint in om zijn maag en gal te zuiveren en trok het lint daarna weer uit zijn lichaam. Zijn tong rolde hij op en alle openingen van zijn lichaam werden dicht gesmeerd met was. Hierna liet hij zich begraven. Na veertig dagen werd hij opgegraven en bleek in goede gezondheid te zijn tot verbazing van twee Britse getuigen, J. Honiberg en kolonel C. Wade.

De eerste energetische verstoringen die zich kunnen voordoen, lijken niet traumatisch. Toch zijn zij het begin, de basis van onze persoonlijkheid. De Ziel zelf heeft vele ervaringen, ziekten en de persoonlijkheidstructuur uit karmische gegevens opgebouwd om die kenmerken en eigenschappen te verwerven die nodig zijn voor zijn ontplooiing. De levensloop van de mens is dus in overeenstemming met de leerervaringen die noodzakelijk zijn voor de ziel.

Des te hoger de bewustzijnsontwikkeling is van een persoon, des te meer komt de ziel in een staat waarin hij zelf wil behoren. De mens is nu eenmaal afkomstig uit, en op weg naar het rijk van de ziel. De mens is een “hele entiteit” in ruimte en tijd, zijn geest is het leven, het denken is de bouwer en het lichaam is de vrucht (een uitdrukking van Edgar Cayce). Een stukje karma houdt op wanneer een les is geleerd. Dan breekt ook het punt aan dat men spiritueel bewust wordt. Dit spirituele bewustzijn geeft een inzicht in het genezingsproces. De persoonlijkheid van een mens kan elk wakend moment veranderen. In dit tijdperk worden vele processen versneld, vandaar dat de chakra's belangrijker zijn dan ooit.

LET WEL,VERSTORINGEN KUNNEN TIJDELIJK VAN AARD ZIJN!

Houdt in gedachte dat de persoonlijkheid al is voorgevormd door vorige levens. Men kan ouders uitzoeken die in hun opvoeding falen, waardoor men psychische belasting oploopt. De ouders bieden de pasgeborenen de ideale mogelijkheid om juist in die omstandigheden te leren groeien! Elk aards leven krijgt men de kans, met behulp van de chakra's, inzicht te verwerven in karmische lessen en deze te transformeren.

Korte samenvatting

  • Het fysieke lichaam is dus het eindproduct van ons energetisch continuüm. De meest stoffelijke laag en met de laagste frequentie.
  • Elke chakra is een besturingcentrum van de energiekringloop.
  • Chakra's bewerkstelligen de ontwikkeling van verschillende aspecten van het zelfbewustzijn.
  • Elke chakra staat in verband met een specifieke fysieke en psychische functie.
  • Ziekte wordt veroorzaakt doordat het energiesysteem niet in harmonie is.
  • Psychologische, negatieve emoties zijn uiteindelijk veroorzakers van verstoringen.
  • Deze verstoringen in de energiehuishouding misvormen de waarnemingen, temperen positieve gedachten en gevoelens, belemmeren een gelukkig, volledig leven.
  • De levenskracht en het bewustzijn worden minder, hetgeen uiteindelijk tot ziekte kan leiden.

Lees hier verder

 

  De zeven stappen om je hartewens waar te maken  
 

Door te kiezen om de zeven stappen van het manifesteren te leren, heb je gekozen om je leven een stap hogerop te brengen. Terwijl je deze stappen leert, zul je zien dat je wensen gemanifesteerd worden en zelfs je wildste dromen waarheid worden.

Als je deze stappen dagelijks doorneemt, zijn er geen grenzen aan wat je in je leven kunt manifesteren. Alles is mogelijk, dus wees wijs met het kiezen van je doelen.

Stap 1: Adem diep

Begin met het nemen van een lekker diepe schoonmakende ademhaling. Adem het leven in, de energie en de overvloed.
Terwijl je uitademt, laat je alle stress, spanning los uit je lichaam.
Laat alle gedachten en gevoelens los en kom tot rust.
Terwijl je doorgaat met diep ademhalen, verplaats je je aandacht naar je hart en neem enige momenten om daar met je aandacht te zijn in deze plaats van rust.

Stap 2: Maak je wens duidelijk

Stel je voor dat er een geest zoals die uit de wonderlamp van Alladin verschijnt.
Hij laat je een wens doen. Welke wens is dat? (luister naar je hart en laat je hart kiezen welke je diepste wens is).
Als je slechts 1 wens mocht doen, welke wens zou dat zijn? Richt je op die ene wens!

Hint: Kies iets wat je wilt, niet iets waar je vanaf wil.
Bijvoorbeeld: Als mijn ultieme wens is om gezond te zijn en een van de manieren voor mij om gezond te zijn is om gewicht te verliezen.
Dan zou mijn keuze zijn: ik wil gezond en fit zijn. Niet: ik wil afvallen.

Zet duidelijk je diepste wens neer. Het is goed om die op te schrijven op een plaats waar je er dagelijks aan herinnerd wordt.

Stap 3: Visualiseer van tevoren al succes

Verbeeld je dat je wens nu al is uitgekomen.
Als of het zich nu al in je leven heeft gemanifesteerd.
Laat je beeld zo helder mogelijk zijn: kleurrijk, levendig en werkelijk.

Stap 4: Omarm je gevoelens

Wat voor gevoel geeft het je als je wens is uitgekomen?
Voel het gevoel dat je hebt terwijl je je voorstelt dat je wens nu al waarheid is.

Hint: Laten we het voorbeeld nemen dat ik meer liefde in mijn leven wil. Vraag jezelf af welk gevoel je hebt als je alle liefde hebt die je nodig hebt.

Misschien voel je je rijk, succesvol, geliefd, opgelucht. Maar voorbij die gevoelens, wat voel je dan?
De meeste mensen voelen een dieper gevoel van vrijheid en liefde. Het diepere gevoel is wat je wilt voelen.
Dit is je kern waarde.

Stap 5: Maak een beeld

Laat een beeld opkomen dat je kerngevoel representeert.
Dat beeld kan een plaats, een persoon, een object, een kleur of een vorm zijn.
Hint: als je kerngevoel vrijheid is, zou een beeld kunnen werken van een vogel,
zeilen op de oceaan, paragliding, ruimte. Als je kerngevoel vrede is, zou een goed beeld kunnen zijn een zonsondergang, een duif, wandelen in de natuur, de kleur roze of een roos.

Stap 6: Laat los!

Laat je intentie over aan je hoger zelf.

Hint: Dit kan worden gedaan door tegen jezelf te zeggen: " ik laat nu de realisatie van mijn wens over aan de wijsheid en kracht van mijn hoger zelf."
En ga weer terug met je aandacht naar je kerngevoel.
Zoveel als je je kerngevoel energie geeft zo snel komen je wensen uit.

Stap 7: Vertrouwen

Vertrouw erop dat je alles gedaan hebt dat je moet doen.
Je hoger zelf en je onderbewuste doen de rest.
Ik raad je aan deze oefening elke dag te herhalen. Neem eenvoudigweg een paar minuten in de morgen als je net wakker wordt. Dit is een prima tijd om de oefening te doen. Als je eenmaal vertrouwd bent met de 7 stappen, zul je ze snel kunnen doorlopen, zonder ze op te schijven of ze erbij te houden.

Voel je vrij om deze oefening ook gedurende de dag te herhalen. Het is een prima manier om jezelf gefocust te houden op dat wat het belangrijkst voor je is.

Ik wens je veel succes in het manifesteren van je hartewensen!

Raymond Besems - Anand.nl

 

 

Stuur deze nieuwsbrief door . . . .

  De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider  
 

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

 
  Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link  
     
 

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartGeluk: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website, Peter

Webmaster StartSpiritueel

 
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.