Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm

 

Nieuwsbrief 30 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 24 september 2004

Welkom op de startpagina voor spiritualiteit: www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl

Beste mensen,

Hieronder volgt een aankondiging van een nieuw landelijk initiatief: www.silverinstituut.nl Een nieuw initiatief en de eerste die krachten en specialisatie bundelt, van zeer ervaren trainers. Silver Instituut geeft trainingen, cursussen en workshops, van persoonlijke ontwikkeling, zuiver energetisch tot natuurgenezing. Uniek door de breedte van het aantal disciplines dat het biedt. De trainingen zijn neutraal, los van oordeel, brengen we je dichter bij je eigen kracht. Inzicht wordt door introspectie gevonden, bij Silver Instituut sta JIJ centraal.

Groet,

Peter / StartSpiritueel


Duwtje in de rug

Op grond van deze gedachte is het Silver Instituut (SI) opgericht. Bij jezelf arriveren is immers geen gemakkelijke opdracht in deze hectische tijd. SI biedt verschillende trainingen die mensen weer in hun éigen kracht zetten, waardoor ze hun verantwoordelijkheid terug kunnen nemen. Het speelveld is de wereld om je heen, ook wel de Universiteit van het leven. Initiatiefneemster Liesbeth Koot gaat uit van de paradox dat de mens in principe geen cursussen nodig heeft. Eerder een duwtje in de rug. Je hoeft geen járen te studeren, maar we hebben allemaal reflectie nodig. Een nieuw inzicht vraagt om integratie, het toepassen in de praktijk. De diverse, op elkaar afgestemde trainingen zijn daarom overzichtelijk qua tijd en qua stof. Het is een gevarieerd aanbod waarin nieuwe technieken en kennis centraal staan. SI wil een verbinding bewerkstelligen tussen persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en metafysische wetenschap. Het doel is het creëren van een harmonieuze en veilige plek waar mensen kunnen (samen)werken aan de ontwikkeling van hun bewustwording, transformatie, persoonlijke en spirituele groei. De weg hier naartoe is hierbij even belangrijk als het resultaat.

Constant in beweging

Omdat ieder mens nu eenmaal verschillend is en in een andere fase binnen zijn leven verkeert, zijn de trainingen en workshops daarop aangepast. Binnen het totale aanbod, dat een rond geheel geheel vormt, is er "voor ieder wat wils". De trainingen vinden plaats in een landelijke omgeving op diverse locaties in Nederland en België. Zoals alles in de wereld aan verandering onderhevig is, blijft SI ook vernieuwen en in beweging en zullen de trainingen constant worden uitgebreid en aangepast. Op de website wordt iedere training door middel van drie sleutelwoorden toegelicht, deze geven meer inzicht in hoe de training plaatsvindt. In het speciale sleutelwoorden- en woordenboek worden de gebruikte begrippen toegelicht. Naast alle informatie over SI, de workshops en trainingen, staan er ook nog links van andere projecten die de aandacht verdienen en het Silver Magazine.

Uitganspunten van Silver:

 • Veranderen doe je van binnenuit.
 • De waarheid laat zich niet opdringen, iedereen mag zijn eigen waarheid ontdekken.
 • Wie dichter bij zichzelf komt, komt dichterbij de ander.
 • De enige constante is de verandering. Dat geldt ook voor onze trainingen.
 • Het bieden van veiligheid, (veiligheid door: training/ trainer/ locatie).
 • Een gevarieerd aanbod waarin nieuwe technieken en kennis ruim vertegenwoordigd zullen zijn
 • Diversiteit, de deelnemer zal niet met het totale aanbod affiniteit hebben, het is juist de bedoeling dat hij/zij datgene er uithaalt wat hem/haar specifiek aanspreekt.
 • Professionele ondersteuning is noodzakelijk om deelnemers een bescherm en veilig gevoel te geven.
 • De weg is even belangrijk als het resultaat.

Interview met Liesbeth Koot:

Liesbeth Koot (37) doet haar hele leven al alles op haar gevoel. Dit is voor haar dé perfecte graadmeter die haar nog nooit in de steek heeft gelaten. Na een succesvolle carrière als ontwerpster, voelde ze dat het tijd was voor een nieuw ontwerp: dat van haar eigen leven. Ze besloot haar fijngevoeligheid in dienst te stellen ten behoeve van anderen. Inmiddels is ze een samenwerking aangegaan met andere trainers, wat de geboorte werd van Silver Instituut. "Ik geloof in het bundelen van krachten."

Vanwaar die stap van ontwerpen naar de spirituele wereld?

Ik heb gewoon mijn gevoel gevolgd. Ik was er daarvoor nooit zo mee bezig. Van nature heb ik een sterk ontwikkelde intuïtie en instinct. Hier heb ik altijd blind op kunnen varen. Ik heb altijd geweten dat ik later met mensen wilde gaan werken. Maar wat? Zo'n vier jaar geleden begon het ineens te kriebelen. Ik had altijd met hart en ziel ontworpen, maar was toch toe aan een verandering. Toen begon mijn spirituele zoektocht. Op internet werd ik overspoeld door het immense aanbod van cursussen en opleidingen. Door de vele bomen was het bos voor mij nauwelijks nog zichtbaar. Uiteindelijk werd ik aangetrokken door een opleiding, gebaseerd op de metafysica. Die ben ik toen gaan volgen. Later volgde nog meer opleidingen in Amerika. Hierbij stond het werken met energie centraal. Uiteindelijk heb ik zelf een therapie ontwikkeld: "Quantum transformatie therapie". Dit klinkt ingewikkelder dan het is. In het kort komt het erop neer dat ik op onderbewuste blokkades van de ander werk en deze door middel van transformatie ophef, waardoor de desbetreffende persoon weer dichter bij zijn of haar eigen gevoel komt. Het is geweldig om mensen op die manier te kunnen helpen.

Wat versta jij onder spiritualiteit?

Ach, wat is spiritueel? Het hele leven is spiritualiteit. Het heeft voor mij in ieder geval niets te maken met kristallen bollen of voorspellingen, maar vooral met het hier en nu. Dat is het enige wat belangrijk is. Spiritualiteit brengt je dichter bij je gevoel. Het is ook praktisch toe te passen. Denk maar eens aan de kracht van onze gedachten. Daarmee creëren we dagelijks ons leven. Silver biedt daarom ook trainingen om dit proces bewuster toe te kunnen passen. Daarna kan je het direct in je leven integreren.

Hoe is het initiatief voor Silver bij jou ontstaan?

Tijdens mijn laatste verbouwing. Er liepen toen twintig man door mijn huis. Ik merkte dat het motiveren van mensen me goed afging. Mijn huis veranderde ineens in een werkplek waar iedereen elkaar ging helpen. Het was echt opvallend aangezien men in de bouw normaal gesproken alles op elkaar afschuift. Ik voelde me prima in deze spilfunctie en kwam tot het besef dat ik niet alles meer alleen wilde doen. Daarbij geloof ik in het bundelen van krachten. Op die manier heeft ieder zijn functie binnen het geheel. Iedere trainer heeft zijn of haar specifieke kwaliteiten, net zoals iedere cursist zijn of haar specifieke behoeftes heeft. Daarom biedt Silver meerdere trainingen, maar wel met dezelfde uitgangspunten.

Wat zijn de belangrijkste?

Het bieden van een veilige en harmonieuze werkplek, waar mensen weer hun verantwoordelijkheid terug kunnen nemen, zodat ze vanuit hun eigen kracht kunnen functioneren. Vrijheid en ruimte zijn hierbij onontbeerlijk. Bij de trainingen is het proces net zo belangrijk als het resultaat. We ondersteunen mensen om zelf tot inzichten te komen. Iedereen mag zijn of haar eigen waarheid ontdekken, aangezien de waarheid zich niet laat opdringen. Uiteindelijk gaat het om introspectie, het ware zelf ontdekken. Hierin liggen alle antwoorden besloten en hoef je ze nooit meer buiten jezelf te zoeken.

Maar door me tot Silver te wenden, zoek ik het toch ook buiten mezelf?

Nee, want het doel is uiteindelijk om weer bij jezelf te arriveren. En daar heb je soms een extra zetje voor nodig.

Waar staat de naam Silver voor?

Omdat we niet werken vanuit een bepaalde religie, noch met goeroe's en dogmas, zocht ik naar een zo neutraal mogelijke naam. En net als met zoveel dingen in mijn leven, kwam de naam Silver zomaar ineens naar boven. Silver vertegenwoordigt de maan, het licht van het onbewuste, het vrouwelijke aspect. De wereld heeft op dit moment een teveel aan mannelijke energie en daarom hebben we meer vrouwelijke energie nodig voor de balans. Maar ook verbinding van het onbewuste met het bewuste, het lagere met het hogere en het individu met het geheel. Binnen de alchemie staat het transformeren van metalen in Zilver ook voor transformeren van materie en energie. Zilver staat daarnaast voor creativiteit. Allemaal aspecten die we binnen Silver terugvinden.

Ga je zelf ook nog trainingen geven?

Voorlopig ga ik me eerst bezighouden met de organisatie en coördinatie. Later zal ik ook participeren, zelf trainingen gaan geven. Dan wordt Silver Instituut ook een podium voor mijzelf.

Hoe zie je de toekomst?

Ik houd me liever nooit zo bezig met de toekomst, maar met een eigen bedrijf ontkom je natuurlijk niet aan een beetje toekomstvisie. Ik hoop daarom dat we in de toekomst vanuit een mooie eigen plek kunnen gaan werken. Verder wordt de wereld steeds kleiner en lijkt het me geweldig wanneer we steeds meer in staat zullen zijn kennis en informatie te bundelen en deze over de hele wereld met elkaar uit te wisselen. Tenslotte speel ik met de gedachte om trainingen voor kinderen te organiseren. Op die manier leren ze op speelse wijze al vroeg om bij zichzelf te blijven. Dat scheelt weer een hoop werk voor later!

Liesbeth Koot van www.silverinstituut.nl


De volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd en hieronder speciaal geselecteerd:
 • Paragnost en helderziende Lammert Begeman. Als helderziende begint Lammert altijd iets te vertellen over de persoon zelf, meestal iets persoonlijks of een gebeurtenis uit het verleden, zodat men dit kan bevestigen.
 • "NAHATA", Alternatieve Geneeswijzen. John & Barbara Wissekerke.
 • 'een Handreiking' met respect voor de natuur en werken aan genezing en bewustzijn. Caroline Steenwijk. Je kunt hier alles vinden wat de Praktijk voor Geestelijke- en Natuurgeneeswijzen, ‘een Handreiking’, je te bieden heeft.
 • Het leven van het spirituele en het paranormale. Treed binnen in de wereld van "Chantal", de Gentde paragnosten.
 • Voetzoeker, praktijk voor voetreflexmassage & geestelijke begeleiding. Meriel Ira Lydia Hofland, natuurgeneeskundig therapeute.

Oproep aan iedereen, die deze nieuwsbrief leest. Heb je in je familie, bij je vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit: mail dan de link van StartSpiritueel door. Dit kun je heel eenvoudig doen met de volgende link. Dank voor de moeite en daarmee help je StartSpiritueel te groeien.
De mailinglist van de drie Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link, mail deze dan naar info@a-tzi.nl of bezoek de site en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel!!

Tot ziens op de website,

Redactie van StartSpiritueel

www.startkunst.nl - www.startschrijven.nl

 

 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.