Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
Nieuwsbrief 72 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 25 augustus 2006
 
www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl  
 
   
 
Geplaatst 1291 spirituele links in Regio en onderwerp. Lees hier spirituele artikelen en teksten op diverse gebieden.
 
Geplaatst 389 spirituele artikelen. Lees hier spirituele artikelen en teksten op diverse gebieden.
 
Geplaatst 927 advertenties in Regio en onderwerp. Lees hier alle spirituele advertenties op regio en rubrieken.
  Nieuwe linken Nieuwe artikelen op StartSpiritueel

Cursussen Spiritualiteit Groningen
de Ruimte biedt u de mogelijkheid om een ervaringsgerichte, innerlijke ontwikkelingsweg te volgen: van bewustwording naar spiritualiteit naar mystiek.

ANAHATA (4de Chakra)
ANAHATA (4de Chakra), Centrum voor Paranormale & Spirituele Zienswijzen. Publicaties herbergt onderwerpen die ons bezighouden. Workshops, Lezingen en Intuïtief tekenen.

Lichaamswerk, Bewustzijn en Ontspanning
Vrouw-Zijn weekenden op mooie locatie in het DrentsFrieseWoud voor kleine groepen vrouwen die in een actief/ontspannen sfeer het vrouwelijke bewustzijn willen versterken.

praktijk voor sjamanisme
Voor mensen die healing zoeken of gewoon weer in hun eigen kracht willen staan. Ik werk volgens het Vodou sjamanisme, tevens ben ik opgeleid in het Siberisch en het shuem sjamanisme.

Friesland Natuurlijk Anders
Op de schitterende natuurlocatie van Spiritueel Centrum Mannaz, Buitenveld 24, 9269 TV Veenwouden tel. 0511-477363 vieren wij voor de vijfde keer FRIESLAND NATUURLIJK ANDERS 2006.

healing Hands
de mens is een mijn rijk aan edelstenen van ontschatbare waarde.

borderline en spiritualiteit
borderline en spiritualiteit met forum.

Eén worden met jezelf
Leven in nieuwe energie. Artikelen geschreven vanuit inspiratie en eigen ervaring. Workshops, consulten en lezingen in nieuwe energie. Energetische oefeningen en channeling met als basis je eigen kracht en uniekzijn. Daarnaast ook muziek workshops.

Vrouw Holda
Workshops, cursussen en opleidingen rond spirituele natuurbeleving, bewustzijn en zelfontwikkeling. In een ontspannen omgeving en met een praktische insteek. Vrouw Holda schudt de boel flink op en laat de veren in de rondte vliegen, maar ze staat zelf stevig met beide voeten in de klei.

Edelsteencentrum 't Lichtstraaltje
Edelsteencentrum 't Lichtstraaltje Winkel en groothandel gespecialiseerd in levering aan therapeuten en kristalhealers.

Spiritueel Instituut / Stichting
Ter bevordering van de algehele groei in het spirituele. Voor mensen met hun hoofd in de wolken en de voeten in de aarde.

Spiritueel Genezen
Spiritueel Genezen: Reiki, Aura Healing en Aura Reading in Alphen aan den Rijn bij Anja Hoogenboom in Zuid Holland in het Groene Hart alphen a/d rijn.

Living Light, awaken to your Divinity...
Op deze website kan je vershillende cursussen vinden: Shamballa, Shekinah, Heilig Huwelijk, maar ook sessies zoals; facilitatie/ healing en Eleuthera Synchrotize System. Ben jij klaar voor je volgende stappen ? Awaken to your Divinity....

Het Aarde Portaal van goto2012
We leven in nieuwe tijden. Alles verandert. Alles gaat open, en komt naar buiten. We zijn met z'n allen onderweg naar de Nieuwe Tijd. Die tijd is heel nabij. Begint eigenlijk in deze oude tijd al te groeien, te wortelen.

FRIESLAND NATUURLIJK ANDERS 2006

 • Toegang op zondag 3 sept. vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur
  Op de voorverkoopadressen 10.00 euro, aan de kassa 12,50 euro
  Kinderen, op zondag, tot en met 12 jaar gratis, onder begeleiding van ouders/verzorgers.
 • Alle workshops, readings, sessies, lezingen, films en activiteiten op zondag zijn gratis, excl. evt. materiaalkosten, deze kunnen nooit meer dan een paar euro bedragen.
 • Ook dit jaar kun je op zondag gebruik maken van de pendelbus vanaf station Veenwouden naar Friesland Natuurlijk Anders.

Met o.a op zaterdag:

 • DE AARDE ROEPT, LUISTER MAAR
  Een introductie op en kennismaking met Reizende Aarde School en de filosofie van deep ecology. Ontwikkeld vanuit het Netwerk Aarde, Milieu & Spiritualiteit.

  Reizende Aarde School nodigt je uit te luisteren naar de natuur en je eigen innerlijke natuur. In de logica van de natuur kun je jouw eigen wijsheid ontdekken. Door de taal en de tekens te verstaan van de bloemen, de planten, de dieren en het landschap kom je op jouw eigen spoor in dit leven. Ga mee op deze ontdekkingsreis en sluit je aan bij Reizende Aarde School.

  Tijdens de workshops krijg je de gelegenheid de spannende wereld van de natuur en je eigen natuur te verkennen. Zodat je zicht krijgt op je eigen plek en bijdrage hier op aarde. Je kunt je spiegelen aan een bloem of in dialoog gaan met een boom. Je leert je gevoelig af te stemmen op de natuurlijke processen die zich ook in jouw afspelen.

  Reizende Aarde School geeft jou de gelegenheid je eigen relatie met de natuur verder te verdiepen en er de vormen aan te geven die op dit moment in je leven passen. En daarover te delen met anderen, zodat deze liefde verder kan groeien.

 • Workshop dromen helder waarnemen. Hoe dromen onze gids kunnen zijn tijdens veranderingsprocessen in ons leven.

  Iedereen droomt iedere nacht. Maar niet iedereen herinnert zich de volgende ochtend wat hij of zij heeft gedroomd. Dromen zijn een nachttaal die we kunnen leren verstaan. Ze dienen bijvoorbeeld als inspiratiebron voor schrijvers en dichters. Dromen bevatten persoonlijke en universele boodschappen en iedereen kan leren die te begrijpen. Ze zijn belangrijke begeleiders in ons spirituele leven.

  Er zijn verschillende soorten dromen, soms met symbolen waarvan je denkt: hoe kom ik er op? Wanneer je leert om deze symbolen te begrijpen is dit een weg om tot inzicht en verdieping te komen.

 • Paganistisch Instituut
  opleidingen, activiteiten, workshops, verkoop

  MA-AN Fryslân stelt zich tot doel om activiteiten te organiseren waarbij paganisten in contact kunnen komen met hun eigen-kracht en zich van daaruit kunnen ontplooien naar hun eigen-aard en eigen-wijsheid. We hebben meer vermogens in onszelf dan we vaak denken; ontplooiing begint bij het besef dat de mens in potentie alles in zich draagt wat hij in de wereld wil worden.

 • Bouw je eigen sjamanentrommel.Een Buitenkans!!

  Op Friesland Natuurlijk Anders bieden wij dit keer de mogelijkheid om je eigen sjamanentrommel te bouwen. Begeleiding en materiaal wordt verzorgd door Taco en Carolyne Blom-Reyneveld.

  Met hun bedrijf, Tonanzí (verschillende sjamanistische aktiviteiten,) hebben zij al vele mensen begeleid bij het maken van dit bijzondere en zeer persoonlijke instrument.

  Het bijzondere van hun werk ligt onder andere in het respekt en de aandacht voor de boom en het dier wiens hout en huid je gebruikt als je deelneemt. Zij benaderen het maken van je eigen trommel als een ritueel, waarbij je je wezenlijk verbindt met wat je aan het doen bent.

Zondag 3 september wordt de zo langzamerhand traditionele markt gehouden.
Naast alle verschillende therapeuten waar je kunt shoppen voor je persoonlijke groei, zijn er dit jaar ook allerlei leuke en lekkere kramen waar je leuke kadootjes voor jezelf of voor anderen kunt kopen. Van biologische kaasjes tot prachtige dingen voor in huis of tuin.

De markt is uitgebreider en leuker dan ooit.

Verder o.a. op zondag:

 • Energetisch Lichtveld. Nieuwe energie opdoen, behandeld worden voor pijnlijke plekken, geheeld worden, gewoon eens ondergaan wat een healing voor jou kan doen, dat kan allemaal op het Energetisch Lichtveld. Een keur aan therapeuten uit het Noorden is daar aanwezig om je te laten kennismaken met hun werkgebied. Elk met hun eigen specialiteit, kennis en kunde.

  Heb je nooit de stap durven zetten of weet je niet waar je naar toe moet, hier ligt de kans je erin te verdiepen, te vragen en te ondergaan; je wordt met open armen ontvangen.

  Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven kennis te maken met diverse soorten therapieën, zijn de consulten gratis. Het zijn echter geen volledige behandelingen.

 • DNA Activatie & Thètahelingtechniek. door Joop de Boer en Baukjen Ploegstra. De Thèta Helingtechniek heeft al duizenden mensen over de hele wereld ondersteund met het oplossen van hun dagelijkse problematiek, zowel op emotioneel, sociaal en fysiek gebied. De thètatechniek brengt ons direct tot de kern van een probleem of klacht. Tot op verschillende niveaus kunnen verouderde waarheden of overgedragen genetische overtuigingen verwijderd worden uit het DNA tot op het diepste cellulaire niveau. Door de DNA activatie herstellen we onze originele genetische blauwdruk. Wij vertellen er graag meer over in onze workshop, welkom.

 • De helende Energie van het hartchakra met Adriana Visser van praktijk Bergkristal uit Veendam. In deze workshop kijken we met bewuste aandacht naar ons hartchakra. Leven we in eenheid met onszelf, de natuur en de ander, in plaats van afgescheidenheid? Ervaar je liefdevolle aandacht voor jezelf en je naasten? Ben je in staat tot het voelen en aangaan van een universele liefde met de natuur en alles wat leeft? Of ervaar je toch nog een bepaalde beklemming, onrust of pijn in je hart. We reizen in gedachten naar onze eigen veilige plek en onderwerpen ons hartchakra aan een liefdevolle blik. Aan het einde van de workshop ga je fna weer tegemoet met een stralend hartchakra. Zodat je volop kunt zeggen, ik houd van mezelf, de ander, de natuur, de kosmos en het leven.

Bezoek de website voor alle info

Het boek “Multidimensionaalbewustzijn”

Met ingang van 1 september a.s. is het boek “Multidimensionaalbewustzijn” te verkrijgen.

Multidimensionaalbewustzijn is een boek waarin de auteurs je meenemen in hun ervaringen die zij hebben opgedaan als Thèta-facilitators met cliënten. Binnen de Thèta-transformatiesessies ontdekten ze dat vanuit het werken met de Thèta-techniek de DNA-informatie hen laat zien dat er veel meer geheeld wil worden dan alleen maar het thema waarmee een cliënt komt.

Op een begrijpelijke en eenvoudige wijze beschrijven zij hoe ‘wij als mens’ al eeuw in eeuw uit diepe cellulaire trauma’s, blokkerende en beperkende overtuigingen in ons DNA meedragen, zowel persoonlijk als in het collectief. Al deze trauma’s en overtuigingen blokkeren ons om te kunnen zijn wie we werkelijk zijn, namelijk Geestelijke Kosmische Multi-dimensionale Wezens.

Uiteindelijk zijn we allemaal wezens die vanuit andere dimensies en sterrenstelsels geïncarneerd zijn op Aarde. Veel Nieuwetijdsmensen zijn aangetrokken tot de planeet Aarde om te leren van het Aardse experiment en om het eigen Multidimensionale karma in evenwicht te brengen.

Door de verdichting van de driedimensionale energie op Aarde zijn nu veel van deze mensen zoekende naar hun missie. Ze lopen vast in de maatschappelijke, sociale en financiële structuren op Aarde en hebben moeite om hun plek te vinden. Diep van binnen weten ze dat ze anders zijn.

Als jij deze missie voelt of je wordt geraakt door dit boek, wees je er dan van bewust dat niemand op Aarde is gekomen om de wereld te verbeteren. We zijn allemaal gekomen om onszelf te transformeren naar een hogere trilling. Naarmate alle 12 DNA-strengen wakker worden, ontwikkelen wij een hoger geëvolueerd bewustzijn.

Te bestellen via e-mail: maldek@home.nl

Prijs € 14,75 exclusief verzendkosten.

Hartelijke groet, Baukjen Ploegstra en Joop de Boer

Website: Theta-instituut

 

Samen Schepper-ZIJN, Astrologisch jaarartikel 2006

Geschreven door Manuela van der Knaap

Vanuit de basis van een onrustig 2005 gaan wij verder. De horoscoop van 2006 laat opnieuw veel onrust zien. 2006 Een jaar vol met kansen, transformatie momenten, omslagpunten en de start van nieuwe cycli. De grote lijnen voor 2006 laten zien dat het vruchtbaar is om op een open maar actieve manier, je eigen bijdrage te leveren in de relatie met de ander. (Noordelijke maansknoop in Ram in het 7de huis) Het is het zoeken naar de centraliteit van het IK in contact met de ander. Het creëren van dat ‘WIJ’ gevoel en ook het planten van zaadjes voor de nieuwe cyclus.

2001 -2010 tijdperk van de Maan
Vanaf 2001 tot 2010 leven wij in een periode waarin de krachten van de Maan maximaal beleefd kunnen worden; soms zelfs in extremen. Astrid Fallon beschrijft in haar artikel The Soli-Lunar Match1 dat je tijdens ‘Out of Bounds’ perioden van de Maan (de zogenaamde OOB Maan), meer kleur en meer vrouwelijke waarden in het modebeeld vindt. Maar niet alleen in de mode is dit te merken. Een OOB Maan brengt ons dieper in contact met onze innerlijke wereld en ons gevoel. De vrouwelijke krachten worden in deze periode meer gewaardeerd en krijgen meer invloed en er is een tendens waar te nemen, waarin we zien dat we in de omgang minder rationeel zijn. Ook het onderbewuste en de wereld van het onzichtbare hebben meer onze belangstelling, maar kunnen soms ook de aandacht opeisen. De OOB periode van de Maan zijn vaak periode die verandering en geven tijdens het maximum een omslagpunt aan. Dit kan gevoelens van grote onzekerheid tot gevolg hebben, waarin de emoties hoog op lopen en chaos en!
extreme uitbarstingen niet van de lucht zijn. Rond de 2006 zomerzonnewende (zomersolstitium) is deze gebeurtenis het meest krachtig., doordat rond 19 juni 2006 de Noordelijke Maansknoop op 0º Ram staat. In maart en september bereikt de Maan haar maximum in “De grote Maanstilstand”(Max. Noorder en Zuiderbreedte van de Maan).

Astrologische uitleg
Ieder jaar staat de Zon even stil op het punt van de Steenbok en Kreeftskeerkring en is dan maximaal verwijderd van de evenaar, tenminste, vanuit de Aarde bezien. Want de Aarde draait natuurlijk om de Zon en niet anders om. Vanuit de Aarde bezien lijkt het dan alsof de Zon keert en weer richting de evenaar gaat. Dit noemen wij de winter of zomer zonnewende(Solstitium). De Zon en Maan hebben een gezamenlijke cyclus van 18,5 jaar, waarin zij steeds ieder iets meer dan 9 jaar de heerschappij hebben. Op het moment dat de Maan keurig binnen de Steenbok en Kreeft keerkring blijft, heerst de Zon, met het dagbewustzijn. Maar als de Maan buiten de keerkringen van de Zon gaat, dan is de Maan buiten het (declinatie)bereik van de Zon gekomen en is zij vrij om te functioneren vanuit haar eigen Maan-bewustzijn. Waarden als gevoel, de innerlijke wereld, het vrouwelijke in de mens, het onderbewuste en het onzichtbare behoren o.a. tot het Maan-bewustzijn. Buiten het gewone vlak van het dagbe!
wustzijn van de Zon kan de Maan dus extreme krachten ontwikkelen in de vlakken van haar eigen bewustzijn. Dit geldt trouwens ook voor andere planeten die buiten het bereik van de declinatie-baan van de Zon komen, die kunnen dan ook functioneren vanuit het eigen bewustzijn, buiten de kaders die het dagbewustzijn van de Zon vertegenwoordigen. Dit noemen we in de astrologie ‘Out of Bounds’(OOB) gaan van planeten. (Declinaties van de planeten, voorbij 23N27 en 23Z27) Al vanaf 2001 functioneert de kracht van de Maan vanuit haar eigen Maan-bewustzijn en kan zij krachten ontwikkelen die extreem zijn, dit duurt nog tot 2010. De Maan bereikt in 2006 haar maximale OOB stand, hier staat zij even stil in haar klimming, (Maanwende of Lunistice) voordat zij weer onderweg gaat om zich weer binnen de kaders van de Zon te voegen, in 2010. De stand van de Longitude Maan en zijn Heer geven veel informatie over het gedrag van de OOB Maan. In de jaarhoroscoop voor 2006 staat de longitude Maan i!
n Steenbok, conjunct Venus en Cheiron; alle drie verder majeur!
ongeasp
ecteerd. De Maan in Steenbok is normaal gesproken eenvoudig vorm te geven, maar in deze context met Heer Saturnus op de Apex van een Yod is ook deze kracht moeilijk te vatten. En alleen vanuit kosmische, spirituele niveau te begrijpen en te besturen.

Uitleg op persoonlijk niveau
Voor ons persoonlijk is het dus van belang dat we in de gaten hebben dat onze emoties plotseling met ons op de loop kunnen gaan en dat re-ageren je eerste impuls kan zijn. Je kunt dan het gevoel krijgen alsof het je overkomt, het overvalt je. Dit veroorzaakt mogelijk een gevoel van grote onzekerheid. Het is in deze periode van een OOB Maan eenvoudiger dan normaal om een diepe verbinding tot stand te brengen met ons innerlijk en alles wat zich diep in ons afspeelt. Als je door de eerste lagen van de impuls tot reageren heen gaat, dan kom je vervolgens in contact met wat zich diep in jou afspeelt. Dit kan grote heling opleveren, doordat je dan gaat begrijpen wat zich diep in jou in deze kwetsbare delen afspeelt. Dit zijn vaak afgescheiden aspecten in jou, die normaal gesproken verborgen blijven in het onderbewuste. Nu kun je daar weer een liefdevolle verbinding mee aangaan en zijn er mogelijkheden schadelijke patronen in je gedrag te doorbreken. In 2001 is dit proces begonnen !
en dit bereikt dus zijn maximum in juni 2006 en neemt weer af tot in 2010.

Uitleg op persoonlijk op kosmisch / spiritueel niveau
Op de momenten waarin je een OOB Maanstand in je eigen (progressieve) zielshoroscoop hebt, kunnen de waarden van jouw Maan-bewustzijn buiten het gewone kader functioneren. (Het dagbewustzijn van de Zon) In sommige gevallen is het zelfs mogelijk zeer bijzondere innerlijke ervaringen te hebben, waarin je vaardigheden van jezelf naar boven kunt halen vanuit andere existenties, ook existenties van buiten ruimte en tijd. Je kunt je dan HER-INNEREN wie jij in Wezen bent. (Dit is vooral tijdens de periode OOB zuid) Ik heb zo’n vermoeden dat dit met de collectieve OOB Maanstand op dezelfde manier zou kunnen werken. Het zou dan mogelijk zijn dat ieder mens naar eigen vermogen -maar sneller en eenvoudiger dan normaal- in staat is zich te HER-INNEREN wie hij/zij in Wezen, diep van binnen is. Wat tot gevolg kan hebben dat hij/zij zich dus ook oude vaardigheden kan her-inneren van buiten ruimte en tijd en vanuit andere realiteiten. Dit is dus functioneren buiten de bestaande kaders in zi!
jn pure vorm.

Uitleg op collectief niveau
Doordat de onderbewuste drijfveren van de mens meer worden aangesproken in deze 9 jarige periode, met het maximum in 2006, zien we dus extremere uitwassen. Een ouder die zichzelf en zijn kinderen van het leven berooft, extremisme of nationalisme, de uitbarstingen van de jongeren in Frankrijk, waarvan hele families al een aantal generaties werkeloos zijn. Dat wat onderdrukt is of zich onderdrukt of afgescheiden voelt, kan zich melden in deze periode. Vandaar dat de extremisten van verschillende bevolkingsgroepen zich melden, waaronder moslims, maar ook nationalisten. Dit geldt dus voor allerlei levensgebieden. Ook intuïtie, spiritualiteit en de innerlijke wereld krijgen meer aandacht. We zien dat de innerlijke, vrouwelijke waarden, als intuïtie en gevoel zelfs in het zakenleven steeds meer aandacht en erkenning krijgen.

Een keerpunt in evolutie?
Sinds 2005 vormen zich in de declinaties van de planeten, een zeldzame astrologische stand. Deze samenstand van de buitenplaneten, Neptunus en Pluto (15º Z 54 parallel), wordt op 29 januari 2006 exact en komt maar een keer in de ongeveer 100 jaar voor. Op die dag is het nieuwe/donkere Maan in Waterman. De nieuwe/donkere Maan is de kraamkamer van het universum, waarin nieuwe kosmische informatie geboren wordt. Wat deze stand nog eens extra bijzonder maakt is dat de samenstand plaats vindt rond een krachtpunt -16º20 declinatie ook wel de Manifestation Degree’2 genoemd, een vinding van Leigh Westin - en dat komt maar één keer in de ongeveer 493 jaar voor. In 2006 is de samenstand zeer dichtbij dit krachtpunt, waardoor de uitwerking extra sterk kan zijn.

De laatste keer dat deze samenstand van Pluto en Neptunus optrad in de buurt van dit krachtpunt was in het jaar 1514. Rond deze tijd begon Luther met zijn Reformatie en waren de Europeese ontdekkingsreizigers de wereld aan het ontdekken (Noord-Amerika). Dit had tot gevolg dat er epidemieën en nieuwe ziektes uitbraken bij de lokale bevolking van de ontdekte gebieden, door contact met nieuwe virussen en bacteriën. Maar ook strijd, oorlogen en (e)migratie waren gevolgen. Deze periode heeft de basis gelegd voor onze huidige moderne wereld. Als Neptunus en Pluto samen resoneren, dan geeft dit een aandrang om een groter geheel te omarmen en dus meer te omvatten en te ontdekken. Op het evolutieniveau van 1514 werkte dit uit als een drang om vanuit het eigen continent contact te maken met het grotere geheel om daarmee de eigen wereld te transformeren. Maar ook transformatie van het geloof, het zendelingenwerk voor het christendom was een gevolg.

Astrologische overwegingen
Hoe de parallel van Neptunus-Pluto stand dit keer uit zal werken is de vraag en het is zelfs mogelijk dat we hiervan helemaal niets bijzonders gaan zien in deze periode, maar evt. wel op een later tijdstip de gevolgen. Samenstanden in Declinaties geven volgens mij vooral perioden of fasen aan in evolutie, waarin bepaalde situaties kunnen ontstaan. (evolutie in de mens en in de wereld) De samenstand vind nu wel plaats heel dicht bij een krachtpunt (16º20 in declinaties ook wel “The Manifestation Degree”2 genoemd), waardoor de uitwerking extra sterk kan zijn. Jupiter begeleidt de samenstand, door op dezelfde graad te resoneren, waardoor alles uitvergroot wordt. Alsof het nog niet genoeg is, komen de Zon, Mercurius en Venus er ook nog eens bij, waardoor het dagbewustzijn ook wordt aangesproken. Dit speelt zich allemaal af eind januari tot begin februari 2006. Al deze planeten staan rond de 15º declinatie begin februari exact parallel en met de Maan contraparallel. De 15º declin!
atie valt in de Schorpioen-Waterman declinatie. Dit staat ook weer voor transformatie en vernieuwing.

Als ik deze informatie verbind met de jaarhoroscoop voor 2006, dan valt op dat transformatie van verborgen zaken (Jupiter-Pluto receptie in verbinding met Groot Vierkant met Mars, Saturnus en Neptunus) betreffende cultuur en geloof / spiritualiteit het aandachtsgebied is. Maar ook de wereld van onzichtbare energetisch dimensies, de geestelijke wereld, kan mogelijk een andere plek krijgen in ons bestaan. (Neptunus-Pluto parallel)

Uitleg op Persoonlijk kosmisch / spiritueel niveau
Als ik bovenstaande declinaties in verbinding met de jaarhoroscoop van 2006 uitleg op persoonlijk kosmisch niveau, dan geeft deze stand de mogelijkheid aan om evolutionair een transformatie door te maken in de beleving van eenheid, spiritualiteit en de onzichtbare energetische dimensies. Wij zijn vanuit de eenheid bezien niet afgescheiden, maar delen van een groter geheel.

Vanaf 6 maart tot 18 mei komt Mars OOB Noord. Dit geeft een fase aan, waarin de krachten van het Marsbewustzijn -het handelen, wilskracht en andere mannelijke waarden in ons- de mogelijkheid heeft, zich tot extremen te kunnen ontwikkelen en uiten. Zowel positief al negatief dus wees daarvan bewust als je keuzes maakt. In deze periode is er ook een totale Zonsverduistering op 29 maart 2006 (Sarosserie 8 Noord) die staat voor geniale intuïtieve sprongen, die sociaal en relationeel spanningen kunnen geven 3. Deze Zonsverduistering is te zien in Turkije, Egypte en Libië. De volgende totale zonsverduistering is pas weer 1 augustus 2008 te zien op de Noordpool en Noord-Azie.

Nieuw begin
2006 heeft een nieuw begin in zich van een aantal grotere cycli. De Maansknopen hebben een cyclus van 18,5 jaar en deze cyclus zal het komende jaar op het punt van 0º Ram komen rond de zomerzonnewende (ong.19 juni 2006) en daarmee een nieuw begin initiëren, samen met ‘De Grote Maanstilstand’ (in maart en september de Maanwende). Deze graad in de astrologische dierenriem betekent volgens de ‘Sabian’ symbolen 4:
Het beeld: Een vrouw die zojuist uit zee is opgerezen, een zeehond omhelst haar.
De zee staat voor de baarmoeder; het collectieve onbewuste, waaruit wij ieder moeten verrijzen om een individueel bewustzijn te creëren en wat in beginsel vatbaar is voor mislukking.
De Grondtoon: Het bovenkomen van nieuwe vormen en van de mogelijkheid van bewustzijn.

Maar 2006 heeft nog meer in petto. Pluto komt in dezelfde graad te staan als het Galactisch centrum, op 29 december 2006.(26.55 Boogschutter) Wat dit astrologisch precies inhoudt, is niet bekend. Maar Pluto staat voor transformatie en ik kan mij zo voorstellen, dat de transformerende werking van Pluto een nieuwe afstemming van de Aarde met dit Galactisch Centrum teweeg kan brengen en daarmee een nieuwe cyclus initieert. Pluto werkt op het niveau van het atoom en brengt ons in contact met hoe het IS, als het ware een soort neutraal 0 punt creërend, waaruit het oude losgelaten moet worden en het nieuwe kan ontstaan. De werking van Pluto op een punt in de astrologische dierenriem is altijd langdurig en beslaat een periode die tot eind oktober 2007 zal duren (2de keer: 18-7-2007 Pluto Retrograde en 3de keer: 27-10-2007 ). Het Galactisch Centrum is het middelpunt van vele zonnestelsels en laat zien, dat ieder middelpunt weer om een ander middelpunt draait. Dit Galactisch middelp!
unt bestuurt en omvat dus een groter geheel. Zoals wij ieder het middelpunt zijn van onze wereld en de ander van zijn/haar wereld. Er is dus steeds een zichtbaar groter organiserend principe aanwezig. Zou de Aarde een nieuwe afstemming krijgen op een groter geheel van de Schepping, een meer omvattend bewustzijn?

Bron: www.cirkelsvanlicht.nl

 

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link
 

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartGeluk: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website, Peter

Webmaster StartSpiritueel

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.