Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm

 

Nieuwsbrief 45 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 3 juni 2005

Welkom op de startpagina voor spiritualiteit: www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl


Eigentijds festival in Vierhouten van 9 juni tot en met 12 juni a.s.

Zie voor meer informatie als je geïnteresseerd bent: www.eigentijdsfestival.nl


Even wegdromen....

Heb je ook wel eens, dat je alles even zat bent, dat de dagelijkse sleur je teveel wordt, dat je smacht naar rust en iets leuks, maar dat vakantie er niet in zit ?
Misschien vind je het dan een goed idee jezelf weer in een betere stemming te brengen door een simpele meditatie/visualisatie oefening te gaan doen. Het voordeel is dat je er de deur niet voor uit hoeft en het slechts een korte tijd vergt om dit doel te bereiken.

We zoeken voor onze geluksbeleving de prikkel vaak buiten onszelf en het liefst ver weg. Het spreekwoord wat je ver haalt is lekker, schijnt voor veel mensen nog steeds op te gaan.
Natuurlijk is het leuk om er op zijn tijd eens op uit te trekken en kan een activiteit buiten de deur tot grote vreugde en voldoening leiden. Daar is ook niets mis mee, alleen zijn we een beetje vergeten, dat geluk in principe binnenin jezelf te vinden is. Deze oefening biedt je de kans jezelf snel in een betere stemming te brengen zonder invloed van buitenaf. Je kunt vanuit je luie stoel al aan de slag. Handig als je niet veel tijd hebt en je even toe bent aan iets anders.

Allereerst voor alle duidelijkheid even kort wat zaken op de rij.

“Je geest bepaalt je stemming, met je gedachten schep je je gevoelens en je kijk bepaalt hoe je zaken ervaart.”

Als je je van dit alles bewust bent kun je je voorstellen, dat je door je geest te manipuleren je elke gewenste staat van zijn kunt bewerkstelligen. Natuurlijk zul je je hierin door oefening moeten gaan bekwamen, zeker als dit nieuw voor je is. Om je op weg te helpen volgt hier een korte meditatie/visualisatie oefening. Het is een voorbeeld waarmee je naar eigen inzicht creatief kunt omgaan. Je kunt er een heel persoonlijk tintje aan geven, zodat het precies bij jou past. Het is een manier om je dagelijks bestaan even te ontvluchten en even weg te dromen…..om daarna met hernieuwde energie en plezier je bezigheden weer op te pakken.

Even wegdromen……. Kun je qua tijdsduur zo lang of kort maken als je zelf wilt. Zet eventueel een wekkertje, als je bang bent de tijd te vergeten of in slaap te vallen.

Hier volgt de meditatie:

-Zoek een rustige plek om even te gaan zitten.

-Doe radio, t.v. en telefoon uit om niet gestoord te worden.

-Ga gemakkelijk zitten en sluit je ogen.

-Begin met rustig een paar maal diep in en uit te ademen, waarbij je jezelf zoveel mogelijk ontspant en zet je aura bewust gesloten om je heen.

-Voel je verbonden met de aarde en de kosmos.

-Weet je veilig in je eigen ruimte en je verbindingen.

-Ontspan je verder en verder. Vooral de spanning uit je nek en schouders weg laten vloeien.

-Blaas de spanning er bij iedere ademhaling ook uit. Ga hiermee door tot je jezelf helemaal ontspannen voelt.

-Geef jezelf over aan de rust en de stilte, sta jezelf toe deze pauze te nemen.

-Laat alle haast of baalstemming van je afglijden, het is even niet aan de orde, je hoeft even niets meer.

-Maak je hoofd rustig en leeg. De stroom gedachten komt langzaam tot bedaren en je schenkt er geen aandacht meer aan.

-Als je zover bent, dat je je rustig en ontspannen voelt, ga je je een heel plezierig tafereel voorstellen.

-Je reist in gedachten naar een plek waar je op dat moment heel graag zou willen zijn.

-Je ziet de beelden voor je, je hoort de bijbehorende geluiden, je ervaart de gehele sfeer, die daarbij past. Je gaat er helemaal in op en geniet er met volle teugen van. Je voelt je vrij en droomt verder weg……Je schept je eigen verhaal en brengt jezelf in de meest optimale stemming, die daarbij hoort. Blijf zolang als je wilt hiervan genieten.

-Vul jezelf dan bewust met deze plezierige energie, vul elke cel met de positieve kracht van ontspanning en vreugde. Richt je helemaal op een positieve houding en gevoelsbeleving en veranker dit in jezelf. Weet dat je altijd op deze plek terug kunt keren als je daar behoefte aan hebt.

-Keer dan weer terug in het hier en nu door van drie naar een terug te tellen. Drie, adem diep in en uit. Twee, beweeg jezelf of rek je uit. Een, open je ogen.

-Ga staan en aard je goed door opnieuw bewust je wortels uit je voeten diep de aarde in te trekken. Zet ook je aura nogmaals goed gesloten om je heen.

Voel je verkwikt en vervult van je eigen positieve kracht. Loop even wat rond en ga weer aan de slag met je normale werkzaamheden.

Veel plezier ermee.

Angel. Voor meer info: www.denieuwetijd.nlEvenement Beschrijving
Woensdag 22 juni - UITVERKOCHT
Schrijf je nu in voor Dinsdag 21 juni

Extra avond - Dinsdag 21 juni

Hoe je natuurlijke intuïtie te gebruiken en te verbeteren

Het Amerikaanse medium Char is ook in Nederland uitgegroeid tot een fenomeen. Dit komt mede door haar veelbekeken programma op RTL4, Char, het medium, waarvan in september weer nieuwe afleveringen op tv komen. Het is fascinerend om te zien én live mee te maken hoe Char op een bijzondere manier contact met de geesten van overledenen weet te leggen. In de Verenigde Staten is Char Margolis, zoals zij voluit heet, al jaren hét medium voor filmsterren en andere celebrity’s.

In de afgelopen 25 jaar gaf de paragnoste duizenden lezingen en sessies. Van jongs af aan bezit Char al de gave om het leven van een ander vanuit een bepaald perspectief te bekijken. Ze blijkt werkelijk te begrijpen waar mensen verdriet om hebben. Daardoor kan Char heel gericht en succesvol troost bieden aan iedereen en niet alleen aan mensen die er voor openstaan.

Char heeft geleerd hoe zij haar intuïtie in sterke mate kan ontwikkelen, maar weet dat ook erg goed over te brengen. Na deze avond bent u helemaal op de hoogte van hoe u bij uzelf een zesde zintuig kunt ontwikkelen. Waar het op 22 juni vooral om draait is:

uzelf intuïtief, emotioneel, en spiritueel te verheffen

uw natuurlijke, intuïtieve krachten te leren begrijpen en verbreden

de moed te ontwikkelen om uw capaciteiten te accepteren en te koesteren

uw vertrouwen te vergroten zodat het eenvoudiger wordt uw doelen te bereiken
Bovendien zal Char tijdens deze avond persoonlijke sessies geven zodat u met eigen ogen kunt zien hoe zij gebruik maakt van haar intuïtieve en spirituele gave.

Na afloop van deze ongetwijfeld bijzondere avond zal Char Margolis haar boek(en) signeren.

BEPERKT AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR - Meldt u snel aan om teleurstelling te voorkomen.


Als je een wijze stem van binnen gaat horen...

Nog één Messias

Auteur: Alla Avilova
Aantal blz.: 156. Prijs: €16,95
Uitgeverij: Samsara
ISBN: 90-77228-00-4 / NUR 302

Nieuwe Russische 'messias' houdt niet van verstorven woorden

Wat gebeurt er met je als je een wijze stem van binnen gaat horen?
Wat doe je met je ontdekkingen en twijfels?
Deze vragen zullen menig spiritueel zoeker bekend voorkomen.
In de novelle 'Nog één Messias', van de in Nederland wonende Russische schrijfster en journaliste Alla Avilova, wordt de hoofdpersoon met deze vragen geconfronteerd.
Dit is het verhaal van een zoektocht naar de antwoorden.

Op een nacht wordt Wladimir Ivansjin in zijn Moskouse flatje wakker door het geluid van een stem die hem zegt: "Jij bent een messias." Hij gelooft dat onmiddellijk. Zijn vrouw kan Wladimir's transformatie niet aan, verklaart hem voor gek en verlaat hem. In Moskou, waar na de roemloze ondergang van de communistische heilstaat iedereen alleen maar wil feesten en zo snel mogelijk rijk wil worden, zit er niemand op een nieuwe messias te wachten.

Daarom besluit Wladimir, samen met zijn zoon Svjat, Moskou te verlaten. Na een zwerftocht over het immense Russische platteland komen ze terecht op een landtong bij een rivier waar ze al gauw de aandacht van de plaatselijke bevolking trekken. Het 'Vissersstrand' wordt een ontmoetingsplek waar rond het dagelijkse kampvuur vissers, intellectuelen, monniken, mannen en vrouwen, hun verlangens, pijn, dromen en gedachten met elkaar delen en luisteren naar de Stem, die zich via Wladimir openbaart. Er ontstaat spontaan een "straatarme religie zonder voorschriften, regels en rituelen".
Maar naarmate de roem van de Stem toeneemt, groeit ook de tegenstand. Niet alleen de maffia, maar ook de abt van het nabijgelegen klooster en Wladimir's puberende zoon zorgen ervoor dat de leefgemeenschap steeds meer onder druk komt te staan.

Nog één Messias is een prachtig filosofisch en aandoenlijk verhaal dat zich afspeelt in het moderne Rusland, waar temidden van de algehele verwarring de mensen hun zekerheden en hun dromen zijn kwijtgeraakt en waar religieuze tradities geen antwoorden meer kunnen geven.
Een land waar zomaar een kleine messias kan verschijnen.
" Ik voel me een messias voor degenen die ronddolen op de begraafplaats van 'absolute', 'hoge' of 'eeuwige' waarheden en proberen levende grond onder hun voeten te voelen, dwars door de as van de heiligdommen en de schil van verstorven woorden heen", zegt hij.
"Als God nog één keer deze wereld wil redden, dan stuurt Hij een Dochter", hoort hij opeens.

 

Stel nu eens dat zich daadwerkelijk een nieuwe messias aandient in de wereld van vandaag de dag. Hoe zou deze zich manifesteren? Zouden we hem of haar herkennen? Zouden we deze messias ook geloven en hoe zouden we met hem of haar omgaan?
Wat we tot nu toe weten van de mens Jezus was dat hij tegen de gangbare stroom inging, zowel sociaal en maatschappelijk als in religieus opzicht, en dat hij bepaald niet door iedereen met open armen werd ontvangen. Kennis van de gebruiken in de tijd dat Jezus leefde leert ons bovendien dat de dood aan het kruis een straf was die werd opgelegd aan mensen die de maatschappelijke orde bedreigden. Mensen die religieuze regels overtraden kregen een andere doodstraf, namelijk dood door steniging. De kruisdood van Jezus wijst dus op een sociaal bewogen en zelfs provocatieve mens.
Moeten we een nieuwe messias nu ook zoeken bij de sociaal activisten? Of kan een messias zich op een heel andere manier voordoen? De Russische auteur van de novelle 'Nog één messias' Alla Avilova richt zich helemaal aan het begin tot zijn lezers met: "De grondleggers van religieuze tradities, mystieke stromingen, spirituele ordes en gemeenschappen waren voor hun tijdgenoten in de regel twijfelachtige figuren. Zij verschenen plotseling op het toneel en begonnen eigenmachtig te zingen. Daarna brachten zij het koor uit de maat en maakten de aangestelde solisten razend. Alleen in het perspectief van de tijd ontdekte men een organische verbinding van hun optreden met het toen klinkende gezang." En vervolgens neemt de vertelling een aanvang.
Het is in de 'ik'-vorm geschreven, vanuit de man die ontdekt dat hij een messias is, en tegelijkertijd weet dat de wereld niet op hem zit te wachten, al helemaal niet in het hedendaagse Moskou, dat nog druk bezig is de nieuwe vrijheden te omarmen en misbruiken. Daarom voelde de hoofdpersoon, Wladimir Ivansjin, zich niet echt blij met de Stem die in hem klonk en steeds krachtiger werd.
Wladimir verandert, en de innerlijke veranderingen worden prachtig beschreven, er komen heel poëtische stukken voor in deze novelle. Zo vertelt Wladimir over de identiteitscrisis die volgde: 'Ik groeide door mijn omhulsel en ik vloeide uiteen. Ik zei 'ik', terwijl ik niet meer wist wat dat betekende. Voor anderen was ik Wladimir Ivansjin, voor mezelf - soms een klont, soms een golf van gevoeligheid in de ruimte. Ik was het gehoor, geperst in één van de Moskouse flatjes, ik was het strottenhoofd waaruit de Stem kwam…."
De veranderingen hadden grote gevolgen. Wladimirs vrouw ging bij hem weg, Wladimir zelf ging het huis niet meer uit, las geen boeken meer, keek niet meer naar het nieuws, kortom, in de ogen van 'de gewone man' was hij op zijn minst zonderling. En psychiaters hebben voor dit soort mensen vast wel een omschrijving.
Wladimirs zoon blijft bij hem, en brengt nieuwsgierige mensen mee naar huis die naar Wladimir komen luisteren. Het duurt niet lang meer of Wladimir en zijn zoon laten alles achter zich en gaan op reis. Met niets, zelfs geen doel. Onderweg laten ze het lot bepalen waar ze terecht komen en met wie ze praten, en als Wladimir spreekt, dan is dat vanuit de Stem. Maar begrepen wordt hij niet bepaald.
Zo strijken ze neer aan de oever van een rivier, op het Vissersstrand, in contact met vissers. Er ontspinnen zich dialogen die er op het eerste gezicht wat stuurloos uitzien. Wat heen en weer gepraat, wat herinneringen, maar telkens weer zit er ergens in deze dialogen opeens een uitspraak of een interactie die je aan het denken zet.
Al lezend zul je in het boek een aantal parallellen met het leven van Jezus vinden: zienswijze en uitspraken, maar ook de kleine kring vertrouwde personen om hem heen, de komst van een vrouw die zich bij hem voegt, en de druk om hem van het toneel te doen verdwijnen. Verschillen zijn er natuurlijk ook: Wladimir had een zoon, leefde in een heel andere contekst en was ook een heel ander mens. Is of was hij een messias? Hij weet het zelf zeker en uiteindelijk ook niet zeker. Het maakt ook niet uit, want het verhaal blijft je op de een of andere manier intrigeren. Juist de twijfel en aparte wendingen waardoor je Wladimir toch niet helemaal kunt plaatsen kunnen maken dat je gaat zien dat er misschien in jezelf ook iets zit van de Stem die Wladimir hoort. De slotzin van het boek is 'Ik ben benieuwd naar het vervolg.' Ik ook.

Over de auteur:
Alla Avilova woont sinds 1979 in Nederland en werkt in ons land als journaliste. Zij is medeoprichter van het blad Koörddanser, sinds 1984 één van de belangrijkste informatiebronnen over activiteiten op het gebied van zingeving en spiritualiteit. Eerder verscheen van haar de roman 'Openbaring van het vuur' die vertelt over de opsporing van een bijzonder Russisch manuscript (Rusland 1998 & 2005; Duitsland 1999). 'Nog één Messias' is haar tweede boek en tevens de eerste titel in het Nederlands.


Quantum Leap 2007

Het einde van de maya kalender is voorspeld op 2012. Deze datum heeft nooit vastgestaan en de potentie dat deze kon verschuiven naar voren of verder weg bestond vanaf het begin.

De datum zoals gezien door Tobias en Saint Germain en andere leden van de Crimson Council is 2007. De quantum leap. Het moment dat de energie van de aarde zal expanderen en een enorme hoeveelheid nieuwe energie beschikbaar zal zijn voor de aarde.

Op dit moment wordt door de meeste nog gespeeld en gecreëerd met oude energie. In de non-dualiteit geplaatst is oud en nieuw geen nieuw duaal plaatje van goed en slecht of een lineair proces. Nieuwe Energie is simpelweg energie die nog niet gecreëerd is op aarde en dat is oude energie wel.

In 2007 zal de aarde de mogelijkheid krijgen om met nieuwe energie te gaan creëren. Daarin zal expansie merkbaar zijn. De weg erheen wordt gekenmerkt door chaos, ongeloof en mensen die liever het oude behouden dan het nieuwe aangaan. Geen probleem, de aarde is het enorme speelveld waar potentiëlen dmv de verbeelding tot leven geroepen kunnen worden en daarin is de aarde een geweldig veld om te werken en te leven. Hoe dan ook.

Andere zaken die makkelijker toegankelijker zullen worden is het interdimensionale, het scheppen met nieuwe energie, een enorme expansie waarbij de ruimte waarin we kunnen spelen veel groter zal zijn.

Nu wordt vooral gespeeld met oude energie. Zoals Saint Germain in de channel vertelde, die ik in Spanje deed samen met een groep shaumbra, is het niets anders dan het recyclen van energie. Het is spelen met hetzelfde zand in dezelfde zandbak. We halen een oude trui uit en breien er een nieuwe van. Je herkent dat vooral in het feit dat veel mensen de dualiteit, het oordelen, het 'readen' van anderen en spiegelen van elkaar nog ernstig nodig hebben om tot creatie of inzicht te kunnen komen.

Uitgaande van de non-dualiteit is een groep mensen, shaumbra, reeds eerder begonnen met deze quantum leap. Momenteel spelen we met de nieuwe energie en brengen dit op kleinere schaal in ons eigen leven binnen. Op die manier zijn wij de forrunners in de nieuwe energie.

En zoals het meestal gaat met mensen die revolutionair bezig zijn, is er ongeloof, veroordeling en denigrerend reactie. Het is iets dat al jaren gaande is in mijn leven en van andere shaumbra wordt niets anders gehoord. Het oude gaat hangen aan het nieuwe om het nieuwe tegen te houden. Wat het leuke hieraan is, is dat juist door dat tegen hangen een enorme voortstuwende kracht wordt gegeven aan de quantum leap. Juist door het tegenhouden wordt die kracht ontwikkeld waardoor we straks een enorme opbouw hebben om zo de nieuwe energie in te slingeren. Net als een schommel die zowel vooruitgaande als achteruitgaande bewegingen nodig heeft.

Vandaar dat de non-dualiteit voor veel shaumbra belangrijk is. Geen oordeel meer al wordt geoordeeld. Volledige compassie voor hen die andere keuzes maken. Veel ook het gevoel van onbegrip omdat niet gezien wordt wat wordt gedaan. Al wordt het onder de neuzen van anderen geschoven, het wordt zelden gezien.

Daarbij is de keuze om ten volle van het leven te genieten belangrijk. Kiezen voor het leven, er volledig JA tegen kunnen zeggen zorgt ervoor dat je werkelijk kunt gaan scheppen in de Nieuwe Energie. Als je niet voor het leven kiest of het nog niet weet, dan kan je geen enkele levenskracht energie toevoegen aan je creaties.

Vandaar dat het belangrijk is om samen te komen. Shaumbra onderling stappen meestal gezamelijk in een veilige heilige ruimte waar hun schepperkracht ten volle wordt ervaren. Waar gespeeld kan worden met deze energieën en ervaren kan worden voor Al Dat Is. War geoefend kan worden met alle opties en mogelijkheden die er zijn. De verbeelding, het interdimensionale, kiezen voor leven, erkenning van eigen Goddelijkheid en alle schepperpotentie die daarbij hoort.

Het ervaren hoe een schepper te zijn, hoe een leraar te zijn, zal ons voorbereiden op de rol die we na 2007 in zullen gaan innemen. Als levende Goddelijke Menselijke Engelen die als gids kunnen fungeren voor degenen die dan in dezelfde verwarring terecht zullen komen als wij zo vaak in ons leven hebben meegemaakt. De stappen die we nu zo bewust meemaken en waarin we elkaar inmiddels moeiteloos kunnen faciliteren is ons oefenmateriaal voor taken die er al zijn en worden ingenomen of die duidelijker zullen worden naarmate meer in eigen Godskracht gestapt gaat worden.

Of zoals Saint Germain het zei tijdens een channel gedurende de Shaumbra University:
"Als jullie dansen mogen jullie gerust op elkaars tenen gaan staan. Deze creatie (de shaumbra university) is mij te dierbaar om te laten verkwanselen door angsten, zelfmedelijden, onzekerheid, zelfonderwaardering en geneuzel."

Het sloot perfect aan op de channel die Jean Tinder voor mij deed, waarin zij eveneens Saint Germain channelen: "It's time to cut the bullshit."

En zo is het.

Website: Crimson Circle Nederland


Workshop van Mayakalender

Lieve mensen,

Ik wil jullie graag van Harte de komende lezing en workshop van Mayakalender deskundige en auteur, Carl Johan Calleman uit Zweden ,aanbevelen.

Op 10 juni geeft Carl Johan een lezing in ons centrum in Ede, en op 11 en 12 juni zijn workshop.

Carl Johan Calleman's bij Ankh-Hermes verschenen boek: 'De Maya Kalender en de transformatie van het bewustzijn' Zie ook www.calleman.com

"Een onthullend boek over de diepe betekenis van de Maya-kalender en de menselijke bewustzijnsevolutie", is inmiddels aan z'n tweede druk toe.

Zijn lezing en workshop zijn echt JE van Het!

Voor alle details hoe je deze buitengewone lezing/workshop bij kunt wonen kun je onze andere site bezoeken: www.cmp-shee.com

Namasté,

Monique de Neef en Hans Rietveld

www.spiritueelmagazineonline.com


Filmrecentie: What The Bleep Do We Know

Nadat het dagelijkse, weinig inspirerende leven van Amanda uit elkaar valt, komt ze in een wereld terecht die door wetenschappers wordt aangeduid als de kwantum fysica. Chaotische gebeurtenissen en ontmoetingen leiden tot een diepere, verborgen kennis waarvan ze niet eens afwist. Net als elke held raakt Amanda in een crisis. Haar ideeën over hoe mannen zijn, hoe haar relaties met anderen zouden moeten zijn en hoe haar emoties haar werk beïnvloeden blijken helemaal niet werkelijkheid te bestaan.Wanneer Amanda leert mee te gaan in de ervaringen, overwint ze haar angsten, groeit haar wijsheid en vindt ze de sleutel tot de grootste geheimen .Ze is niet langer een slachtoffer van omstandigheden, maar ze is op weg om de creatieve kracht van haar leven te worden. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn….What the Bleep Do We Know!? is een nieuw soort film. Het bestaat gedeeltelijk uit interviews, een verhaallijn en gedetailleerde en inspirerende visuele effecten en animaties.

Voor meer info ga naar de: Officiële siteDe volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd:
  • Shine! Reiki: behandelingen, cursussen, intro's, Reiki behandelingen en cursussen! Een nieuwe Reiki praktijk in Utrecht. Kom eens langs voor een behandeling, intro, of een Reiki Doe avond.
  • Trilogos. Praktijk vanuit een holisitische visie. We werken met natuurgeneeswijzen, healingen en begeleiden mensen op hun spirituele weg. We werken veel met ouders van NieuweTijdsKinderen. Verder verzorgen we lezingen en workshops op al deze gebieden.
  • ACT on Virtues. "Het leven is leren, de deugden zijn de lessen". Cursus: Opvoeden met Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen. Cursus: vind de wijsheid in je hart, voor iedereen die wil kennismaken met het Virtues Project. Tevens Bedrijfstrainingen.
  • Shiatsu Masunaga Amsterdam, Cordula Quadt. En is een manuele behandelwijze voor het gehele lichaam. De geest van Shiatsu laat zich echter beter omschrijven als ´communicatie door aanraking`.

Start Spiritueel is een Banner StartPagina met veel linken op het gebied van new age, reiki, workshops, healing, bewustwording, ontplooi-ing, groei en zelfontwikkeling. Op weg naar een nieuw spiritueel bewustzijn.
Start Kunst is een Banner StartPagina met heel veel linken op het gebied van schilderkunst, beeldende kunst, fotografie, cursussen, kunstnieuws, galeries, kunstwerken, kunstagenda en exposities.
Start Schrijven is een Banner StartPagina met veel linken op het gebied van schrijven, dichten, verhalen, gedichten, proza, poëzie, columns, artikelen en verder alles wat met schrijven en schrijfkunst te maken heeft.
Start-Single is een Banner StartPagina voor singles: een overzicht van linken van en voor singles. Alleenstaanden activiteiten, dagtrips, events, informatie, nieuws, dating, vakantie, weblogs, reizen en coaching. Kortom alles wat alleenstaanden interesseert.
Start Winkels is een Banner StartPagina voor winkels, leveranciers, kleine zelfstandigen, detailhandel, aanverwante diensten en producten (o.a. bloemen en tuinen, kleding, boeken, computers, hobby, voeding, wonen, muziek en hun klanten.

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van Start-Single: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website,

Webmaster StartSpiritueel


 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.