Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
Nieuwsbrief 69 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 4 augustus 2006
  www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl  
       
  Geplaatst 1248 spirituele links in Regio en onderwerp. Lees hier spirituele artikelen en teksten op diverse gebieden.
  Geplaatst 302 spirituele artikelen. Lees hier spirituele artikelen en teksten op diverse gebieden.
  Geplaatst 885 advertenties in Regio en onderwerp. Lees hier alle spirituele advertenties op regio en rubrieken.
  Nieuwe linken Nieuwe artikelen op StartSpiritueel

Life Alignment
Life Alignment betekent levensafstemming, je leven afstemmen op je levensdoel. Het is de missie van Life-Alignment om mensen te inspireren om hun levensdoel te ontdekken en te begeleiden bij de manifestatie ervan.

Stemmen horen
Stemmen horen. Steeds meer mensen hebben problemen doordat men stemmen hoort, of beelden ziet die een ander niet hoort of ziet.

Heilige Geometrie
Aankondiging in agenda, Geometrisch Festival te Varik sept. 2006. Mer-Ka-Ba activaties.

Spirals of Evolution
Je kunt de evolutie van de mens en van al het leven op Aarde tezamen zien als een spiraal. Cycli worden doorlopen en iedere ronding wordt weer op een hoger niveau gemaakt.


Wandel naar jezelf
De aangeboden wandelvakanties zijn geschikt voor mensen met enige wandelervaring. Pelgrimstochten naar Santiago de Compestelo.

Hare Krishna / Bhakti Yoga / Tempel
Audarya Dhaam tempel (ISKCON) Elke zondagmiddag is iedereen vrijblijvend welkom om kennis te maken met de Bhagavad Gita in een gezellig tempeltje. Haribol!

Welkom bij het Alziend Oog van Horus
Het Oog van Horus is een site met veel informatie over het onverklaarbare, mysteries en spiritualiteit. Het is een site voor zoekers en niet zozeer voor mensen die een bevestiging willen voor een vaste overtuiging.

Reiki en energetische therapie
Praktijk waar behandelingen worden gegven in reiki, en diverse energetische behandelmethoden. Reikicursussen worden regelmatig georganiseerd volgens het klassieke usui systeem.

klank,adem/meditatie en voeding
Klank, adem/meditatie en voeding zijn de aspecten waarmee ik werk.Ik bied zowel individuele begeleiding als workshops in groepsverband. Bel of mail gerust voor meer informatie.

Irize Loots Alternative Healer-nr. 111
Irize Loots Alternative Healer She offers the following healing therapies : Gestalt Therapy, Aromatherapy, Reiki - sessions & courses, Intuitive Healing - sessions & courses, Meditation and Relaxation Classes.

Creating With Love
Creating With Love. Mandals, Lichtwerk en Spiritualiteit.

Sacred Pathways
Sacred Pathways verweeft, verbindt en loopt haar Paden in het 'Natuurlijk Ritme' kosmisch en aards!

De cirkel vzw -website
Het bewust omgaan van de mens t.o.v. de natuur. In verbondenheid met zichzelf, staand binnenin de cirkel van het geheel, ‘Wij zijn de scheppers.

het Jozef Rulof forum
Het Jozef Rulof forum * een blik in het Hiernamaals. De 27 boeken van Jozef Rulof - samen meer dan 11.000 pagina's - bevatten een schat aan spirituele kennis en wijsheid, bedoeld om de aardse mens wakker te schudden.

"Friesland Natuurlijk Anders 2006" festival

5 jaar Friesland Natuurlijk Anders. 2 & 3 sept. in Veenwouden
FNA 2006 een tweedaags festival of een 1 daags bezoek, aan jou de keus.
Vier dit weekend, vol met natuur, kunst, spiritualiteit, dans, healing, markt, open podium, filmhuis, verdiepingshuis, kinderveld etc. Met meer dan 70 cursusleiders, therapeuten die je de leukste workshops in tipi's laten beleven.
Toegang op zondag in de voorverkoop 10 euro, alle consulten, sessies,workshops gratis. zie voor meer info de website
Voel je welkom om dit weekend met vele enthousiaste mensen te komen vieren. Hartegroet team FNA 2006

www.frieslandnatuurlijkanders.nl

Zuivering en balancering van chakra's en energielichamen

Dit is een zuivering en balancering van je chakra’s en energielichamen. Dit zijn energiecentra waarmee je energie en informatie uitwisselt met de omgeving en die je diverse biologische, psychologische en spirituele niveaus van functioneren vertegenwoordigen. Vergeet niet eerst de geleide meditatie van het energieveld van Liefde te doen, je kunt er ook één geheel van maken. Je kunt bij deze meditatie het beste zitten, op een stoel of op de grond, ontspannen en met een rechte rug. Als je wil, kun je een zacht, ontspannend muziekje erbij opzetten. Word je bewust van je energiebol van Liefde en je wortel in de Aarde. Sta nogmaals je hart toe om zich wijd te openen en nog meer onvoorwaardelijke, universele Liefde uit te zenden naar en te ontvangen van alle leven, overal, inclusief jezelf.

Breng dan je aandacht via je wortel een eindje de Aarde in, één handlengte onder je voeten in de denkbeeldige situatie dat je benen gestrekt zouden zijn in de grond. Daar tref je je Aardester-chakra aan. Richt je aandacht erop, met de intentie dit Aardester-chakra te zuiveren en te balanceren. Het is je contactpunt met Moeder Aarde, dat je helpt om jezelf te aarden en haar Liefde te ontvangen en Liefde aan haar te geven. Voel, zie of stel je voor dat dit chakra zichzelf van binnenuit schoonblaast, zich ontdoet van allerlei overbodig geworden energetische banden van afhankelijkheid, controle en manipulatie die bestaan tussen jou en andere mensen en/of instellingen. Deze banden lossen op in de energie van onvoorwaardelijke, universele Liefde, voorgoed verdwijnend. Ga ze niet doorknippen, want dan kunnen ze gaan werken als onkruid en terugkomen, want knippen is voor je subtiele energievelden een agressieve handeling. De zuivering vindt al plaats doordat je je aandacht en intent!
ie richt op dit chakra. Je Aardester-chakra wordt helder en stralend en komt op één lijn met je wortel en met het hartkristal in het centrum van de Aarde.

Breng nu je aandacht naar het uiteinde van je stuit, waar je je stuitchakra aantreft. Dit is het energetisch centrum van je overlevingsdrang, dat je veilig en thuis doet voelen en dat je opgebouwd heeft in je jeugd. Het is ook het energiecentrum waar jouw doodsangst en, wat hetzelfde is, je levensangst hun zetel kunnen hebben. Doe hetzelfde met dit chakra als met het vorige.

Breng nu je aandacht naar de plek halverwege je stuitchakra en je navel. Hier tref je het chakra aan van je emoties, creativiteit en sexualiteit. Richt je aandacht op dit chakra en sta toe dat hetzelfde gebeurt, een zuivering en balancering, als met de vorige twee chakra’s. Het komt energetisch op één lijn met de chakra’s eronder.

Breng nu je aandacht naar je maagstreek of zonnevlecht-gebied. Hier vind je je zonnevlechtchakra, het energiecentrum van wilskracht, het jezelf een plaats geven in de maatschappij en ook van macht en manipulatie. Hier kunnen zich ook angsten vastzetten. Richt je aandacht op dit chakra en sta toe dat ook dit zichzelf reinigt en balanceert.

Breng je aandacht naar je hartstreek, waar je je hartchakra aantreft, het energiecentrum van liefde, relaties, samenwerking, gemeenschapsgevoel maar bovenal van onvoorwaardelijke, universele Liefde. Verdriet kan zich echter vastzetten in je hartchakra. Sta toe dat met dit chakra hetzelfde gebeurt als met de voorgaande.

Breng je aandacht naar de plek tussen je hartchakra en keelgebied. Hier treft je je thymuschakra aan, dat evenals je hartchakra in verbinding staat met je thymusklier, die deel uitmaakt van jouw afweersysteem. Dit thymuschkra heeft echter als functies je geestelijke en lichamelijke immuniteit. Sta toe dat met dit chakra hetzelfde gebeurt als met de voorgaande.

Breng nu je aandacht naar je keelgebied, waar je je keelchakra aantreft. Dit is het energiecentrum van communicatie, van het luisteren naar- en het spreken en belichamen van jouw eigen waarheid en van het werkelijke, diepere luisteren naar anderen. Sta toe dat met dit chakra hetzelfde gebeurt als met de voorgaande.

Breng nu je aandacht naar het punt tussen je wenkbrauwen. Hier vindt je je voorhoofdschakra, het energiecentrum van het innerlijke en uiterlijke zien en van visie, ook van je levensvisie. Het is verbonden met al je hersenfuncties en ontvangt de heilige Licht-geometrie als informatie vanuit het innerlijke universum. Sta toe dat met dit chakra hetzelfde gebeurt als met de voorgaande.
Breng nu je aandacht naar je kruin, waar je je kruinchakra aantreft, die wel de Duizendbladige Lotus genoemd wordt. Dit is je centrum van innerlijk weten, wijsheid, Verlichting en het weten omgaan met Verlichting. Sta toe dat met dit chakra hetzelfde gebeurt als met de voorgaande.

Breng dan je aandacht naar een plek één handlengte boven je kruin, waar je je Zielesterchakra vindt. Dit is de poort van jouw ziel. Via deze heb je contact met je ziel oftewel je innerlijke essentie of wezenskern. Hierdoorheen kan jouw ziel indalen in degene die jij bent op Aarde en in je stoffelijke lichaam, zodat je vanuit je innerlijke kern kunt gaan leven op Aarde. Dit is Descensie, indalen. Het omhoog gaan in frequentie, oftewel Ascensie, kan niet plaatsvinden zonder Descensie. Want het is een vermelting van dimensies en dat is tweerichtingsverkeer. Sta toe dat met dit chakra hetzelfde gebeurt als met het voorgaande.

Als je je voorstelt dat je vanuit jouw zielesterchakra omlaag kijkt, kun je zien of je voorstellen, dat alle chakra’s schoon en energetisch in lijn (balans) zijn met elkaar. Vanaf je Aardester-chakra komt een energie omhoog die er voor het innerlijk oog uitziet als vloeibaar licht in alle kleuren van de regenboog. Dit vloeibare regenbooglicht sproeit als een fontein uit je zielesterchakra omhoog, verdeelt zich in triljarden regenboogdruppeltjes, die zachtjes neerdalen door je stoffelijke lichaam en al je energielichamen, deze reinigend en meteen erna zichzelf reinigend en zich vervolgens verzamelend in je Aardester-chakra, vanwaaruit ze weer als één stroom van vloeibaar regenbooglicht omhoog komen, enzovoorts. Er ontstaat een mooie, op steeds dieper niveau zuiverende energiecirculatie door en om je heen, die net zo lang door blijft gaan als nodig is en als op dit moment goed voor je is. Het is één vrolijke stroom van Liefde.

Terwijl je deze Liefde blijft voelen, komt je weer rustig terug, je bewust wordend van je lichaam, het contact tussen je lichaam en de grond en evt. kussen of stoel en je wortel in de Aarde. Word je bewust van je ademhaling en de eventuele muziek en alle andere geluiden om je heen. Als je zover bent, beweeg je je vingers en tenen, open je ogen en glimlach.

Bron: www.spiralsofevolution.nl

Nieuw boek Barbara Marciniak deel 4: Pad van Kracht

Wijsheid van de Pleiaden voor een wereld in chaos

ISBN 90-75636-57-1

2006, 288 pp, € 16.90

Aarde maakt op dit moment een tumultueuze bewustzijnstransformatie door; velen vragen zich af wat ze met deze nieuwe kennis zullen doen. De keuzes die we nú maken, zullen de loop van gebeurtenissen bepalen die complexer en ontzagwekkender zijn dan we ons nu kunnen voorstellen.

De dageraad van een nieuwe bewustzijnsrevolutie breekt aan. De mens kan niet om de noodzaak heen deze krachten te beheersen: nu of ooit. Gezien hun avontuurlijke geest, zijn de Pleiadiërs hier om onze kijk op ons snel veranderende leven te delen en om hun steun te bieden. Ze willen vooral enkele voorstellen doen over het omgaan met de enorm opgevoerde energieën die in stilte onze planeet beroeren.

Dit vierde boek van Marciniak en de Pleiadiërs gaat vooral over onze meerdimensionale werkelijkheid en het ontwerp van het bestaan, over energie en frequentie, over het loslaten van overtuigingen, en helen van onze genealogische lijn, en het terugwinnen van de kracht die in ons sluimert.

Het is onze taak om ons hogere bewustzijn te activeren, ons te bevrijden van de tirannie van angst, en onze menselijke gevoeligheden te waarderen en te begrijpen. Daarmee kunnen we onze vermogens gebruiken om een nieuwe waarschijnlijke wereld te creëren! Vernietiging of wederopbouw is een keuze. Je kunt realiseren wat je wenst; je gedachten, dromen en intenties veranderen de structuur van de werkelijkheid, dus welk programma wil je in het leven roepen?

Bron: http://uitgeverij-petiet.nl

De komst van de vijfde dag van de Maya-Kalender

Een doorbraak naar hoger bewustzijn, de komst van de collectieve Christus. We leven in een tijd waarin ons bewustzijn sneller en sneller evolueert. Onder invloed van binnenkomende kosmische energieën beschreven in de Maya-Kalender ontvouwt zich een tijdsplan voor de bewustwording van de aarde. We naderen een moment dat ons op een hoger niveau de energie brengt die ook naar aarde kwam ten tijde van de opstanding van Christus. Het verschil met toen is dat deze energie nu een transformatie van het collectieve bewustzijn brengt en het voor iedereen mogelijk maakt eenheid te gaan ervaren. Naarmate we de einddatum van de Maya kalender naderen vind de expansie van bewustzijn in steeds kortere tijd plaats met als gevolg explosieve veranderingen op aarde en het bewustzijn van de mensheid en aarde.

Carl Calleman, een leidend expert, met een vernieuwende en diepgaande visie over de functie van de Maya-Kalender zal tijdens deze lezingen en workshop spreken over de transformatie van ons bewustzijn in deze eindtijd van de dualiteit waarin we samen naar een wereld van Eenheid evolueren. En hij zal uitleg geven over de binnenkomende energieën van deze tijd en inzicht geen over hoe de veranderingen op aarde verband houden met de Maya Kalender. En verteld hij hoe we zelf kunnen gaan mee resoneren met het goddelijk plan beschreven in de maya Kalender en waar we informatie kunnen vinden over ons eigen Maya teken.

Datum:22 September
plaats: Groningen
duur: 19.30-22.15
type: lezing en video, ontmoeting Bhagavan met Maya ouder Don Alexandro
adres: blekerstraat 17
contact: Harmen 06-28414036 www.goldenheart.nl
email: mariekevanhuet@hotmail.com
prijs: 20 euro, minima 15.

Datum 18 september
lezing Amsterdam,
contact: 19.45 tot 22.30,
info en opgave,
Liesbeth 06-16800603, www.heartevents.nl

19 september. Lezing Breda
plaats: Copacabana, Overakkerstraat 190 in Breda
contact: Stefani 06-24671447,
email:stefaniesormani@casema.nl
tijd: inloop 19.00 aanvang 19.30

21 september
lezing Hengelo,
tijd: inloop 19.00 aanvang 19.30,
contact: Rob, 074-2593940,
email; rob@livinginjoy.nl

23 september, hele dag
workshop: hele dag 10.00-22.00,
adres: Muiderkerk, Linaeusstraat 37,
contact en opgave Liesbeth 06-16800603, graag opgeven onder vermelding ‘goldenheart’ liesbeth.bakker@heartevents.nl. Of via de website www.heartevents.nl

Datum: 24 september, lezing tijdens deeksha ahau Doorbraakviering in kerk in A’dam,
tijd: 14.00,
Programma
-welkom door Harmen en Clare
-korte lezing Carl Johan Calleman over de Transformatie van het Bewustzijn in deze tijd.
-afstandsdeeksha door alle deeksha-gevers
-geleide meditatie van Onno Harmsen met hands on deeksha door vele, aanwezige deeksha-gevers

Adres: Linnaeushof 94, Amsterdam (oost)
opgave en info. via Rob: tel 074-2593940 of 06-10528928
Email: rob@livinginjoy.nl

Carl Johan Calleman: cjcalleman@swipnet.se

 

De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link
 

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Tot ziens op de website, Peter

Webmaster StartSpiritueel

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.