Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
 
 
Nieuwsbrief 103 - StartSpiritueel - 5 december 2008
 
 
 
     
 

Beste mensen,

Vandaag Sinterklaas; voor mij dit jaar een goede reden dit weer te vieren inclusief surprises en gedichten. Het heerlijke avondje is weer gekomen. Mij boeit het toch weer keer op keer en toch heeft de wereld er iets van gemaakt van wie zoet is krijgt lekkers en meer van die onzin. Nou kerk en staat deed daar ook wel netjes aan mee, zoals vaak de pastoor voor Sinterklaas speelde. Ach wij zijn er niet minder van geworden, want wie vond het als kind niet een mooie en spannende tijd.

Wat is eigenlijk de echte betekenis van Sinterklaas? Zo lees ik o.a. op de website van theosofie.info over een Nieuwe Wereldorde. En verder het neerdalen van Hemelse Energie. Nu ben ik de laatste tijd veel aan het lezen over wat er gaande is in de huidige tijd. Bijvoorbeeld het Ascentie Proces: wat is onze missie als Lichtwerker? Hierbij een kort stukje uit de Shield:

We zijn hier gekomen als koppelstuk, we ontvangen de hogere energie via onze spirituele-mentale-emotionele lichamen om het dan via ons fysieke, 3D lichaam door te sturen naar de Aarde. Dit is onze missie als Lichtwerker; de hogere energie ontvangen en doorsturen naar de Moeder, opdat zij haar totale frequentie zo kan verhogen dat ze kan ascenderen. Dat we zelf mee ascenderen is een leuke bijkomstigheid - maar we zijn hier gekomen in dienstbaarheid aan Moeder Aarde!

Een heerlijk avondje gewenst !!

 

 
  Door de Winden der Verandering Gaan  
 

Voorspellingen: Waar of Onwaar
Aartsengel Michaël via Ronna Herman
vertaald uit het Engels door Frank Hoogerbeets
December 2008

Geliefde meesters, er is een vloedgolf van voorspellingen en theorieën geweest over de toekomst van de mensheid en de Aarde. Sommige van deze voorspellingen hebben een grote kans werkelijkheid te worden, terwijl andere beslist niet zullen uitkomen. Door de eeuwen heen moest de mensheid een integrale rol spelen in het creëren van de collectieve geloofsstructuren waarbij grote drama’s, zowel positieve als negatieve, werden uitgespeeld in verschillende landen, tussen rassen en culturen, alsook individueel. Het is waar dat elk tijdperk werd beïnvloed door een vanuit het Licht vooraf bepaald thema dat van toepassing was voor die tijd. Er waren beproevingen en gelegenheden gedurende elk tijdperk dat elk levend Wezen op Aarde beïnvloedde, en elke beslissing, of die nu bevorderlijk was of schadelijk, beïnvloedde het geheel. Echter, niets of niemand kan het universele Goddelijke plan veranderen, behalve onze Vader/Moeder God. Vele cyclussen, persoonlijke, planetaire, galactische, universele en omniversele cyclussen komen ten einde, en het is alsof de ganse Schepping zich afstemt op de hartkern van de Opperste Schepper.

<< Lees verder >>

 

 
  WinterVuurplaats 2008-2009: Wake Up in Time  
 

 

's Avonds is het vroeg donker. Het is bijna december en de WinterVuurplaats komt eraan. Voor de vijfde keer maken we een ontmoetingsplek in de tijd van de dertien heilige nachten. We zetten onze Mongoolse Ghers weer op en steken de kachels aan.

Wake up in time
De tijd van de heilige nachten is van oudsher een periode van bezinnig en inzicht. Een oud Noors verhaal vertelt van Olav Ästeson die op kerstnacht in slaap valt, wakker wordt in zijn droom en een reis maakt in een andere wereld. Maar vraagt deze tijd niet om wakker te worden in deze wereld? En wat is dat dan? Er gebeurt zoveel tegelijkertijd. Wat zijn we in staat daarvan waar te nemen? Wat is de betekenis van wat je meemaakt? Hoe wakker zijn we? Kun je dromen met open ogen?

De heilige nachten
De tijd van de heilige nachten is een tijd waarin de hemel open staat. Op de WinterVuurplaats leidt het tot gesprekstof, nieuwe gedachten en het ontstaan van bijzondere gebeurtenissen in de vorm van theatrale performances, ceremonies bij bepaalde momenten en sociale kunst. Verder kent de WinterVuurplaats lege-handen-momenten: dat het vanzelfsprekende zwijgt, dat je het even niet meer weet en een gevoel van innerlijke chaos. Situaties waarin 'de afgrond' zich opent. Wij komen deze momenten iedere keer tegen en eerlijk gezegd: we zoeken ze juist op, omdat ons inziens daarin rijpt wat wij als mensen aan elkaar, aan de wereld en aan de tijd te zeggen hebben. En dat maakt de WinterVuurplaats tot een spannende plek...

<< Lees verder >> of bezoek de website

 

 
  www.maudygoededoel.nl - Project Hope  
 

Mijn naam is Maudy Maidman en als contactpersoon van website Goede Doel heet ik U van Harte Welkom.
Deze website is ontstaan vanuit het samenbundelen van creatieve energie ten bate van een goed doel. In samenwerking met mijn zus Peggy is dit idee ontstaan. In Januari van dit jaar heb ik als vrijwilligster het project
Childsponsoring opgestart binnen Stichting WINS, waarbinnen ik ook de PR onderhield vanuit Nederland naar Bali, de sponsors en teamleden.
Mijn focuspunt is nu gegaan naar direct contact met Bali, de PR en het begeleiden in spiritualiteit samen met Ketut en Nyoman van het Weeshuis,voor de kinderen aldaar. Dit doe ik o.a. door geestelijke en financiële support te geven, door voetreflex massage te introduceren als een positieve bijdrage om balans te kunnen scheppen in lichaam en geest, waarbinnen dit weer doorgegeven kan worden aan anderen.


www.maudygoededoel.nl

 

 
  Leren Toveren voor BeginnersWorkshop - Lyke Bagaya  
 

Eindelijk een workshop leren toveren; alleen helaas oud nieuws maar wie weet komt er een vervolg.

Workshop waarin we The Secret, Het Intentie Experiment, De
7 Spirituele Wetten van Succes, Spiegelogie, De Wetten van het Universum, Hoe word ik een Miljonair, The Law of Attraction, Vraag en het wordt Gegeven, Synchroniciteit, Lessen van een Miljonair, kaarsenmagie en nog veel meer in één grote heksenketel gooien, 13 maal deosiel omroeren (dat is met de klok mee) en leren hoe wij zelf onze wensen kunnen formuleren en het universum in kunnen sturen.

<< Lees verder >>

 
  Uit en In het Licht - Expositie Jan Westerhof  
 

In de maand december exposeert de kunstenaar Jan Westerhof in Bibliotheek Zwolle Centrum. Zijn expositie getiteld ‘Uit en in het licht’ speelt zich voornamelijk af rond het thema transformatie. In september exposeerde de Zwolse kunstenaar succesvol in een gerenommeerde galerie in Chelsea New York. Een aantal werken van die expositie, zoals de serie ‘Out of the Blue’, zijn nu in de bibliotheek te bewonderen.

Transformatie
Het werk van de Zwolse kunstenaar bestaat voornamelijk uit acryl op papier of doek en pasteltekeningen en speelt zich af rond het thema transformatie. Dit vindt zijn weerslag in een aantal series met bepaalde kleuren als basis of een aantal symbolische afbeeldingen. Zo ontstond er o.a. een serie “Out of the Blue”, een letterlijke stroom beelden, uit een diepe Indigo blauwe kleur ontstaan, waarvan een deel onlangs in New York geëxposeerd werd.
Verder symbolische afbeeldingen in series als ‘Birds and Butterflies’, ‘Soulflowers’, ‘Turbulent times’ en de nieuwste serie “Uit en In het Licht”. De laatstgenoemde serie is een afspiegeling van een reis door het bewustzijn, of misschien beter gezegd ‘Bewust Zijn’. Op deze ‘reis’ veranderen de beelden, aangezien transformatie nooit statisch is, net als het leven zelf. Alles is constant in beweging.
De filosofie achter de schilderijen van Jan Westerhof wordt o.a. ontleent aan ‘Een cursus in wonderen’, het boek dat de schilder sinds een aantal jaren bestudeert. Ook de serie ‘Uit en in het licht’ is geïnspireerd op het eerder genoemde boek.
Meer informatie en uitleg over het werk van Jan Westerhof is te vinden op de website www.westerwonderworld.nl. Hierop staat ook de film “Message for a New America”, die speciaal gemaakt is voor de expositie in New York.

 

Kunstenaar aan het woord
Zaterdag 13 december is Jan Westerhof van 11.30 tot 12.30 uur aanwezig in Bibliotheek Zwolle Centrum. Hij geeft dan een toelichting op de geëxposeerde werken en gaat met belangstellenden in gesprek over zijn werk. De entree hiervoor is gratis.
De expositie ‘Uit en in het licht’ is van 2 tot en met 3 Januari gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum.

 
     
 

Stuur deze nieuwsbrief door . . . .

 
  De mailinglist van de Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider  
 

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

 
  Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link  
     
 

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link: bezoek de website en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel

Warme groet, Peter / Orfilan (www.orfilan.nl)

Webmaster StartSpiritueel

 
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.