Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm

 

Nieuwsbrief 29 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 7 september 2004

Welkom op de startpagina voor spiritualiteit: www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl

Beste mensen,

Ik kan merken, dat de vakantie periode er op zit, want de nieuwsbrieven vliegen weer de mailbox in. Sommige bevatten zeer actueel nieuws: vandaar deze vervroegde nieuwsbrief. Maar eerst even het volgende:

Sommige mensen nemen aan of wekken de indruk in sommige mails, dat achter StartSpirtueel een groter bedrijf zit genaamd: Multimedia Internet bedrijf A-Tzi en dat hier ook meerdere mensen werken. Om gelijk de juistheid aan te geven: A-Tzi en daarmee de drie StartPagina's en de website CirkelsvanLicht worden beheerd door één persoon en dat ben ik dus. Druk genoeg dus en reden dat ik niet altijd even snel en accuraat informatie kan en wil plaatsen. Het bedrijf is zogezegd gevestigd in de achterhoek van de keuken met uitzicht op een tuin. Ik maak dus ook niet alle websites, die op StartSpiritueel staan zoals wel eens gesuggereerd wordt. Dit zijn allemaal linken die apart worden aangemeld. Dit wilde ik graag even kwijt.

Zoals in de vorige nieuwsbrief beschreven: is het nu veel beter zoeken met de zoekfunctie van Google binnen de website StartSpiritueel. Als je bijvoorbeeld zoekt op: reiki+limburg kom je als eerste tegen: www.startspiritueel.nl/dina-mystica/ of zoeken op channelen kom je op: www.startspiritueel.nl/marina/channelen.htm Dit zijn dus wel websites gemaakt door mij en geplaatst in subdirectories van de website. De bedoeling hiervan was en is om een Community op te zetten van mensen die op het gebied van Spiritualiteit iets te betekenen hebben en gebruik willen maken en profiteren van de bekendheid van StartSpiritueel, die inmiddels is uitgegroeid tot een veel bezochte website. Kijk voor meer info bij: Info eigen website op het plaatje rechtsboven op de hoofdpagina.

Onderstaand mooi, actueel en bijzonder spiritueel nieuws.

Groet,

Peter / StartSpiritueel


Als "Vertrouwen"........ Wantrouwen wordt en hoe we het VERTROUWEN weer terug vinden.

Lieve Allemaal,

Door alle Menselijke Beperkingen en Groeisprongen en Processen die we dagelijks meemaken, kan het gebeuren dat het Wantrouwen ineens (weer) de kop op steekt.

Klopt het wel wat Ik doe.

Klopt het wel wat de Ander doet.

Zodra deze gedachten opkomen, gaan we als een spiraal naar beneden in ons trillingsgetal.

 • We laten ons leiden door ANGST, WANTROUWEN, CONTROLE, NEGATIEVE GEDACHTEN en zo meer.
 • We gaan zelfs zó ver, dat we er nog eens 1000 dingen bij halen om ons Wantrouwen (= Angst) te VOEDEN.
 • Zodra iemand in onze omgeving iets doet (als wij zo laag in Trilling zijn), reageren we dan niet meer met Liefde maar met de "ZIE-JE-WEL" reactie. (Ziejewel: ik wist het wel, ik voelde het al, ik dacht het al, hij/zij is er op uit mij aan te vallen, te kwetsen enz.)
 • Deze persoon BEVESTIGD die emotie (angst, wantrouwen enz) waar WIJ zelf op dat moment in zitten.

Als we IN LIEFDE zijn….in liefde ZIJN…dan was zo’n reactie uitgebleven en hadden we de ander gerespecteerd voor de fase waarin de ander zit.

Het zit ‘m dus niet in DIE persoon, NEE!!

Het zit in onszelf!

Wij waren angstig geworden en probeerden de controle vast te houden.


Hoe kom je weer van Wantrouwen naar Vertrouwen.

Allereerst door eens weer naar BINNEN te keren.

Je InnerlijkKIND Schreeuwt om aandacht, geef het aandacht. Met Liefde en zorgzaamheid.

Vraag wat het nodig heeft en negeer dit KIND niet meer.

Praat met dit KIND. Het is je InnerChild (KIND) die je vertelt dat je alle ballast af mag doen, alsof je een sjaal afgeeft aan de Engelen: doe maar af, laat maar LOS, het dient je niet meer.

Dan:

Je Chakra’s in balans brengen, goede aarde-oefeningen doen en mediteren.

Mediteren op NIETS.

Want van Niets-heid kom je weer tot Iets-heid.

In zoveel woorden: Maak je hart weer open voor de liefde, ook al loop je tegen Wantrouwen, Angst en andere (negatief voelende) gebeurtenissen aan (want je blijft ze steeds weer tegenkomen…..dit gaat niet weg, WEL kunnen we leren HOE we ermee om mogen gaan!).

Dit kan alleen in Stilte.

Want..wie niet stil is kan niet luisteren.

Hoe wil je luisteren naar wat je hart je te vertellen heeft, of God, of je HogerZelf, of de Kosmos..als je niet stil kunt zijn?

Las daarom voldoende rust in voor jezelf.

Zorg voor jezelf. Wees Lief voor je zelf.

Als je niet goed voor jezelf…je ZELF (je ZELVEN) zorgt, kun je dat ook niet doen voor een ander!

Onthoudt:

Wat je niet hebt, kun je niet geven!!!!!!

Licht en Liefde,

Marina van: Marina'sSpiritualWebsite


Nieuwe artikelen op de website van Ans Corbée (www.reiki-usui.nl/spiritueel/)

Psychologie is de kennis van de ziel

De ziel zit in je hart en wel in de linkerhartkamer en toch is zij het krachtveld van je hele wezen. De ziel geeft ons bepaalde gevoelens, dit kan iets negatief of iets positiefs aangeven. We zeggen wel eens, ik voel het in mijn maagstreek of iets goed of fout is en dit zijn dus de gevoelens die onze ziel ons doorgeeft. Luister naar deze gevoelens want deze gevoelens vertellen ons iets, dit zijn de juiste gevoelens. Deze gevoelens laten ons ook dingen inzien, dus laat het toe.

Het bestaan van wat we de ziel noemen, nemen we niet serieus genoeg om te overwegen wat het bestaan van de ziel voor ons alledaagse ervaring betekent.
We hebben de aandacht niet gericht op de noden van de ziel. We hebben ons méér gericht op het lichaam en op ons persoonlijkheid. We weten al veel, maar we weten niets van de ziel, het lichaam is het instrument of het voertuig van de ziel. Het lichaam heeft behoefte aan rust en verzorging, maar achter elk aspect schuilt de energie van de ziel. Gezondheid van de ziel is als het wáre het doel in een spiritueel/ geestelijk gezond en in balans zijn leven van de mens.

Zoals de geneeskunde het lichaam beter tracht te maken, zonder de erkenning van de ziel die vaak achter de gezondheid of ziekte van het lichaam schuilgaat, zodat er vaak geen genezing mogelijk is, omdat de ziel niet genezen kan.

Zo tracht de psychologie de persoon beter te maken, zonder de kracht van de ziel te onderkennen die zich achter de gedaante en ervaringen van de persoon bevindt. Om rechtstreeks op het niveau van de ziel te genezen is het nodig om te erkennen dat we een ziel hebben. We begrijpen niet welke invloed onze gedragingen en handelingen op onze ziel een indruk achter laat. Wanneer we begrijpen dat alle ervaringen in ons leven nódig zijn geweest om zelf in balans te komen.

Psychologen hebben geprobeerd ''instortingen en zelfs ziekten'' psychologisch te verklaren. Psychosen en instortingen zullen benoemd worden, namelijk dat de ziel geschokt is. Dit kan een gevolg zijn van woede, angst, jaloezie, bitterheid, smart, emoties en dat er geen eigenliefde kent.

Ons persoonlijkheid bestaat uit vele delen. Zo kunnen we een vol zelfvertrouwen zelf zijn of een angstig of emotioneel zelf zijn. Dit zijn delen van ons ( karakter) persoonlijkheid.

We kunnen het belang van datgene wat door onze ervaringen genezen wordt, of dat tot een einde gebracht moet worden, niet begrijpen als we niet bewust zijn van de ervaringen die rechtstreeks van invloed zijn op de worsteling van ons eigen persoonlijkheid. Vele reacties kunnen niet altijd verklaard worden door wat we in ons leven hebben meegemaakt. Deze hebben we nodig om in te zien, wat we nog steeds niet goed doen.

De kern van de psychologie is de kracht van een bewustzijn. Datgene op te sporen wat in het onderbewuste aanwezig is. DNA is ons onderbewustzijn, dat alles kan horen en kan realiseren voor ons. Denken we positief dan is ons lichaam positief, zijn we negatief, gebeurt hetzelfde. Probeer eventuele problemen moedig onder ogen zien, zodat het een positieve realisatie teweeg brengt.

Zonder gewaar te zijn van onze karmische wisselwerking of de ervaringen van andere levens van je ziel, zijn we niet altijd in staat de diepgang van bepaalde zaken te begrijpen. Het kan een gevolg zijn van de wisselwerking met je moeder, vader, broer of zus. We hebben 50% van vader en 50% van moeder meegekregen. Dit stelt vast welke gedragingen, gewoontes de heelheid en de energie van de ziel tegen of voor ons werkt. Alle buitensporigheden brengt onze ziel in verwarring. Spiritualiteit is geestelijk begrijpen, het brengt dan situaties aan het licht die de geest zelf ondermijnt heeft.


Spirituele Singlefestival!

Spiritueel Singlefestival op 10, 11 en 12 sept. a.s.

Een swingend, bruisend festival, vol dans en plezier, maar ook heel mooi,verdiepend en verrijkend!!!

Met channelings/lezingen, schitterende zang die getuigd van Liefde en Eénheid, korte workshops, samen tonen, zingen en met prachtige (fluit e.a.) muziek en nog veel meer!
Het eerste Festival voor Singles wat draait rondom Eénheid en Hartconnectie, om spirituele groei, verlichting en ontmoetingen met zielemaatjes op het zelfde pad!

Kijk op onze website of bel voor het programma:
Het Geschenksteentje
Ruiten A Kanaal 26 Veelerveen www.geschenksteentje.nl contact@geschenksteentje.nl Tel: 0597-541539
Kristalwinkel, opleidingcentrum, praktijk healing-reading, camping, chakra-bezoekerstuin


Wat is echte liefde

Er was eens een prachtige vogel, hij vloog blij door de lucht
Hij genoot van zijn vrijheid en genoot van zijn vlucht
Op de aarde keek naar deze vogel een eenzame verbitterde vrouw
Die toen ze de vogel zag alleen maar kon denken: Wat ben ik ben jaloers op jou
Jij kunt gaan en staan in de wereld, zonder grenzen, waarheen je maar wil
Kijk eens naar mijn leven, ik voel me beperkt, mijn leven staat stil
Ik voel me begrensd, afgewezen, jaloers op jou en erg alleen
Ik heb helemaal niemand meer op de wereld, ik kan nergens heen
En in haar diepste verdriet, onmacht en haar stille verlangen
Besloot ze,om haar eenzaamheid op te lossen en de vogel te vangen
Ze verwachtte dat de vogel haar de liefde en 't gezelschap zou kunnen geven
Wat ze zo miste in haar eenzame leven

De vogel zag vanuit de lucht de eenzame vrouw daar staan
Voelde haar grote eenzaamheid en besloot even naar haar toe te gaan
Hij dacht: kom laat ik haar eens een moment van vreugde geven
Zodat er een moment van blijheid ontstaat in haar eenzame leven
Hij vloog vanuit zijn hart naar haar toe en zong zijn mooiste lied
Om haar te troosten in haar eenzaamheid en stille verdriet
Maar de vrouw voelde niet de liefde en voelde niet de kracht
Die deze vogel haar op deze middag bracht
Ze genoot niet van de klanken van het wonderschone gezang
Ze dacht alleen maar in zichzelf: Ik ben niet meer alleen als ik je nu vang

Zo eindigde de vrijheid en de liefde van de vogel in een hokje
Hij verloor alle glans en kwijnde langzaam weg op zijn stokje
Want de eenzaamheid van de vrouw werd door zijn aanwezigheid niet opgelost
Hem had de liefde die hij de vrouw wilde geven, wel zijn vrijheid gekost
Want al wat er aan verdriet, eenzaamheid en pijn in jezelf leeft
Zal nooit worden opgelost door de verwachting dat een ander het je geeft
Alleen door het in ieder moment jezelf te geven en het zelf te zijn
Zul je bevrijd kunnen worden van innerlijke pijn
Vanuit de liefde voor jezelf zul je de schoonheid kunnen zien in alles wat leeft
En van iedereen in 1000-voud ontvangen wat je jezelf geeft

Ellen Sombroek, 6 september 2004

www.lichtcirkel.org


Lieve mensen,

Graag willen wij jullie uitnodigen voor de boeiende lezing van Elisabeth Jenkins,
de auteur van "De terugkeer van de Inca" en "Reis naar Q'eros",
op zondagavond 12 september a.s. in Huissen bij Arnhem. Aanvang 20.00 uur!

Toegang: € 18,50
(*een groot deel van de inkomsten van de lezing en de workshops gaat naar de Q'ero Indianen. *)
Als je tijdens de lezing de beslissing neemt om ook de workshop(s) te gaan doen, krijg je € 18,50 korting op de workshop deel één.

Je kunt je opgeven of vragen om meer info, ook over de twee workshops die op 13-14 en 15-16 september door Elisabeth worden gegeven, door even een (re)mailtje te sturen of te bellen: 026 3645827

De Amerikaanse psychologe Elizabeth Jenkins is als een van de weinige westerlingen ingewijd in de geheime leer van de Meesters van de Andes. Deze leer wortelt in een 16.000 jaar oude en ononderbroken traditie die van meester op volgeling wordt doorgegeven. Maar deze initiatie was voor Elizabeth slechts het beginpunt van haar spirituele zoektocht. Vooral door haar eerste boek – ‘De terugkeer van de Inca’ – en haar tweede boek – ‘Reis naar Q’eros’ - is haar werk het doorgeven van de inwijdingen in de geheime leer geworden.

Inhoud lezing

De lezing is de introductie van de workshop ‘Introductory Training in the Path of Living Energy’, level I, met onderwerpen als:

 • Uitleg van de visie van de Inca’s op de kosmos
 • Structuur van de Inca traditie
 • Wederzijdse beinvloeding en harmonieuze relaties
 • Initiaties
 • Helderziendheid volgens de Andes methode
 • ontvangen van verfijnde energie en loslaten van zware energie
 • ‘eten’ en verteren van zware energie
 • uitwisselen van persoonlijke kracht
 • collectieve energiebel
 • creëren van een zuil van levende energie.

Verder zal zij vertellen over haar bijzondere reizen naar Peru.

Hartelijke groeten, Namasté,
Monique de Neef & Hans Rietveld

Centrum Machu Picchu - Spiritual Heart Events Europe
Website centrum: http://www.cmp-shee.com
Website magazine: http://www.spiritueelmagazineonline.com


De volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd en hieronder speciaal geselecteerd:
 • Praktijk La Goccia is een zelfstandig gevestigde praktijk waar individuele therapie, zangles, workshops en opleidingen worden gegeven. De praktijk wordt geleid door Wendy van Mieghem. Zij is psychologe, sociologe, stemtherapeute en spiritual healer.
 • Patrick Beverloo, PRAKTIJK VOOR BODY & MIND. Geheel en gedeeltelijk zijn de behandelingen gebaseerd op het begrip energie. Energie die in de natuur zorgt voor o.a. plantengroei, het klimaat, de seizoenen, dag en nacht.
 • Leef je leven bewust...Zoek de Goddelijke bronnen in jezelf. Stel je hart open en ervaar de Goddelijke Liefde. Laat het wit Licht van deze Liefde jouw lichaam vervullen en straal uit naar je medemens, dier en natuur.
 • The I-five Trust in Tiruvannamalai (South-India) and the Arunachala Foundation in Nieuwegein (the Netherlands) proudly present their programs. A full time Ashram program with yoga/meditation and personal development.
 • De Gele Vogel; Centrum voor zelfontplooiing is een kleinschalig, niet therapeutisch centrum, waar zowel individuele als groepsgewijze activiteiten worden aangeboden. O.a. Taiji Quan, Hatha yoga, Oriëntaalse buikdans, Meditatie, Enneagram, NLP en Nei.
 • Mijn Visie. Iedereen ter wereld heeft een visie, idealen, en een mening. Op deze pagina laat ik u zien wat mijn visie en interesses zijn op het gebied van spiritualiteit, religie, filosofie, kunst en de wereld.
 • Stichting Witsitaja heeft als hoofdactiviteit het geven van natuuronderwijs. In 'primitieve' culturen gebeurt het nog steeds. De jonge toekomstige jagers of boeren gaan mee met de ervaren volwassenen en worden op een zeer praktische manier 'onderwezen'.
 • Evolutiesprong.nl Op weg naar een hoger bewustzijn. Hier alles over de aankomende evolutiesprong. Het einde der tijden. De start van een nieuw tijdperk voor de mensheid en de Aarde.

Oproep aan iedereen, die deze nieuwsbrief leest. Heb je in je familie, bij je vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit: mail dan de link van StartSpiritueel door. Dit kun je heel eenvoudig doen met de volgende link. Dank voor de moeite en daarmee help je StartSpiritueel te groeien.
De mailinglist van de drie Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link, mail deze dan naar info@a-tzi.nl of bezoek de site en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel!!

Tot ziens op de website,

Redactie van StartSpiritueel

www.startkunst.nl - www.startschrijven.nl

 

 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.