Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm

 

Nieuwsbrief 31 - StartSpiritueel en CirkelsvanLicht - 8 oktober 2004

Welkom op de startpagina voor spiritualiteit: www.startspiritueel.nl en www.cirkelsvanlicht.nl

Beste mensen,

Deze nieuwsbrief staat in het teken van: De Spirituele Hulplijn. Hieronder stelt het team zich kort voor en ik nodig iedereen uit de website: www.spirituelehulplijn.nl te bezoeken.

Helaas was mijn computer besmet met het W32/Mabuto.B@mm.unp virus. Dit probleem is inmiddels opgelost, maar mijn excuses voor de eventuele verspreiding hiervan.

Zoals eerder vermeld en naar aanleiding van vragen: Iedereen kan de omschrijving van je eigen website naar eigen inzicht veranderen. Stuur mij een mail, waarna ik deze zo spoedig mogelijk zal veranderen. Voor het zoeken naar je eigen website binnen StartSpiritueel, kun je dan sneller gevonden worden.

Hierbij wil ik nog eens wijzen op de spirituele kalender, waarvan al volop gebruik wordt gemaakt en waar talrijke interessante oproepen staan.

Met dank aan Ans voor de mooie en waardevolle ontmoeting deze week: hieronder een artikel over het ascenderen naar de de 4de en 5de Dimensie. Als afsluiting, maar altijd weer als een mooi begin wederom een mooi gedicht van Ellen.

Groet,

Peter / StartSpiritueel


De Spirituele Hulplijn: U krijgt rechtstreeks contact en u kunt uw vragen stellen en inzicht verkrijgen in uw situatie. Alle vragen en gesprekken worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Hierbij stel ik ons even voor en wat u hier kunt verwachten, namens het team van de Spirituele Hulplijn.

U krijgt rechtstreeks contact, u kun uw vragen stellen en inzichten verkrijgen in uw situatie. Ook voor raad en advies, vragen, inzichten in relaties, magnetiseren, counselen, helderziende adviezen en een luisterend oor.

Op de website kunt u terecht voor de openingstijden: www.spirituelehulplijn.nl

De Spirituele Hulplijn is er voor u.

De Spirituele Hulplijn is telefonisch bereikbaar op onderstaand telefoonnummer voor een consult, dit heeft veel voordelen. U hoeft er de deur niet voor uit en u kunt contact opnemen wanneer dit u uitkomt en u kunt ook anoniem blijven indien u dit wenst.

Wij zijn u graag van dienst.

Namens team Spirituele Hulplijn,
veel spirituele inzichten toegewenst.

0900-2552555


De 4de en 5de Dimensie door Ans Corbeé

Er wordt veel gesproken en geschreven om OVER te gaan ( ascenderen) naar een hoger bewustzijn, dit betekent (omhoog) gaan naar een hoger niveau in ons eigen bewustzijn. We leven nu hier op Aarde met onze belevingen van de 3e Dimensie, dit is ons bewustzijn van materie, emotie, ego, jaloezie, angst, haat, beoordelen. Het verschil tussen 3D en 4D is groot het zit in het bewust worden, dus intuïtief weten, voelen en denken. Verschil tussen de 4e en de 5e Dimensie is niet zo groot.

Dit betekent als we onze problemen herkennen in onszelf en die overwinnen, dat we een brug overgaan naar 4D en sommige al naar 5D van onze bewustwording. Dit gaat niet zomaar van zelf we mogen eerst eens heel goed naar onszelf kijken, want deze bewustwording kan alleen gerealiseerd worden door onszelf. We staan er niet alleen voor, miljoenen mensen gaan nu door hetzelfde proces heen. Als we niet meegaan in dit mooie evolutieproces blijven we achter. Dan blijven we achter in de 3e Dimensie van ons bewustzijn, dan stagneren we. Dan groeien we niet mee, nadat we in de 4e of 5e D zijn beland blijven we gewoon met zo'n allen hier op de Aarde in 3D, maar dan denken we niet meer hetzelfde zoals we dit deden in een 3e Dimensie van bewustzijn. Want ons denken en voelen en weten wordt intuïtief weten het is dan van een ander fijner bewustzijn, die we gaan herkennen, we weten dan dingen die we in de 3e Dimensie van bewustzijn niet wisten, het is een geestelijke/spirituele kwantumsprong in ons bewustwording naar een weten en voelen die we kennelijk kwijt waren geraakt. We leven dan wel in 2 verschillende realiteiten en leven gewoon door hier op Aarde. Dus overgaan naar een andere bewustzijn is een bewustwording die ons geestelijk/spiritueel veranderd ook ons lichaam zal mee veranderen. De Aarde ( Gaya) veranderd ook met ons mee. Wij veranderen in ons bewustzijn, dus de verandering ontstaat geestelijk/spiritueel en de hele wereld rondom ons heen blijft hetzelfde.

Als we willen evolueren naar de 4e Dimensie in ons bewustzijn mogen we een paar stappen ondernemen. Als we mee willen veranderen kijk dan eerst in jezelf en niet buiten jezelf, neem de tijd om te zien waar de problemen en knelpunten vandaan komen. Als we kunnen aannemen, dat onze eerste 20 jaar van ons leven een leerschool is geweest en nu we ouder en wijzer zijn kunnen we daar leringen uittrekken en begrijpen en dan transformeren dan gaan die problemen weg in het niets waarvan ze ook vandaan zijn gekomen, dus loslaten. Onze jeugd heeft ons gemaakt wie we nu zijn alle antwoorden zitten in onszelf. Omhoog gaan naar 4D gebeurt dus in ons eigen bewustzijn en niet buiten onszelf, besteed aandacht aan zwakheden en verander dit. Dit is teruggaan naar de basis en veranderen wat verandert kan worden en zo luisteren we naar de juiste opdrachten van onze ziel.

We hebben 50% van vader en 50% van moeder meegekregen. Bekijk ouders eens goed of herinner ouders eens hoe zij waren. Waren er bepaalde dingen waar we ons aan stoorden, nu dan weten we al dat we dat niet voor onszelf willen, dus dit niet toestaan in onszelf. Herken je dit in jezelf, verander dit dan. Zie ouders, broers en zussen en vrienden als ware levende spiegels waar we onszelf aan af kunnen spiegelen. Dan gaan we in zien ( wakker) worden welke problemen we nog in onszelf hebben en nog op mogen ruimen. Zo komen we in balans, daar gaat het allemaal over, daarna pas gaan we naar de 4e Dimensie van ons bewustzijn.

Voordat we over kunnen gaan naar 4D gaan we inzien welke problemen we nog in onszelf hebben. Besef dat we alles kunnen veranderen als we dit zelf in kunnen zien en toestaan. Ik heb het al zo vaak gehad over emoties/overgevoeligheid, maar zolang we daarin nog niet in balans zijn kunnen we niet bestaan in een hoger bewustzijn, dit zijn problemen in ons zelf die eerst opgeruimd mogen worden. Blijf niet zeggen dat hoort bij me, nee, emoties ''mogen'' je eigen innerlijke gevoelens worden en beladen emoties, klonteren aan ons mentale/emotioneel Auralichaam vast. Denk nu niet ik kan dit niet veranderen, we kunnen alles als we daar maar open voor willen staan ''gedachtekrachten''. Willen we meegroeien wordt dan eindelijk wakker, zie in dat we in balans ''mogen'' zijn met onze eigen gevoelens van het hart dat zijn pas de juiste gevoelens. Daarom zijn we juist nu hier op Aarde om vooral met onze gevoelens in balans te komen, doen we hier niets mee is dit leven in dat opzicht voor niets geweest. Dit is een struikelblok voor de meeste mooie mensen, emotionele of overgevoeligheid is een zwakte en daarom zijn we juist nu hier op Aarde om te leren voelen met echte gevoelens vanuit ons hart. Dat geeft ons juist energie en emoties en overgevoeligheid kost ons energie.

Het is vaak zo moeilijk om bepaalde vooroordelen los te laten, kunnen we dit niet, blijven we achter in ons 3D van bewustzijn, beoordeel niemand, wie geeft ons daar het recht toe. We kunnen dan niet werkelijk in ons bewustzijn evolueren en dit geldt met emoties, angsten, ego en jaloezie enz. Geef niemand anders de schuld van jou problemen. Projecteer niets op een ander en kijk naar jezelf en zie waar de werkelijke problemen vandaan zijn gekomen. Dan zien we onze eigen fouten in onszelf en niet in een ander. Ga ook niet steeds weer je minpunten herhalen want daar schieten we echt niets mee op. Kijk in jezelf en ruim alles op.
Als we deze lessen vanuit onze jeugd gaan begrijpen, zijn we al heel ver. Dit is groeien naar een hoger bewustwording. Onze ZIEL weet wat onze ''lessen'' zijn en dit zijn opdrachten die wijzelf ook weten maar weer vergeten zijn en daarom zijn we nu hier op Aarde om met deze lessen /opdrachten in balans te komen.

Onze ziel zal onze opdrachten steeds weer laten inzien, door bepaalde dingen die gebeuren en we dan niet weten waar dit vandaan kom. Het ligt helemaal aan ons zelf hoe we met onze eigen zielsopdrachten omgaan, het kan soms pijnlijk zijn als er iets opduikt vanuit 't verleden, omdat we daar nog geen aandacht aan hebben gegeven, omdat we het heel ver weg hebben gestopt en dat is even schrikken, maar dat went wel als we weten dat onze ziel hier achter zit. Problemen houden ons gevangen in de 3e Dimensie van bewustzijn Luisteren naar want onze ziel ons helpt herinneren wat onze opdrachten zijn. Problemen kunnen we transformeren met gedachtekrachten, die heel sterk zijn. Hebben we al onze lessen begrepen en ook getransformeerd en losgelaten gaan we over naar een hoger bewustzijn en dit kunnen we alleen zelf verwezenlijken, niemand anders kan dit voor ons doen. We kunnen hier hulp bij vragen en vergeet niet miljoenen mensen gaan door ditzelfde proces heen.

We kunnen de 4e Dimensie zien als een realiteit dus een werkelijkheid binnenin een andere werkelijkheid, zodat we een Multidimensionale bewustzijn ervaren, vooral met zelfliefde kunnen we al heel veel bereiken. Het is niet de bedoeling dat we alleen overgaan naar de 4e en de 5e D bewustzijn, omdat dit een proces is dat we met zoveel mogelijk mensen tegelijk mogen doen. Samen staan we sterk, investeren we in onszelf is de enige manier om in een hoger bewustzijn te komen. Doen we dit alleen, blijven we ook een eenling en dit is niet de bedoeling, daarom worden er ook zoveel mooie cursussen en boeken aangeboden vooral door diegene die al in 4D zitten. Investeer in jezelf daarom zijn we nu ook hier op Aarde.

Overgaan naar een ander bewustzijnsdimensie ( ascenderen) is een proces dat we gaan begrijpen. Het is een proces van intuïtie en anders leren denken en voelen en weten wie we zijn en waarom we hier zijn. De wereld blijft hetzelfde, alleen wij ervaren dingen dan heel anders, er komt een rust over ons, omdat we weten wie we zijn en waarom we hier zijn en waar we weer terug naar toegaan. Dus het is een volkomen ander mooi bewustzijn dan de 3D. Als iemand niet mee wil gaan verlies daar geen energie aan, iedereen doet het in zijn eigen tijd. We zullen hierdoor beslist vrienden door gaan verliezen, omdat wij anders zijn gaan denken, we merken dat we geen gesprekstof meer hebben met hen en dit komt omdat die ander stil is blijven staan. Vergeet niet, als we iemand loslaten, komt er weer een ander persoon die beter bij ons past terug. De wereld zoals die is blijft hetzelfde, alleen ons bewustzijn in onszelf is veranderd. Dit geestelijke dus spirituele pad zal ons de innerlijke rust geven. Alleen als we steeds verder gaan, zullen we merken dat er mensen zijn die ons niet meer kunnen volgen, dit zijn de 3D mensen, voel je daardoor niet aangevallen, zij moeten nog veel leren, gun hen de tijd en heb geduld met ze, zij zullen metertijd ook wakker worden.

Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON www.reiki-usui.nl/spiritueel/


Een waarlijk meester is .....

Een waarlijk meester is iemand die geen volgelingen om zich heen creëert
Een waarlijk meester is niet iemand die een ander nog iets leert
Een waarlijk meester is iemand die zich immer richt
Op ieders goddelijke vlam, op ieders goddelijke licht

Een waarlijk meester leert eenieder op zichzelf te vertrouwen
Een waarlijk meester laat je zien, dat alles zich van binnenuit zal gaan ontvouwen
Een waarlijk meester wijst eenieder immer op de weg naar binnen
Een waarlijk meester weet, dat alle veranderingen in jezelf zullen beginnen

Een waarlijk meester is iemand die in mededogen naast je staat
Een waarlijk meester is iemand die een ieder in zijn waarde laat
Je niet overlaad met goede raad, maar steeds wijzend op je eigen innerlijke kracht
Zonder dwang, zonder moeten, zonder een enkele vorm van macht

Een waarlijk meester zal enkel de eigen ervaringen met een ander willen delen
Omdat hij weet dat je alleen jezelf van binnenuit kunt helen
Een waarlijk meester weet dat je alleen in liefde naast iemand kunt staan
Omdat iedereen zelf de weg naar binnen zal moeten gaan

Maar waar zul je dan een waarlijk meester kunnen vinden
In uzelf lieve mensen, door uzelf wederom met de bron te verbinden
Want u allen zult een waarlijk meester zijn
Wanneer gij kunt accepteren en kunt loslaten uw innerlijke pijn

Wanneer gij uzelf bewust wordt van uw angsten en waarom gij nog zo strijd
Zult gij gaan ontdekken de kracht van de neutraliteit
Vanuit het loslaten zal een nieuwe stroom in uzelf ontstaan
Door in de stilte van het moment te voelen zullen steeds meer deuren voor u opengaan

Dan zult gij uzelf van binnenuit kunnen helen en genezen
Want alle antwoorden zijn reeds aanwezig en zult gij halen uit uw diepste wezen
Dan zult gij door uw wijsheid, uw kracht en uw verworven inzicht
Een waarlijk meester zijn, verbonden met het licht

www.lichtcirkel.org

4 oktober 2004, Ellen Sombroek


De volgende websites zijn o.a. onlangs toegevoegd en hieronder speciaal geselecteerd:
  • Trobairitz biedt diverse formules aan. Korte samenzangmomenten (een dag of dagdeel), als onderdeel van een verinnerlijkingsproces of ter ondersteuning van groepsprocessen.
  • Margriet Workshops. Kristallen en Kleuren, Mediteren, Cursus Reiki, Reiki Crystal Healing en Mandala's.
  • Kinderyoga centrum Jip & Jan. De opleiding, training en workshops worden gegeven door Helen Purperhart. Een veel gehoorde uitspraak is: ‘Het is bevrijdend en het geeft veel plezier' en ‘Het brengt weer een stukje kind bij me naar boven'.
  • Het doel van "In The Future" is vooral het stimuleren en het ontwikkelen van de geestelijke en spirituele groei. Ben jij geïnteresseerd in jouw geestelijke en spirituele groei? Dan kan deze site je misschien een steuntje in de rug geven.
  • Fera's new-age Homepage. Een informatieve spirituele homepage. O.a. Aura en Chakra's, mediteren en Reiki.
  • Reis door bewustzijn - Praktijk voor Aurareaden en Healen. Mandy van Klaveren. Men kan terecht voor readingen en healingen ter bevordering van zelfbewustzijn en geestelijke en spirituele groei of voor begeleiding van problemen en levensvraagstukken.
  • Reiki-master Annet te Utrecht. Ik geef les in Reiki 1, 2 en 3. In een sfeervolle ruimte werk ik graag individueel maar ook in kleine groepjes.
  • De Meyboom is opgericht door Angèle Nederlof. Haar praktijk voor Gestalt,Relatietherapie en Supervisie en de cursussen Bio-yoga en Spiritualiteit vinden plaats in de werkruimte van de Meyboom.
  • Femmy's Reiki Hoekje. Website met informatie over de werking van Reiki, met uitleg over behandelingen, meditaties, wat is Reiki, hoe werkt Reiki, edelstenen en Spirituele kaarten.

Oproep aan iedereen, die deze nieuwsbrief leest. Heb je in je familie, bij je vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit: mail dan de link van StartSpiritueel door. Dit kun je heel eenvoudig doen met de volgende link. Dank voor de moeite en daarmee help je StartSpiritueel te groeien.
De mailinglist van de drie Startpagina's gaat via de website van: YourMailinglistProvider

Er zijn drie afzonderlijke mailinglisten, waar je je apart voor moet aanmelden.

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartKunst: volg dan deze link

Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSchrijven: volg dan deze link

Weet je een goede link, mail deze dan naar info@a-tzi.nl of bezoek de site en meld je link aan.

Voor op- en aanmerkingen: neem contact met op met StartSpiritueel!!

Tot ziens op de website,

Redactie van StartSpiritueel

www.startkunst.nl - www.startschrijven.nl

 

 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.