Indien dit emailbericht niet goed overkomt, ga dan naar www.startspiritueel.nl/nieuwsbrief/nbspiritueel.htm
 
 
Nieuwsbrief 106 - StartSpiritueel - 9 januari 2009
 
 
 
 
Co-Creëren
 
 

Beste mensen,

Allereerst wil ik iedereen een heel mooi 2009 toewensen. Een jaar waarin we kunnen gaan leren onze wensen ook te laten uitkomen. Dat klinkt echter nog te afhankelijk van iets wat buiten ons ligt. Wij kunnen nu samen met onze eigen Hoger Zelf, Engel, Gids, God of welke naam je ook wilt gebruiken onze wensen kenbaar maken en daarna de gelegenheid scheppen deze ook te laten uitkomen. Het samen met je "CO" creëren van alles wat je wilt. Of dat nu op het gebied van financiën, carrière, spiritueel, gezondheid of wat dan ook is maakt niet uit.

DDe energie, de informatie is er nu rijp voor: de energie poorten gaan steeds meer open staan. Wees wel nauwkeurig wat betreft je wensen. Ook de taal die je gebruikt heeft zijn eigen zogenaamde logica, dwz. je Ziel, onbewuste kent niet alle woorden die jij als denkend mens in deze 3D wereld voor woorden gebruikt. Bijvoorbeeld het woord NIET kent je onbewuste niet: dus dit wordt dan vaak als WEL opgevat. Zo ook met het woord IK, wie is dat in dit verband en in welke samenhang met je vraag, wens. Het IK, EGO zal wel een grotere auto wensen, maar als het om bijv. je gezondheid gaat is diezelfde IK, EGO vaak weer "schuldig" aan het ziek zijn. Loslaten van oude overtuigingen, het vergeven van anderen en jezelf doe je samen met je Hoger Zelf en daarmee het EGO ook ontlasten.

Dit wens ik je toe: het Co-Creëren. Het wordt dan in ieder geval een spannend jaar.

De nieuwsbrieven worden vanaf 2009 ook uitgebreider met columns, tips en meer spiritueel nieuws. Vanaf nu is er ook een regelmatige column over natuurgeneeskunde van Angela Dol met hieronder de eerste met het zuurbase dieet.

Hartelijke groetjes, Peter

 

 
  Hoe vol zit u na de feestdagen?  
 

Veel mensen zijn blij als het Kerstvakantie is. Het hoofd zit vol door alle drukte die werk en sociaal leven met zich mee brengen. De decembermaand draagt een sfeer die bij veel mensen druk neerlegt. De vakantie biedt ruimte aan het hoofd weer langzaam leeg te lopen. En terwijl uw hoofd lekker ontspant, krijgen andere organen het behoorlijk druk. De maag loopt vol met allerlei Sinterklaaslekkernijen, kerstdiners en andere (december) heerlijkheden. In januari volgen nog wat champagnefeestjes met oliebollen en appelflappen. Je lijf krijgt meer binnen als er uitgaat. Het overblijfsel kan niet in het spijsverteringsstelsel vastgehouden worden en wordt richting huid gedirigeerd waar het als vetweefsel mag blijven zitten.

U weet al dat vakantie een mogelijke oplossing is voor het leegmaken van een vol hoofd.

U weet al dat een dieet een mogelijke oplossing voor het leegmaken van een volle maag.

Binnen de natuurgeneeskunde bestaat er een methode die het hoofd en de maag tegelijk leegmaakt. Door het bloed en de andere lichaamsvochten te reinigen, reageert u holistisch, dat wil zeggen op alle 4 niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Deze methode heet: het zuurbase dieet.

De naam is afgeleid van de voedingsmiddelen die we eten. Zuurvormende voeding zijn vooral eiwitten die b.v. in vlees, eieren of pinda's voorkomen. Basevormende voeding zijn vooral groenten en fruit. Wij voelen ons goed als onze voedselinname een verhouding van 1:3 aan zuur- en basevormende producten betreft en daarmee is ons lichaam in balans.

In onze huidige voedingscultuur, waarbij we vaak snacken en in verhouding veel vlees eten, ontstaat er een zurenoverschot in het lichaam. Het spijsverteringsstelsel moet al haar energie steken in het verteren daarvan en komt minder aan het reinigen van het bloed en lichaamsvochten toe.

Door het zuurbasedieet te volgen gaat het lichaam zich weer ontspannen. Dit ontspannen gaat vaak gepaard met reacties op fysiek en emotioneel niveau waardoor reiniging op alle bovengenoemde niveaus ontstaat.

Het is mogelijk om zelfstandig het zuurbase dieet te volgen als je al bekend bent met vasten of reinigingskuren maar dat is niet verstandig. Het wordt als prettiger ervaren als je begeleidt wordt door een erkende coach of therapeut, zoals natuurgeneeskundigen, op dit gebied. Daarnaast is het goed om je reinigingsdieet te ondersteunen met evaluatie van je ervaringen plus massages en/of hydrotherapie. De periode dat je met het zuurbase dieet bezig bent is 5 tot 8 weken.

Het allereerste doel is reiniging van de lichaamsvochten. Mensen die te zwaar zijn, zullen zeker ook wat kilo's afvallen, maar mensen die te licht zijn, zouden wat zwaarder kunnen worden doordat het spijsverteringsstelsel een ander patroon gaat volgen.

Wilt u meer weten over reiniging van de lichaamsvochten of het zuur/base dieet of titels van boeken over dit onderwerp stuur dan uw vraag naar angelanatuurlijk@gmail.com

Angela Dol heeft een Praktijk voor Natuurlijke Geneeswijzen en Astrologie in Apeldoorn.
Website: www.angelanatuurlijk.nl

Volgende keer een artikel over de lever: De lever mag ook wel eens vertroeteld worden.

 

 
 
Maya kalender
 
 

Kin 66

Ritmische Maan (28)
1 Witte Wereldoverbrugger

Vanuit een diep contact met mijn Zelf ontvang ik
een nieuwe opdracht om al mijn mogelijkheden
te leren gebruiken.

 
  Lezersinterview Pim van Lommel  
 

'Hoe we tegen de dood aankijken, bepaalt hoe we in het leven staan’, zei cardioloog Pim van Lommel onlangs in Trouw. Van Lommel schreef het boek 'Eindeloos bewustzijn', over bijna-doodervaringen.

Lezers van Trouw konden vragen aan Van Lommel insturen. Over onder meer orgaandonatie, het hiernamaals en reincarnatie. Ook de medische wetenschap liet van zich horen. De antwoorden ziet u in de negen delen van dit video-interview. Hier kun je doorklikken op de video's en luisteren naar de interviews.

 

 
  ORIËNTATIEAVOND BIJ HET ROZENKRUIS - DE KOMENDE NIEUWE MENS  
 

“De komende nieuwe mens” staat centraal tijdens de oriëntatieavond die de Internationale School van het Gouden Rozenkruis op woensdag 21 januari 2009 organiseert. Plaats: het centrum van de Rozenkruisers aan de Wycker Grachtstraat 22 te Maastricht. De avond begint om 20.00 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. Iedereen is welkom. Koffie en thee staan klaar. Een uitgebreide boekentafel biedt gelegenheid om kennis te nemen van de literatuur van de Rozenkruisers. De toegang is vrij.

- Waar komt de mens vandaan? Wat is zijn oorsprong?
- Wie is hij? Waarom noemen we hem mens?
- Wat is zijn toekomst? Waartoe leven wij?

<< Lees verder >>

 

 
  Picture for Peace  
 

Deze mail kreeg ik van nieuwsbrief van de Seriewoordenaar.nl

Iedereen die pro vrede is en dat wil uiten kan dat op pictureforpeace.com. Het enige dat je moet doen is het peace-teken maken, dat fotograferen en uploaden naar de site. Bent u oorlog ook zo zat? Laat dat dan zien op pictureforpeace.com!

 

 
  Mooie Inspirerende Films  
 

Dit item wil ik je nog meegeven: Mooie Inspirerende Films samengevoegd door Theresia van Klankdruppels.nl

Lieve allemaal. Vandaag stuur ik jullie weer een nieuwsbrief met titels van spirituele films. In deze januari maand is er overal weer uitverkoop, en wie weet ligt er ook ditmaal enige films voor een paar euro in de winkelschappen. Zelf heb ik ook door zoeken in winkels en op bol.com
deze zeer voordelig ooit kunnen aanschaffen. Voor mij zijn al deze films bijzonder en toppers, vandaar dat ik geen ranking op de site zet.

 

 
     
 

Stuur deze nieuwsbrief door . . . .

 
  Wil je je aan- of afmelden op de nieuwsbrief van StartSpiritueel: volg dan deze link  
     
 

Heb je een spirituele website: meld hier je link aan.
(Heb je nog geen spirituele website: neem dan contact op met mij)

Voor op- en aanmerkingen: StartSpiritueel

Warme groet, Peter / Orfilan (www.orfilan.nl)
Webmaster StartSpiritueel

 
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kun je je hieronder afmelden op de nieuwsbrief.