·
Home
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
Overzicht Therapieën
 
·
1e Chakra Basis
 
·
2e Chakra Heiligbeen
 
·
3e Chakra Zonnevlecht
 
·
4e Chakra Hart
 
·
5e Chakra Keel
 
·
6e Chakra Voorhoofd
 
·
7e Chakra Kruin
 
·
Reiki
 
·
Reconnection
Overzicht Thema's
 
·
11:11 Code
 
·
De Arcturiërs
 
·
De Mozes Code
 
·
Engelen Pagina
 
·
Spirituele vakanties
Overzicht Boeken
 
·
Eckhart Tolle
 
·
De Kinderen van de Wet van Een
 
·
De Binnenste Kring
 
·
De Maria Magdalena Code
 
·
Multidimensionaal bewustzijn
 
·
Ziekte is onwetendheid
 
 

 

 
  Boeken en info van Eckhart Tolle
     
 

Eckhart Tolle, geboren als Ulrich Tolle (1948) is een Duitse leraar en auteur op het gebied van de spiritualiteit. Tolle werd geboren in Duitsland. Hij woonde vanaf zijn dertiende bij zijn vader in Spanje. Rond zijn twintigste verhuisde hij naar Engeland. Omdat hij geen middelbareschoolopleiding had gedaan, moest hij een avondopleiding volgen om zich te kwalificeren voor de universiteit. Vervolgens bezocht hij de Universiteit van Londen en de Universiteit van Cambridge.

Op zijn negentwintigste ervoer hij naar eigen zeggen een 'spirituele transformatie' die het begin van zijn functioneren als spiritueel raadsman en leraar markeerde.

Tegenwoordig woont hij in de Canadese stad Vancouver. Tolle heeft diverse spirituele boeken geschreven. Zijn eerste boek, "The Power of Now", was #1 New York Times best-seller. Dit werk werd vertaald in meer dan 30 verschillende talen. De Amerikaanse talkshowhost Oprah Winfrey beschouwt "The Power of Now" als een van haar favoriete boeken. Tolles recentste boek, "A New Earth", was eveneens de #1 New York Times best-seller in maart 2008.

In januari 2008 selecteerde Oprah Winfrey "A New Earth" in haar "Oprah's Book Club" selectie, begeleid door een 10-weken "live online seminar" (of "webinar") met Tolle. Dit startte op 3 maart 2008.

Tijd voor nu - gesprek met Eckhart Tolle

Hij belandde op een plek waar de meeste mensen zelden of nooit komen: het hier en nu. En Eckhart Tolle is vast van plan daar te blijven. Want in het nu bestaan geen problemen: die hebben alles met toekomst en verleden te maken. Tijn Touber sprak met de man die het levende bewijs van zijn woorden is. ‘Iedere handeling die vanuit het nu ontstaat, zal precies juist zijn.’

De man in het bed is panisch van angst. Voor de zoveelste keer wordt hij midden in de nacht wakker met die ene, zich steeds herhalende gedachte: ‘Ik kan niet meer met mijzelf leven’. Al jaren wordt hij heen en weer geslingerd tussen ondragelijke spanningen en zelfmoordneigingen.

Hij is nog geen dertig, maar de wereld is voor hem nu al een kille, vijandige plek waar hij zo snel mogelijk vandaan wil. Het liefst wil hij oplossen, voorgoed verdwijnen. Deze nacht is de pijn nog heviger dan anders. ‘Ik kan niet langer met mijzelf leven, ik kan niet meer met mijzelf leven’, bonkt het in zijn hoofd. Dan gebeurt er iets vreemds. Plotseling komt er een andere gedachte in hem op: als ik niet met mijzelf kan leven, dan moeten er twee ‘ikken’ zijn: de ‘ik’ en het ‘zelf’ waarmee ‘ik’ niet kan leven. ‘Misschien’, denkt hij, ‘is slechts één van hen echt.’ << Lees verder >>

Beschrijving: De kracht van het Nu

Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de indentificatie me je analytische geest en het daardoor gecreërde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.
Daar komen we er ook achter dat we al 'heel' en 'volmaakt' zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.
Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als 'overgave', 'vergeving' en 'het onnoembare'. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

Een stukje uit het boek:

De wijsheid van overgave
De kwaliteit van je bewustzijn op dit moment is bepalend voor het soort toekomst dat je krijgt, en dus is overgave het belangrijkste dat je kunt doen als je positieve verandering wilt bewerkstelligen. Alles wat je verder doet is van ondergeschikt belang. Werkelijk positieve actie kan niet voortkomen uit een bewustzijnstoestand zonder overgave.

Voor sommige mensen heeft overgave misschien een negatieve gevoelswaarde; ze denken dan aan nederlaag, opgeven de uitdagingen van het leven niet aankunnen, lusteloos worden, enzovoort. Werkelijke overgave is echter iets volkomen anders. Het betekent niet dat je je passief schikt in elke situatie waar je in belandt en er niets aan doet. Het betekent ook niet dat je geen planne meer maakt, of geen positieve actie onderneemt.

Overgave is de eenvoudige maar tegelijk diepe wijsheid van meegeven met in plaats van je te verzetten tegen de stroom van het leven. De enige plek waar je de stroom van het leven kunt ervaren, is het Nu, dus overgave betekent dat je het huidige moment onvoorwaardelijk en zonder voorbehoud accepteert. Het houdt in dat je innerlijk verzet tegen wat is laat varen.

 
Boeken van
Eckhart Tolle
De kracht van het Nu
De kracht van het Nu
Eckhart Tolle
Een nieuwe aarde
Een nieuwe aarde
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle's Findhorn retraite + 2 DVD's
Eckhart Tolle's Findhorn retraite + 2 DVD's
Eckhart Tolle
De kracht van het nu in de praktijk
De kracht van het nu in de praktijk
Eckhart Tolle
De stilte spreekt
De stilte spreekt
Eckhart Tolle
50 inspiratie kaarten
50 inspiratie kaarten
Eckhart Tolle
De stilte spreekt 50 kaarten
De stilte spreekt 50 kaarten
Eckhart Tolle
 
Alle artikelen van
Eckhart Tolle
 
Aanbieders kunnen hier adverteren voor een bedrag van 35 euro per pagina en jaar. Aanvragen via de mail
   
 

De laatste 2 aangemelde Weblinken: Eckhart Tolle