·
Home
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
Overzicht Therapieën
 
·
1e Chakra Basis
 
·
2e Chakra Heiligbeen
 
·
3e Chakra Zonnevlecht
 
·
4e Chakra Hart
 
·
5e Chakra Keel
 
·
6e Chakra Voorhoofd
 
·
7e Chakra Kruin
 
·
Reiki
 
·
Reconnection
Overzicht Thema's
 
·
11:11 Code
 
·
De Arcturiërs
 
·
De Mozes Code
 
·
Engelen Pagina
 
·
Spirituele vakanties
Overzicht Boeken
 
·
Eckhart Tolle
 
·
De Kinderen van de Wet van Een
 
·
De Binnenste Kring
 
·
De Maria Magdalena Code
 
·
Multidimensionaal bewustzijn
 
·
Ziekte is onwetendheid
 
 

 

 
  2e Chakra - Swadhisthana - Sacraal Chakra of seksueel Chakra - Heiligbeen Chakra
     
 

Thema: Emotionele pijn en Plezier (Genot)
Het tweede chakra heeft in het Sanskriet de naam Svadhisthana gekregen, wat zoetheid betekent (ook liefelijkheid, bekoorlijkheid). Dit chakra is verbonden met de geslachtsklier, geslachtsorganen, heiligbeen, bekkengebied, baarmoeder, nieren, blaas, bloedsomloop en waterhuishouding. Swadhisthana bevindt zich op het het staartbeen, twee vingers boven de Muladhara (Eerste Chakra).

Een stabiel chakra duidt op een gezonde omgang met seksualiteit: hartstocht en emoties worden niet onderdrukt, maar geuit. Stroomt de levensenergie evenwichtig door het tweede chakra, dan kunt u uw creatieve potentieel volledig tot uitdrukking brengen. Zelfverzekerdheid, vitaliteit, levenslust en aantrekkingskracht op andere mensen duiden erop dat dit chakra geactiveerd is. Het is verbonden met emotionele identiteit, Seksualiteit, voortplanting en emoties zijn de trefwoorden.

Het zintuig is proeven, de ontplooiing hiervan houdt in dat je ook de kwaliteit verwerft om je eigen smaak te ontplooien. Hier vormt zich de persoonlijkheid, ik wil. Het is de stimulator van de persoonlijke levensweg. Hij stimuleert om krachten die vanuit het onderbewuste komen te herkennen en erkennen. Erkennen is stadia verwerken. Stimulerende energiekanalen zijn de Niermeridiaan 11 t/m 16, Blaasmeridiaan 31 t/m 35, Du Mai 2 t/m 4, Ren Mai 2 t/m 5.

Heiligbeenchakra olie Musk van Cosmic&Flower Chakraoliën
Ik voel

Vanuit het Egyptische geloof geloofde men dat na de dood Ka de Ziel heen en weer kon reizen en weer terugdalen in het lichaam. Ba, de onzichtbare tweeling van de mens in contact bleef met de nog levende familie en vrienden van de dode. De Ka en Ba Zielen moesten het lichaam herkennen, anders konden ze het niet terugvinden en dan kon men ook niet eeuwig blijven leven. Vandaar dat zij Musk gebruikte om het Zielswezen van hun Ka en Ba kanalen te reinigen. Heden ten dagen wordt Musk ook gebruikt om de Ka en Ba kanalen te reinigen en om het Ka en Ba geheugen te activeren. Musk werkt op fysiek niveau. Reinigt disharmonie van de Heiligbeenchakra membramen en het Emotionele Lichaam.

Het geheim van Musk is dat het de mensheid helpt om de Ka en Ba kanalen te herstellen. De Ka en Ba worden ook de Yin en Yang stromingen genoemd. De meeste ziekten ontstaan indien er disharmonie is tussen deze twee fundamentele energiestromen.
Musk geeft inzicht in onverklaarbare (karmisch) fysieke klachten en verbintenissen en maakt bewust van alle processen die zich in het lichaam afspelen.
Stabiliseert volle Maan reacties bij vrouwen, baby’s en kinderen. Bevordert het contact met het kind tijdens de zwangerschap. Geeft verlichting bij de menstruatiecyclus. Heelt het innerlijk kind, brengt zekerheid, geborgenheid en vergemakkelijkt het loslaten en laat in vertrouwen herinneren dat alles zich naar behoren uitwerkt op het juiste moment.

Gevoelens van angst, schuld, onzekerheid en onrust worden door Musk naar het bewustzijn gebracht, waardoor men in staat is deze te ervaren, begrijpen en los te laten. Helpt om seksueel misbruik te verwerken. Balanceert seksuele geaardheid. Heeft cosmetisch gezien een sterk reinigend vermogen voor de huid.

Krachtwoorden toegevoegde Cosmic&Flower Energy: Helpt om belastende verbindingen met karmische onafgebroken ketens te verbreken.

Gebruik advies: hoofdzakelijk als massage- huid of badolie en als parfum.

Bestel hier een van de chakra olië

Lichamelijke betekenis
Dit chakra wordt verbonden met de geslachtsklier, geslachtsorganen, heiligbeen, bekkengebied, baarmoeder, nieren, blaas, bloedsomloop en waterhuishouding.

Emotionele betekenis
Een stabiel chakra wordt geassocieerd met een gezonde omgang met seksualiteit, waarbij hartstocht en emoties niet worden onderdrukt, maar geuit. Wanneer de levensenergie evenwichtig door het tweede chakra stroomt, dan zou het creatieve potentieel volledig tot uitdrukking worden gebracht en zou er sprake zijn van zelfverzekerdheid, vitaliteit, levenslust en aantrekkingskracht op andere mensen.

Symbolische betekenis

 • Goden: Varuna, Vishnu, Rakini
 • Element: water
 • Dier: krokodil
 • Lichaamsdelen: geslachtsorganen, tong
 • Planeet: Venus
 • Leeftijd: 7 - 14 jaar
 • Zintuig: smaak
 • Edelstenen: Carneool, Zonnesteen en Vuuropaal

Het Perineum bepaald de spelregels, je Sacraal Chakra bepaald het spel.

Het Sacraal Chakra is de basis van ons emotioneel lichaam. Emoties, gevoelens en onze seksualiteit worden bepaald in ons Sacraal Chakra. Emoties bevorderen de evolutie van ons bewustzijn door middel van ons lichaam. Als we door emoties geraakt worden ontstaat er een verplaatsing van energie van ons onbewuste door ons lichaam naar ons bewuste. Het vergt energie om een emotie te onderdrukken en alles waar we energie in stoppen groeit, of dit nu positieve of negatieve energie is. Daarom geeft het uiten van een emotie ons ook verlichting en heft het spanningen op, zowel fysiek, emotioneel en karmisch. De energie die we zo besparen geeft ons kracht en de emotie die vrijkomt geeft ons lessen, laat ons zien wat belangrijk is en waar we staan in onze ontwikkeling. Kunnen we dit, dan zal genot, plezier en een sterke wederzijdse ontwikkeling het resultaat zijn. Lukt dit niet dan zal door het vasthouden van emoties en het zinloos verliezen van energie, pijn ontstaan wat een wederzijdse ontwikkeling in de weg staat.
Daar waar angst en vertrouwen de uiterste zijn bij het Perineum, zo zijn pijn en genot dat in ons Sacraal Chakra.
De omgeving bepaald voor een groot gedeelte ons handelen. Het tonen van emoties is nog altijd een beladen iets. Voelen is ondergeschikt aan weten. 'Ik weet dat het zo is' voelt doorgaans vertrouwder aan dan 'ik voel dat het zo is'. Gevoel heeft plaats moeten maken voor wetenschap, de emotie voor de Ratio en het hart voor verstand.

Schaduwzijde: Schuldgevoel
Seksualiteit is in het westen een paradoxaal begrip. Enerzijds wordt er via media extreem open over gedaan. Het is een veel gebruikt gespreksonderwerp. Anderzijds verkeert seksualiteit nog in een taboesfeer. Het uit Engeland overgewaaide Victoriaanse gedrag gebood ons kuis te zijn, en niet in het openbaar met het andere geslacht openlijk omgang te hebben. Het Calvinisme heeft daar nog eens een stevige schep bovenop gedaan. Seksualiteit en Spiritualiteit hebben altijd een strijdige relatie gehad. Vaak wordt het als elkanders rivalen gezien. In veel geloven kan je als monnik of non kiezen voor God, maar dan moet je seksualiteit afzweren. Ook in de new-age gedachte moet je om verlichting te bereiken begeerte afwijzen. In al deze concepten ligt er bij seksuele- en emotionele openheid een stuk schuldgevoel. Je moet beiden leren bedwingen, anders ben je onkuis en labiel. Gevolg hiervan is dat we blijven hangen in een gebrek aan vertrouwen in onszelf. We staren ons blind op alle afgewezen aspecten van onze persoonlijkheid. Dit vreet energie, energie die nu niet door kan stromen naar de bovenste Chakras.
Dit is in strijd met de Chakra leer. Niet alleen om verlichting te bereiken, maar ook om je prettig te voelen zijn alle 7 Chakra belangrijk. Plezier en genot staan verlichting niet in de weg.

Harmoniseren van het Sacraal Chakra:

 1. Maak verbinding met het element water. Ga geregeld zwemmen en ga eens naar een sauna.
 2. Neem een bad in plaats van een douche.
 3. Integreer oranje in je kleding of je interieur.
 4. Drink genoeg, minimaal twee á drie liter water of thee op een dag.
 5. Als u ligt, leg eens uw handen net onder uw navel. Kan ook als u geen Reiki heeft.
 6. Als u mediteert, zing een lage ÓÓÓÓÓÓ klank.
 7. Activeer het bekken gebied. Ga op Tango of Salsa, gebruik de hoepel.
 8. luister naar Oosterse muziek of naar vloeiende muziek als Bach en Vivaldi.
 9. Ga wandelen in het maanlicht.

2e chakras en Referentie punten

 • Ik weet hoe zelfverzekerdheid aanvoelt
 • Ik ben zelfverzekerd
 • Ik weet hoe vitaliteit voelt
 • Ik ben levenslustig
 • Ik ben hartstochtelijk
 • Ik heb genoeg levensenergie
 • Ik aanvaard mij seksualiteit
 • Ik mag mijn seksualiteit uiten
 • Ik aanvaard mijn lichaam zoals het is
 • Seksualiteit en Spiritualiteit zijn strijdig met elkaar
 • Plezier en genot staan verlichting in de weg
 • Ik ben het waard om te voelen en plezier te hebben
 • Ik ben het waard om genot te beleven
 • Ik weet hoe het voelt om mij zelf vrij te voelen
 • Ik kan mijzelf verbinden met mijn creatieve energie
 • Ik ben slachtoffer
 • Ik ben afgewezen
 • Ik heb angst om te veranderen
 • Ik ben emotioneel afhankelijk
 • Ik ken mijn eigen grenzen
Heiligbeenchakra olie Musk van Cosmic&Flower Chakraoliën

De unieke lijn van deze 7 Cosmic & Flower chakra oliën
zijn een combinatie van 7 heilige Egyptische chakra oliën en een Cosmic & Flower Energy.

De 7 chakra oliën:
Sakkara is het oudste complex met koningsgraven, waaronder de allereerste Piramide van Djoser. In 2002 werden daar twee graven uit de periode 2.300 jaar v. Chr. geopend van overleden artsen van het Koninklijke hof.

In deze graven vond men tabletten van het fijnste albast met 7 kleine vulopeningen met daaronder de inscripties van de 7 heilige oliën der Farao`s in hiërogliefen geschreven.

   
 

De laatste 3 aangemelde Weblinken: Chakra's