·
Home
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
Overzicht Therapieën
 
·
1e Chakra Basis
 
·
2e Chakra Heiligbeen
 
·
3e Chakra Zonnevlecht
 
·
4e Chakra Hart
 
·
5e Chakra Keel
 
·
6e Chakra Voorhoofd
 
·
7e Chakra Kruin
 
·
Reiki
 
·
Reconnection
Overzicht Thema's
 
·
11:11 Code
 
·
De Arcturiërs
 
·
De Mozes Code
 
·
Engelen Pagina
 
·
Spirituele vakanties
Overzicht Boeken
 
·
Eckhart Tolle
 
·
De Kinderen van de Wet van Een
 
·
De Binnenste Kring
 
·
De Maria Magdalena Code
 
·
Multidimensionaal bewustzijn
 
·
Ziekte is onwetendheid
 
 

 

 
  3e Chakra - Manipura - navelchakra - solarplexus - zonnevlechtcentrum
     
 

Thema: verbintenis tussen de innerlijke- en buiten-wereld: ik ben
In het Sanskriet heet het derde chakra Manipura, wat vertaald kan worden als 'schitterend juweel' of 'met edelstenen gevuld'. In de yoga is dit chakra de belangrijkste plek voor het opslaan van energie. Het is verbonden met je Ego identiteit. Eigenwaarde, macht, voor jezelf opkomen en handelen zijn de trefwoorden.

Een goed ontwikkelde Manipura-chakra stimuleert op emotioneel vlak de vorming van een sterk ik-gevoel, wat nodig is om zelfverzekerd en doelgericht door het leven te gaan. Een te sterk geladen chakra kan echter leiden tot machtswellust, jaloezie en overdreven ambities. Een gebrek aan energie leidt tot onzekerheid, ongerichtheid en zelfmedelijden.

Zonnevlechtchakra olie Jasmijn van Cosmic&Flower Chakraoliën
Ik Kan en Ik Wil

In Egypte beweert men dat Cleopatra, als Koningin van Egypte, de Jasmijn olie als huidolie gebruikte. Dit is begrijpelijk omdat Jasmijn met zijn frisse erotiserende geur de individualiteit versterkt en de menselijke Ik Ben energie met het hoge spirituele Ik Ben bewustzijn verbind.

Jasmijn werkt op fysiek niveau. Reinigt disharmonie van de Zonnevlechtchakra membramen en het Mentale Lichaam. Het geheim van Jasmijn is dat het de mensheid helpt om de verbinding met de innerlijke bron te herstellen en bekrachtigt tevens de individualiteit.

Jasmijn laat het recht op een persoonlijk leven herkennen en geeft inzicht in de eigen waarheid. Activeert de innerlijke zonnestralen die nodig zijn om het dagelijkse bewustzijn te doorbreken en zich te bevrijden van depressiviteit en gemoedstemmingen.

Balanceert de menselijke zwakte en helpt om het onderscheid van de dualiteit te begrijpen en in harmonie met elkaar te brengen.

Jasmijn stimuleert het aan- en invoelingsvermogen en het sensitieve bewustzijn.

Verbindt de hogere chakra`s en activeert het spirituele Ik Ben bewustzijn, ook op seksueel niveau. Tevens beschermt Jasmijn de auralagen voor belastende invloeden van buitenaf.

Krachtwoorden toegevoegde Cosmic&Flower Energy:
Geeft kracht om los te laten en te vergeven.

Gebruik advies:
hoofdzakelijk als massage- huid of badolie en als parfum.

Bestel hier een van de chakra olië

Lichamelijk
Het Derde Chakra wordt geassocieerd met de alvleesklier, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte en vegetatief zenuwstelsel. Binnen dit kader zou dit chakra de spijsvertering regelen en een grote invloed hebben op de werking van het onderlichaam, de maag, lever en milt.

Emotioneel
Een goed ontwikkelde Manipura-chakra zou op emotioneel vlak de vorming van een sterk ik-gevoel stimuleren, wat nodig is om zelfverzekerd en doelgericht door het leven te gaan. Een te sterk geladen chakra zou echter leiden tot machtswellust, jaloezie en overdreven ambities. Een gebrek aan energie daarentegen wordt echter geassocieerd met meer onzekerheid, ongerichtheid en zelfmedelijden.

Symbolisch
Manipura wordt geassocieerd met de volgende symbolen:

 • Goden: Vahni, Rudra, Lakini
 • Element: vuur
 • Dier: ram
 • Lichaamsdelen: spijsvertering, ogen en voeten, alvleesklier, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte, vegetatief zenuwstelsel.
 • Planeet: Mars
 • Leeftijd: 14 - 21 jaa
 • Edelstenen: Citrien, Barnsteen, Topaas, Labradoriet met goudgeel en gele Fluoriet

Overal waar je energie in stopt groeit.
Deze stelling heeft nergens zo'n groot waarheidsgehalte als in onze zonnevlecht.
Daar waar het eerste Chakra (Perineum) staat voor de innerlijke wereld en het tweede (Sacraal) Chakra voor de buitenwereld, zo staat onze Zonnevlecht (derde Chakra) voor de verbintenis tussen die innerlijke- en buitenwereld.

In onze 1e chakra zijn onze archetypen angst en vertrouwen als onze negatieve- en positieve verwachtingspatronen naar de toekomst. Maak je jouw randvoorwaarden en regels waarmee je het dit leven wilt doen op basis van traditie, opvoeding, kerkelijke- en gezinsregels, dogma's en wat anderen van jou verlangen, of op basis van eigen inzicht? Hoe meer je jouw pakketje regels samenstelt op basis van eigen inzichten, hoe meer je met vertrouwen naar de (emotionele) buitenwereld kunt gaan kijken. Dit doe je in je Sacraal Chakra en de archetypen zijn daar pijn en genot en worden direct beïnvloed door je negatieve- of positieve verwachtingspatroon naar de toekomst toe.
In de Zonnevlecht komen deze regels en randvoorwaarden (Perineum) en onze emotionele handelen in de buitenwereld tot één. Dit is het levensschenkende beginsel van Shakti en zal bij een Basis van vertrouwen en genot steeds meer vrijheid en transparantie gaan genieten.

Vormen van het Ego

Bij ons perineum maken we contact met ons fysieke lichaam en aarden we deze (innerlijke wereld). Bij ons Sacraal Chakra leren we omgaan met onze emoties die we tezamen met onze seksualiteit koppelen aan ons lichaam (buitenwereld). Het derde Chakra vormen wij een autonome identiteit die voor zichzelf opkomt en eigen grenzen stelt. Dit is de vorming van het Ego. In de Zonnevlecht ordent het Ego de instinctieve energie die vanuit de Perineum en Sacraal Chakra omhoog stromen en verenigd deze met het bewustzijn uit de hoger gelegen Chakras. We vormen Ego met bewustzijn. Levensenergie is de substantie hiervan.
Kunnen we goed omgaan met ons lichaam, kunnen we van onszelf houden en voor onszelf opkomen dan stroomt de bevrijdende energiestroom door naar de Zonnevlecht en kunnen we een Ego vormen, wat een proces is van individualiteit. Zouden we in dit proces blijven hangen, dan krijgen we een situatie dat een te sterk Ego ons leven leid en dat we Egocentrisch worden. Zaak is dat de energie doorstroomt naar het Hart Chakra, alwaar we liefde voor onszelf en voor anderen kunnen voelen. Als je weet wie je bent (Perineum) en waar je voor staat (Sacraal Chakra), dit kunt voelen en uiten en van jezelf kunt houden (Zonnevlecht) dan kun je ook liefde voor anderen voelen (Hart Chakra).

In balans brengen van de Zonnevlecht:

 1. Stel u open voor de energie van de zon.
 2. Integreer de kleur geel in uw kleding of uw interieur.
 3. Maak gebruik van open haard, kaarsen of fakkels.
 4. Als u mediteert, zing een open OOOOOOO klank.
 5. Zorg ervoor dat u het behaaglijk warm heeft. Maak gebruik van eigen warmte door warme kleding te dragen in plaats van de verwarming te gebruiken.
 6. Ga naar de sauna of sport.
 7. Luister naar Soulmuziek of ballads, of naar gevoelige muziek als Chopin, Schubert of Brahms.
 8. Probeer uw creatieve kant te ontdekken.

3e chakras en Referentie punten:

 • Ik heb een goed ontwikkelde eigenwaarde
 • Ik misbruik macht
 • Ik kan goed voor mijzelf opkomen
 • Ik bepaal wat er gebeurd
 • Ik ben het waard om te handelen
 • Ik heb vertrouwen
 • Ik ben
 • Ik handel naar eigen inzichten
 • Ik heb een sterk en goed ontwikkeld Ego
 • Ik heb een goed ontwikkelde eigenwaarde
 • Ik cijfer mijzelf weg
 • Ik fixeer mij op regels van anderen
 • Ik heb daadkracht
 • Ik ben boos op de wereld
 • Ik ben boos op de mensen
 • Ik ben verdrietig
 • Ik ben een verliezer
 • Ik kan ook niets
 • Niets lukt mij
 • Ik heb zelfdiscipline
 • ik ben sterk
 • Ik ben ambitieus
 • Ik ben afstandelijk
 • Ik heb levensenergie
 • Ik weet wie ik ben
 • Ik weet waar ik voor sta
Zonnevlechtchakra olie Jasmijn van Cosmic&Flower Chakraoliën

De unieke lijn van deze 7 Cosmic & Flower chakra oliën
zijn een combinatie van 7 heilige Egyptische chakra oliën en een Cosmic & Flower Energy.

De 7 chakra oliën:
Sakkara is het oudste complex met koningsgraven, waaronder de allereerste Piramide van Djoser. In 2002 werden daar twee graven uit de periode 2.300 jaar v. Chr. geopend van overleden artsen van het Koninklijke hof.

In deze graven vond men tabletten van het fijnste albast met 7 kleine vulopeningen met daaronder de inscripties van de 7 heilige oliën der Farao`s in hiërogliefen geschreven.

   
 

De laatste 3 aangemelde Weblinken: Chakra's